Sunday, July 29, 2018

AUDIT - ISSUE OF FINDINGS

0 comments

AUDIT: Issuance of findings

 Bila keluarkan findings, semasa tulis, jangan fitnah... 

Jangan tulis mengatakan Auditee tak buat sesuatu, contoh : dumpy level, gas tester didapati tidak di calibrate...

Itu fitnah... fitnah berdosa, masuk neraka... 

 Tulislah dengan murni, "semasa audit, auditor gagal menjumpai bukti yang menunjukan gas tester serial number xxxxxx, telah dicalibrate, validate, atau verified sebelum digunakan, ini melanggar clause xxxxx of xxxxx." 

 Kan murni tu? 

 Dan alang-alang is all about "risk based thinking"... 

 Cuba jadi auditor yang lagi murni... Tulislah risk dia sekali... 

 "Risk of findings: alat yang tidak dicalibrate atau validate mungkin tidak dapat berfungsi dengan tepat, dan oleh kerana ini adalah gas tester, alat yang kritikal untuk keselamatan dan kesihatan, isu ini boleh mengakibatkan kehilangan nyawa, yang juga akan effect business syarikat dari reputasi buruk."

Kan murni tu? Bila tulis apa-apa findings, jangan tulis sehingga nampak kita sedang "blame" someone... always blame the system, not the person"... 

 Only an excellent auditor knows how to carry out the responsibility successfully... thus, be one... go and get a proper training for an improvement... #auditor #notablamegame

xoxo

KARNIVAL NURI MERDEKA 2018 - 04 OGOS 2018

0 comments

Karnival Nuri Merdeka uolls!!! Apa lagi, ibu, ayah, kakak, abang, datuk, nenek sekalian, jom bawa anak-anak ke Karnival Nuri Merdeka!!! Jom ke lokasi Karnival Nuri Merdeka paling dekat... boleh daftar sebagai ahli Kelab Nuri di kelabnuri.com.my dan ajaklah kawan-kawan turun beramai-ramai ke karnival paling meriah ini...


Bagi melancarkan pendaftaran akaun Kelab Nuri, ibu bapa perlu membawa kad pengenalan masing-masing dan MyKid atau Sijil Kelahiran anak... jom jumpa di sana... boleh bergambar dan beramah mesra dengan Big Bro tau... anak-anak pasti teruja!!! 

Jom Sayangi Malaysiaku bersama Kelab Nuri Bank Rakyat... #KelabNuri #SayangiMalaysiaku #KarnivalNuriMerdeka #Karnival #Merdeka#BankRakyat


Karnival Merdeka Nuri dijalankan serentak di 14 lokasi... Big Bro akan berada di lokasi-lokasi tersebut uolls... untuk mengetahui berkenaan lokasi dan event ini, sila klik di sini... kat bawah ni pun dah disenaraikan nama-nama lokasi yang terlibat...



Di sini kami sertakan maklumat berkenaan Kelab Nuri untuk anda:

Syarat: Had umur kanak-kanak berumur 18 tahun ke bawah sahaja. 
Pendaftaran: Yuran keahlian RM50 setahun bagi tahun pertama dan RM10 setahun bagi tahun berikutnya 
Pendaftaran boleh dibuat melalui:- Mana-mana Cawangan Bank Rakyat; Mikrosite Kelab Nuri (www.kelabnuri.com.my); atau Bas Nuri... 

Keistimewaan Kelab NURI: 
 1. Pelbagai manfaat dan kelebihan khas untuk peserta program seperti:-
2. Pemberian hadiah wang tunai dalam bentuk Akaun Simpanan-I NURI / Akaun Simpanan-1 Bank Rakyat
3. Perlindungan Takaful Percuma
4. Diskaun eksklusif daripada rakan dagang terpilih
5. Keutamaan menyertai program anjuran Kelab NURI. 

Pembatalan keahlian serta-merta apabila ahli melebihi umur 18 tahun

Untuk maklumat lanjut, bolehlah anda layari halaman ini...


Jumpa di sana ya!!! Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua...

xoxo

Monday, July 2, 2018

THR GEGAR - DENGAR RADIO ONLINE

0 comments

THR Gegar is one of the most famous online radio station in Malaysia... THR Gegar Pantai Timur has now more then 1.6 million listeners all over the world... Ramai juga penyampai yang terkenal dan terbaik mengendalikan segala slot di THR Gegar seperti Nasa, Suzana, Nazz, Rezlynn, Zura, Nadira dan Azahari... THR Gegar is broadcasted 24 hours with variety kind of latest Malaysian online music... 

Selamat mendengar...

Listen THR Gegar
Please Click On To Play Button And Wait For 10-20 Seconds!

xoxo

Friday, June 29, 2018

SINAR FM - DENGAR RADIO ONLINE

0 comments

SINAR, a strong No. 2 Malay radio brand in Malaysia... the brand plays hits from the 80's until today, with songs that make fans feel good and brighten their days... evergreen dan sungguh menggamit nostalgia uolls... masa dok dengar lagu tu, mula la teringat balik zaman kanak-kanak, remaja juga zaman muda-mudi... memang best-best lagu yang diputarkan... pendek kata, tak boringlah... DJ yang mengendalikan segmen-segmennya pula adalah seperti Jepp Sepahtu, Rahim Sepahtu, Angah, Kak Bet, Jamal Jamaludin dan ramai lagi... apa lagi, jom dengar Sinar FM...

Listen Sinar FM
Please Click On To Play Button And Wait For 10-20 Seconds!

xoxo

SURIA FM - DENGAR RADIO ONLINE

0 comments


Jom dengar radio online... Suria FM is one of the most famous online radio station in Malaysia... lagu-lagu yang diputarkan pun menarik... senang cerita, tak jemulah telinga mendengarnya... belum lagi dengan celoteh para juruhebah yang mencuit hati lagi tu... Suria FM live broadcasted 24 hours various kind of latest Malaysian hip-hop, dance, electronic music and not forgetting evergreen songs as well... SuriaFM.com was founded in 09 December, 2005 with its official web site address as stated below: www.suriafm.com.my

Listen Suria FM
Please Click On To Play Button And Wait For 10-20 Seconds!

xoxo

Wednesday, June 20, 2018

TOYOTA VIOS E 1.5 AUTO 2017 - SAMBUNG BAYAR

0 comments

🎉🎉PROMO RAYA🎉🎉
STOCK SAMBUNG BAYAR

👉Toyota Vios E 1.5 Auto 2017
👉Bulanan RM920
👉PM Deposit

Lokasi & Test: Selangor

http://www.wasap.my/+60193458610

#sambungbayar #keretasambungbayar #toyotavios #viosauto #vios2017 #viosE

xoxo

THREADMILL MINI

0 comments

Stock coming but limited 
Treadmill mini set A
Rm209 add rm20sm only
Pink & blue
Saiz 52cm(w)x85cm(h)+95cm(l)
Max 70-80kg
http://www.wasap.my/+60193458610


Treadmill mini set B
Rm249 add rm25sm only
Pink & blue
Saiz: 52cm(w)x85cm(h)+120cm(l)

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates