MAKE KOREAN FRIENDS - WINNERS LIST

Gaissss, kalau sebelum ni aku ada up entri berkenaan Make Korean Friends kannnn, boleh tengok kat sini... well, now dah keluar resultnya uollssss... ya Allah hai... excited sungguh rasanya masa tengok keputusannya yang mana senarai keseluruhan nama para pemenang telah dikeluarkan... aku ni dup dap dup dap dah ni tazzabar nak tengok nama pemenang... siap dah plan, kalau menang nak bawa siapa lagi tu... hehehehe... nampak tak betapa optimistiknya aku?... yelah, tak salah kita menggantung harapan kan... yang penting kita dah usaha... menang tak menang, itu kerja Tuhan kan... as long as we had already done what need to be done... itu yang penting bagi aku... kiranya ini bukan hanya untuk peraduan ni je tau... basically for every single happenings and each of our doings kena ada rasa cenggini tau... #motivasi #sekalisekala


Korang boleh juga tengok kat sini ya... 
Credit to: Live Like A Korean website...

Kalau nak diikutkan, aku takde ingat sangat bila announcement of the winners will be made (although sebelum ni ada je entri aku pasal peraduan Make Korean Friends ni kan)... hehehehe... bukan apa wei, schedulenya penuh bebeno... sampai aku rasa aku nak kena reschedule balik kesemua agenda aku... dari sudut positif, ia menunjukkan bahawasanya aku dah menggunakan masa dengan sepenuhnya... dari sudut pembaikan pula, aku perlu memastikan improvement dilakukan dari semasa ke semasa yang mana kita sebagai manusia ni kan memang kena sentiasa muhasabah dan tingkatkan diri kita... gitchewwww...

Okay gaissss... di bawah ni aku persembahkan, winner announcement untuk chuollssss... nah... nikmatilah... hehehehe...


Anyhow, korang pun boleh tengok kat bawah ni ya... mana la tau, ada di antara readers yang berjaya memenangi hadiah yang ditawarkan kannnn... jom scroll ke bawah untuk tengok nama-nama pemenang ya korang...


Congratulations to the 3 winners whom will be getting a flight ticket to South Korea and one companion for an economy class flight, round-trip... memang rezeki kannnn... dapat menginap selama 3 hari dan dua malam termasuk tambang pengangkutan juga disediakan sekali dengan penterjemah... best ke best?...

Yang bawah ni pula adalah pemenang-pemenang untuk Survey Event... dapat Apple AirPods (2nd Generation) hokey... tahniah...
Ri Des**
riabebade***@gmail.com

Zeesh** Khan 
 zee***@yahoo.com

Mari**Stefani Osesoga 
epie_j***@yahoo.com

周毅**
 amy-st***@qq.com

Chaisu** Kositaphai 
 supermanjun***@hotmail.com 

 Ondř** Vančo 
 ondra.va***@seznam.cz 

 Marshan** Niquita Wuwungan 
 marshandaw***@gmail.com 

 Flora** Obleanda 
 obleanda***@gmail.com 

 陈静*
 784773***@qq.com 

 sukmali** indah putri 
 sukmalitaindahpu***@gmail.com 

 Rodol** C. Pepito Jr. 
 rodolfopepi***@gmail.com 

 张婉* 
 zwy***@163.com 

 Ysabel** Diloy 
 janysabell***@gmail.com 

 太田** 
 mocon***@i.softbank.jp

 Di** Ayu Anggraini 
 dian_ayu_anggra***@yahoo.com 

 Claris** Sarah Williady 
 clarissa.cs***@yahoo.com

 Caris** 
 carissa.ti***@gmail.com 

 rame** sundas 
 alexrames***@gmail.com

 Ank** Ranjan 
 ankit9934778***@gmail.com 

 Nico** Brazier 
 nicoletheartis***@gmail.com

Yang bawah ni, untuk Commenting Event ya gaissss, dapat LINE X BT21 TATA Wireless Charging Pad hokey... tahniah uollssss...


marie.lep***@gmail.com
miho.sae2***@gmail.com
begumtasa***@hotmail.com
youki***@126.com
ejaytee2***@yahoo.com
chenster***@yahoo.com
1097428***@qq.com
shanina.juli***@gmail.com
noriko.tf.0***@gmail.com
nurazwee***@gmail.com
sheilarashi***@gmail.com
sashi_***@hotmail.com
fakhriznl.student.sasin***@gmail.com 
 susyd***@gmail.com
Burudang***@gmail.com
claudinefuentes***@gmail.com
bfm2***@gmail.com
windows***@gmail.com
1219742***@qq.com
lisanah.rohma***@gmail.com
rnb_vi***@mail.ru 
 lotlotravel***@gmail.com
jintaogong***@sina.com
irmahani***@gmail.com
imjustbeings***@yahoo.com

Last but not least, untuk TV Show Sharing Event pulak... para pemenang akan menerima LINE Friends Duo Wireless Speaker... I am so happy for all of you gaissss... congratulations...

Instagram
nuraulia_** 

Instagram
mukhamadsokhi** 

Instagram
Katyusha_mozgalyo** 

twitter
ayuningtyas9** 

Instagram
lynx_wo** Weibo LimKei** 

twitter
Grz_t** 

twitter
Myndfo** Weibo nilizLao4** 

twitter 
dianseput** 

Facebook 
Reina Kobayas** 

twitter 
dhelaroshi** 

twitter
sweetcherry2** 

twitter 
jbiad** Weibo bosco_ch** 

twitter 
marisakr** 

twitter 
supersaiyanto** 

twitter 
farynn** 

Instagram 
ella_edit** 

twitter 
einesx**

Tahniah ya semua... next time kalau ada lagi contest macam ni, jom kita beramai-ramai join lagi ya...

xoxo

Share:

FARMHOUSE - MINI REVIEW

Assalamualaikum dan hi hi hi all... agak lama juga tak bersiaran ni... hehehehe... baru-baru ni, kami sekeluarga ada dapat produk Farmhouse untuk direview gaissss, untuk pengetahuan korang, Farmhouse ni merupakan antara produk daripada Fraser and Neave yang mana 136 years ago, there were two visionaries, John Fraser and David Chalmers Neave who formed The Singapore and Straits Aerated Water Company in order to produce carbonated soft drinks... haaaa, nampak tak... friendship goal gitu...  so, this company eventually became one of the region’s food and beverage giants... along the way, diorang berkembang dan terus berkembang sehinggalah kini... so, sekarang ni, Fraser and Neave ada new product... jeng jeng jeng... haaaa, ini dia, susu Farm House gaissss... dengar nama branding tu pun dah terasa kesegarannya kannnn...


Cuba korang tengok gambar promosi dari laman sesawang F&N ni... tengok gambar pun dah rasa yummylicious sangatttt kannnn... walaupun smoothie tu nampak disnap agak jauh tapi nampak kegebuannya sehhhh... dengan strawberrynya lagi... aummmm... so basically, susu Farmhouse ni macam yang korang semua tengok, BUKANlah susu yang dibekukan yang mana ia dipek segar dari ladang gitu... susu segar ini didatangkan khas dari Australia yang mana lembu-lembunya telah diternak dengan SOP yang penuh teliti... yelah kan, dari penjagaan sehinggalah ke pemakanan semuanya perlu dititik-beratkan barulah dapat membuahkan hasil yang memberangsangkan...


So, inilah logo F&N yang banyak menghasilkan produk-produk yang bermutu tinggi tu... tapi laaa ni, hakak just nak bercerita berkenaan susu Farmhouse hokey... susu ni berkrim, disukai ramai yakni anak suka ibu percaya gitu... mana taknya, dah la mudah didapati, warna packagingnya memikat, dari jauh dah kenal dah... pastu bila bukak je, rasa creamynya terus memikat deria rasa gitu... masa bagi anak-anak rasa for the first time baru-baru ni, seriously diorang terus fall in love gaissss... yes, hakak dah tambah satu lagi produk dalam senarai beverages yang diminati oleh anak-anakku...


F&N bukan sahaja merupakan suatu syarikat yang menghasilkan produk-produk yang berkualiti malah turut mempunyai hala tuju yang jelas dalam meletakkan diri sebaris dengan para gergasi global... antara yang dititik-beratkan oleh F&N adalah memacu nilai ekonomi, memperkasa bangsa juga meningkatkan kebolehjadian sosial... see, those are parts of the values which are needed in order for us to obtain and further sustain the success momentum within our community gitu...



Dengan berpaksikan hala-tuju yang jitu, F&N turut fokus terhadap:
1) F&N Quality Policy
2) Halal Commitment
3) Consumer Trust

Seterusnya, inilah antara faktor yang membolehkan syarikat ini memperoleh beberapa certification yang diperakui oleh beberapa badan tertentu yang sudah semestinya melalui pelbagai fasa pengesahan sebelum diiktiraf... oleh itu, kita sebagai pengguna tidak perlulah berasa gusar atau ragu-ragu dengan ketelusan produk yang dihasilkan ya...


Cuba korang tengok ni, susu Farmhouse buat masa ni didatangkan dalam tiga jenis rasa yang berbeza... yang anak-anak aku try baru-baru ni merupakan fresh milk... so, rasa yang lain adalah Low Fat Milk dalam packaging warna hijau dan Low Fat Chocolate Milk dalam packaging warna maroon gitu... so, macam yang korang dapat lihat, packaging turut memainkan peranan dalam memastikan ia sampai ke minda para pengguna kan... thus, penggunaan warna yang menarik juga design yang memikat telah direalisasikan dalam packaging susu Farmhouse yang sodap baitu ni... hehehehe...


Tengok gaissss, baru tuang pun dah nampak creamy kan... well, creamy tak la bermaksud pekat sengsangat tetapi of course la dalam keadaan yang sepatutnya susu tersebut berada kan in terms of all of its nutrients so on and so forth termasukla cara ia dipek gitchewwww... so, we opened the package straight after receiving it and wallaaaa, tulah susu yang tengah dituang tu...


Gaissss, serious sedap susu Farm House ni... tengok la my cutie pies ni, menikmatinya dengan penuh perasaan gitu... susu Farm House ni lain dari yang lain dari segi rasanya yang mana ia mempunyai rasa yang tersendiri... susu memang banyak susu tapi susu Farm House ni rasanya segar macam baru lepas diperah gitu... bukan biasher-biasher tau... bukan susu yang telah dibekukan tetapi straight dipek selepas diperah... haaaa, boleh imagine tak kesegarannya?... hehehehe... korang boleh cuba nanti ya... weolls definitely akan letakkan susu Farm House dalam our groceries list... uolls should too tau... creamy, fresh and tasty gitu... susu Farm House yang berkhasiat ni boleh juga korang gunakan dalam masakan macam kari (pstttt, cubalah... sedap tau)... above all, this product is a HALAL certified product ya... worry not ya gaissss... let start our great week with a cup (or bowl) of deliciousness overloaded through the Farm House Fresh Milk be it either a cereal bowl or a cup of milk...yeahhhh... #hometesterclub #htcmyxFarmhouse #NOTFromFrozenMilk #FarmHouseMalaysia #hometesterclubmy #dealifshoppe #review #productreview


Punyalah suka, siap dengan reaction A plus plus lagi tu... amacam, boleh buat iklan tak? hehehehe... eh, kalau ada yang nak panggil my kids for young talent, email over je tau kat hartini.hussain@yahoo.com... boleh kita discuss gitu-gini how to move forward... eh, sempat la pulak... hahahaha... neway, lepas dah minum susu tu, basically ada jugak la my kids makan cereal sambil berkuahkan susu Farmhouse... so, reviewnya adalah... "sedap sangat ibu... nak lagi boleh?" haaaa, gitu reviewnya... dapat dua kotak haritu... apa lagi, kena la pi cari kat kedai sebab depa dah jatuh chenta dengan susu Farmhouse...


Okay gaissss, so sekarang ni nampaknya pilihan susu segar dah semakin bertambah untuk kita semua... macam-macam mana pun, aku memang nak suggest agar korang semua pi lah cuba susu Farmhouse ni... memang takkan kecewalah... rasa yang authentic, creamy dan sesuai juga untuk digunakan dalam masakan... pssstt, member aku pi try buat kari nun guna susu Farmhouse haritu... rasanya superb weiiii... sodap baitu... tak terasa macam guna susu pun gaissss... makna kata, kalau time nak masak lemak ke nak masak kari ke tetiba santan dan kehabisan, susu Farmhouse boleh juga jadi rescuer beb... cuba tau... till then, daaaa...

xoxo 

Share:

SENIOR ASSOCIATE SOCIAL AND CONTENT WRITER (KELANA JAYA) - RM3000 - RM7000

*MUST HAVE*
  Degree in Media Communications, Marketing or equivalent qualifications 
-4 years of experience in social media marketing or content designer 
-Proven record of experiences in developing content for multiple platforms 
-Experience in video, infographics and image design for various media channels 
-Experience with various marketing platforms and tools (example: Canva, Landing pages platform, LinkedIn, Google Adwords, Google Analytics, Facebook Marketing) 
-Experience in Telecommunications, Digital technology and Fintech

*OTHERS/ADVANTAGES*
  Experience in working with Marketing, Sales and Product teams 
-Experience in using social media tools for content delivery 

*RESPONSIBILITIES*
  Design content strategy and update social calendar to increase brand awareness and drive engagement
-Design and develop content for all media channels (web, app, social media, advertising and trade) 
-Develop multiple contents for the various platform including website, video, landing, email 
-Create user education content including a tutorial, videos and documentation 
-Build and engage online communities 
-Collaborate with the marketing and product team to ensure all marketing content is correct and precise
-Ensure that all content that was developed is shareable, original and engaging 
-Responsible in manage user feedback and FAQ with the customer service team to ensure consistent communication of product and services. 
-Responsible for copywriting and translation 
-Research on topics and content to cater to specific targeted audiences 
-Measure the performance of the social media campaigns 

  
About the company:
Green Packet is an internationally recognized telecommunications, media and technology Company. Founded in the heart of California’s s Silicon Valley in 2000 and subsequently listed on the Malaysian Stock Exchange in 2005, Green Packet designs and produces wireless devices, user-centred applications and services that enable the delivery of valuable digital experiences.


xoxo

Share:

LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (138) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (77) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (70) engineering (4) event (218) exercise (1) family (304) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (78) freebies (5) freelance (64) friends (205) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (58) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (45) kids (113) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (31) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (60) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (31) koleksi produk kecantikan (56) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (35) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (35) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (279) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (182) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (66) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (14) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (15) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (167) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (55) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (57) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS