Wednesday, June 20, 2018

TOYOTA VIOS E 1.5 AUTO 2017 - SAMBUNG BAYAR

0 comments

🎉🎉PROMO RAYA🎉🎉
STOCK SAMBUNG BAYAR

👉Toyota Vios E 1.5 Auto 2017
👉Bulanan RM920
👉PM Deposit

Lokasi & Test: Selangor

http://www.wasap.my/+60193458610

#sambungbayar #keretasambungbayar #toyotavios #viosauto #vios2017 #viosE

xoxo

THREADMILL MINI

0 comments

Stock coming but limited 
Treadmill mini set A
Rm209 add rm20sm only
Pink & blue
Saiz 52cm(w)x85cm(h)+95cm(l)
Max 70-80kg
http://www.wasap.my/+60193458610


Treadmill mini set B
Rm249 add rm25sm only
Pink & blue
Saiz: 52cm(w)x85cm(h)+120cm(l)

RINDU RAMADAN DAN BABY KECIL

0 comments

anak kecil bersamping biru,
berbaju melayu lagak putera,
walaupun tanpa berbaju baru,
Syawal tetap disambut gembira.

pelbagai rentetan kenangan berlaku sepanjang Syawal tahun sebelum sehinggalah ke detik-detik pengakhiran Ramadan tahun ini... kehilangan sanak-saudara, kegersangan nilai kasih-sayang daripada mereka yang dianggap teman seperjuangan dalam pekerjaan sehingga sanggup mengkhianati juga manusia plastik yang penuh dengan dendam-kesumat...

walaupun begitu, tetap berbahagia kerana dikelilingi oleh para sahabat budiman (juga keluarga) yang terus memberikan sokongan, dorongan juga bantuan yang tidak bertepi... thank you all... you know who you are and we will always owe you on this... #love #sahabatselamanya



semoga Ramadan yang telah berakhir ini memberikan seribu satu keberkatan juga melorongkan kemenangan yang sebenar buat kita semua... few days back (13/06/2018) juga merupakan 12y10m of monthlyversary dengan harapan agar segalanya dipermudahkanNya untuk kita (semua) dalam berusaha bertungkus-lumus mencari sesuap rezeki demi kelangsungan hidup...

tiba-tiba terasa rindu baby kecil... #eh #ramadanmulia #stopmengampu #stopkhianat #kamimaafkananda #nodendam


xoxo

SALAM AIDILFITRI 1439H - 2018

0 comments

taqabbalallahu minna wa minkum wa ja'alana minal 'aidin wal faizin...

semoga Allah menerima (puasa) kita dan menjadikan kita kembali (dalam keadaan suci) dan termasuk orang-orang yang mendapatkan kemenangan...

" كل عام وانتم بخير"

semoga Aidilfitri kali ini merapatkan lagi tali silaturrahim antara kita sesama keluarga, sahabat juga seantero insan... yang jauh kita rapatkan, yang dekat kita mesrakan...

yang menziarah juga yang diziarah sesungguhnya sedang melaksanakan perbuatan yang dituntutNya... #jomziarah #rapatkansilaturrahim

Ramadan kini usai sudah,
Meniti jam terakhir untuk kita imarahkan,
Bergembiralah buat mereka yang telah menjayakan segala kebaikan,
Semoga ada rezeki kita untuk bertemu lagi Ramadan di tahun yang mendatang...

Buat semua,
Marilah kita lipat-gandakan amalan yang secebis cuma,
Berikanlah sebuah kemaafan untuk sebuah kemaafan jua,
Siapalah kita untuk menidakkan segala yang telah ditulisNya,
Andai ini Ramadan kita yang terakhir,
Itulah hadiah paling bermakna daripada seorang insan kepada insan yang lain...

Kita tidak hidup menongkat langit,
Akan tiba masanya,
Mungkin kita, mungkin dia,
Menjadi hambaNya yang berada dalam keadaan yang amat memerlukan,
Marilah kita manfaatkan sisa umur yang dipinjamkanNya ke arah yang diredhaiNya...

Kita tidakkan tahu bila kita akan dijemputNya,
Justeru itu,
Nikmatilah kebahagiaan yang terbentang,
Dengan penuh kasih-sayang terhadap setiap ciptaanNya...

Salam Aidilfitri
Maaf Zahir Batin

xoxo

 

Tuesday, May 8, 2018

VACANCY - MALE SAFETY HEALTH OFFICER

1 comments

Industry: Heavy Machinery (Supply and Product Crane) 
Position: Male Safety Health Officer 
Monthly Salary: RM 2,500 - RM 4,500 
Benefits: Yearly increment and bonus based on performance 
Annual Dinner Medical and miscellaneous claim 
Friendly working environment 
Free car park provided 
 Probation: 3 months 
Job Location: Jenjarom Selangor 
 Type of employment: Full Time 
Position open to: Malaysian Citizen Only (Expat or Foreigners that apply will be rejected directly)

JOB RESPONSIBILITIES
Ensure environment, safety & health comply with legal requirements. 
To plan, review, implement and enforce the occupational health and safety program. 
Responsible for the compliance and implementation of safety and health requirements at work place and sites. 

JOB REQUIREMENT 
Required Skill(s): Microsoft Office & Green Book Holder. 
Candidate must be fluent in reading, writing and speaking Bahasa Malaysia and English. 
Candidate with related working experience will have an added advantage. 
Candidate must possess own transport and willing to travel. 
Position is for Male candidate. 

