BRAND'S ESSENCE OF CHICKEN LIGHT AROMA & BRAND'S ESSENCE OF CHICKEN CHOCOLATE - UNBOXING

Assalamualaikum and hi hi hi everything... It's unboxing time!!! So this time around, I have received a carton of the beneficial and nutritious @brands_my Essence Of Chicken... I am extremely delighted upon receiving the parcel of BRAND’S® Essence of Chicken Light Aroma which have a mild taste and scent with a hint of vanilla and malt that is definitely tastier to be consumed while maintaining the same great benefits of BRAND’S® Essence of Chicken...

All, BRAND’S® Essence of Chicken with Light Aroma is made of an all-natural extract of fine quality chicken hygienically processed under high temperatures which amongst others will assist in:
a) Improving mental stamina.
b) Improving physical stamina.
c) Impproving immunity.
d) Increase the recovery rate from sickness.
e) Reducing tiredness.


Not forgetting, there are also some BRAND’S® Essence of Chicken Chocolate within the box of greatness guys... it is a natural food that helps to build and repair body tissue whereby its unique double-boiled process at a high temperature makes the essence more concentrated... furthermore, t is airtight-sealed to maintain its freshness... BRAND'S® Essence of Chicken Chocolate is also high in protein, low in fat, and free of cholesterol...

Basic feature of the BRAND'S Essence of Chicken:
1) No added salt.
2) Fat free.
3) Cholestrol free.
4) Preservatives free.

I cannot wait to try out these bundles which are filled with healthiness charm buds... come and join me guys, let us together feel the positive effect that it brings...


xoxo

Share:

SAKURA COLLAGEN+ - MINI REVIEW


Sakura is well known as containing rich essential fatty acids which assist in repairing the skin barrier in order to promote a smooth and supple skin… as everyone would know, Sakura has been utilized since the early-age to ensure that the regenerative of anti-aging is performed therapeutically for a mature complexion including whitening effect… Sakura is also an anti-glycation agent which promotes collagen formation in the fibroblasts…

Highlights of the Sakura Collagen+:
1) Patented Sakura Extract
2) Verisol® Collagen Peptide
3) Tertrasod® Antioxidant Enzyme
4) Japanese Yuzu Extract and Roselle Extract
5) Trinity Beauty Mechanism

I felt overwhelmed upon being given an opportunity to experience the positive impact brought by this Sakura Collagen+… I had feel the differences of great improvement towards my skin texture… come and join me everyone… let’s have a healthy skin together…


xoxo

Share:

BIRTHDAY GIVEAWAY BY EKSPLORASILEA

Assalamualaikum dan hai hai hai everything... alhamdulillah, dah hari Jumaat dah hari ni... sekejap je masa berlalu dan dah habis seminggu dah... rasa macam baru je lagi hari Isnin yang penuh blues kan... hehehehe... oraito, hari ni makcik nak join giveaway setelah beberapa lama tak dapat nak join iveaway anjuran sahabat-sahabat blogger di kekangan masa... alhamdulillah, di hari Jumaat yang barokah ni, dapatlah makcik meluangkan masa untuk sama-sama memeriahkan segmen yang dianjurkan...

Segmen kali ni dianjurkan oleh Lea dengan tajuk Birthday Giveaway By Eksplorasilea sempena bulan kelahiran Lea pada bulan Mac ini... dengan ini makcik ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Ulangtahun Kelahiran kepada Lea... semoga sentiasa dilindungi Illahi dan terus berjaya dan bahagia dalam kasih-sayangNya... okay, jom kita tengok syarat-syarat penyertaan untuk segmen ini...


Syarat-syarat penyertaan

1) Follow blog ini & ini.
2) Subscribe Youtube channel ni. Klik kat sini.
3) Copy and paste banner di atas. Buat entri "Birthday Giveaway by Eksplorasilea".
4) Komen link penyertaan di komen dalam post ini.
5) Semua penyertaan Lea akan masukkan dalam BLOGLIST tahun 2021.

Hadiah bagi yang enam (6) orang peserta yang bertuah yang akan dipilih dengan cara cabutan iaitu:
1 pemenang x RM 50
2 pemenang x RM 30
3 pemenang x RM 20

Tarikh penyertaan:
3 March 2021 - 22 March 2021

Apa tunggu lagi gaissss... join jangan tak join... jom sama-sama kita meriahkan segmen ya... till then, daaaa...

xoxo

 

Share:

SHOPEE X GONG CHA BEST SELLERS ARE BACK THIS 4.4


We’ve heard you and we’re bringing it back!

In conjunction with the Shopee 4.4 Mega Shopping Day, Gong Cha and Shopee have reintroduced the best sellers from the partnership’s exclusive Marble Series. The smooth and creamy milk foam forms a beautiful marble-like layer on the outside, which blends in perfectly with the drink when stirred.

The four drinks that will return in the 700ml Mega size this month are the Mega Mango Marble, Mega Matcha Marble, Mega Chocolate Marble and Mega Strawberry Marble,  for a limited time only!



Mango Marble

The blend of Gong Cha’s signature milk foam, their subtle milk green tea and mangoes is layered in a cup to create their signature, beautiful marble texture. Rich and creamy milk foam that fills your mouth with a burst of sweet mango flavour, a combination that is sure to remind you of your sweet summer date.



Matcha Marble

An Instagram-worthy drink thanks to the beautiful marble texture created by the blending and weaving of fine, robust flavoured matcha powder into rich milk to form a smooth and silky look. Sweetened to your preference, the drink is topped off with a layer of Gong Cha’s signature creamy milk foam that leaves you wanting for more.



Chocolate Marble

For those who like to keep it simple, enjoy the distinctive flavour of bittersweet chocolate in creamy milk foam. This makes for a nice and refreshing way to clean the palate after a good meal, especially for those who do not want a heavy dessert.

 

Strawberry Marble

Be enchanted by the splashes of red across a background of white as you take a sip of the Strawberry Marble drink which is surely worth a couple of snaps and post on social media… or more (we’re not stopping you). This creation tastes even better when topped with Gong Cha's signature milk foam, further elevating the taste of luscious, velvety strawberry milk tea.

 
How to purchase & redeem

If we have you craving for these drinks, get the Shopee x Gong Cha exclusive Marble Series drinks on the Shopee App through the Food & Services Vouchers in-app portal, from now till 4 April.
All you need to do is visit the nearest Gong Cha outlets by 15 April to redeem the voucher! If you have missed the chance to purchase the vouchers on the Shopee App, fans can also visit any Gong Cha outlet nationwide from 5 - 15 April to purchase these drinks only with ShopeePay.

Originally priced at RM12, fans can enjoy these drinks at 50% off at RM6 only on these special dates: 18, 22, 24, 27, 31 Mar and 2 & 4 Apr on the Shopee App.

Additionally, do not forget to apply the code GC44 when buying the voucher upon checkout with ShopeePay to enjoy 30% coins cashback up to 500 coins (equivalent to RM5).

Additional ShopeePay perks when you walk into any Gong Cha outlet today!

From now to 31 March, Gong Cha fans will get to enjoy an immediate RM4 cashback with a minimum spend of only RM10. It is applicable for a one-time use throughout the campaign duration when purchasing any Gong Cha beverages with ShopeePay at any outlet.

For more information, visit https://shopee.com.my/gongcha-shopee-44-mega-drinks. These drinks are back for a limited time only, so act fast!

xoxo

Share:

10 TIPS UNTUK MENGHILANGKAN TEKANAN

Assalamualaikum dan hai hai hai everything... apa habaq semua?... makcik harap korang semua berada dalam keadaan yang baik-baik aje ye... sementelah kita berada dalam PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN BERSYARAT ni (kami berada di selatan tanah air lagi), sudah tentulah pergerakan kita pun agak terbatas tak gitu?... walau bagaimanapun, janganlah kita jadikan ia sebagai suatu penghalang ataupun penyebab kepada suatu keadaan yang negatif terhadap diri kita mahupun keluarga yang tersayang... elakkanlah diri kita daripada terbelenggu atau lebih teruk lagi kemurungan... sentiasalah positifkan diri dengan melakukan aktiviti yang menenangkan, meriangkan dan menghilangkan gundah-gulana di jiwa kita ya...


Antara aktiviti yang boleh dilakukan untuk mengelakkan tekanan (Kaedah 10B):

1) Bertenang.
Setiap kali anda berasa stress atau berasa ketegangan, bawalah bertenang. Dengan bertenang ia boleh membantu mengurangkan kitaran stres negatif pada peringkat permulaan.

2) Bernafas dengan dalam.
Bernafas dengan dalam. Lakukan latihan pernafasan yang boleh meningkatkan pertukaran oksigen dan karbon dioksida dalam sel tubuh bagi mengurangkan ketegangan.

3) Berkata `rilekslah’/ tak mengapa. 
Berkata, ` Relakslah’. Cuba katakan pada diri sendiri, saya ni stres, ‘Relakslah’, Tak mengapa atau Tak pe lah, Oklah tu . Bawalah bersabar. Kata-kata ni sedikit sebanyak dapat menenteramkan perasaan dan mengurangkan stres.

4) Beribadat.
Beribadat. Sekiranya anda mengalami tekanan atau stres anda boleh melakukan ibadat seperti berzikir dan sembahyang mengikut kepercayaan masing-masing. Beribadat dapat memberi sokongan emosi dan boleh melegakan perasan seseorang.

5) Bercakap dengan seseorang.
Berkongsi perasaan dengan seseorang Bercakaplah dengan ahli keluarga atau kawan-kawan rapat anda yang anda percayai dan dapat memahami perasaan anda . Luahkanlah dan kongsi perasaan anda dengan mereka. Apabila anda berkongsi perasaan dengan orang lain , anda akan berasa lega dan ini dapat mengurangkan tekanan yang anda hadapi. Anda akan merasai bahawa masih ada orang yang sayang dan ambil berat tentang diri anda.

6) Berurut.
Apabila anda stres pada kebiasaannya otot-otot di bahagian leher dan bahu akan menjadi tegang. Belajarlah cara urut leher dan bahu kerana urutan ini boleh melegakan tegangan otot dan melancarkan perjalanan darah. Urutan kaki juga boleh dilakukan untuk mengurangkan stres.

7) Berehat dan mendengar muzik.
Berehat dan mendengar muzik. Apabila anda stres berehatlah sambil mendengar alunan muzik yang lembut. Muzik dapat membantu mengurangkan denyutan jantung yang laju dan tubuh badan anda akan mula relak serta pernafasan anda akan kembali normal. Ini membuat anda berasa tenang. Pilihlah muzik yang lembut dan menenangkan.

8) Beriadah.
Luangkan sedikit masa anda untuk melakukan aktiviti  di luar rumah sama ada bersama keluarga atau rakan-rakan.  Lakukanlah aktiviti yang anda sukai.  Beriadah dapat menenangkan fikiran dan membuat anda berasa gembira serta menghilangkan stres.

9) Bersenam. 
Bersenam juga boleh membantu mengurangkan ketegangan otot dan stres. Dengan bersenam ia dapat meningkatkan pengeluaran hormon dan dorfin dan anda akan berasa lega dan tegang. Antara aktiviti senaman yang boleh anda lakukan ialah berjalan dan bersenam robik.

10) Berfikiran positif.
Stres juga boleh berlaku disebabkan prasangka dan salah tafsir kita terhadap sesuatu situasi. Cubalah berfikiran secara positif di mana anda cuba melihat kebaikan atau keadaan positif dalam mana-mana situasi yang bersifat negatif. Kita perlu berfikiran positif untuk meningkat harga diri sendiri. Pelajarilah cara berfikiran positif kerana ia akan dapat membantu kita menangani stres dengan lebih berkesan.

Untuk bacaan lanjut, boleh klik di sini...


Memang stress bila dalam keadaan persekitaran yang kurang fresh, perasaan marah, tertekan, rimas dan segala emosi negatif akan datang... terus hilang mood nak buat aktiviti harian bila emosi terganggu, hidup tak produktif hasil kerja pun kelaut kannnn... mak-mak di rumah mesti geram je bila rumah bau hapak, busuk... dah tu letih pulak nak kena bersihkan rumah setiap hari tapi bau busuk masih ada... aduhhhh...bila rumah hapak, memang susah nak tidur malam beb... betui tak?...

Jangan risau duluuuu... dah 3869 wanita menggunakan #ARROOMA sebagai aromaterapi mereka bagi menghilangkan stress di tempat kerja dan membantu menaikkan mood positif di rumah...


Apa kata PENGGUNA ARROOMA?

Alhamdulillah…. akak suka sangat dik… Shangri la harum satu ruang tamu rumah akak….. Nanti akak nak repeat  Englist Peer. -Kak Fatimah, Bangi -
Okay sangat #Arrooma ni… Bau dia wangi . Essential oil tu letak dalam bilik, bau satu bilik nyaman jer rasa... -Sis Nora, JB-
Arrooma merupakan pewangi pewangi rumah atau pejabat dengan menggunakan wap air dengan minyak pati.ARROOMA sebagai aromaterapi di dalam rumah atau pejabat... ia mengandungi minyak pati berbau harum yang memberi kesegaran, menyenangkan dan mengharumkan ruang rumah atau pejabat...

KELEBIHAN ARROOMA

1. Menenangkan perasaan.
2. Melegakan pernafasan.
3. Meningkatkan imuniti tubuh.
4. Membantu meningkatkan kualiti tidur.


MINYAK PATI ARROOMA

Ada 4 pilihan minyak pati (pewangi) untuk anda dan semestinya premium harumannya.
1. Shangri-La (bau yang strong)
2. English Pear (bau lembut, manis-manis bunga)
3. Anna Sui (bau yang strong)
4. Ritz Carlton (bau lembut, manis-manis bunga)





CARA GUNA:

1) Buka penutup dan masukkan air 100ml.
2) Campurkan 5 titik essential oil ke dalam air (tahan selama 7- 10 jam penggunaan).
3) Bergantung kepada pengguna , jika suka bau yang kuat boleh titik 5 kali , kalau suka bau yang ringan hanya 3 titik sahaja.

Complete Set Arrooma - RM170
Postage RM10 SM
Postage RM30 SS

1 alat Arrooma (Diffuser)
1 Charger
1 Remote Control
1 Bekas Air
1 User Manual
1 Minyak Pati (EO)




xoxo

Share:

WORDLESS WEDNESDAY - MINTA MAAF












xoxo

Share:

CARA SENANG UNTUK MEMBUAT IKAN PEKASAM SENDIRI

Assalamualaikum dan hai hai hai everything... korang kenal dan pernah makan pekasam tak?.. untuk pengetahuan korang, pekasam merupakan sejenis makanan peram tradisi yang terkenal dan tahan lama di negara kita yang tercinta ini... pekasam secara turun-temurun dihasilkan sebagai bahan sampingan daripada lebihan ikan hasil tangkapan daripada sungai, tali air dan sawah padi... ia merupakan satu cara mengekalkan makanan (lazimnya ikan) dengan menggunakan garam (atau asam) yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam yang mampu bertahan lebih lama...

Kalau korang nak tau, garam digunakan bagi memerap ikan yang akan turut mereputkan tulangnya sambil bertindak untuk mengukuhkan struktur daging ikan tau... ini dilakukan agar isi ikan menjadi lebih pejal dan membuatkan ikan pekasam tidak mudah hancur apabila digoreng... haaa, itulah rahsia bagaimana ikan pekasam dapat mengekalkan teksturnya walaupun digoreng...

Nah, ni aku bagi senarai ikan yang sedap untuk dibuat pekasam ya... sepat, haruan, keli dan puyu yang paling menjadi rebutan... ikan air tawar lain seperti ikan terubul, lampan jawa, merah mata, temperas, mengkawan, ketutu, kepar, kaloi, loma, toman, tilapia dan belida juga boleh digunakan tau... jadi, kalau geng ikan glamour takde, boleh je guna ikan-ikan air tawar yang lain ya...



Orait, ni aku nak share dengan korang cara-cara untuk membuat ikan pekasam... yelah, bila dok cakap pasal ikan pekasam ni, confirmed ada yang terliur dah tu kan kan kan... berikut adalah bahan-bahan yang perlu disediakan:
1) Ikan
2) Beras
3) Garam

CARA-CARA MEMBUAT IKAN PEKASAM

1) Siang ikan, basuh dan bersihkan sehingga sesuci di hening Subuh sunyi... sesuci terdengar nurani... sesuci salam untuk Illahi... bagaikan memanggil insafi pada diri... hehehehe... korang pilihlah ikan apa pun yang korang gemari okay... namun begitu, untuk hasil yang terbaik, silalah gunakan ikan-ikan yang telah disyorkan iaitu sepat, haruan, keli dan puyu... pastikan korang bersihkan ikan dengan limau nipis atau asam jawa untuk menghilangkan bau hanyir ikan okay...


Kredit gambar: Sinar Harian

2) Toskan air daripada ikan... pastikan ikan yang telah dibersihkan itu kering sebelum kita teruskan ke langkah seterusnya...

