SENARAI CAWANGAN J&T EXPRESS DI DAERAH KUALA LANGAT SELANGOR ~ ALL ABOUT US

Contact Form

Name

Email *

Message *

Monday, February 22, 2021

SENARAI CAWANGAN J&T EXPRESS DI DAERAH KUALA LANGAT SELANGOR

Assalamualaikum dan hai hai hai everything... masih hangat lagi tentang kejadian yang viral baru-baru ni berkenaan parcels yang bertimbun-timbun di store courier tak gitu?... bagi makcik yang memang seorang seller dan juga buyer, kita ambillah pendekatan secara positif di atas apa yang telah berlaku... cuba korang fikir secara rasional, sekiranya banyak parcel yang perlu dihantar kepada para pelanggan, ini bermakna bahawa ekonomi negara kita sedang meningkat semula... hal ini akan membolehkan percambahan ekonomi diperhebatkan untuk kita sama-sama memacu kesinambungan pendapatan buat peniaga-peniaga kecil khasnya... 

Entri yang sebelum ni makcik ada up entri tentang Senarai Pejabat Pos Mini Di Negeri Selangor kan, korang boleh baca kat sini... laaa ni, makcik nak up pula Senarai Cawangan J&T Express Di Daerah Kuala Langat Selangor... makcik terpaksa asaingkan ikut daerah ya gaissss sebab terlalu banyak details yang nak diupkan... yang lain bakal menyusul kemudian ya... gimme some time to seach and study on the details and information ya gaissss... before that, just to recap, korang tau tak kenapa makcik pilih J&T Express untuk diupkan pada entri kali ini?... 
Gini ceritanya, general worker makcik nak kena poskan passport dia kepada agent yang berada di Kuala Lumpur... namun begitu, dia perlu memastikan bahawa dokumen yang ingin diposkan itu dapat tiba kepada penerimanya sebelum hari Sabtu... so, oleh kerana nak pastikan samada requirement ini dapat dipenuhi ataupun tidak, makcik pun bagilah idea agar pengeposan dilakukan pada hari Ahad... mesti korang pelik kenapa hari Ahad kan?... basically, kami kini berada di selatan tanah air yang bercuti pada hari Jumaat dan Sabtu... walau bagaimanapun, tidak semua premis yang mengambil cuti pada hari tersebut... ada je premis yang masih ikut hari cuti seperti di Lembah Klang iaitu pada hari Sabtu dan Ahad... maka, untuk memastikannya, makcik pun trylah call J&T Express Online kat nombor ni 1300-80-9000 / 03-92129660... ya ampun, sampai 5 minit makcik tunggu gaissss tapi takde response... 3 kali makcik call semalam... takpe, makcik faham, ramai yang call dan line tengah busy sebab masa tu peak hours...

Then, ting... makcik baru terfikir nak call kat J&T Express terdekat dengan area makcik... search punya search, dapat nombor, terus makcik call tapi tak dapat connect... then, makcik cuba WhatsApp nombor tu... alhamdulillah message dibalas dan soalan makcik pun terjawab... see, kalau kita berusaha, insyaAllah akan ditunjukkan jalannya kannnn... makcik pun teruslah update kat general worker makcik tu bahawasanya dia bolehlah ke J&T Express yang paling hampir dengan lokasi kami untuk mengeposkan passportnya pada hari Ahad ini... 

Orait, now, let us browse through the entire listing for the Kuala Langat district... let's go... zassss...


PJS322 CDC BANTING 322 42700

No. 12-G, Jalan Cemerlang 1A Pusat Perdagangan Banting, 42700 Banting, Selangor
Delivery, Self Collect
Operation hours Mon-Sun 08:00-20:00

PJS323 CDC SAUJANAPUTRA 323 42610

No. 24-G, Jalan SP 5/2, Bandar Saujana Putra, 42610 Jenjarom, Selangor
Delivery, Self Collect
Operation hours Mon-Sun 08:00-20:00

PJS310 CDC T.P.GARANG 310 42500

No. 2, Jalan Rajawali, Kampung Batu 9 Kebun Baru, Telok Panglima Garang, 42500 Kuala Langat, Selangor
Delivery, Self Collect
Operation hours Mon-Sun 08:00-20:00

PJS702 CP TANJUNGSEPAT 702 42800

No. 233B, Lorong 8, Kampung Baru, 42800 Tanjung Sepat, Selangor
Drop off
Operation hours 10:30-20:30
011-10208226 

PJS033 DP BANTING 01 42700

No.9-G, Jalan Cemerlang 1, Pusat Perdagangan Banting, 42700 Banting, Selangor.
Door to Door, Drop Off, Delivery, Self Collect
Operation hours Mon-Sun 08:00-20:00
03-31809236 

PJS021 DP JENJAROM 01 42600

No.53, Jalan Sungai Buaya, Sungai Jarom, 42600 Jenjarom, Kuala Langat, Selangor.
Door to Door, Drop Off, Delivery, Self Collect
Operation hours Mon-Sun 08:00-20:00
03-31911318

PJS025 DP SAUJANAPUTRA 01 42610

No.14-G, Jalan SP 5/2, Bandar Saujana Putra, 42610 Jenjarom, Selangor.
Door to Door, Drop Off, Delivery, Self Collect
Operation hours Mon-Sun 08:00-20:00
03-38502299

PJS045 DP T.LANGAT UTAMA 01 42700

No. 109, Jalan LU 2/2, Taman Langat Utama, 42700 Banting, Selangor.
Door to Door, Drop Off
Operation hours Mon-Sun 08:00-20:00 

PJS020 DP T.P.GARANG 01 42500

No.45, Ground Floor, Jalan Klang-Banting, Taman Halijahton, 42500 Telok Panglima Garang, Selangor.
Door to Door, Drop Off
Operation hours Mon-Sun 08:00-20:00
03-31220722

PJS046 DP T.SEPAT 046 42800

No.3, Jalan Senangin, Taman Tanjung, 42800 Tanjung Sepat, Kuala Langat, Selangor.
Delivery, Self Collect
Operation hours Mon-Sun 08:00-20:00

PJS622 LDC BANTING 622 42700

No. 12-G, Jalan Cemerlang 1A, Pusat Perdagangan Banting, 42700 Banting, Selangor.
Delivery, Self Collect
Operation hours Mon-Sun 10:30-20:30

PJS623 LDC SAUJANAPUTRA 623 42610

No. 26-G, Jalan SP 5/2, Bandar Saujana Putra, 42610 Jenjarom, Selangor.
Delivery, Self Collect
Operation hours Mon-Sun 08:00-20:00

PJS610 LDC T.P.GARANG 610 42500

No. 2, Jalan Rajawali, Kampung Batu 9 Kebun Baru, Telok Panglima Garang, 42500 Kuala Langat, Selangor.
Delivery, Self Collect
Operation hours Mon-Sun 10:30-20:30 

PJS438 PCP BANTING 438 42700

PT 596, Jalan Sultan Alam Shah, 42700 Banting, Selangor.
Drop Off
Operation hours Mon-Sun 08:00-20:00
03-31818633

PJS423 PCP T.P.GARANG 423 42500

No. 16C, Lot 3959, Jalan Kg Kebun Baru Batu 10, Kampung Kebung Baru, 42500 Telok Panglima Garang, Selangor.
Drop Off
Operation hours Mon-Sun 08:00-20:00
011-14478854

PJS429 PCP T.S PUTERA 429 42700

No. 9, Jalan Keli 2, Taman Seri Putera, 42700 Banting, Selangor.
Drop Off
Operation hours Mon-Sun 08:00-20:00

PJS436 PCP TROPICA.AMAN 436 42500

No. 18G, Jalan Aman Sinaria 4, Bandar Tropicana Aman, 42500 Telok Panglima Garang, Selangor.
Drop Off
Operation hours Mon-Sun 09:00-19:3
03-86834031

Semoga bermanfaat ya gaissss... orait, makcik nak pi tolong anak buat kerja sekolah kejap ya, maklumlah PdPR kan... sebelum makcik mengundurkan diri...
SALUTE KEPADA GURU-GURU DI SELURUH DUNIA ATAS KETABAHAN DAN KESABARAN MEREKA MENDIDIK ANAK BANGSA SELAMA INI...

TERIMA KASIH JUGA KEPADA SEMUA FRONTLINERS, BACKLINERS DAN MEREKA YANG SAMA-SAMA BERGANDING-BAHU MEMASTIKAN KITA SEMUA DIJAUHI DARIPADA COVID-19 DURJANA INI...

Till then, see you when I see you gaissss... daaaa...

xoxo

0 Comments:

Post a Comment