 ABOUT US
Excellift Sdn Bhd is a Malaysian based company at Jenjarom-Selangor (60km from KL) specializing in design, manufacturing, project handling, installation and maintenance of lifting equipments ranging from standard overhead cranes, gantry/portal cranes, slewing jib cranes to special design engineering solution cranes and material handling systems. Since its commencement, Excellift has been supported by one of the worldwide leaders in the material handling industry, Stahl CraneSystems GmbH of Germany with the sole distribution rights for the Malaysian and ASEAN markets. In recent years, Excellift has made a quantum leap in sales through participating in international projects with overseas customers such as Japan, Korea, Taiwan, Vietnam, Brunei, Saudi Arabia and etc… In line with our rapid expansion, we invite ambitious and energetic mechanical and electrical engineers to join our organisation with the objective of becoming a world-class crane maker. If you are confident in accepting the challenges & responsibilities associated with the following positions, we are happy to receive your application.

Please click here to apply...

All the best!!!

xoxo

NOT A GREAT TRIP

8 comments
Not a vacay... missing 4 lovely angels and my better half... #hero #comingbackhome yang dok selalu didendangkan... yes, it was so tiring... damn exhausted... however, bila ko ke hulu ke hiliaq tapi tetap dikatakan as not performing what need to be performed within your designation... ini sudah lebey baq hang... hamboi hamboi hamboi... sedap mulut hang ja kan dok kata lagu tu minah physco ooitt... besaq kecik besaq kecik je aku tengok hang nih... takpa noh, hang cakap... selagi boleh cakap, silalah bercakap... aku seperti biasa... lex lex jaa... takpa, Allah Maha Melihat... Allahu Akbar...


Hat ni aku pi Penang last 3 weeks, dok settle la apa yang patut (but still, hamba yang tak bersyukur memang selalu dok tak reti nak hargai orang kan)... selesai segala discussion bagai at Kinta, teruih kami shoot pi pulau... nak dijadikan ceghita, hotel lak all fully booked!!!! katanyalaaa... nak kata pelik, memang pelik sebab minggu tu belum nak pilihanraya lagi... so, dok ding-dong sana ding-dong sini, maka dapatlah kami book 2 rooms for 1 night...


Dah le penat ya amat from a tiring journey, ye arr, memula tu kami pi meeting kat Kinta, pehtu pi tengok parts kat warehouse bagai... alih-alih hotel lak lambat dapat... aishhh... beristighfar panjang ja la... sampai je hotel, rehat ala kadar, perut dah bukan main lagu keroncong lagik dah... underground music teruih... kami pun turun la nak pi makan... ya Allah... tak dak wei kedai makan yang berhampiran!!!! kami guna google map and waze hokey nak cari kedai makan from the hotel itself... well, bukanlah nak ceghita pasai guna apps tu, but more to explaining on how bad the situation was whereby kebajikan kami yang telah tidak diambil berat (apa la salahnya, terus dinner je kat situ... hmppp...)


Then, kami malaih dah nak dok search bagai... yelah, dah pukul 9:30 PM kot waktu tu... teruih on Grab dan check on the nearest eatery location lorrr... dapatlah satu tempat tu, Padang Brown namanya... hentamlah labu... asalkan dapat mengalas perut untuk malam tu pun jadilah... so, kami pun naiklah Grab dan alhamdulillah, uncle Grab tu pun supportive enough sambil tunjukkan kepada kami tempat makan lain yang berhampiran...


Makan biasa-biasa aja sebab takde yang special as in Penang foodie pun kat situ... so, aku makan set tomyam while my colleague makan nasi goreng je sebab dah terlalu penat dan lapar... teringin juga nak cari sotong kangkung ke, char koey teow ke, mee udang ke... tapi masa tu takde langsung menu tu kat situ... ikan bakar, tom yam, masakan goreng sahaja yang ada pada waktu itu... jadi, kami redha je la...


Next morning, another sad story pulak happened... no breakfast okay?!!! we were like what?!!! dah kenapa tukang book hotel ni?!!! so hmmppp... tak terkata dibuatnya... dek kerana malas nak buat scene and tak kuasa nak cari pasal... kami menapak je la dengan beg sebeban (sebab terus check out for another meeting kat Prai) mencari kedai makan di sekitar kawasan hotel... pada masa tu memang harap sangat jumpa sebab siang kan terang... jadi mudahlah untuk kelibat kedai makan kelihatan kan... by the way, tentu korang confused kan... kenapalah kami ni tak naik kereta je kan?... well, kereta hanya boleh dipandu oleh team daripada department tertentu... so kiranya kami ni forbidden la from driving it dan kebetulan rakan tersebut bermalam di rumah ibunya yang terletak di Balik Pulau... alang-alang pi buat kerja, singgah menjenguk ibu tercinta gitu...


Hmppp, what a not great business trip kan...

xoxo

BIARKU MENJADI LILIN - PELANGI

0 comments

Biarku menjadi lilin 
Memberikan cahaya 
Terangi sekeliling 
Dengan diri terbakar 
Tak siapa yang sedar 
Disaat kegelapan
Rela aku berkorban 
Demi satu harapan 

 Biar masa berlari 
Dan kau terus mendaki 
Aku tenang disini 
Dengan sabar menanti 
Tanpa dendam dan benci 
Andainya kau terjatuh 
Terluka dan tersungkur 
Kurawat biar sembuh 

Aku tak kan bertanya 
Apakah nanti balasannya 
Setiap pengorbanan 
Setiap pemberian 
Demi satu ikatan 

Keikhlasan dihati 
Walaupun sering kau ragui 
Pada suatu masa 
Dan suatu ketika 
Akan ketara jua 

Biarku menjadi lilin 
Memberikan cahaya 
Saat kau kesepian 
Saat kau kegelapan 
Kurela menerangkan 
 Aku senang begini 
Dapat terus berbakti 
Dengan cara sendiri 

#gunamatahati #takmainbodek


xoxo

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates