January 2021 ~ ALL ABOUT US

Contact Form

Name

Email *

Message *

  • [BLOGGING IS IN THE BLOOD | REVIEW | TRAVEL | EVENT | PRODUCTS | BOOKS | FOOD AND BEVERAGES | SAFETY | HEALTH | QUALITY ASSURANCE | MYSTERY SHOPPING | TRANSLATION | PARENTING | FAMILY | EVERYTHING.] [FOR ANY REVIEW | EVENT | ADVERTORIAL | FREELANCE | TRAINING | CATERING | ALL KINDS OF JOB | KINDLY CONTACT: 018-2767882 / HARTINI.HUSSAIN.WORK@GMAIL.COM] [ANY PICTURE(S) WHICH WAS @ WERE NOT ORIGINATED BY US ARE THE PROPERTY OF THE OWNER AND THE CREDIT GOES TO THEM.]

  • This is Slide 2 Title

    This is slide 2 description. Go to Edit HTML and replace these sentences with your own words. This is a Blogger template by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com...

  • This is Slide 3 Title

    This is slide 3 description. Go to Edit HTML and replace these sentences with your own words. This is a Blogger template by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com...

Sunday, January 31, 2021

KLUSTER BARU COVID-19 SETAKAT 31/01/2021 DI MALAYSIA


Selangor
262 kluster sedia ada
159 kluster baharu (Jalan Kewajipan & Persiaran Sabak)
1,486 saringan kontak rapat
552 lain-lain saringan
1 import

Johor
326 kluster sedia ada
156 kluster baharu (Jalan Ithnin, Jalan Rami Tiga, Jalan Mega & Sri Plentong)
175 saringan kontak rapat
362 lain-lain saringan
1 import

Kuala Lumpur
254 kluster sedia ada
151 kluster baharu (Tapak Bina Jalan Chulan)
159 saringan kontak rapat
218 lain-lain saringan
1 import

Sabah
11 kluster sedia ada
225 saringan kontak rapat
62 lain-lain saringan

Melaka
58 kluster sedia ada
65 kluster baharu (Jalan Masjid Tanah)
21 saringan kontak rapat
6 lain-lain saringan

Sarawak
61 kluster sedia ada
23 saringan kontak rapat
51 lain-lain saringan

Terengganu
6 kluster sedia ada
42 saringan kontak rapat
35 lain-lain saringan

Pahang
40 kluster sedia ada
26 saringan kontak rapat
8 lain-lain saringan


Pulau Pinang
22 kluster sedia ada
16 saringan kontak rapat
31 lain-lain saringan

Perak
22 kluster sedia ada
9 kluster baharu (Jalan Tronoh & Bercham Raya)
21 saringan kontak rapat
11 lain-lain saringan

Kedah
9 kluster sedia ada
23 saringan kontak rapat
21 lain-lain saringan

Negeri Sembilan
3 kluster sedia ada
23 saringan kontak rapat
16 lain-lain saringan


Kelantan
2 kluster sedia ada
18 saringan kontak rapat
10 lain-lain saringan

Labuan
14 kluster sedia ada
2 saringan kontak rapat
8 lain-lain saringan

Putrajaya
5 saringan kontak rapat
1 lain-lain saringan

Perlis
5 lain-lain saringan

Credit details from here

Malaysians, we can do this together!!! 

Let's break the chain... for the sake of our loved ones...

#COVID-19 #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #frontliners #socialdistancing #basuhtangandengansabun #jagakebersihan #kkm #mkn #malaysiabersatu #janganbalikkampung #wecangothroughthis #RMO #MCO

xoxo

WE CARE WE SHARE GIVEAWAY - UNTIL 07/02/2021


Stand a chance to win a set of #SUISS exclusive mug guys!

All you need to do is follow the 3 simple steps to win:

1) LIKE and FOLLOW Suiss Haco on Facebook and Instagram Page.
2) TAG 3 friends and families and give a reason why you want them to practise 3W.
3) Share this post in public setting.

The WE CARE WE SHARE contest will ends on the 7 February 2021, 5pm (MYT).
There will be 38 lucky winners, terms and conditions applied.


All the best uollssss...

xoxo

Saturday, January 30, 2021

AWESOME KIDDOPY GIVEAWAY - UNTIL 13/02/2021


Kiddopy is giving out a magnetic blocks toy worth RM399 suitable for kids age 3+.

5 lucky winners will be announced on 14 February 2021.

Follow 3 simple steps:
1) FOLLOW Kiddopy FB page.
2) LIKE & TAG 5+ friends.
3) SHARE the post.


Stay tuned for more kids activities coming this February!

#kiddopy #giveaway #giveawaycontest #giveawaymalaysia #awesomeprizes

All the best guys!!! I am also joining in... hopefully I'll be within the 5 lucky winners... insyaAllah... till then, see you when I see you...

xoxo

KLUSTER BARU COVID-19 SETAKAT 30/01/2021 DI MALAYSIA


Selangor
876 kluster sedia ada
91 kluster baharu (Jalan Trompet & Kampung Hala)
1,500 saringan kontak rapat
816 lain-lain saringan
2 import

Johor
277 kluster sedia ada
60 kluster baharu (Jalan Suasa, Jalan Riang, Jalan Lombong, Bintang Utama, Bukit Batu Grisek, & Bayu Tampoi)
256 saringan kontak rapat
199 lain-lain saringan

Kuala Lumpur
41 kluster sedia ada
35 kluster baharu (Lingkaran Maluri & Desa Tun)
180 saringan kontak rapat
224 lain-lain saringan

Sabah
14 kluster sedia ada
2 kluster baharu (Jalan Lubuk)
180 sairngan kontak rapat
67 lain-lain saringan



Sarawak
41 lain-lain saringan

Negeri Sembilan
15 kluster sedia ada
40 saringan kontak rapat
103 lain-lain saringan

Perak
23 kluster sedia ada
6 kluster baharu (Lasah)
49 saringan kontak rapat
34 lain-lain saringan

Pulau Pinang
15 kluster sedia ada
28 saringan kontak rapat
58 lain-lain saringan


Kedah
17 kluster sedia ada
41 saringan kontak rapat
41 lain-lain saringan

Terengganu
19 kluster sedia ada
2 kluster baharu (Tersat)
45 saringan kontak rapat
19 lain-lain saringan

Pahang
14 kluster baharu (Tanah Putih, Jalan Ketengah & Taman Amalina)
30 saringan kontak rapat
7 lain-lain saringan

Melaka
6 kluster sedia ada
20 saringan kontak rapat
16 lain-lain saringan


Labuan
23 kluster sedia ada
2 saringan kontak rapat
1 lain-lain saringan
3 import

Kelantan
19 saringan kontak rapat
9 lain-lain saringan
Putrajaya 1 kluster sedia ada
7 saringan kontak rapat
4 lain-lain saringan
106 kluster sedia ada
44 saringan kontak rapat

Credit details from here

Malaysians, we can do this together!!! 

Let's break the chain... for the sake of our loved ones...

#COVID-19 #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #frontliners #socialdistancing #basuhtangandengansabun #jagakebersihan #kkm #mkn #malaysiabersatu #janganbalikkampung #wecangothroughthis #RMO #MCO

xoxo

SERINI MELAWATI CONDO TAMAN MELAWATI KUALA LUMPUR - FOR SALE AT RM725K


Tenure
Freehold

Level 37 corner lot - second highest floor

Unit Details
3 bedrooms, 2 bathrooms ( 3 car parks)
This unit is facing KL city centre with nice KLCC view

SELLING PRICE: RM725K
 
Built Up: 1,037 sq ft


xoxo

MELAWATI LANDED NON BUMI FREEHOLD DOUBLE STOREY TERRACE HOUSE - TAMAN MELAWATI


SELLING PRICE : RM830K NEGOTIABLE

Details
- Double storey terrace house
- 3 bed 2 bath
- Fully furnished
- Renovation at the back
- Lot size : 18 x 70 (1260 sqft)
- @ rooms @ bathrooms
- Freehold
- Non bumi lot
- Rented (rental price RM1700)

Nearby
- SK & SKM Taman Melawati 850m
- LRT Wangsa Maju 5.1km
- Melawati Mall 2.7km
- Giant Supermarket 2.7km
- Aeon Wangsa Maju 5.2km
- UIAM 7km
- KLCC 14km

xoxo

 

Thursday, January 28, 2021

ANAK-ANAK MESTI SERONOK BELAJAR ONLINE KALAU ADA CARPET KALIS AIR 3D CARTOON NI

Assalamualaikum dan hai hai hai everything... macam mana dengan PDPR ya parents sekalian?... harapnya semua berlapang dada ye dengan norma baru ni... semua pihak sedang berusaha sehabis-baik, bertungkus-lumus dan tidak mengenal jerih-perit dalam memastikan anak-anak murid sekalian dapat mengikuti sessi pembelajaran pada tahun ini... semua kan dah sedia maklum, sejak pandemik COVID-19 ni menyerang, hanya 3 bulan je anak-anak dapat mengikuti sessi pembelajaran secara berdepan dalam keadaan yang normal... selepas itu, walaupun sekolah telah dibuka semula untuk murid-murid (pelajar-pelajar), semua warga harus akur dalam mematuhi SOP... ada bezanya... ada...


Ada pelbagai kekangan yang dialami oleh pelbagai peringkat masyarakat seperti:
1) Tiada kemudahan telefon pintar.
2) Tiada kemudahan komputer peribadi ataupun komputer riba.
3) Tiada pencetak.
4) Tiada capaian internet.
5) Telefon pintar tidak dapat menampung keperluan aplikasi.
6) Komputer peribadi ataupun komputer riba tidak dapat menampung keperluan aplikasi.
7) Capaian internet kurang efisien.
8) Tidak mampu untuk menyediakan telefon pintar.
9) Tidak mampu untuk menyediakan komputer peribadi ataupun komputer riba.
10) Tidak mampu untuk menyediakan capaian internet.


Kekangan ini bukan sahaja berlaku di kawasan luar-bandar tetapi juga di bandar... ada juga di antara anak-anak tidak dapat mengikuti kelas kerana tiada pemantauan yang dapat dilakukan oleh ibu-ayah yang keluar bekerja demi sesuap nasi... since PKP 1.0 haritu, makcik juga ada came across beberapa orang ketua keluarga yang tidak dapat bekerja kerana telah ditamatkan perkhidmatan, dikurangkan projek, tiada projek langsung dan macam-macam lagi... memang hiba apabila mendengar kisah-kisah mereka, seriously... oleh itu, marilah kita sama-sama cuba memahami kekangan yang dihadapi oleh setiap orang yang mana ia adalah berbeza daripada satu individu kepada individu yang lain... jangan pukul rata ya gaissss... fahami dan selamilah dulu permasalahan yang dihadapi... then, barulah kita sama-sama cuba untuk membantu sedaya-mampu...


Namun, begitu, janganlah kiranya kita jadikan itu sebagai halangan dalam menempuh kehidupan mendatang... ingat ya, semua insan di dalam dunia yang fana ini terkesan dengan kehadiran virus COVID-19 ni... kita serupa... kita serupa... bak kata Headwind tu... jadi, jom kita tukarkan energi negatif kepada positif ya... chaiyokkkk... we can do it!


Dalam pada kita nak sentiasa maintain positive, kita juga kenalah bangkitkan suasana positif tu... haaa, ni makcik nak bagi idea... apa kata ibu-ayah letakkan carpet kalis air 3D cartoon ni kat bilik anak-anak atau boleh juga d ibentangkan masa anak-anak nak belajar online tu... duduk atas carpet lembut sambil berGoogle Meet atau berGoogle Classroom memang syiok gaissss...  mana taknya, dahlah carpet ni lembut, gebu pulak tu... budak-budak kan memang suka dengan cartoon... insyaAllah fokus mereka akan lebih mantap gitu...


Pelbagai design ada makcik tampilkan ni... kalau korang scroll balik ke atas, memang ada pelbagai pilihan untuk anak lelaki mahupun anak perempuan... meh makcik senaraikan pilihan design yang ada ya...

Pilihan design carpet kalis air 3D cartoon:
1) Doraemon.
2) Minnie Mouse.
3) Hello Kitty.
4) Frozen.
5) Spiderman.
6) Minion.
7) Cars.
on

Sweet je kan... comel-comel je designnya tak gitu?... cuba korang tengok warna yang digunakan tu... meriah dan terang kan... ini akan membangkitkan rasa seronok untuk anak-anak semasa mereka melakukan apa-apa aktiviti nanti... yelah, kalau time belajar tu, kita nak kena pastikan yang anak-anak excited dan seronok untuk menerima segala pengajaran guru walaupun hanya melalui skrin komputer atau telefon kan... kiranya, kita bantu anak-anak untuk kekal ceria dalam menerima segala input daripada guru agitchewwww...


Okay, design Frozen ni ada dua... satu yang Anna dan satu lagi yang Elsa... jadi, terpulanglah untuk pilih yang mana berkenan di hati... nak dua-dua pun boleh... hehehehe... lepas habis kelas online, boleh main dengan anak-anak as in Frozen gitu... di samping dapat membantu membangkitkan semangat dalam menerima pelajaran, carpet ni juga boleh dijadikan sebagai suatu medium untuk mengeratkan lagi hubungan antara ahli keluarga... wow!...


Murah je carpet ni gaissss... kalau korang nak dapatkannya, ni harganya ya...

Sunday, January 24, 2021

6L COOLING AND WARMING CAR FRIDGE REFRIGERATOR INSULATE OUTDOOR STORAGE BOX


• Using electronic (semiconductor) cooling principle.
• It does not produce pollution,
• It is more convenient to plug into the car cigarette lighter for power supply.
• Material: ABS & electronic components
• Capacity: 6L
• Min. cooling temperature: cooler to -0°C
• Max. heating temperature: warmer to 65°C
• Wire Length: 194cm • Strip Length: 130cm


• The cooler and warmer car fridge is energy saving and Eco-friendly, Semiconductor refrigeration system, non-pollution, long life, low noise and consumption
• Light weight and come with a strap, can be carried on the shoulder
• Set to warm up to 65°C or choose to cool to -0°C, ideal for drinks, snacks and meals when camping
• Designed to fit in the back seat of your car or floor
• Convenient, plug into your car’s 12V cigarette lighter
• Flip top cover, convenient to put in or take out stuffs
• 4 anti-slip foot pads on the bottom 


Package includes
• 1 x Portable 6L Car Cooler & Warmer
• 1 x Wire
• 1 x Strip
• 1 x Instruction Menu 


Caution
• Before Remove the power plug, make sure the turn off the power button, and the push off cable.
• Replace the Fuse, please make sure use the same model, same spec, if use the un-fittble fuse may cause not work normal or fire.
• Make sure the plug clear and no dirty, avoid connectable not in good condition or power plug heater.
• Before using, read Instruction Manuel carefully, make sure no overload
• Using or not use the refrigerator, please push off the plug from cigarette lighter. Application:
• The banquet picnic camping at the lake
• For taxi drivers to use
• Cold medicines
• Refrigerated fresh milk
• Car travel
• Refrigerated cosmetics
• Home use

RM89
postage RM8 SM / RM13 SS


xoxo

VIT’S HELPED FAMILIES IN PAHANG FLOOD RELIEF PROGRAM


Rawang, January 23, 2021 
- VITS helped families in Flood Relief Program collaboration with several NGOs, Pertubuhan Kebajikan dan Sukan Anak-Anak Lipas Lembah Kelang (ANLIP), Pertubuhan Kebajikan Melayu (JMM) and VN3. VITS has donated 14 000 packs of instant noodles in Kuala Lipis, Bera and also Raub, Pahang.


More than 100 total families in Kampung Benta and Kampung Budu in Kuala Lipis has been badly damage due to recent flood attack in Pahang. ‘The last flood attacked Pahang was back in 2016 and we would like to thank VIT’S for giving help to villagers in Pahang especially needy and elderly’, said En Kamaruzaman the head of Kampung Budu and Kampung Benta, Kuala Lipis. Besides Kuala Lipis, VIT'‘S also ditributed to Bentong and Bera.



"We are very proud to help flood victims in Pahang and hope to extend help to those in need because VIT’S believes that we are all Malaysians, and should work together in facing this pandemic problem together", said Mr. Lai Yaeh Tat Managing Director of Vit Makanan Sdn Bhd.

Let us help each other #KITAGAKITA


xoxo

 

Thursday, January 21, 2021

M3 BLUETOOTH SMART BAND WATCH WRISTBAND FITNESS TRACKER BLOOD PRESSURE HEART RATE


Features
Dynamic heart rate, blood pressure detection, blood oxygen monitoring.
Sports step (3D sensor), calorie consumption, exercise distance, pedometer.
Bluetooth connection, call reminder, message reminder, raise hand to light up screen.
Smart alarm clock, find bracelet(anti-lost by vibration), remote camera,
Sedentary reminder, drinking reminder, sleep monitoring.
Information push (SMS, WeChat, QQ, Facebook, Twitter, WhatsAPP, etc.).

Descriptions
0.96inch IPS color screen display, clear to see even under sunlight.
IP67, can wash hands, wear in the rain, but it better not swim.
Specifications:
Battery capacity: 80mAh
Display screen: 0.96 HD IPS color screen FTF process, single point touch button
Bluetooth: 4.0


System Requirements
Android 4.3 or IOS8.0 or higher mobile phones supporting Bluetooth 4.0
Function: Dynamic Heart rate, Blood Pressure, Blood Oxygen monitoring, call reminder and message reminder, pedometer, alarm clock, remote camera, Sedentary reminder, drinking reminder, sleep monitoring, waterproof, etc

Material
Plastic and TPU


Main Unit Size
41*12*19

Color
Black, red, blue

Package included
1 x Smart Band Watch
1 x USB Cable
1 x User Manual

RM35 postage RM8 SM / RM13 SS


xoxo