July 2020 ~ ALL ABOUT US

Contact Form

Name

Email *

Message *

  • [BLOGGING IS IN THE BLOOD | REVIEW | TRAVEL | EVENT | PRODUCTS | BOOKS | FOOD AND BEVERAGES | SAFETY | HEALTH | QUALITY ASSURANCE | MYSTERY SHOPPING | TRANSLATION | PARENTING | FAMILY | EVERYTHING.] [FOR ANY REVIEW | EVENT | ADVERTORIAL | FREELANCE | TRAINING | CATERING | ALL KINDS OF JOB | KINDLY CONTACT: 018-2767882 / HARTINI.HUSSAIN.WORK@GMAIL.COM] [ANY PICTURE(S) WHICH WAS @ WERE NOT ORIGINATED BY US ARE THE PROPERTY OF THE OWNER AND THE CREDIT GOES TO THEM.]

  • This is Slide 2 Title

    This is slide 2 description. Go to Edit HTML and replace these sentences with your own words. This is a Blogger template by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com...

  • This is Slide 3 Title

    This is slide 3 description. Go to Edit HTML and replace these sentences with your own words. This is a Blogger template by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com...

Thursday, July 30, 2020

PENJIMATAN DI MEGA 8.8 PG MALL MEMANG BERBALOI-BALOI

Hai selamat hari raya
Kami semua ucapkan
Menikmati hidangan
Yang kami sediakan
Sila jamu selera
Dengan bermacam hidangan
Pilih yang mana suka
Sila janganlah segan
Rasalah ketupat ini
Dengan rendangnya sekali
Sudilah rasa kuihku
Pilihlah yang mana satu
Hai di hari begini
Kita menjamu selera
Kita bermaaf-maafan
Di suasana hari raya

Assalamualaikum dan hai hai hai everything... seronok kan dapat berhari raya bersama-sama keluarga... alhamdulilah, walaupun kita berada dalam fasa PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN PEMULIHAN, masih lagi diberikan peluang untuk meraikannya dalam keadaan terkawal demi menjaga kemaslahatan masyarakat sejagat... dalam pada kita berhari raya ni, kita masih perlu mematuhi segala SOP yang telah disediakan... ini bermakna segala persiapan perayaan perlulah dilakukan dalam keadaan yang berhemah dan berdisiplin...


Korang, my family and I kalau boleh, semua benda nak beli online... hehehehe, pertama sekali sebab mudah lagi memudahkan, yang kedua sudah tentu kerana ia akan mengurangkan kontak di samping kita dapat memastikan bahawa penjarakan sosial dapat dipraktikkan dengan jayanya..  haritu kitorang beli barangan keperluan kat PG Mall... memang best la experiencenya... kalau korang nak tau, PG Mall merupakan satu-satunya platform membeli-belah atas talian atau pun e-commerce tempatan di Malaysia yang telah ditubuhkan sejak 2017 lagi... kalau nak diikutkan, memang ada banyak je platform e-dagang lain di pasaran sekarang, tapi kami lebih tertarik kepada PG Mall... nak tau kenapa?... sebab
1) PG Mall adalah laman e-dagang tempatan.
2) Kepelbagaian produk di PG Mall.
3) Top 3 e-dagang menurut Iprice insight report. Klik kat sini untuk bacaan lanjut.


Untuk pengetahuan korang, barangan yang dijual di platform PG Mall terdiri daripada pelbagai kategori seperti produk kecantikan, kesihatan, barangan rumah, elektronik, dari barangan keperluan harian, barangan dapur, smartphone sehinggalah kepada pakaian harian raya... senang cerita, memang endless dan korang memang akan terpegun, seriously... yang lagi best tu, PG Mall turut menerima pembayaran menerusi pelbagai e-wallets seperti GrabPay, Boost, Touch n Go dan QRPay juga payment gateway yang pelbagai... jadi, memang lagi syiok la kitorang klik-klik je, semua di hujung jari kannnn... due to the diversity of the products and unique visits, tu yang PG Mall has been ranked as top 3 e-commerce site at Iprice insight report guys... tahniah PG Mall... keep it up...


PG Mall boleh diakses melalui laman web, klik di sini ataupun melalui aplikasi telefon pintar yang boleh dimuat turun melalui App Store ataupun Google Play... aku nak cadangkan agar korang segeralah ke laman sesawang PG Mall atau downloadlah aplikasi PG Mall ni cepat-cepat supaya tidak ketingggalan untuk menikmati segala tawaran yang sememangnya korang cannot resist punya, I bet you...


MEGA 8.8 PRE SALES

Bermula dari 03/08/2020 hingga 07/08/2020...
Korang berpeluang untuk menikmati Daily Flash Deals pada harga serendah RM8... Wow!!!
Pengurangan sebanyak RM5 bagi pembelian minimum RM38 (untuk pengguna baru sahaja)...
Pengurangan sebanyak RM15 bagi pembelian minimum RM88 untuk semua pengguna (pengguna sedia-ada dan pengguna baru)...

KLIK DI SINI UNTUK KEMPEN MEGA 8.8


MEGA 8.8

Diskaun sebanyak 8% tau...
Diskaun sehingga RM88
Pembelian minimum pada RM188 sahaja...
Pengurangan sebanyak RM5 bagi pembelian minimum RM38 (untuk pengguna baru sahaja)...
Pengurangan sebanyak RM15 bagi pembelian minimum RM88 untuk semua pengguna (pengguna sedia-ada dan pengguna baru)...

KLIK DI SINI UNTUK KEMPEN MEGA 8.8



MAYBANK QRPay

Korang akan berpeluang untuk menikmati penjimatan secara eksklusif dengan Maybank QRPay...
Jom perolehi pengurangan sebanyak RM5 di PG Mall atau MAE hari ini sehingga 31/07/2020... 
Nah aku bagi promo kodnya: FLASH



Amacam? ON tak ON gaissss?... hehehehe... menarik kan promo kali ni? Cepat-cepat ke website PG Mall atau download apps ye... ni aku bagi lagi sekali linknya...

Laman sesawang PG Mall: Klik di sini

Korang kena grab promo yang kali ni sebab tawaran-tawarannya adalah serious menarik, kebaboom buat masa ini... Shop now! Jomsssss... jom kita sama-sama berjumpa di alam maya sambil online di website PG Mall ya gaissss... akhir kalam, selamat menyambut HARI RAYA AIDILADHA ya semua... maaf zahir batin di atas segala kekhilafan... haaa, dapat duit raya tu, boleh shopping kat PG Mall ya... hehehehe... kosong-kosong everyone...

#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #Maybankqrpay #Mae #Mega88 #PreSales #eighteight #PresalesParty #PGMall4u #Cashback #points

xoxo


Friday, July 24, 2020

MEMANG BEST APABILA DIBAYAR UNTUK BELAJAR


Menjadi ghostwriter sebenarnya seperti kita dibayar untuk belajar dengan guru-guru terbaik yang ada di dunia... bayangkan anda menulis mengenai tokoh seperti Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary - jutawan Islam terkaya Malaysia dan ke 32 di Asia Tenggara menurut Forbes... anda mendalami pemikirannya, kehidupannya dan kerja-kerja amal melalui Yayasan Bukhari.. belajar cara beliau bangkit mengambil alih perniagaan ternakan ayahnya yang diserang penyakit kuku dan mulut, kemudian menukar ia kepada bisnes menjual daging... berjaya mengembangkan syarikat menubuhkan Syarikat Pengangkutan Sentosa untuk menguruskan bisnes beras beliau... terus berkembang maju menubuhkan pula syarikat perkapalan dan mengurus perniagaan sehingga peringkat antarabangsa... bayangkan anda dibayar untuk menulis apa yang ada dalam fikirannya, menukarkan ia menjadi perkataan dan sebuah buku... WOW!!!!

Ghostwriter memang menadah ilmu terus daripada sumber... first hand information... dikumpul, dibaca, dikaji, diolah dan ditulis kembali... itulah cara pembelajaran yang paling baik... terpakai kepada mana-mana bidang sekalipun... it is seriously a wonderful journey... 

Kelas akan datang, 8 hingga 9 Ogos 2020 tau... 


xoxo

VACANCY - SALES & MARKETING EXECUTIVE (MACHINERY) - KLANG - RM3000 - RM4000

*MUST HAVE*
-Minimum 1-2 year sales experience in machinery industry (automotive is a plus)
-Fluent in English & Mandarin 
-Diploma in Engineering 

*OTHERS/ADVANTAGES*
-Passionate and enthusiastic in sales & marketing

*RESPONSIBILITIES*
-To solicit new automotive businesses
-Coordinate new project development
-Follow-up with serial business progress and development
-Prepare quotation
-Prepare and deliver technical presentations explaining products or services to customers and prospective customers
-Confer with customers and engineers to assess equipment needs and to determine system requirements
-Collaborate with sales teams to understand customer requirements and provide sales support
-Help in researching and developing new products

 

NOTION VENTURE SDN BHD is a world-class precision engineering specialist capable of manufacturing components to a tolerance of 1 micron. We are currently one of the top automotive machining house in Malaysia that offers comprehensive facilities. 

Company website: Click here


Good luck everyone...

xoxo

VACANCY - SOFTWARE APPLICATION ENGINEER - KELANA JAYA - RM3500 - RM6000

*MUST HAVE*
-Minimum BachelorĂ¢€™s degree in Computer Science / Information Technology or equivalent
-Minimum 3 years experience in a commercial, real-time software development environment using JAVA
-Proven track record with work experience in at least one of the following: J2EE, EJB 3.0, Servlets JavaScript, JSF and JPA
-Willing to travel and work overseas

*OTHERS/ADVANTAGES*
-Understanding of real-time programming, relational database concepts, and architecture
-Prior work experience in Warehousing / Enterprise Resource Planning is an added advantage

*RESPONSIBILITIES*
-Participate in the analysis and definition of the Warehouse Management System (WMS) software requirement
-Development and testing of the WMS system and application software
-Provides elements within modules, with less full module responsibility
-Focus more on internal team specifications rather than customer requirements
-Assist to develop design specification, test plan, and release note
-Assist in setup, configuration, and rules according to the requirement
-Develop design specification according to requirement specification
-Solid understanding of the customerĂ¢€™s operational working practices and requirements
-Adhere to the appropriate design strategies and development methodologies, as defined by the SW PM and Company quality procedures
-Fully document all requirements definition, design, implementation and testing to the required standards
-Recognize, identify the cause of the bug and able to apply fixes to resolve it
-Participate in commissioning and testing of the WMS at various sites
-Ensure that the project is implemented successfully within schedule
-Ensuring quality of work through QA and thorough testing



Swisslog Logistics Automation shapes the future of intralogistics with robotic, data-driven, and flexible automated solutions that achieve exceptional value for our customers. Swisslog helps forward-thinking companies optimize the performance of their warehouses and distribution centers with future-ready automation systems and software. Our integrated offering includes consulting, system design and implementation, and lifetime customer support in more than 50 countries. Swisslog is a member of the KUKA Group, a leading global supplier of intelligent automation solutions with more than 14,000 employees worldwide.
 
Swisslog Malaysia Sdn Bhd (a subsidiary of Swisslog Group) is the operations hub for South East Asia. It delivers leading industry-specific solutions for automated and manual warehouses as well as distribution centers. We provide consulting/system design services, software solutions, engineering, project management, installation, commissioning, and after-sales services.

Product & Services
The business focus are:
1) General contracting & implementation of automated warehouses and distribution centers.
2) Process Consulting.
3) Planning & engineering.
4) Software for automated and manual warehouses/distribution centers.
5) Pallet cranes and conveyors.
6) Miniload cranes and conveyors.
7) Customer support.

Company website: Click here


Good luck everyone...

xoxo

PERADUAN PUISI ALAM KREATIF - SEHINGGA 12/08/2020


Adakah anda suka dengan kata-kata puitis dan minat mencipta puisi sendiri?
Jika ya, peraduan ini tercipta untuk anda!
Dengan semangat Hari Kebangsaan Malaysia, Pusat Kreatif Kanak-kanak Tuanku Bainun ingin mempaparkan puisi 4 baris anda bersebelahan mural bertemakan Malaysia yang akan dilukis pada dinding luar Pusat Kreatif Kanak-Kanak Tuanku Bainun di Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur oleh seorang artis tempatan yang terkenal; En. Azizan Said. Selain itu, dua pemenang yang terpilih juga akan menerima foto paparan puisi mereka serta sijil pencapaian rasmi yang akan dihantar ke alamat rumah mereka.


KATEGORI
1) Kanak-kanak:7 hingga 12 tahun
2) Remaja: 13 hingga 17 tahun
Terbuka kepada semua anak-anak Malaysia

ARAHAN
1) Tulis sebuah puisi 4 baris yang bertemakan "Malaysia Yang Ku Sayang".
2) Tiada had perkataan tetapi setiap puisi hanya terhad kepada 4 baris sahaja.
3) Puisi yang melebihi atau kurang daripada 4 baris secara automatik akan didiskualifikasi and tidak diterima oleh pihak juri.


TIPS
1) Elakkan sebarang kandungan yang berkaitan dengan Covid-19 atau pemimpin politik kerana peraduan ini memberi tumpuan kepada kehebatan Malaysia sebagai sebuah negara. 
2) Semak semula draf anda dan pastikan tiada kesalahan ejaan.
3) Serahkan puisi anda melalui pautan google ini.

BUTIRAN PERADUAN 
Tempoh peraduan: 20 Jul - 12 Ogos 2020 (@ 11.59 malam)
Pengumuman pemenang: 14 Ogos 2020
Lukisan mural dan paparan puisi dijangka akan dipamerkan pada 31 Ogos 2020 namun ini hanyalah anggaran dan tertakluk pada perubahan.


Jadi tunggu apa lagi? Jom sertainya bersama-sama ya anak-anak sekalian...

#JomKreatif! #pkktuankubainun #inialamkreatifkami #anakmalaysia #peraduan #writingcontest #puisi #poem #malaysianchildren

xoxo

Thursday, July 23, 2020

PERTANDINGAN REKA CIPTA KOMIK - COVID-19: KITA MESTI MENANG - SEHINGGA 31/08/2020


Peluang untuk anda berkarya!!!
Anda seorang yang berbakat dalam mencipta komik???

Jom serlahkan bakat adik-adik dengan menyertai PERTANDINGAN REKA CIPTA KOMIK "COVID-19:KITA MESTI MENANG" anjuran MOSTI dengan kerjasama Yayasan Penyelidikan Antartika Sultan Mizan - YPASM sempena Minggu Sains Negara 2020...

Wah!!! Menarik ni... boleh war-warkan kat seantero murid dan pelajar Malaysia untuk menyertainya ni... anak-anak den memang minat bebenor melukis... boleh la jugak nak naikkan minat diorang untuk join ni...

#mosti #minggusains negara #keajaibansains

All the best...

xoxo

CARA NAK PASTIKAN HEADER TABLE KEKAL DI SETIAP MUKA SURAT

Hari ni jom kita belajar satu tips berkenaan penggunaan Microsoft Word yaaaa (bayangkan Mona masa tengah bercakap dengan Yummy... hehehehe...)... dalam kita menjalankan tugasan, kita akan sering menggunakan perisian Microsoft Word tak gitu?... aku ni memang sokmo la bergelumang dengan dokumen, presentations, reports and all... jadi, kadang-kadang, masa dok buat tu lebih-lebih lagi apabila dah hampir dengan due date, benda yang senang pun boleh lupa... hehehehe... okay, kita go straight to the point ya... kalau korang selalu bermain dengan 'table' akan ada ketikanya korang akan input data atau maklumat kat dalam 'table' tu sampai ia terpaksa ke muka surat sebelah kannnn... TAPI MACAM MANA NAK PASTIKAN HEADER TABLE TU MAINTAIN KAT SEMUA MUKA SURAT kan?...

Gini caranya...

CARA A
1) Ini contoh 'table' korang....


2) Korang highlight header yang dikehendaki okay... highlight the entire row tu...


3) Korang pergi kat bahagian atas tu tekan TABLE, pastu kat bahagian DATA tekan kat part REPEAT HEADER ROWS... dah siap... senang kan...


Kalau korang rasa CARA A ni macam payah naaaa nak ingat, korang boleh buat CARA B...

CARA B
1) Korang highlight kat row yang dikehendaki (tak nak highlight pun takpe), pastu right click dan akan keluar prompt box macam kat bawah ni... 


2) Pastu korang tekan kat part Table Properties ya...


3) Then, korang klik kat part ROW dan pastikan klik kat bahagian REPEAT AS HEADER ROW AT THE TOP OF EACH PAGE... pastu, klik OK dan siap...


4) Ni hasilnya ya korangssss...


Mudahkan?...

Selamat mencuba ya...

xoxo