7 SEBAB KENAPA KORANG KENA MEMASAK MENGGUNAKAN SENDUK SILIKON VIRAL ~ ALL ABOUT US

Contact Form

Name

Email *

Message *

Monday, June 15, 2020

7 SEBAB KENAPA KORANG KENA MEMASAK MENGGUNAKAN SENDUK SILIKON VIRAL


Yuhuuuu korang, hari ni makcik nak bagitahu satu rahsia kat korang ni... dah lama makcik simpan rahsia ni TAPI selagi tak bagitau korang, rasa tak senang duduk ni... bukannya apa, benda baik, eloklah kita kongsikan kan... sharing is caring gitu... 

Gini, makcik nak bagitau korang tentang RAHSIA alatan set memasak silikon viral yang tular di merata-rata seantero alam maya ni... dah jadi satu fenomena pulak kan... kat sana cakap pasal senduk viral, kat sini cakap pasal sudip viral... dah la warnanya menarik, pastel colour gitu, memang la ramai yang terpikat dan tergoda kannnn... apa yang menarik sangat sampai orang tercari-cari alatan set memasak silikon ni ya?...takkan sebab warna je kan?...


Rahsia kebaikan alatan silikon ini:
1) Ianya mampu menahan suhu 200 darjah celcius yang tinggi, dan masih boleh mengekalkan bentuk asal pada suhu tersebut. 
2) Ia selamat digunakan dan tidak mencair semasa kita memasak.
3) Agak lembut, sesuai sangat untuk semua jenis perkakas. Bila lembut, ia mudah lentur dan tidak mendatangkan calar pada permukaan kuali. Sesuai sangat nak guna atas periuk dan kuali non stick. Inilah faktor paling penting dalam pemilihan alatan memasak. 
4) Alatan silikon ini mudah dibersihkan. Salutan yang melekat pada silikon itu juga senang ditanggalkan. Cuma, sedikit kekurangannya di sini, alatan silikon ini jika lama tidak digunakan, ianya akan sedikit berbau. Oh, tak perlu buang. Cuma perlu dibasuh dan dibersihkan saja. Lepas tu boleh guna seperti biasa.


5) Bukan itu saja, alatan silikon ini juga ringan dan mudah disimpan. Malah tidak pecah sekiranya terjatuh.
6) Paling menarik, alatan silikon ini biasanya berwarna-warni. Pelbagai pilihan warna lembut atau pun terang yang pastinya akan menambah seri dapur. Malah dapat menaikkan mood ceria semasa memasak.
7) Harganya pula, semestinya mampu milik. Bersesuaian dengan material dan kualitinya. Alatan memasak silikon ini boleh dibeli secara berasingan ataupun lengkap satu set. Wahh lebih mudah. Jadi, bolehlah bertukar senduk dan sudip kepada material silikon. Tahan lama, selamat digunakan dan tidak merosakkan kuali dan periuk.


Amacam, menarik, tertarik the bomb tak gaissss?... nak masak pun rasa seronok je kan apabila menggunakan senduk yang glamour ni... bila hati senang, jiwa girang, masakan pun jadi sedap kan... mana taknya, memasak dari hati gitu... masakan yang dah sedia sedap akan jadi super-duper sedap marvellous gitchewwww... 


Material: Silicone + Natural Acacia Wooden
Color: Green, Pink, Mint Green, Black
Size: As photo show

Tadaaaa... murah je tau harga senduk silikon viral ni gaissss...

RM57.90 sahaja...

Kalau korang berminat nak beli, bolehlah klik kat sini ya...
Makcik gerenti korang takkan menyesal punyalah... seriyes... kalau tak cukup seriyes, dua riyes makcik bagi... hehehehe...

xoxo

12 Comments:

  1. musim2 pkp ni,benda2 macam ni menarik sungguh rasanya hahaha

    ReplyDelete
  2. Patutla viral set senduk ni. Tambah bila waktu masak kita guna set senduk ni boleh la naikkan mood kan.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Yep, silicon kitchen tools are easy to use and manage. I liked the pink one. Thank you for sharing this post.

    ReplyDelete
  4. Set ni harus ada dalam setiap dapur ni. Kita pun ada yg seumpama cuma bukan brand ni je la.

    ReplyDelete
  5. macam-macam perkakasan dapur viral semenjak pkp ni. dari la semahal-mahal tidak hingga ke murah. air fryer la, vacuum la. dan ini silicon kitchen plak. tapi jangan risau, ini semua untuk memudahkan kita kan sebagai isteri. benda menyenangkan, buat hati kita senangggg

    ReplyDelete
  6. Sesuai tak nak masak makanan heavy2 , takut patah pulak . Dulu pernah beli yang murah2 tak tahan. This one tengok macam kualiti okay je. Yang penting tak calarkan kuali boleh pakai lama kan

    ReplyDelete
  7. Cantiknya senduk ni. Color2 dia pun menarik. Dapat satu syiok ni, semangat nak memasak

    ReplyDelete
  8. Memang viral la senduk ni. Ramai yang dah beli senduk ni. Cantik.

    ReplyDelete
  9. Hehehehe best best, Sis punya warna Merah, tapi duk simpan aje atas dapur , lom nak pakai hahahaha, sayang plak, tapi ingat nak guna laaa, kalau tak guna, bila plak nak ganti baru nanti kannn...

    ReplyDelete
  10. Cantek senduk2 ni. Penangkin nak memasak di dapur sebenarnya.. hehehe.. kena dengan warna kitchen kabinet mmg best

    ReplyDelete
  11. sayangnya saya dkt rumah sewa ni sangat jarang memasak. tapi bila balik rumah parent selalu jugak tolong nak masak. bolehlah nnti saya belikan utk mak tapi tak sure dh ada ke belum dkt rumah parent.

    ReplyDelete
  12. cantik semuanya..tp sisyat pilih hitam laa.. mmg best gunanya tau :-)

    ReplyDelete