KISAH PENJAHIT DAN PENJUAL DAGING


Seorang penjahit tua tinggal di sebuah desa kecil dan selalu menjahit pakaian yang sangat rapi dan indah lalu menjualnya dengan harga yang bagus dan cukup mahal..

Suatu hari, seorang lelaki miskin dari desa datang kepadanya dan berkata kepada penjahit, "Tuan menghasilkan banyak wang dari pekerjaan tuan, tapi mengapa tuan tidak membantu orang miskin di desa..?"

Lihatlah penjual daging di desa yang tidak pun banyak wang tapi setiap hari membahagikan daging percuma kepada orang miskin...

Penjahit itu tidak menghiraukannya dan hanya tersenyum tenang...

Orang miskin itu keluar dari kedai penjahit dan mengabarkan kepada penduduk di desa bahawa tukang jahit tua itu kaya tetapi kedekut, sehingga orang-orang desa membencinya...

Lalu setelah beberapa waktu, penjahit tua itu jatuh sakit, dan tidak ada pun penduduk desa yang peduli kepadanya, lalu dia meninggal sendirian...

Hari-hari berlalu dan orang-orang desa menyedari bahawa si penjual daging tidak lagi membahagikan daging percuma kepada orang miskin...

Ketika mereka bertanya kepada penjual daging, lalu dia memberi tahu mereka bahawa si tukang jahit tua itulah yang selama ini memberi saya sejumlah wang setiap bulan untuk sedekah daging percuma kepada orang miskin, setelah dia meninggal, maka berhenti juga sedekahnya...

HATI-HATI DENGAN PRASANGKA KERANA MATA SERINGKALI MENIPU

Moral of the story

Orang lain mungkin akan beranggapan atau berfikir buruk tentang diri kita, jangan risau kerana itu tidak penting... kerana itu tidak akan menguntungkan korang, juga tidak akan merugikan korang... yang penting adalah apa yang Allah ketahui tentang korang...

Jangan menilai seseorang dari apa yang korang lihat darinya, kerana dia mungkin memiliki hal-hal baik dalam hidupnya, yang korang tidak ketahui... selalulah berprasangka baik kepada orang lain...

Credit: Pesan Bonda

xoxo

Share:

PRINTING SERVICE AVAILABLE HERE


🀩🀩🀩🀩
PdPR nak kena print kerja rumah anak?
Hantar resume online tapi company nak hardcopy jugak?
Nak print handouts untuk presentation?

πŸ–¨️πŸ–¨️πŸ–¨️πŸ–¨️
Kami ada penyelesaiannya:
De Alif Printing bersedia mencetak segala keperluan anda.
✅ Scanning πŸ‘‰πŸ» 10 sen sekeping
✅ Printing/Copying (Hitam) πŸ‘‰πŸ»20 sen sekeping
✅ Printing/Copying (Warna) πŸ‘‰πŸ»30 sen sekeping
 
😍😍😍😍
Kami juga memberikan perkhidmatan:
✨ Penulisan πŸ‘‰πŸ» translation, proofreading, membuat resume, thesis writing, ghostwriting dan banyak lagi
✨ Designing πŸ‘‰πŸ» logo, namecard, label dan banyak lagi

πŸš—πŸš—πŸš—πŸš—
1) Hantar softcopy melalui WhatsApp atau email.
2) De Alif Printing akan uruskan mengikut keperluan anda.
3) Ambil bahan cetak di lokasi yang dipersetujui.
4) Boleh juga COD terus ke lokasi anda.

Area: Desaru, Bandar Penawar, Bayu Damai, Sungai Rengit, Tanjung Pengelih, Semenchu, Air Tawar, Kota Tinggi dan kawasan sekitar.

Kawasan lain: Boleh pos πŸ“¦πŸ“¦πŸ“¦πŸ“¦

πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»





xoxo

Share:

RESEPI RENDANG TOK


BAHAN-BAHAN

2 kilo daging - potong kiub, jgn kecil sangat ye.. 
5 biji kelapa (santan)
1 ½ sudu besar jintan halus( jintan putih)- goreng tanpa minyak dan tumbuk halus
3 sudu besar biji ketumbar - goreng tanpa minyak dan tumbuk halus
5 sudu besar jintan kasar ( jintan manis) goreng tanpa minyak dan tumbuk halus 
1-2 senduk cili giling- ikut pedas disukai
Kerisik - anggaran dalam 1 biji kelapa (kelapa parut digoreng tanpa minyak dan dikisar halus dgn blender tanpa air)
1 ketul gula melaka
3 helai daun kunyit - hiris
5 kuntum bunga lawang
1 batang kulit kayu manis
5 biji buah pelaga
1 keping asam keping
Sedikit belacan- optional
Garam
Serbuk perasa- optional

BAHAN-BAHAN KISAR

20 ulas bawang merah
9 ulas bawang putih
2 inci halia
5 -7 batang serai 
2 inci lengkuas

CARA-CARA

Masuk semua bahan kecuali daun kunyit,gula melaka,garam, asam keping, kerisik dan santan ke dalam periuk. Perap dengan daging selama 4 jam paling kurang.. Nak sedap lagi perap laa semalaman.

(***kalau nak cepat boleh guna pressure cooker untuk mengempukkan daging..)

Masak dan didihkan perlahan2 hingga air kering... Baru dimasukkan santan...

Reneh selama 3-4 jam... Masukkan kerisik, gula melaka, gula dan garam...Kacau dengan agak kerap sehingga daging mula empuk, berwarna agak hitam dan kering...Kena selalu dikacau ye supaya tidak hangit bahagian bawah nanti...

Akhir sekali masukkan daun kunyit ( saya letak 2,3 helai daun limau purut juga) dan asam keping... Kacau lagi hingga rata...Sesuaikan rasa dan bolehlah diangkat...

(**Rendang ini akan lebih sedap rasanya selepas sehari dimasak..)

Cuba jangan tak cuba ya gaissss...

xoxo

Share:

SULFIDE IC STANDARD - PART NUMBER: ICS023 - BRAND: SIGMA-ALDRICH

 Ion chromatography (IC) separates charged molecules based on their affinity to the ion-exchange resin. It is of two types- cation exchange and anion exchange. IC determines the ions in aqueous solutions down to the parts per trillion (ppt) range. It is one of the best methods to offer quantitative analysis of ions at the ppt level. The development of modern apparatus and columns has made IC a fast, uncomplicated, and reliable tool for analysis.

The calibration and quality control of an IC system is of vital importance and requires the selection of appropriate standards. We offer a wide range of reference materials for IC, starting from single-ion standards to multi-ion standards. These standards are frequently used by the environmental, food and beverage, pharmaceutical, and other industries.
GENERAL DESCRIPTION
This Certified Reference Material (CRM) is produced and certified in accordance with ISO 17034 and ISO/IEC 17025. All information regarding the use of this CRM can be found on the certificate of analysis.

GRADE
1) Analytical standard
2) Certified reference material

QUALITY LEVEL
100

CONCERTRATION
1000 ΞΌg/mL in 1% NaOH

APPLICATION 
Ion chromatography: suitable

FEATURED INDUSTRY
 Environmental

FORMAT
 Single component solution

OTHER NOTES
Values of analytes vary lot to lot. Some lots may not contain all analytes.


SAFETY INFORMATION
GHS09

HAZARD STATEMENT

PRECAUTIONARY STATEMENTS

RIDADR
NONH for all modes of transport

WGK GERMANY
WGK 2

FLASH POINT (F)
Not applicable

FLASH POINT (C)
Not applicable

Share:

SALAM AIDILADHA


Hidup memerlukan pengorbanan, pengorbanan memerlukan perjuangan, perjuangan memerlukan ketabahan, ketabahan memerlukan keyakinan, keyakinan menentukan kejayaan dan kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan.


SALAM AIDILADHA

Maaf Zahir Batin

xoxo

Share:

ETHANOL DENATURED WITH 1% METHYL ETHYL KETONE - PART NUMBER: 100974 - BRAND: MILLIPORE (MERCK)

APPLICATION
 Ethanol denatured with about 1% methyl ethyl ketone for analysis EMSURE®

SYNONYM
1) Ethyl alcohol
2) EtOH

CHEMICAL FORMULA
C₂H₅OH

MOLAR MASS
46.07 g/mol

CAS NO
4-17-5

EC NUMBER
200-578-6

HILL FORMULA
C₂H₆O

FORMULA STRUCTURE









Share:

TOLUENE FOR LIQUID CHROMATOGRAPHY- PART NUMBER: 108327 - BRAND: MILLIPORE (MERCK)


APPLICATION
Toluene for liquid chromatography LiChrosolv®

SYNONYM
1) Toluene
2) Methylbenzene
3) Toluol

CHEMICAL FORMULA
C₆H₅CH₃

MOLAR MASS
92.14 g/mol

CAS NO
108-88-3

EC NUMBER
203-625-9

HILL FORMULA
C₇H₈

FORMULA STRUCTURE










Share:

ACETONE FOR GAS CHROMATOGRAPHY - PART NUMBER: 100012 - BRAND: MERCK

 


APPLICATION
Acetone for gas chromatography ECD and FID SupraSolv®

SYNONYM
1) Dimethyl ketone
2) Propanone
3) 2-Propanone

CHEMICAL FORMULA
CH₃COCH₃

MOLAR MASS
58.08 g/mol

CAS NO
67-64-1

EC NUMBER
200-662-2

HILL FORMULA
C₃H₃O

FORMULA STRUCTURE













xoxo

Share:

DURIAN E-FIESTA WITH MUSANG KING, XO, AND D168


✨Durian season is here and FAMA has once again collaborated with Shopee to ensure everyone can now satisfy their cravings for the sweet and creamy πŸ‘‘King of Fruits, Durian‼️

Get fresh and delicious Durians on Shopee πŸ“¦delivered to your doorstep from today till 31 July 2021 to enjoy up to 50% Off vouchers‼️

On top of that Shopee is throwing in:
πŸ”₯RM15 OFF voucher with minimum spend of RM60
πŸ”₯RM30 OFF voucher with minimum spend of RM100

✨DURIAN D168 (1PACK/400G) ULAS/PULP

✨DURIAN X0 (1 PACK/400G) ULAS/PULP

✨Durian Musang King (1 Pack/400g)

You can click on the link below to check out more crazy Durian deals and All Things Durian!

#durianfest #durianfestival #shopeedurian #shopeefama #kbba9 #weollsblogspotdotcom #dealifshoppe #musangking #durianxo #d168 #duriand168 #shoponline #onlineshopping

xoxo

Share:

PURPLE CANE 34TH ANNIVERSARY MEMBER DAY SALE IS HERE!


Up to 63% off Tea Leaves, Teawares & More

Tea lovers, are you ready? Purple Cane 34th Anniversary Member Day is finally here with up to 63% off tea leaves, teawares and more! In a blink of an eye, we have come full circle and without realizing Purple Cane has been establishing and spreading tea culture for 34 years. All this could never have happened if not for all our tea friends and tea business operators. Fans of Purple Cane Tea will be thrilled to know that we have planned 20 days of exciting tea promotions and giveaways specially to thank all our fans for supporting us all these years. The Purple Cane 34th Anniversary Member Day Sale will be happening from 13 July to 1 August 2021 simultaneously online via Purple Cane E-Shop (www.purplecane.my) and all Purple Cane Tea Art Centres nationwide.


In light of the pandemic which we are still battling, this year Purple Cane would like to advocate and emphasize on Live Life Green With Tea For Immunity Boosting. With exclusive once a year tea deals and offers up to 63% off, tea lovers rest assured and have the peace of mind to stay calm with relaxing tea fragrance, boost your immunity and maintain good health. For those who are unable to visit Purple Cane Tea Art Centres or prefer to shop from the comfort of their own homes may join i this sale online! Purple Cane E-Shop offers similar deals at https://www.purplecane.my and FREE Shipping within West Malaysia with no minimum purchase until 1 August 2021.


Purple Cane 34th Anniversary Member Day Sale Offers:

1) Super Value Puer Bundles up to 63% off
2) Tea Leaves & Teaware up to 34% off
3) Special Selected Purple Clay & Purple Cane House Brand Teapots for up to 35% off
4) Lin’s Ceramics Series, Cane’s Tea Bags & Nett Price Items up 20% off


Exclusive voucher giveaways total worth RM3MIL from their participating partners (TEAX, Purple
Cane Tea Restaurant, Tea+, Signature Market, Youbeli, Cite, Love18, RT Pastry and more). Additional
Purple Cane RM30 cash voucher with minimum spend of RM100 online or in stores.


Additionally, users who checkout with ShopeePay for their Purple Cane orders on www.purplecane.my will receive RM3 cashback daily with minimum spend of RM15. This offer is valid once per day per user. All bonus campaigns will be automatically terminated once fully redeemed. T&C Apply.

But wait! There’s more. Purple Cane has launched their new and upgraded Purple Cane Communi-tea Rewards that allows tea lovers like yourself to save more when you drink more tea. Register during this period for free and join the community to SAVE MORE as their Star Member or Gold Member. Additional perks on your birthday month, members only promotions and more. More details on Purple Cane Communi-tea Rewards: https://bit.ly/PurpleCaneMembership


ABOUT PURPLE CANE HOLDINGS SDN. BHD.

Purple Cane Holdings Sdn.Bhd. (298681 V) established in 1987, with innovative spirit integrated with ambitious and enterprising individuals, aiming at going through a cultural passage. Accordin to Purple Cane founder Mr. Lim Hock Lam, the definition of cultural business establishment: is a human activity of the integration of soul, mind and practices. In a culture scene, it is a sublimationof cultural resources, promoting its productivity from low to high through one or more virtual processes or innovation that consequently and incessantly contribute to systematic and value cultural development in human community. A cultural business establishment entrepreneur or organisation is an individual or institution involved in cultural activity as an obligation and lifestyle.


Owing to its unique positioning and persistence in the tea art concept, Purple Cane soon made a name for itself and captured the public's attention. In 1996, Purple Cane established Malaysia's largest tea art centre at the heart of the city. Located at Jalan Sultan, the tea art centre is a one-stop tea lovers' heaven, complete with a wide range of tea, tea service, brewing utensils, as well as tea-related products such as tea books, tea music, tea snacks and tea decor. A milestone in the tea industry of Malaysia is firmly in place.

Since 1999, Purple Cane has been opening contemporary tea art centres in large shopping centres. There are altogether 16 tea art centres to date, and they are located at the major shopping malls and individual stores in Malaysia. The outlets adopt a minimalist style. In a zen-inspired environment, one goes back to the basics and appreciates "the beauty of simplicity". Meanwhile, professional tea art instructors are present at each shop, providing services of high quality which meets with the diverse requirements of modern lifestyle. Today, Purple Cane embraces the spread of tea culture as its core task. It is hoped that tea, with its popularity that transcends ethnic divides, could act as a cultural bridge that leads to mutual understanding and harmony.


For media enquiries, please contact:

Celeste Kek 
Head of CRM Senior 
PURPLE CANE ENTERPRISE Sdn Bhd 
celeste@purplecane.my |+60 10-226 7839 

Miriam Goh
Marketing Executive
PURPLE CANE ENTERPRISE Sdn Bhd
miriamgoh@purplecane.my |+6014 3699541

xoxo

Share:

LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (138) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (77) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (70) engineering (4) event (218) exercise (1) family (304) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (78) freebies (5) freelance (64) friends (205) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (58) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (45) kids (113) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (31) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (60) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (31) koleksi produk kecantikan (56) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (35) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (35) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (279) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (182) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (66) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (14) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (15) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (167) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (55) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (57) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS