March 2020 ~ ALL ABOUT US

Contact Form

Name

Email *

Message *

  • [BLOGGING IS IN THE BLOOD | REVIEW | TRAVEL | EVENT | PRODUCTS | BOOKS | FOOD AND BEVERAGES | SAFETY | HEALTH | QUALITY ASSURANCE | MYSTERY SHOPPING | TRANSLATION | PARENTING | FAMILY | EVERYTHING.] [FOR ANY REVIEW | EVENT | ADVERTORIAL | FREELANCE | TRAINING | CATERING | ALL KINDS OF JOB | KINDLY CONTACT: 018-2767882 / HARTINI.HUSSAIN.WORK@GMAIL.COM] [ANY PICTURE(S) WHICH WAS @ WERE NOT ORIGINATED BY US ARE THE PROPERTY OF THE OWNER AND THE CREDIT GOES TO THEM.]

  • This is Slide 2 Title

    This is slide 2 description. Go to Edit HTML and replace these sentences with your own words. This is a Blogger template by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com...

  • This is Slide 3 Title

    This is slide 3 description. Go to Edit HTML and replace these sentences with your own words. This is a Blogger template by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com...

Tuesday, March 31, 2020

MALAYSIA COVID-19 STATUS - 31/03/2020


Semua jenis loghat ada dah tu... makcik penat nak membebel pulak rasanya hari ni... biarlah gambar yang berbicara ya dengan pesanan: 
Malaysians, we can do this together!!! Let's break the chain... for the sake of our loved ones... please everyone... #COVID-19 #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #frontliners #socialdistancing #basuhtangandengansabun #jagakebersihan #kkm #mkn #malaysiabersatu #janganbalikkampung #wecangothroughthis #RMO #MCO

Kepentingan flatttening the curve: Baca kat sini
Patuhilah Restriction Of Movement Order: Baca kat sini

xoxo

21 KAWASAN YANG ADA PERKHIDMATAN RUNNER SEPANJANG PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN - COVID-19

Haaaa, tengok gaissss, kan dah kena tambah lagi 14 hari #PKP @ #RMO @ #MCO... ni disebabkan oleh mereka yang tidak mematuhi arahan kerajaan la nih... gapo gak demo ni?... kan dah bagitahu, #stayathome, kenapa masih nak jugak keluar tanpa hala tujuan ni?... adoiiii laaaa... ada yang bagi alasan pelik-pelik kat #PDRM dan #ATM masa kat roadblock... nak siram pokok bunga kat pejabat la, nak bagi resipi kat kawan la... ohoiiiii, korang ni dah kenapa?...



Okay, ni makcik came across berkenaan runner services yang korang boleh call dan deal untuk penghantaran groceries ke, document ke, apa-apalah... korang boleh deal direct dengan diorang okay... makcik hanya memudahkan cara je listkan kat sini... setakat hari makcik tulis ni, ini adalah senarai yang aktif, walau bagaimanapun, korang boleh je WhatsApp atau call je diorang okay...

Kawasan-kawasan yang terlibat:
1) Kuala Lumpur
2) Cheras
3) Ampang
4) Puchong
5) Seri Kembangan
6) Petaling Jaya
7) Shah Alam
8) Klang
9) Subang
10) Selayang
11) Gombak
12) Rawang
13) Sungai Buloh
14) Semenyih
15) Kajang
16) Bangi
17) Putrajaya
18) Cyberjaya
19) Melaka
20) Pengerang, Johor
21) Lain-lain

KL/Cheras/Ampang 
1) Am Runner - 0109192384 
2) Man Rock Runner - 0143323683 (Jalan Ipoh, KL) 
 3) Ash Runner - 0183637020 
 4) Faizal Ampang - 0136151758 
 5) KL Runner Delivery - 010-7663785 
 6) Along Runner Wanita - 01137663367 (HUKM) 
 7) Joe Runner - 0172240733 (Bangsar) 
 8) KL Personal Assistant Mohd - 01129092417 
 9) Wan - 0172762520 10) Syah - 0197566924 
 10) Kak Yong Runner Wanita - 01160663791 
 11) KL Runner Services - 0164289958 
 12) Albobo Runner - 0166961510 
 13) Akmal Rosni - 01139303645 (Kampung Baru, Cheras) 
 14) Fitry Roslan Pantai Dalam - 0173905600 

 Puchong/Sri Kembangan/Petaling Jaya 
 1) Joepen - 0182612273 
 2) Shah - 0173006554 
 3) Fazrul - 0173685506 
 4) Paan - 0172064495 

 Shah Alam/Klang/Subang 
 1) Raimi - 0123553351 
 2) Hafiz - 0162338895 
 3) Hery - 0128001975 
 4) Yancod - 0126147531 
 5) Jalie - 01139937579 
 6) Jimmy - 0182629871 
 7) Shah Ril - 0172607569 
 8) Fadzil - 0123367785 
 9) Kroll Runner - 0173488656 
 10) Wan Chik - 01155002677

Selayang/Gombak 
 1) Jai - 0182620662 
 2) Nab Runner - 01112348056 
 3) Hezrey - 0132621462 

Rawang/Sungai Buloh 
 1) Saiful - 0189004115 
 2) Syazwan Alias - 01118722963 
3) Ayeen Runner - 013 293 6884 

Semenyih/Kajang/Bangi/Putrajaya/Cyberjaya
 1) Baba - 0126102261 
 2) Iman - 0163906122 
 3) Osman - 0146312839 
 4) Fairus - 0109090904 

Melaka
 1) Ijad - 0173024434 

Pengerang, Johor 
 1) Naqib - 0177160095 

Lain-lain
 1) Faiz Rashit - 0183812887 
 2) Faiz Shukri - 01110212629 
 3) Ketuakcobanna GP - 0182742546 
4 ) Hilal Hasdy - 019-2111279 
 5) Syakirin Amiruldin - 01128058247 
 6) Azhry Daniels - 0172533196 
 7) Harris Daniel - 0172023125 
 8) Fadzleey Shah - 0126501106 


 Jom kita support team runner kita yang mencari rezeki dalam keadaan yang agak sukar ni... dengan bantuan mereka, sekurang-kurangnya, dapat juga kita kurangkan crowd di pasaraya, kedai-kedai runcit di seantero Malaysia... makcik harap agar kedua-dua pihak iaitu pelanggan dan pemberi khidmat sama-sama bertimbang-rasa dan mencapai kata sepakat dalam menyelesaikan tugasan yang diberikan ya... 

 Nevertheless, remember Malaysians, we can do this together!!! Let's break the chain... for the sake of our loved ones... please everyone... #COVID-19 #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #frontliners #socialdistancing #basuhtangandengansabun #jagakebersihan #kkm #mkn #malaysiabersatu #janganbalikkampung #wecangothroughthis #RMO #MCO

xoxo

VACANCY - ACCOUNTING ASSISTANT MANAGER - SHAH ALAM - RM8000 - RM9000

*MUST HAVE*
CIMA/ACCA or Bachelor Degree in related Accounting field
-Minimum 2 years working experience  of accounting role in Manufacturing Environment
-Team leading/ Management experience
-Fluency in English, Mandarin

*OTHERS/ADVANTAGES*
Good knowledge in Microsoft office with basic knowledge to set Financial Models
-Strong analytical skills and interpersonal skills
-Good command of spoken and written English

*RESPONSIBILITIES*
- Lead and handle management product costing
- Prepare month end costing journal & update in accounting system
- Manage and analyze data Actual vs Standard - Sales & Cost Of sales
- Prepare monthly profit and Loss by business areas and shop
- Lead in stock take and monitor / reconciled inventories by business areas
- Develops & maintain budget process and monitor monthly budget  within the approved Business Plan
- Prepare ad hoc Profit and Loss Forecast & Cash Flow Forecast
- Identify cost reduction areas and work with Shop Manager to initiative the improvements activities
- Assist in monthly tax monitoring report preparation

      

Toyota Auto Body Malaysia was established in 2005 with main operation covers manufacture and sells press, sheet-metal, and resin automotive parts. 

Toyota Auto Body is aiming in developing and expanding its overseas business by capitalizing on its ability to integrate all processes from development to production. 
In addition to business sites for gathering the latest news and market information from countries around the world, we have established production bases in a number of Asian countries including Indonesia, Thailand, and Taiwan. 

We undertake processes for Toyota's global strategic vehicles from development to production and hope to play a significant role as a partner in realizing Toyota's Global Vision (including the development and production of vehicles in individual regions).



xoxo

Monday, March 30, 2020

MALAYSIA COVID-19 STATUS - 30/03/2020


Thus, this is the third area which had been put under the enhanced movement control... the first area is Simpang Renggam which consists of two villages, secondly is the Hulu Langat area and now the KL Condo... above all, everyone has to understand that this step must be taken in order to curb the virus from spreading in a larger volume... we must take this matter seriously everyone... remember my previous entry on flattening the curve?... you can read it here... we will only be able to witness the result after 14 to 27 days... so please be obedient enough to follow these 5 simple steps...






Malaysians, we can do this together!!! 
Let's break the chain... for the sake of our loved ones... please everyone...

#COVID-19 #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #frontliners #socialdistancing #basuhtangandengansabun #jagakebersihan #kkm #mkn #malaysiabersatu #janganbalikkampung #wecangothroughthis #RMO #MCO

xoxo

MATTE VELVET COMPACT POWDER - HAUS COSMETICS


Sejenis bedak kompak dwi-kemasan dengan kebolehan ‘sebum fixer’, disertakan dengan pelindung matahari SPF15, dan litupan yang boleh dibina sehingga penuh. Bedak ‘mattifying’ yang tahan lama ini juga bertindak sebagai ‘shine eraser’ diformulasi secara spesifik untuk kulit Asia.


Kemampuan Zink Oksida untuk mengawal sebum yang berlebihan dapat menghalang jerawat pada masa yang sama mengubah kulit berminyak yang berkilat kepada kemasan berseri sempurna. Minyak biji Chia menenangkan kulit yang terengsa, mengurangkan kemerahan kulit, dan mengembalikan ‘skin barrier’ anda.


Kombinasi Vitamin C dan Vitamin E bekerjasama dengan efektif untuk mencerahkan kulit anda, memudarkan bintik-bintik hitam dan parut. Vitamin B-Kompleks didalam minyak Jojoba memastikan kulit anda yang kering kekal lembap dan terhidrat dengan mendalam.


Gunakan ia dengan berus untuk mengawal penyebaran bedak yang mudah dan sebagai sentuhan akhir. Gunakan ia dengan span kering untuk kesan baldu ‘matte’ yang gebu atau span lembap untuk kemasan baldu yang menyerlah berseri.
Ingredient:
Mica, Boron Nitride, Talc, Silica, Zinc Oxide, Isononyl Isononanoate, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Diisostearyl Malate, Triethoxycaprylylsilane, Fragrance, Ascorbyl Tetraisopalmitate (Vitamin C), Salvia hispanica (Chia) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Decylene Glycol, Dimethiconol, Methicone, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Sodium Lauroyl Glutamate, Lysine, Magnesium Chloride [May contain +/- Titanium Dioxide, Iron Oxides Yellow (CI 77499), Iron Oxides Red (CI 77491), Iron Oxides Black (CI 77499)]

RM75 (but we are having promotion now...) just click the link below to find out ya...


Sambil stay at home tu, boleh shopping online... ingat, duduk di rumah ye gaissss... let's break the chain... wassap 019-3458610... #COVID-19 #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #frontliners #socialdistancing #basuhtangandengansabun #jagakebersihan #kkm #mkn #malaysiabersatu #janganbalikkampung #wecangothroughthis #RMO #MCO

xoxo

CETAPHIL GENTLE SKIN CLEANSER 125ML

RM23.70

CETAPHIL® cleanser was formulated for dermatologists as a gentle, non-irritating cleanser for even the most sensitive skin. Unlike soap, CETAPHIL is completely non-alkaline, non-comedogenic, and fragrance free. Soothes and softens as it cleanses, helping the skin retain needed moisture. Use for face, hands, and the entire body. Also an excellent cleanser for the delicate skin of babies.

Postage: RM7/RM10


Sambil stay at home tu, boleh shopping online... ingat, duduk di rumah ye gaissss... let's break the chain... wassap 019-3458610... #COVID-19 #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #frontliners #socialdistancing #basuhtangandengansabun #jagakebersihan #kkm #mkn #malaysiabersatu #janganbalikkampung #wecangothroughthis #RMO #MCO

xoxo

CETAPHIL BABY BATH & WASH 230ML

RM39.60

Rebalances skin pH. This Ultra Moisturising Bath & Wash blends 1/3 moisturiser with soothing aloe vera into a rich, lathering wash... 10/10 mums agree that Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash gently cleanses and moisturises baby’s delicate skin... Survey conducted by Home Tester Club between 6/7/17 and 8/9/17, 431 members have received and home tested Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash.

1) Gently cleanses baby’s skin delicate skin without drying
2) Tear free, soap free formula and pH balanced
3) Contains 1/3 moisturiser with soothing aloe vera
4) Leaves skin soft and clean

Postage: RM7/RM10


Sambil stay at home tu, boleh shopping online... ingat, duduk di rumah ye gaissss... let's break the chain... wassap 019-3458610... #COVID-19 #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #frontliners #socialdistancing #basuhtangandengansabun #jagakebersihan #kkm #mkn #malaysiabersatu #janganbalikkampung #wecangothroughthis #RMO #MCO

xoxo

J&J BATH COOLING 200ML


RM8.40

Description:
We love babies. And we understand how important it is for you to gently cleanse your baby's delicate skin. That's why we designed Johnson's® Baby Bath to be Clinically Proven Mild. It gently cleanses your baby's skin without drying it like soap can. Best for Baby. Best for You. Improved formula Clinically proven mildness Soap-free Hypoallergenic Halal - Malaysia

Postage RM7/RM10


Sambil stay at home tu, boleh shopping online... ingat, duduk di rumah ye gaissss... let's break the chain... wassap 019-3458610... #COVID-19 #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #frontliners #socialdistancing #basuhtangandengansabun #jagakebersihan #kkm #mkn #malaysiabersatu #janganbalikkampung #wecangothroughthis #RMO #MCO

xoxo

TOLONG IKUT 5 LANGKAH MUDAH INI - COVID-19 - GOMO KELATE GOMO






Dale maso set pakar kesihatan duk buat kijo, kita mitok demo untuk ikut lima (5) bendo mudoh ni... Mintok kerjosamo demo semuo... 

#mesejdaridoktor #gomokelategomo #messagefromdoctors #mhc #COVID-19 #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #frontliners #socialdistancing #basuhtangandengansabun #jagakebersihan #kkm #mkn #malaysiabersatu #janganbalikkampung #wecangothroughthis #RMO #MCO

xoxo

Sunday, March 29, 2020

MALAYSIA COVID-19 STATUS - 29/03/2020


Statistik ni belum updated lagi ya masa makcik dapatkan gambar ni... basically, total death dah 35 ya as at 29/03/2020 PM...


Alhamdulillah, para penyelidik di negara kita yang tercinta ini telah berjaya menyelidik dan bakal buat trial run untuk hasil penyelidikan mereka... Malaysia yang telah terpilih antara beberapa negara dalam program WHO, Solidarity akan menjalankan beberapa ujian untuk memastikan bagaimanakah kesan ubat ini juga adakah ia akan memberikan impak terhadap penyembuhan mereka yang menghidapi COVID-19... makcik amat mengharapkan agar vaksin COVID-19 ni akan segera diconfirmkan agar ia dapat menyelamatkan masyarakat sejagat...

Nevertheless, apa yang kita semua sebagai rakyat Malaysia yang tercinta boleh lakukan sudah tentulah terus:
1) Kerap mencuci tangan dengan sabun sekurang-kurangnya 20 saat.
2) Menjarakkan diri dengan orang lain sekurang-kurangnya sejauh 1 meter.
3) Hanya keluar apabila ada keperluan, sekiranya tidak perlu, TOLONG hanya duduk di rumah.

Malaysian, we can do this together!!! 
Let's break the chain... for the sake of our loved ones... please everyone...

#COVID-19 #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #frontliners #socialdistancing #basuhtangandengansabun #jagakebersihan #kkm #mkn #malaysiabersatu #janganbalikkampung #wecangothroughthis #RMO #MCO

xoxo

PENCARIAN BLOG LIST PERTAMA ELLY MATIN

Tahniah kepada semua warganegara Malaysia yang sedang MEMATUHI PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN @ RESTRICTED MOVEMENT ORDER @ MOVEMENT CONTROL ORDER... well, it goes as well to those non-Malaysians who are staying here in Malaysia and adhering to the RESTRICTED MOVEMENT ORDER @ MOVEMENT CONTROL ORDER... congratulations guys...

Hari ni, sambil dok check e-mail dan Whatsapps on volunteeree work, makcik came across blog Elly Matin... PENCARIAN BLOGLIST gaissss... excited terus makcik... yelah kan... semenjak-menjak COVID-19 ni, post makcik kebanyakannya berkisarkan PERINGATAN untuk semua aje kan... ala korang, makcik nak ingatkan je... yelah kan, kita kan kena saling ingat-mengingatkan ke arah kebaikan... anyhow, apabila makcik dah terserempak dengan entri ni, teruih la makcik ambil keputusan untuk join...


Langkah-langkah untuk menyertai Pencarian Bloglist Pertama Elly Matin ni mudah je gaisss:
1. Follow blog Elly Matin dan instagram @blushermerah_ 
 2. Kemudian tulis title post seperti di atas, copy banner dan back link ia ke post ini
 3. Share gambar lipstick kegemaran anda. 
 4. Jangan lupa tinggalkan link entri anda di ruang comment. Segmen ini akan berakhir pada 2 April 2020. 

Ni haa gambar lipstick kegemaran makcik... memang sangat simple tapi sentiasa menggamit hati makcik untuk memakainya sebab ia akan membuatkan makcik nampak natural je... almaklumlah, makcik korang ni lasak orangnya, maka, natural look memang menjadi pilihan... haaa gitchewwww...


Okaylah, sambil korang semua setia #stayathome tu... apa kata, jom sama-sama meriahkan lagi segmen ni... jom join ramai-ramai okay... see you when I see you gaissss...

xoxo