3) Kemudian, korang lumurkanlah garam kepada ikan di serata bahagian ikan... portion garam tu bergantung kepada kuantiti ikan dalam 1/5 bahagian garam kepada 1 ikan... korang, ratakan garam ke seluruh bahagian ikan tau sebab lagi banyak garam, lagi masin dan ada rasa nanti ikan pekasam korang tu...


Kredit gambar: Umpan

4) Biarkan ikan yang korag dah lumur dengan garam tadi di dalam bekas kedap udara dan letak di dalam peti ais selama 2 hingga 3 hari... letak kat peti ais bahagian bawah macam biasa je, tak perlu dibekukan tau... yang paling penting, korang kena pastikan yang bekas tersebut kering dan tidak dimasuki air ya... kalau tiba-tiba korang terperasan ada air yang termasuk kat dalam bekas tu, cepat-cepat buangkan air tersebut okay... then, selepas 2 atau 3 hari, bolehlah korang keluarkan dan basuh ikan tersebut lalu toskan ia sehingga kering...

5) Sangai sedikit beras... jumlah yang dikehendaki bergantung kepada kuantiti ikan yang hendak dijadikan pekasam... kalau banyak ikannya, banyaklah beras sangai yang perlu digunakan ya uollssss... sebelum tu, korang tau tak nak sangai beras macam mana?... korang kena goreng beras tu tanpa menggunakan minyak sampailah beras berubah kepada warna keperang-perangan ya... pastu, korang tumbuklah beras tersebut sampai hancur dan tidak kelihatan bentuk beras lagi... kalau tahap kerajinan agak kurang, boleh je kalau korang nak blend je beras sangai tu... tapi janganlah sampai hancur halus bebeno ya...


Kredit gambar: Shopee

6) Seterusnya, korang bolehlah lumurkan beras yang telah ditumbuk halus di bahagian badan ikan... korang salutkanlah beras pada ikan ya... pastikan ikan berada dalam keadaan yang tidak basah... pastikan sebelum korang lumurkan beras sangai yang ditumbuk tu korang dah susun siap-siap ikan tu ya... taburkan lapisan beras sangai tu sebanyak 2-3 lapisan okay... kalau korang nak tau, lapisan beras tu lah yang jadi warna perang-perang rangup lepas digoreng tu...

7) Finally, korang simpanlah ikan pekasam tu secara bertutup selama 2 atau 3 minggu... lagi lama korang simpan, lagi sedap ikan pekasam tu gaissss... 

SELAMAT MENCUBA!!!


Kredit gambar: Iluminasi

BONUS!!!!
BONUS!!!!
BONUS!!!!

Nah, aku bagi sekali resipi ikan pekasam paling sedap di abad ini... resipi ikan pekasam confirmed jadi gaissss... tak banyak bahan-bahan yang perlu disediakan... tapi, kalau dah masak memang makan tak toleh kiri-kanan baq hang!!!

BAHAN-BAHAN YANG DIPERLUKAN UNTUK RESIPI IKAN PEKASAM CONFIRMED JADI

Ikan pekasam
Limau nipis (perahkan jusnya)
Cili api (bergantung kepada jumlah ikan yang dimasak)
Bawang merah besar (ikut suka, dihiris nipis)


1) Goreng ikan pekasam dengan suhu api yang sederhana. Goreng sehingga rasanya agak rangup dan masak dalamannya. Jangan kacau dan selalu alihkan ikan supaya ikan tidak rosak dan tidak hancur.
2) Setelah ikan pekasam siap dimasak, angkatlah ikan tersebut.
3) Goreng bawang dan cili api yang telah dipotong halus tadi. Tumis bahan tersebut sehingga naik bau dan berubah warna lebih gelap dan masak. Pastikan bawang dan cili api yang digoreng tidak hangit. Angkat bawang dan cili api yang digoreng dan letakkan di atas ikan pekasam yang telah digoreng tadi.
4) Potong limau nipis dan perah jus limau nipis ke atas ikan pekasam tadi. Jika terlalu masin, perah limau lebih banyak sedikit untuk memberikan rasa masam-masam manis.

SEDAP KE SEDAP????

WOW!!!!


Kalau dulu, jenuh nak buat sendiri kan ikan pekasam ni... Laaa nih, aku bawakan untuk korang semua, Pak Pie Pekasam...

RM10 sepeket postage RM8 SM / RM12 SS
Beratnya dalam 180-200 g

Makan dengan nasi panas, perghhhhhh, memang terangkat baq hang... meh wassap sekarang... tekan je kat sini gaissss...







xoxo

Share:

LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS