WORDLESS WEDNESDAY - AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR






xoxo

Share:

HARI NI JE ADA POTONGAN HARGA 50% KORANG, CEPAT DAPATKAN SEKARANG!

Hari ini je gaissss!!!
Ramai yang inbox kami bertanya berapa caj servis-servis menulis yang mereka terima.
Saya sarankan tuan puan dapatkan ebook ini.



EBOOK 122 MUKA SURAT INI MENGANDUNGI: 
1. Dunia Buat Duit Dengan Menulis.
2. Perbezaan Antara Ghost Writer, Content Writer, Copy Writer.
3. Cadangan CAJ SERVIS menulis lebih 10 Jenis Servis Menulis:
* Penulisan Artikel (RM25 - RM300)
* Manuskrip Buku (RM5000 - RM20,000)
* Ebook (RM5000 - RM10,000)
* Surat Jualan (RM500 - RM900)
* Landing Page (RM900 - RM1500)
* Transkripsi Audio atau Video (RM50 - RM200)
* Skrip Drama atau Filem (RM5,000)
* Pengurusan Media Sosial (Facebook Page, Instagram dan lain-lain) (RM1000 - RM1500)
* SOP Syarikat (RM2000 - RM10,000)
* Profil Syarikat (RM500 - RM1000)
* Modul Program & Latihan (RM2500-RM5000)
* Kenyataan Media (RM300-RM500)
* Teks Ucapan (RM200)
* Surat & Minit Mesyuarat (RM10 - RM50)
Bersama penerangan asas bagaimana mahu menentukan caj menulis.
4. Cadangan Caj Servis Suntingan & Terjemahan
5. Cadangan Caj Servis Reka Letak Buku & Design Cover Buku


xoxo

Share:

SEGMEN BLOGLIST TIARASAPHIRE.COM

Semenjak aku mencari rezeki di selatan tanah air yang betul-betul terletak di hujung tanjung ni, macam-macam perkara yang aku lalui... ada suka, ada duka, ada tawa, ada tangis... well, biasalah, normallah tu... kehidupan lah katakan... mesti ada pahit dan manis kan... agak berbeza kali ini kerana aku duduk sorang-sorang... jauh daripada keluarga tercinta... dah macam duduk kat asrama pulak aku rasa... hehehehe... 

Aku memang seorang yang tak reti nak duduk diam... ada je benda yang aku nak buat... sebelum ni, masa mula-mula aku menjejakkan kaki di tanah ini, aku pergi kerja, balik kerja, pergi kerja, balik kerja je... tapi, menginjak ke minggu ketiga, aku jadi serabut... BORING, BOSAN... so, aku recce area ni dan kebetulan ada KFC betul-betul bertentang dengan tempat tinggal aku di sini yang tak sampai 3 minit pun kalau jalan kaki telah membuatkan aku terfikir untuk bekerja separuh masa di sana... alhamdulillah, aku berkenalan dengan ramai ANAK-ANAK MUDA YANG BERJIWA BESAR... kebanyakannya terdiri daripada anak-anak yang masih bersekolah di Tingkatan 4 dan 5 juga lepasan SPM... di sana, aku mendalami erti bekerja di dalam bidang F&B dengan penuh minat... kami diajar tentang pelbagai selok-belok dan cara-cara pengendalian makanan mengikut SOP yang betul... setiap kali ada NPI, memang seronoklah sebab akan ada team member yang dihantar untuk mempelajari berkenaan new product tersebut... it is indeed a valuable experience for me...

Then, dek kerana aku sejak sebelum bekerja di selatan tanah air pun memang minat berniaga, ada pula sahabat-sahabat positif yang menyarankan agar aku meniagakan aiskrim Malaysia yang sering aku buat dan jual sewaktu di central... aku pun buat dan jual... alhamdulillah, order yang aku terima cukup untuk membuatkan aku tak menang tangan NAMUN di sebalik itu betul la kata orang dulu-dulu... tak mudah untuk kita memuaskan hati semua orang... bekerja separuh masa di KFC dan menjual aiskrim Malaysia telah membuatkan aku dilabelkan sebagai KEMARUK DUIT... takpelah, yang penting Allah tahu niat aku kan?... 

Sambil layan blues, macam biasa aku blogwalking dan landed kat blog sis Tiara Sapphire sambil layan review Bad Genius The Series... hehehehe... eh, ada SEGMEN la... apo laei, jom la join... dapat juga melupakan sedikit aura negativity yang berlingkar di sekitar aku ni... THE POWER OF POSITIVITY gitu... kannnnnn...


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1) Wajib follow blog Tiara Saphire dan TiaraNovella.
2) Masukkan blog Tiara Saphire dan TiaraNovella ke dalam bloglist blog anda.
3) Buat entry 'SEGMEN BLOGLIST TIARASAPHIRE.COM', copy banner dan backlink ke post ini.
4) Tinggalkan link entry di ruangan komen di bawah post ini.

SEGMEN TAMAT
11.59 Malam | 30 September 2020

All the best everyone... macam selalu, jom sama-sama kita meriahkan lagi segmen sahabat maya kita ya... till then, see you when I see you... daaaa... ooppssss, di entri lain nanti aku sambung lagi cerita tentang kerja part-time dan business kecil-kecilan aku tu ya...

xoxo

Share:

NIGHT SLEEP DIFFUSER DAN NIGHT SLEEP ROOL ON BLEND OIL MEMANG MEMBANTU DALAM MENDAPATKAN TIDUR YANG NYENYAK

Selalu sangat mengantuk di siang hari? Semua kerja dah tak jadi produktif, nak bercakap pun lesu tak ada mood, kemudian kerap marah lalu menyebabkan kita sukar tidur pada waktu malam... korang pasti terkejut dengan kajian yang telah membuktikan bahawa 89 peratus rakyat Malaysia mempunyai masalah untuk melelapkan mata... hmmpppp, nampaknya rakyat Malaysia memang berdepan dengan masalah tidur kan...

Jadi hari ni, aku nak kongsi korang semua dengan cara semulajadi iaitu Night Sleep Diffuser Essential Oil dan Night Sleep Roll On Blend Oil dengan produk ni kita oleh dapat hari esok yang indah... cuba korang bayangkan, dengan hanya 5 titik Diffuser Essential Oil akan membuatkan bilik nyaman atau hanya dengan 1 sapuan Roll On Blend Oil korang dapat bertenang, tidur lena sepanjang malam... best kannnn?...


Jika korang mengalami masalah macam kat atas ni, aku sarankan untuk korang gunakanlah Night Sleep Diffuser dan Night Sleep Roll ini, waktu yang terbaik adalah apabila korang dah bersedia untuk tidur... 15 ke 20 minit sebelum korang lelapkan mata haaa... gitu... produk ini akan bertindak memenuhi ruang bilik dengan bauan dan bila korang hidu bauan ni automatik korang akan rasa tenang dan ia seakan-akan memberikan isyarat kepada minda korang bahawa korang dah bersedia untuk tidur...

PUNCA SUKAR TIDUR
1) Insomnia.
2) Kemurungan.
3) Gangguan hormon
4) Masalah kesihatan.
5) Autisma.
6) Ibu mengandung.
7) Tekanan emosi (stress).


CARA PENGGUNAAN
1) Night Sleep Diffuser Essential Oil – Masukkan 5 titis kedalam diffuser, ONkan dan nikmati keharumannya sepanjang malam!
2) Night Sleep Roll On Blend Oil – Sapukan ke pergelangan tangan, hidu bauan dari pergelangan tangan. Juga boleh sapukan dibawah tapak kaki kerana tapak kaki mudah menyerap minyak!

KELEBIHAN DAN KEBERKESANAN NIGHT SLEEP DIFFUSER DAN NIGHT SLEEP ROOL ON BLEND OIL
1) Dihasilkan 100% dengan bahan semulajadi.
2) EssentialOil sudah terkenal dan telah digunakan diseluruh dunia.
3) Terbukti berkesan membantu memperbaiki kualiti tidur.
4) Campuran lebih dari 1 essential oil lebih berkesan dari hanya 1 jenis essential oil
5) Dapat mengurangkan masalah tekanan emosi.
6) Sesuai digunakan seisi keluarga dari bayi ke dewasa


APA KATA MEREKA YANG TELAH MENGGUNAKAN NIGHT SLEEP DIFFUSER DAN NIGHT SLEEP ROOL ON BLEND OIL?
.
“Saya ada insomnia since Januari… saya ada anxiety disorder juga. dah jumpa doktor bagi ubat tidur tapi doktor tak sarankn makan ubat selalu… Dah amalkan pemakanan secara sihat. Bila on ubat clonazepam kepala rasa pening pada siang hari. Saya cuba cari alternatif lain, dan sekarang saya sangat gembira bila dah dapat tidur lena setiap hari. Terima kasih Night Sleep Roll On Blend Oil – Ridzuan.

“Saya alami masalah tidur yang serius. Susah tidur sebab selalu fikir akan mati kalau pejamkan mata. Bila tertidur, kerap dapat mimpi ngeri dan terjaga sebab tersentak waktu tidur. Saya alami masalah ini hampir sebulan, dan masalah ini berlanjutan sehingga waktu siang. Bila kawan saya minta cuba Night Sleep Diffuser Essential Oil, fikiran saya mulai tenang, dah tak ada fikiran buruk dan mimpi ngeri. Saya sangat bersyukur dapat jalan penyelesaian” – Fatimah.
.
Saya sangat menggalakkan penggunaan Night Sleep Diffuser Essential Oil atau Night Sleep Roll On Blend Oil setiap hari sebelum tidur. Juga sangat bermanfaat untuk Ibu-ibu yang ada anak dari usia 1 tahun juga boleh guna, ya lah macam kita tahu ibu-ibu selalu berjaga malam sebab anak tak tidur. Jadi ini penyelesaian nya, anak tidur ibu pun dapat rehat dan tidur yang cukup.
.
HARGA SEBENAR
Night Sleep Diffuser Essential Oil: RM42
Night Sleep Roll-On Blend Oil: RM35

Jumlah RM77 TAPI sebab aku nak bantu semua orang kat luar sana, aku bagi 50% OFF.
Berapa???

Ya RM38.50 sahaja untuk dua produk ni.
Tapi terhad untuk 100 orang terawal sahaja tau (tidak termasuk kos pos)!!! Lepas tu harga kembali asal, so apalagi, jom order sekarang!!!

KLIK DI SINI UNTUK MENEMPAH

xoxo

Share:

9.9 GIVEAWAY BY ABAM KIE

Assalamualaikum dan hai hai hai everything... masih rasa sengal-sengal lagi kat badan ni dek kerana duduk lama dalam journey yang panjang baru-baru ni... penat pun belum hilang lagi... pinggang sakit, betis rasa cam kena tarik-tarik... hehehehe... dah tua dah makcik ni... kwang kwang kwang... eheh, makcik sedar diri nak ooiiii... sekarang ni, memang nak kena banyak exercise untuk balancekan balik keadaan badan dengan segala aktiviti yang terlalu banyak dijalankan... nak kena warm-up dan selalu buat regangan ringan... kadang-kadang, makcik dok jalan je ke sana ke sini and then buat simple push up (kalau rajin) but basically yang paling selalu ialah mengambil laluan yang paling jauh untuk ke sesuatu lokasi di samping membuat senaman bahu dan tangan semasa berjalan... hehehehe... kadang-kadang, memang nampak macam pelik sebab sambil berjalan tangan dok exercise BUT bagi makjcik, we need to do what we need to do... yelah, kalau nak cari masa karang ada macam-macam pula diri ini nak bagi alasan nanti, thus, why not sambil menyelam minum air kan kan kan...

Oraito, makcik ni dah beberapa segmen GIVEAWAY dan BLOGLIST yang makcik terlepas nak join tau... kebanyakannya dah letak kat draft siap-siap tapi lepas tu terlepas tarikh... alahai... seronok sebenarnya apabila kita join segmen ni...

ANTARA FAEDAH MENYERTAI SEGMEN
1) Menambahkan kenalan di alam maya.
2) Membesarkan jaringan ukhuwah fillah.
3) Dapat bertukar-tukar pendapat dengan rakan-rakan alam maya dalam pelbagai topik.
4) Traffik ke blog akan meningkat.

So, hari ni makcik tak nak ketinggalan untuk menyertai segmen GIVEAWAY 9.9 BY ABAM KIE... alhamdulillah, sempat juga makcik nak join sebelum tibanya hari terakhir untuk penyertaan... untuk kenalan-kenalan mayaku sekalian, jom la join sehingga ke detik terakhir pengajuran segmen GIVEAWAY ini... mana tau ada rezeki nak menang ke kan?... yang penting kita dapat sama-sama berkenal-kenalan asbab menyertai segmen ini... bak kata pepatah, berkawan biar beribu, berkasih biar satu, agitchewwww...


Syarat-syarat giveaway ini mudah je korang, haaaa, baca kat bawah ni ya:
1) Buat satu entri @ blog post bertajuk '9.9 Giveaway by Abam Kie'.
3) Letak banner di atas dalam entri tersebut dan backlink di post ini sahaja.
4) Siap semua, publish entri anda. Jangan lupa hantar link blog post segmen anda dalam ruangan komen di bawah entri ini sahaja.
5) Sila patuhi semua syarat yang diberikan. Peserta yang gagal mematuhi syarat-syarat di atas akan dibatalkan penyertaan mereka.

HADIAH
Topup RM5 X 5 Pemenang

TEMPOH PENYERTAAN
9 hingga 30 September 2020

* Keputusan akan diumumkan dalam tempoh seminggu dari tarikh tutup penyertaan.
* Pemenang bertuah akan dimaklumkan menerusi komen di entri terkini blog mereka. Jadi, sila berwaspada, OK?
* Hadiah hendaklah dituntut dalam tempoh 3 hari dari tarikh pengumuman pemenang.

All the best gaissss... sempat lagi ni...

xoxo

Share:

WEOLLS MENANG GIVEAWAY EZHYGIENE CAR KIT - SEMPAT LAGI NI KALAU KORANG NAK JUGAK

Assalamualaikum dan hai hai hai everything... harapnya semua sihat-sihat aje ye... the Alif's Empire alhamdulillah baru je balik dari koje kat Balok hari tu... nanti kami akan up entri ya... penat bebeno sebab on 18/09/2020 tu gerak dari Kota Tinggi ke Kuala Lumpur then next day tu menyantuni keluarga dan seterusnya on 20/09/2020 teruih kami sekeluarga gerak ke Balok... perjalanan alhamdulillah smooth je cuma aku rasa ada beza sikit dengan journey kalau ke belah selatan... kalau nak diikutkan, jarak dari rumah kami ke kawasan di Kota Tinggi yang selalu aku pergi tu dalam 400 km manakala jarak dari rumah kami ke Balok dalam 280 km NAMUN BEGITU dia punya jauh tu rasa macam lagi jauh nak ke Balok mungkin disebabkan oleh jalan berbukit-bukit kat Highway Karak tu kot... maybelah... aku pun tak sure... tapi yang paling sure, MUNGKIN sebab ke selatan tu dah biasa, ke pantai timur ni jarang-jarang kecuali kalau ada keperluan je baru gerak ke sana... haaa, gitu...


Hari tu, baru la jugak tapi tak ingat la pulak bila, aku ada la join satu giveaway ni... tiba-tiba sambil scroll-scroll email, baru terperasan email ni... kami menang ezAUTO's ezHYGIENE CAR KIT GIVEAWAY collaboration campaign with Cosway and Hanna & Kent gaissss... alhamdulillah... syukur... terima kasih banyak-banyak ye kepada ezFEED... ngam-ngam ada kena-mengena terus dengan perjalanan dan kenderaan kat entri kali ni... yelah, dalam pandemik COVID-19 ni perlulah kita sentiasa memastikan yang kita mengsanitasi kereta juga peralatan di dalam kereta (tangan lebih-lebih lagi la kan...) untuk memastikan yang kita menyediakan kawasan dan suasana yang telah dibasmi kuman demi anak-anak khasnya juga penumpang lain amnya... 


LANGKAH-LANGKAH UNTUK MEMBASMI KUMAN DI KERETA ANDA

1) Basahkan tisu bukan tenunan dengan 2-3 semburan pembersih serbaguna.
2) Lap tisu pembersih basah bukan tenunan pada kawasan yang sering disentuh, ulangi jika perlu.
3) Sekiranya anda yakin diri anda atau anda pernah menghubungi seseorang dengan COVID-19 di kenderaan kami, anda harus membasmi kuman dan menghubungi doktor anda untuk langkah seterusnya.

ezAUTO telah memilih Hanna & Pembersih serbaguna berasaskan alkohol Kent bersama dengan tisu bukan tenunan pelbagai guna Cosway yang lembut, boleh dicuci dan boleh digunakan semula. Ini adalah duo "ez" yang dipilih supaya anda dapat membasmi kuman kereta anda tanpa merosakkan permukaan dan bahan di bahagian dalam kereta anda. Sangat disarankan agar anda memakai topeng dan sepasang sarung tangan semasa melakukan pembasmian kuman pada kereta anda. 

Nah, kat bawah ni, my angels from the Alif's Empire dah buat review... apo laei tunggu tu?... moh le tengok dan jangan lupa untuk subscribe tau... jom support anak-anak kecil ini yang sedang membina keyakinan diri gitu... hehehehe... basically, trial dilakukan kepada keyboard komputer dek kerana pada waktu review ini dilaksanakan kami bukan berada di dalam kenderaan dan KERANA ia merupakan suatu MULTI-PURPOSE SANITISER... thus, the Alif's Empire terus gunakan je gajet yang ada di depan mata untuk try out the product... hehehehe...



Gaissss, inilah GIVEAWAY yang aku join haritu... sempat lagi ni kalau korang nak join, last date  to submit your entries adalah pada 11/10/2020, jam 3 petang... lai lai lai...


All the best ya gaissss... kami doakan korang pun dapat ezHYGIENE CAR KIT ni... till then, see you when I see you... daaaa...

Support our Youtube Channel gaissss, jom subscribe to:

xoxo

Share:

MEMANG BEST BILA GUNA WHITENING BUBBLE TOX SERUM MASK & SOOTHING BUBBLE TOX SERUM MASK MEDIHEAL NI

Since dah duduk jauh dek kerja ni, semakin hari aku semakin culas dalam hal-hal penjagaan kulit... kadangkala, nak recce produk baru pun malas gaissss... bukan apa, kekangan masa tu buatkan aku terfikir yang mungkin banyak masa perlu dihabiskan untuk pemakaiannya... thus, terus masuk dalam wishlist bin je la dulu... Tapi kan korang, baru-baru ni, aku came across ada satu serum mask ni... aku baru je tengok packaging dia pun dah tertarik, menarik the bomb gitu... apabila aku baca ingredients dan cara pemakaiannya, walla, memang kena la dengan gaya hidup aku laaa nih yang perlukan ketepatan dan kesederhanaan dalam mencapai kesempurnaan, agitchewwww... memang power kan serum mask dari Mediheal ni... 


Sebelum mengulas lanjut berkenaan WHITENING BUBBLE TOX SERUM MASK dan SOOTHING BUBBLE TOX SERUM MASK ni, jom kita check it out tentang 
kelebihan menggunakan serum... yelah, mana taknya, rata-rata apabila kita memperihalkan tentang hal ehwal penjagaan kulit, kebanyakan pengamal kecantikan (beautician) akan menggalakkan penggunaan serum kan... well, WHITENING BUBBLE TOX SERUM MASK dan SOOTHING BUBBLE TOX SERUM MASK ni memanglah mask TAPI apa yang istimewa dengan produk ini ialah mask ini telah diformulasi dengan begitu teliti dengan menggabungkan kebaikan serum di dalam kepingan masknya... menarik kan gaissss?... okay, jom kita ambil-tahu tentang kelebihan menggunakan serum ya... let's go...

KELEBIHAN MENGGUNAKAN SERUM

1) Mudah diserap ke dalam kulit.
Kebanyakan wanita mungkin dah tahu bahawasanya serum biasanya didatangkan dalam bentuk cecair kan... sekiranya kita meneliti tekstur serum itu sendiri, ia mempunyai tekstur yang nipis dan molekul yang kecil untuk memudahkan penyerapan ke dalam kulit...

2) Diperbuat daripada ekstrak yang 10 kali lebih pekat daripada pelembap.
Basically, pelembap diperbuat daripada beberapa bahan kimia dan ekstrak yang dimaksudkan untuk melembapkan wajah korang dengan menyelamatkan kulit daripada merekah akibat kekeringan dan sejuk... on the other hand, serum muka pula biasanya dibuat dari ekstrak kuat yang 10 kali lebih pekat daripada pelembab... ini kerana fungsi kedua-duanya adalah berbeza antara satu sama lain yang mana serum tidak berfungsi untuk melembapkan kulit... maka, serum adalah amat sesuai untuk individu yang mempunyai kulit yang berminyak.

3) Serum mensasarkan kepada keperluan kulit yang tertentu.
Terdapat pelbagai jenis serum di pasaran buat masa ini yang mensasarkan kepada keadaan kulit tertentu sebagai contoh serum muka untuk antipenuaan, jeragat, bintik-bintik hitam, kulit kering, kulit berminyak atau kulit berjerawat... basically, serum muka disasarkan untuk merawat keperluan tertentu supaya korang dapat melihat hasilnya dengan lebih cepat... lagipun kalau korang gunakan certai type of serum, contohnya untuk hilangkan jeragat, sudah pasti korang akan fokus kepada hasil yang berkaitan dengan kehilangan jeragat kan... haaa, gitulah lebih kurang...

4) Dalam kuantiti dan packaging yang kecil.
Kalau korang perasan, serum biasanya datang dalam botol kecil dan  penggunaan 1 hingga 2 titis sudah mencukupi untuk seluruh muka... zassss, ini bermakna bahawa satu botol serum itu boleh tahan selama berbulan-bulan...ia akan seterusnya dikaitkan dengan penjimatanlah kan sebab serum yang biasanya dalam berat lebih kurang 28g boleh tahan sehingga 4 - 5 bulan penggunaannya...

Sumber: Klik di sini


Tadi aku dah ceritakan berkenaan kelebihan menggunakan serum... now, lets talk about kepentingan memakai mask muka pula, penting ni... kita kena ambil tahu betul tak gaissss?...

KEPENTINGAN MEMAKAI MASK MUKA

1) Menegangkan kulit wajah.
Apabila kulit wajah kita tegang, secara automatik ia akan membuatkan wajah kita kelihatan lebih muda... ini yang digelar sebagai awet muda... best kan?.. siapa tak nak kan?... selalunya, wajah kita akan kelihatan lebih tua sekiranya ketegangan dan keanjalan sudah berkurangan... maka, semakin kita meningkat usia, perlulah kiranya kita mengambil inisiatif untuk mengekalkan ketegangan juga keanjalan kulit kita... tak gitu?...

2) Mengurangkan kedutan.
Tekanan akan menambahkan kedutan di wajah kita... basically, mask muka akan membantu mengurangkan garis-garis halus dan kedutan yang terdapat di wajah kita... jadi, jomlah kita amalkan pemakaiannya...

3) Membuang sel kulit mati.
Kalau korang perasan, apabila kita mencuci muka dengan pencuci muka, basically kita hanya membersihkan permukaan kulit muka kita sahaja... secara amnya, hanya lapisan atas kulit wajah sahaja yang dibersihkan dan tidak sampai ke dalam... maka, kita memerlukan bantuan mask wajah untuk memastikan segala kebaikan meresap ke dalam kulit di samping membantu membuang sel-sel kulit mati agar wajah kita menjadi lebih sihat...

4) Merawat kulit kusam.
Masalah kulit kusam akan berlaku sekiranya kita tidak mendapat tidur yang cukup... sebenarnya, aku pun baru tau ni... tidur yang berkualiti adalah antara faktor yang akan membantu kita mengurangkan kekusaman kulit... jadi, eloklah kiranya kita memakai mask untuk menceriakan kembali wajah kita dari kulit kusam ya gaissss...

5) Menanggalkan bintik hitam dan bintik putih.
 Ini memang betul gaissss, sejak mengamalkan pemakaian mask, dah kurang dah blackheads dan whiteheads kat wajah aku... kalau sebelum ni, sampai pedih-pedih kadang-kadang bila nak picit bagi blackheads dan whiteheads ni keluar... namun begitu, kini, ia keluar sendiri selepas aku menanggalkan mask... so, kiranya semakin memudahkan proses penjagaan wajah gitu... kulit pun jadi lebih bersih dan segar kan...


Okay gaisssss, below are some introduction on the WHITENING BUBBLE TOX SERUM MASK and the SOOTHING BUBBLE TOX SERUM MASK:
1) An innovative skin-brightening sheet mask, drenched in creamy bubble serum that transforms dull skin into a dewy and bright complexion.
2) No need to rinse off; simply absorb into the skin to achieve a radiant complexion.
3) Satisfy your five senses and achieve dewy, glowing skin with this bubble massage.
4) Formulated with Bright Toning Complex (rice bran water, pearl extract, milk protein extract) and patented ingredient Luisant Mela XD for better brightening effects.
5) The gauze sheet with micro-sized holes offers breathable comfort.
6) Specially designed to keep the bubbles from entering the eyes.

INGREDIENTS
Water, Hydrogenated Polydecene, Polyisobutene, Methyl Perfluoroisobutyl Ether, Methyl Perfluorobutyl Ether, Caprylic/Capric Triglyceride, Niacinamide,1,2-Hexanediol, Cyclopentasiloxane, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Cetyl Alcohol, Potassium Cocoyl Glycinate, Glycereth-26, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Glycerin, Betaine, Decyl Glucoside, Acrylates Copolymer, Hydroxyacetophenone, Dipropylene Glycol, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Stearyl Alcohol, Myristic Acid, Hydrogenated Lecithin, Carbomer, Arginine, Myristyl Alcohol, Allantoin, Disodium EDTA, Lauryl Alcohol, Butylene Glycol, Zeolite, Milk Protein Extract, Oryza Sativa (Rice) Bran Water, Pearl Extract, Ethylhexylglycerin, Hydrogenated Polyisobutene, Equisetum Arvense Extract, Lycopodium Clavatum Extract, Glutathione, Anemarrhena Asphodeloides Root Extract, Fragrance. 



RECOMMENDATIONS
1) It is recommended that users should stop using the product if the followings occur and continuously using the product will only worsen the situation. If problems occur, consult a dermatologist. 
2) When you feel irregular responses on your skin such as irritation, itching, or rash.
3) When the above symptoms occur on the part of the skin where the product is applied by direct sunlight.
4) Do not apply it on the part where you have a scar, eczema, or dermatitis. Keep away from the reach of children.
5) Do not keep it in places where the temperature is extremely hot or low and exposed to the direct sunlight.

CARA PENGGUNAAN
1) Buka peket serum mask dan letakkan mask di wajah.
2) Urut mask sehingga mengeluarkan buih.
3) Selepas beberapa minit, tanggalkan serum mask dan urut buih sehingga serum meresap ke dalam kulit sehingga kira-kira 20 minit. Sekiranya ingin membiarkan mask di muka pun tidak mengapa.
4) Teruskan urutan dan biarkan sahaja buih yang berlebihan kering sendiri.
5) Untuk pengetahuan lanjut, buih itu tidak perlu dibilas.

Orait, ni apa yang aku dah try ya gaissss (anak yang dah remaja pun join sekali gitu... yang kecil jadi model... hehehehe...)... memang semasa menggunakan mask serum ni, bukan sahaja kami merasai ketenangan tetapi juga berasa lebih yakin kerana bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkannya terdiri daripada bahan-bahan yang telah diakui keberkesanannya... selain itu, sifat 2-in-1 yang ada pada WHITENING BUBBLE TOX SERUM MASK dan SOOTHING BUBBLE TOX SERUM MASK ni membuatkan aku rasa selesa dan menjimatkan masa kerana kedua-dua kebaikan dapat aku perolehi serentak hanya dengan sekali pemakaian yang mana kebaikan memakai mask aku dapat, kelebihan memakai serum pun aku dapat... best kan?... jimat masa dan tenaga gitu...


Soothing Bubble Tox Serum Mask: Serum mask yang ni sesuai untuk kulit kering dan berminyak... masa aku put on mask tu memang rasa tenang je gaissss... seriously, memang soothing habis... layanzzzz je masa tu... in view of the specification yang mengatakan Soothing Bubble Tox Serum Mask ni boleh menenangkan, yes, aku setuju sangat gaissss... then, bila kita tenang automatically kedutan pada kulit pun dapat dikurangkan... haaa, gitu kekdahnya... 

Whitening Bubble Tox Serum Mask: Serum mask yang ni memang sesuai dengan kulit kombinasi aku yang sememangnya dah agak kering dan kusam... lepas pakai serum mask ni, aku rasa ada perubahan sikit di permulaan kulit aku yang mana bahagian yang kusam dah nampak sedikit cerah dan terasa ada effect glowing pada wajah aku uolls... 


Okay, korang kena cuba tau Soothing Bubble Tox Serum Mask dan Whitening Bubble Tox Serum Mask ni... mudah-mudahan dengan izinNya, semakin sihat jadinya kulit korang nanti... Boleh check kat sini ya untuk maklumat lanjut: 

IG Mediheal: Klik di sini
FB Mediheal: Klik di sini

#MedihealMalaysia #Mediheal #MedihealMY #MedihealBeauty #MedihealMask #MedihealKorea #facemask #facialmask #serummask #whiteningmask #soothingmask #koreanmask #skincare #blogger #beautyblogger #beauty #beautybloggermalaysia #kbba9 #lifestyleblogger #beautyblogger #beauty #beautybloggermalaysia #kbba9 #lifestyleblogger

xoxo

Share:

SELAMAT HARI MALAYSIA



xoxo

Share:

WORDLESS WEDNESDAY - EMAIL ETIQQUE - PHRASES












xoxo

Share:

VACANCY - WEB DEVELOPER - KUALA LUMPUR - RM3500 - RM4000


*MUST HAVE*
Candidate should have a Degree/Diploma in any discipline
-Skills required ( Javascript, CSS, HTML, Git, PHP, MYSQL, LINUX, WORDPRESS, BOOTSTRAP )
-Laravel (PHP framework)
-Fluent in English
-Knowledge of SEO, Web Marketing

*OTHERS/ADVANTAGES*
Extra skills/languages/tools (Not required but if learned or have experience will be a plus):
-Google Analytics/Google Tag Manager
-On-Page SEO knowledge or experience

*RESPONSIBILITIES*
Monitoring and maintaining web systems and network
-Providing technical support to end-users
-Writing designed & testable code

About the company
Number76 was born in Minami Aoyama, Tokyo, in year 2001. Founder Daisuke Hamaguchi started a little hair salon with his only assistant back then and called it HairStyleShop NALU. He wanted to have a salon with the concept of a style shop, where customers can casually change to hair designs that they fancy just like how one changes his or her fashion items.
URL: Company website

CLICK HERE TO APPLY

All the best everyone...

xoxo

Share:

VACANCY - PURCHASING MANAGER (MANDARIN SPEAKING) - BALAKONG - RM5000 - RM7000

*MUST HAVE*
Minimum 5 years experience specialized in Purchasing/Inventory/Material & Warehouse Management
-Possess good negotiation skills and a positive work attitude and be able to work well with all levels of staff
-Able to converse in English, Cantonese, Mandarin, and BM with supplier

*OTHERS/ADVANTAGES*
A good team player and able to work under tight deadlines
-Exhibit sharpness with follow-through character
-Good application skills with MS office

*RESPONSIBILITIES*
In charge of sourcing and supplier selection including sourcing for vendors, evaluation of quotation, and negotiation for a competitive price
-Perform complete purchasing administration from quotes to evaluation and contracts in accordance with company procedures
-Engage in FMCG purchasing
-Engage proactive sourcing and qualification of alternative suppliers
-Examine the work process at hand and take steps for improvement and cost reduction
-Maintain good relationships with vendors and ensure that the flow of supplies remain unhampered
-Follow up on orders to ensure the items are shipped and delivered on premised dates
-Forecast trends and levels of demand for products to meet business needs and keep a constant check on stock level
-Manage stock and inventory level efficiently by planning and forecast stock balance
-Issuance of Purchase Order
-Perform other ad-hoc duties as assigned


About the company
We are a fast-growing Brand Management company in Pet Food Supplies with offices in Singapore, Hong Kong, Malaysia, Indonesia, and China. A.S Frost Pte Ltd strongly believes in the importance of dedicated and professional leadership on all management levels of the organization. Managers are selected based on their ability to innovate and generate value-added ideas as well as to set clear strategic goals and implement those with first-class teams of specialists.

Each employee is responsible for the preservation and creation of value. Generating the appropriate return on the invested capital is the basis for the ongoing support of the business and the ability for long-term sustainable development. A.S Frost Pte Ltd promotes and enforces good Corporate Governance throughout the Group. Personal and professional integrity are core values within the company and a prerequisite for a long-term successful career with the group. Each employee is given the freedom to speak and to maximize their creativity in contributing values to the company.
URL: Company website

CLICK HERE TO APPLY

All the best everyone...

xoxo

Share:

LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (138) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (77) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (70) engineering (4) event (218) exercise (1) family (304) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (78) freebies (5) freelance (64) friends (205) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (58) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (45) kids (113) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (31) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (60) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (31) koleksi produk kecantikan (56) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (35) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (35) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (279) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (182) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (66) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (14) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (15) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (167) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (55) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (57) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS