Sunday, August 20, 2017

PERADUAN MEWARNA MASSIMO 2017

0 comments
 
 
 
 

 
Jom sertai beramai-ramai!!!
Sempat lagi nih... kami pun dah bersiap-sedia nak join nih...
 
Kita cuba sebaik-mungkin... insyaAllah, kalau ad arezeki tak ke mana...
 
xoxo
 

EFFORTLESS BEAUTY

0 comments
We believe beauty can be effortless, cost saving and convenient! Now you can start your own home aesthetic care anytime with our best of  beauty tools and skincare. 
 
 
Forget about the hassle of traditional bookings, not to mention the cumbersome process of waiting, driving and parking. Save time by booking your home service through Effortless. We'll send the best beauticians, makeup artist, nail specialist straight to your doorstep. Now you can sit back and relax, have a nice shower or even watch your favourite TV program! 
 
 
Effortless brings beauty to your doorstep.
 
Effortless's Vision:
Transforming traditional beauty to smart beauty at your fingertips
 
 
Effortless's Goal:
Aim to make your beauty experience effortless
 
 
Effortless's Core Values:
Customer First
Responsibility
Empowerment
Results-Oriented 
Continuous Improvement
 
 
Effortless's Value Added:
Delivering convenience and peace of mind to your doorstep
 
See, itulah antara quote yang diambil daripada Effortless... memang masa kini, semua orang sibuk dengan kehidupan seharian, not to say only due to work but also due to normal routine... work at home moms including fulltime housewife pun isk isk isk sibuk sangat dengan pelbagai perkara yang perlu dilakukan... nah, kini ada Effortless yang sudi membelai anda di dalam kesibukan itu...
 
 
Ada home service uolls!!! Bila lagi nak manjakan diri?... Jom jenguk-jenguk Effortless sekarang uolls... freelance prefessionals pun ada untuk membantu anda membersihkan, meremajakan, membaiki juga menjaga kulit anda...
 
Dengan skincare, beauty tools, serum, ampoule, facial mask juga beberapa beauty bundles wow, memang menjadi idaman para wanita masa kini...
 
Effortless, laman sesawang yang perlu anda lawati...
 
xoxo
 

CATERING SERVICE

0 comments
 
 
 
 
 





 
 
 
 



 
Dapatkan harga promosi untuk sebarang majlis keramaian anda...
Kami menerima tempahan daripada 50 pax hingga 1500 pax untuk pelbagai majlis:
* Majlis Perkahwinan
* Majlis Pertunangan
* Majlis Tahlil & Doa Selamat
* Majlis Rumah Terbuka
* Majlis Aqiqah & Qurban
* Majlis BBQ & Hari lahir
* Majlis Jamuan Korporat
* Mesyuarat Korporat
* Annual Dinner/Staff Party
* Family Day Outdoor Catering
* Kambing Golek
* Satay Legend
* Catering Western Food
* Karnival atau Konsert Peralatan dan setting lengkap
* Menyediakan PA System & DJ juga artis
 
Kami menerima tempahan di sekitar Kuala Lumpur, Selangor, Negeri Sembilan dan Melaka...
 
Jom hubungi kami sekarang!!!
 
Telegram: 0193722238
 
xoxo
 

HONEYMOON PACKAGE - KRABI

0 comments
 
 
 
HONEYMOON at KRABI

 3 days 2 nights RM1299 per COUPLE
- 2 nights stay in deluxe pool access room with honeymoon decoration
- Welcome fruit in the room
- Daily breakfast
- Round trip transfer to Krabi airport
- Phi Phi Island by speedboat include everything
- 1 hour oil massage at Radarom Spa
- Poolside candle light dinner
 
Peak season:
Tambahan RM350 per couple
 
Jom book sekarang!!!
 
Telegram: 0193722238
 
xoxo
 

SUKAN SEA 2017 - SEA GAMES 2017

0 comments
Sukan SEA 2017 diadakan di Kuala Lumpur, tanah air tercinta kita... rasa bangga menyelubungi diri sewaktu menyaksikan aksi pembukaan yang sungguh gilang-gemilang dan unik... seingat aku, obor telah dibawa dalam larian ke segenap pelosok seantero negara... ini sedikit-sebanyak mengimbas kembali kenangan semasa aku dan rakan-rakan matriks terlibat dalam larian obor Lima 98... tunggu ramai-ramai beratur kat depan Mat Jiwa masa tu... kat tepi jalan tuh kami beratur sebaris cantik je... sampai je kontinjen yang bawa obor tu, perghhhh... tak tau nak gambarkan perasaan lagu mana laaaa... memang perasaannya lain daripada yang lain... bak kata Kaisah, perasaan patriotik gitu...
 
 
Malam tadi, pembukaan rasmi Sukan SEA 2017 bagi aku amat menepati apa yang kita perlukan di kala ini iaitu kebersamaan... masa Monoloque, Lan dan (Malique) Azlan TypeWriter mendendangkan lagu tema dengan pakaian tradisional yang telah difusionkan pun amat menarik dari pengamatan aku... well, what they are trying to show was that no matter how we are, what nurtured inside is most important... kadangkala, orang ni kan ke suka judge the book by its cover... the performance showed that we could be anyone or anywhere but our feelings towards the love to the nation is always the same... we love Malaysia...
 

  
After that, we were being shown with a spectacular performance by Dayang Nurfaizah with Bangkit Bersama, kemunculan RIMAU, kemasukan para atlet, persembahan tarian dan diakhiri dengan penyalaan obor yang sangat unik oleh Nur Dhabitah Sabri yang genit dan periang... well, momen ini sebenarnya merupakan ‘kejutan’ yang dirahsiakan dan ditunggu-tunggu yang mana Dhabitah muncul dalam aksi penuh dramatik ‘diterbangkan’ untuk menyalakan obor kawah Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017) pada upacara pembukaan rasmi temasya dwitahunan itu... bagi kita yang menyaksikan dari jauh memang kawah itu kelihatan seperti gergasi jika dibandingkan dengan Dhabitah yang setinggi 1.52 meter ini... walau bagaimanapun, Dhabitah berjaya juga menyelesaikan misinya dan seramai 84,000 penonton di stadium bersorak sebaik sahaja penerjun negara itu menyalakan obor kawah... sorakan kebanggaan dapat dirasai bergema di segenap pelosok stadium...
 
Sebelum kawah dinyalakan, obor tersebut telah banyak bertukar tangan yang mana ramai atlet berwibawa terlibat dengan pembentukan imej digital di lantai stadium... antara yang terlibat adalah Dato' Razif Sidek, Mirnawan Nawawi, Pandalela Rinong dan ramai lagi... terima kasih kepada semua atlet yang telah mengharumkan nama negara kita yang tercinta ini, Malaysia!!!
 

 
Kawah obor ini diinspirasikan daripada pelita minyak tanah yang digunakan sedari dahulu-kala juga di zaman sebelum kemodenan...pelita minyak tanah ini turut digunakan sewaktu perayaan seperti Hari Raya juga di majlis-majlis keraian... bermotifkan kata-kata keramat rukun-negara Malaysia yang mempunyai lima prinsip, ia megah tertegak di tengah-tengah stadium bagi melambangkan perpaduan juga simbolik penerimaan kita sebagai tuan rumah terhadap para atlet dari negara-negara yang bertanding...
 
Teringat terus prinsip rukun-negara:
1) Kepercayaan kepada tuhan.
2) Kesetiaan kepada raja dan negara.
3) Keluhuran perlembagaan.
4) Kedaulatan undang-undang.
5) Kesopanan dan kesusilaan.
 
 
Jom kita imbas sedikit tentang sejarah Sukan SEA... <credit to Kuala Lumpur 2017>
 
Dahulunya dikenali sebagai Sukan SEAP (Semenanjung Asia Tenggara), ia telah diadakan buat pertama kalinya pada tahun 1959. Pada temasya berkenaan, enam buah negara iaitu Thailand, Burma, Malaysia, Singapura, Vietnam Selatan dan Laos telah bertanding di dalam 12 acara sukan. Berdasarkan sistem giliran yang baharu diperkenalkan, Brunei dipilih menjadi tuan rumah seterusnya iaitu untuk Sukan SEA 2017 dan diikuti oleh Malaysia pada tahun 2019. Bagaimanapun, Brunei telah memaklumkan bahawa ia belum bersedia untuk menjadi tuan rumah buat masa ini. Sehubungan itu pada 14 Julai 2012, Persekutuan Sukan SEA (SEAGF) telah membuat tawaran kepada Malaysia untuk menjadi tuan rumah Sukan SEA 2017 dan tawaran tersebut telah pun diterima dan dipersetujui.



Pada tahun 2019, sukan dwitahunan ini akan diadakan di Filipina dan kemudiannya di Vietnam pada tahun 2021. Pada tahun 2023, Kemboja pula akan menjadi tuan rumah buat pertama kalinya. SEJARAH Sukan Para ASEAN yang pertama pula telah diadakan pada tahun 2001 di Malaysia. Ia di ikuti dengan Vietnam (2003), Filipina (2005), Thailand (2007), Laos (2009), Jakarta (2011), Myanmar (2013) dan Singapura (2015). Penganjuran kejohanan dwitahunan untuk atlet kelainan upaya ini bertujuan untuk mengeratkan persahabatan antara atlet-atlet di samping menyokong perkembangan sukan serantau. Ia juga bertindak sebagai satu platform untuk membantu atlet paralimpik diiktiraf dan diterima di dalam masyarakat ASEAN. Atas faktor-faktor ini, Persekutuan Sukan Paralimpik ASEAN (APSF) telah memutuskan untuk mengadakan Sukan Para ASEAN sebaik sahaja tamatnya Sukan SEA, sebagaimana yang diamalkan untuk penganjuran Sukan Olimpik dan juga Sukan Asia.




Kali pertama Malaysia menjadi tuan rumah Sukan SEA atau Sukan SEAP adalah pada tahun 1965. Sehingga kini, Malaysia telah diberi kepercayaan untuk menjadi tuan rumah Sukan SEA sebanyak lima kali iaitu pada tahun 1965, 1971, 1977, 1989 dan 2001. Ketika Sukan SEA 2001, Malaysia telah muncul sebagai juara keseluruhan dengan pungutan 111 pingat emas, diikuti oleh Thailand (103 pingat emas) dan Indonesia (72 pingat emas). Selepas 16 tahun, Malaysia sekali lagi akan menjadi tuan rumah kepada sukan berbilang acara terbesar di Asia Tenggara, sekaligus menyamai rekod Thailand yang pernah menjadi tuan rumah Sukan SEA sebanyak enam kali.

Jadi, jom kita teruskan sokongan kepada #teammalaysia #bangkitbersama #sukansea2017 #kualalumpur2017 #seagames2017

xoxo

TOTO NARITA

0 comments





 
ITEM: TOTO NARITA ORIGINAL

 HARGA :
RM89/pc SEMENANJUNG ...
RM99/pc
SABAH SARAWAK

 DETAIL PRODUCT:
1PCS = TOTO TEBAL NARITA
SIZE = 74" X 90"

 MATERIAL:
100% COTTON sebelah atas
Kain Jersey sebelah bawah
 
OPEN KUTU
 
xoxo
 

DELICIOUS CHOCOLATE - SALE

0 comments





 


1. MIX (RAISIN MILK + ALMOND MILK)
250g RM15
500g RM30
     1kg RM50

2. ALMOND MILK
250g RM15
500g RM30
1kg RM50

3. RAISIN MILK
250g RM15
500g RM30
1kg RM50

4. MIX (ALMOND DARK CHOC & ALMOND WHITE CHOC)
500g RM35
1kg RM60

5. ALMOND DARK CHOC
500g RM35
1kg RM60

6. ALMOND WHITE CHOC
500g RM35
1kg RM60

7. ALMOND BITTERSWEET
500g RM35
1kg RM55

8. SESAME
500g RM35
1kg RM60

9. YOGURT RAISIN
500g RM35
1kg RM55

10. DRAGEES
500g RM38
1kg RM68

11. CHOC HEART SHAPE
500gm RM35
1kg RM60

12. CHOC BAR
ALMOND
BITTERSWEET
HAZELNUT
1pcs (50gm) RM4.50 - Min 4pcs
1kotak (20pcs) RM4.20/pcs

13. DRAGEES DRAGON POP ( Limited Edition )
370gm - RM30

14. HAZELNUT CHOC
500gm - RM35
1kg - RM65

15. Almond Tiramisu
350gm - RM30

16. Green Tea Choc
410gm - RM35

 KOS POS SEMENANJUNG
250g - RM8
500g - RM10
1kg - RM15

 SABAH & SARAWAK
250g - RM15
500g - RM20
1kg - RM25
 
xoxo
 

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates