Thursday, December 31, 2009

@ happy new year 2010

0 comments

=> may Allah bless us in our journey to Jannah... AMIN...

Saturday, December 26, 2009

@ lagu kegemaran Kaisah

0 comments

Sunday, December 20, 2009

@ majlis berbuka puasa nan lalu (II)

0 comments

Yiihaa... sambungan sudah mari... part (II) here we come... belum makan-makan lagik dah bz bangat kami kat venue nih... seperti biasa, we took the opportunity to snap pictures here and there... kitorang lepaq kat area sebelah dewan yang telah ditransform untuk menjadi surau for all of the guests to perform the prayers...

Masa nih baru jek sampai kat venue makan-makan tu... lepaq dulu naaa... as usual... hambik gambo dolu... baru la syok... tak gitew... lagipun, masa kami sampai tuh... makanan semua belum berhidang pun lagik... even kambing panggang baru nak dipanggang... we doubt on whether it will be reaady to be served or not bila tiba waktu berbuka puasa nanti... dah le masa kami sampai tuh depa masih dok kemas-kemas meja dan sebagainya... cam tadak preparation jek...

Okay, kita tinggalkan dulu the story-mory about foods... let's story about my beloved Kaisah... hamboi... bukan main seronok Kaisah dok main... lagikpun pavement for pedestrian tuh... ala-ala teng-teng, jadiknya... seronok la depa dok melompat... ;) After about 10 minutes, my office-mate sampai kat sana, she brought her daughter, 2 years... so, kitorang pun lepak la sengsama... kitorang berdua jek yang datang, masa daftar nama aritu cam ramai jek... ghupanya, owang-owang bujang datang lambat skit... ooooo, nak terus makan la tuh ek... hihihihi...

@ majlis berbuka puasa nan lalu (I)

0 comments

Aiyak... look @ me la... punya la lama baru nak update... baru nak upload latest pics... hahahahaha... inila yang diakibatkan oleh diriku yang mengalami kesakitan kepagian yang teramat sangat... ahaks... well, kalau nak diikutkan sekarang nih masih fenin-fenin lalat sebenornya... but then, sementara dok bukak lappy siapkan keje yang tak siap-siap nihs... terperasan la satu folder yang dah lama gue abaikan... huhuhuhu... folder gambar-gambar yang belum dibelogkan...

Btw, kisah ini berlaku semasa musim Ramadhan yang lalu... aka tahun lepas... tahun Hijrah yang lepas... yer la kan... kita kan dah masuk bulan Muharram sekarang nih... means, tahun baru dalam Islam maa... ;)

Okeh, let us start with the story-mory... well, below are the itenararies for the ceremony:

Date: X hengat
Day: X hengat gak...
Venue: UKM-MTDC, Bangi
Time: Asar - Isyak
Makanan: Banyak... hahahah...

Well, aku as usual came with my whole army batalion... ahaks... first pic tu of course masa sebelum bergerak ke venue majlis... so, the guest list starts with Angah, aku, Kaisah, Kashah, Adid and Aliuddin... dari umah kami gerak ala-ala kul 6 pm gitu... bukannye ape, tak penah pegi kat UKM-MTDC tu... so memang blur aaa ngan jalan nak ke sana... but, aku siap dah prepare with map lagik tuh... hahahaha... macam la jauh ngat kat obersea... tapi sebab nak mengelakkan sampai lambat kan... better aku buat all of the preparations needed... satgi bebudak nih mula la... lambat lagik ke nak sampai ibu... kita nih dah sesat ke ibu... dan pelbagai soalan lagik...

So, dipendekkan cerita... dengan bantuan map tersebut, kami berjaya la sampai ke lokasi dalam keadaan yang agak selesa... takdela tercangak-cangak dok nak tanya owang kan... sampai jek... terus la kami beraksi... itula dianya... gambo-gambo semasa kami baru jek sampai kat UKM-MTDC...

=> layankan aje... ;)

Wednesday, December 9, 2009

@ perjuangan

0 comments

=> sekadar buat renungan... untuk kita sama-sama jadikan panduan... oh yeah...

Wednesday, November 25, 2009

@ salam aidiladha

1 comments

Thursday, October 22, 2009

@ ribaibaru - revival (with video)

0 comments


Furishikiru ame no naka o
Ashibaya ni toori sugita
Natsu no hi no inazuma no you ni
hakanaku kieta futari no koi

Aaaaahhhh…
Are hodo hageshiku moeta
Kokoro ga ima wa hai iro no ribaibaru
Aaaaahhhh…
Kurikaesu dake no omoide wa
yomigaeranu kako no monogatari

Yukizuri no hito naraba
Wasuraremo suru keredo
Namida gumu rasuto shin dewa
Ai no fukasa ni kizuite ita

Aaaaahhhh…
Arehodo yasashikatta anata no
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com
Omokage ga ima wa aozametari ribaribaru
Aaaaahhhh….
Kurikaesu dake no omoide wa
Asu wo shiranu kako no monogatari

Aaaaahhhh…
Are hodo hageshiku moeta
Kokoro ga ima wa hai iro no ribaibaru
Aaaaahhhh…
Kurikaesu dake no omoide wa
Asu wo shiranu kako no monogatari
Aaaaahhhh…
Are hodo hageshiku moeta
Kokoro ga ima wa hai iro no ribaibaru
Aaaaahhhh….
Kurikaesu dake no omoide wa
Asu wo shiranu kako no monogatari

translation…
REVIVAL
Di dalam gerimis hujan ini aku mempercepatkan langkah
Seperti panahan kilat di waktu musim panas
dan begitulah cepatnya kehilangan cinta dua orang kekasih

Ah……Beginilah hatiku membakar
dan kini menjadi warna debu revival.

Ah….. hanya terbayang kisah dahulu
Jikalau hanya kenalan sahaja bolehlah dilupai

Saat terakhir hanya bergelinangan air mata
Barulah sedar betapa dalamnya cinta itu

Ah……terkenangkan dia yang betapa baik hati
Tetapi sekarang menjadi biru gelap revival

Ah….hanya tebayang kisah dahulu
Esok mungkin berulang kembali….

=> minat tul ngan melodi lagu nih...

Wednesday, October 21, 2009

@ morning sickness

0 comments
So tak larat... nak bangun pagi nak pi keje pun rasa cam bercinta... muntah forever... makannya tanak... uhuhuhuhuhu.... nak update blog??? lagikla tak larat...

Thursday, October 15, 2009

@ sekadar renungan

1 comments
When I was little, my mom liked to make breakfast for dinner every now and then.

And I remember one night in particular when she had made breakfast after a long, hard day at work.

On that evening so long ago, my mom placed a plate of eggs, sausage and extremely burned biscuits in front of my dad. I remember waiting to see if anyone noticed! Yet all my dad did was reach for his biscuit, smile at my mom and ask me how my day was at school. I don't remember what I told him that night, but I do remember watching him smear butter and jelly on that biscuit and eat every bite! When I got up from the table that evening, I remember hearing my mom apologize to my dad for burning the biscuits. And I'll never forget what he said: "Baby, I love burned biscuits." Later that night, I went to kiss Daddy good night and I asked him if he really liked his biscuits burned.

He wrapped me in his arms and said, "Your Momma put in a hard day at work today and she's real tired. And besides - a little burnt biscuit never hurt anyone!"

You know, life is full of imperfect things.....and imperfect people.
What I've learned over the years is that learning to accept each other's faults- and choosing to celebrate each other's differences- is one of the most important keys to creating a healthy, growing, and lasting relationship.

And that's my prayer for you today. That you will learn to take the good, the bad, and the ugly parts of your life and lay them at the feet of God. Because in the end, He's the only One who will be able to give you a relationship where a burnt biscuit isn't a deal-breaker! We could extend this to any relationship in fact - as understanding is the base of any relationship, be it a husband-wife or parent-child or friendship!

Monday, October 12, 2009

@ menyahut seruan

0 comments

=> gaya Kaisah menyahut seruan kerajaan dengan pemakaian... topeng mulut... ;p

Friday, September 18, 2009

@ expo 1penduduk (II)

0 comments

Well, takdela menarik sangat suasana kat ekspo tu yang boleh kurakamkan... well, u know me... ibu Kaisah nih kan hobinya yang paling favourite adalah merakamkan peristiwa... ;) cuma ade small-tiny problem jek... lambat sungguh nak upload... well, actuallynye, bukannye ibu Kaisah nih malas nak upload atau menceritakannya kepada u'olls but very the bz... huhuhuhuhu.... but actually... I'd prefer to be busy rather than have nothing to do... lagik sakit kepala kalu tadak benda yang nak dibuek...

Hmm... one of the reason kenapa ibu Kaisah memasukkan gambar-gambar ini adalah kerana my precious intelligent angel nih sungguh payah untuk diambil gambar secara sebenarnye... sobab ee, bila nak amik gambar jek... memula Kaisah get ready... pastu saje jek dia pi gerak ke tempat lain... sabo jek la...

Btw, masa nih kami masih kat ekspo yang disertai... well, owang yang datang tak ramai sangat... I dunno what went wrong tho... either tak cukup promotion ke, owang yang memang tanak datang ke... entahle labu... whatever it is, we had a good time gak le kat sane... owang ade la gak beli our goods... tapi yang banyak makannye, my nephews la... oittt, masuk buku aaa... ;)

Thursday, September 17, 2009

@ expo 1penduduk (I)

0 comments

On 15th August 2009, ada Expo 1Penduduk kat area perumahan Taman Pinggiran USJ... kami ada la bukak booth kat sana... meniaga... well, berikut adalah senarai barangan yang kami
niagakan:
1) Dadih - Chocolate, Strawberry, Mango, Chocolate - Strawberry mix, Strawberry - Mango mix dan Chocolate - Mango mix
2) Nugget
3) French Fries
4) Kerepek Ubi Pedas
5) Asam-asam
6) Gula-gula
7) Kuih Raya
8) Cuppies
9) Pekasam
10) Aiskrim Malaysia

Well, pepagi lagik kami dah bersemangat pegi ke sana... tengokla tuh... tu gambar masa kami baru set-up gerai actuallynya... amik gambar yang lebeh... hihihihihi... masa kat sini ibu Kaisah ada gak ajak auntie Juli untuk JV meniaga... tapi masa nih Juli lum sampai lagik... so kitorang start jek la dulu...

Kalau tak silap dalam kul 8 pagi kitorang gerak dari umah dan setelah merempit hampir setengah jam kami pun sampai ke destinasi yang dituju... masa tuh ingat dah lambat dah but rupanya kami antara peniaga yang terawal sampai... so terus la kitorang pi jumpa ngan urusetia dan sediakan our area untuk berniaga... sambil tuh our army batillion pegi main kat playground yang berdekatan... aman dunia... ;)

@ it's study time

0 comments

Tengok la my genius precious angel nih... anak daraku alhamdulillah buat masa nih very the suka ngan buku... bangun jek tido sure carik her Twinkle-twinkle Little Star Book... or else buku ABCnya untuk diconteng... hahahahaha...

Kira okay ape... sekarang conteng-conteng dulu... but hey, I noticed that Kaisah dah boleh sesikit tulis huruf A... slightly nampak macam A but not totally A la kan... kira okayla kan... setakat C tuh berlambak dia dah tulih... hihihihi... bukan ape, huruf C kan sonang baitu...

=> semoga Kaisah akan terus menyukai dan mendalami ilmu sehingga ke akhir hayat dan menjadi muslimah yang berguna buat agama, keluarga, bangsa dan negara...
=> uhuk... teremo lah pulaknya...

@ salam aidilfitri 2009

0 comments
Salam Aidilfitri '09
Salam dihulur maaf ku
pohon buat semua rakan2..

Disini, ku ingin mengucapkan
Selamat Hari Raya dan juga
ingin meminta maaf sekiranya ada:
TERkasar bahasa,
TERsilap bicara,
TERmarah yang tak kena,
TERtanya tak tentu hala,
TERsasul yang tak sengaja,
TERpukul kat mana-mana,
TERpekik di telinga,
TERhantuk di kepala,
TERpinjam harta benda,
TERmoody tak semena-semena,
TERumpat bila-bila,
TERusik yg sengaja,
dan segala macam 'TER' lagi
Maaf Zahir & Batin! ^_^

WaLAu LaNgkAH TaK BeRTeMu,
TaNgaN TaK BeRJaBaT,
UcaP TaK TeRDeNgaR,
MaTA TaK BeRTeNTaNG...
MoHoN MaAF sEGaLa KekHiLaFaN =
KeRaNA aDa TiKaNyA
MaTa SiLaP MeMaNdANg,
TeLiNGa SaLaH MeNdeNgaR,
LiDaH TeRLaNjuR BeRkATa-KatA & HaTI
TeRsaLaH MeNDuGa.
SALAM AIDILFITRI MINAL AIDIL WALFAIZIN.. dari kami sekeluarga...

Wednesday, September 16, 2009

@ banyak keje

0 comments
Arghhh!!! Banyak gila keje... mayday!!! mayday!!! Tak dapek nak tulih entry bebanyak... huhuhuhuhu...

Thursday, September 10, 2009

@ always Kaisah

1 comments

Kaisah di dalam pelbagai versi... nak buat camne, dah ibu Kaisah nih hantu amik gambar... hahahaha... ade jek gelagat Kaisah yang nak dirakamkan... well, anak daraku yang cilik nih, sekarang nih sungguh rajin menolong... menolong menyepahkan rumah... aiyakkk... kita ke dapur memasak, dia pun sama tapi habis dikecah-kecahkannya... pastu, 'bu... bu... pah... (sepah)...' suruh aku kemas... sabo jek la...

But then, since Kaisah dah mula bercakap nih... memang seronok dok melayan dia... sampai kengkadang tuh tak terlayan... pastu siapla ibu kena pokkk... ;)

Tuesday, September 1, 2009

@ mari tangkap gambar

0 comments


Saja... suka-suka dok tangkap gambar ngan Kaisah... biasak la kan... sampaikan flash tarak pun tak perasan... hihihihih... well, part of the pictures are taken kat umah Angah and part of it di rumahku syurgaku... Kaisah memang kaki amik gambar... like mother like daughter maa...

Btw, lately, ibu ngan ayah Kaisah dok jadik kelawar... Kaisah tanak tido... malam dok sibuk main ngan baca buku-buku dia... gelak sana gelak sini... aiyakkk... ngantuk gila dibueknyo... masa dok melayan Kaisah tuh tadak la mengantuk, tapi lepas sahur jek... aiyak... mata sudah kuyu, sudah layu daa... kengkadang tuh, sampai kul 6am baru Kaisah nak tido... siap ikut ayah dia pegi kedai lagik tuh before that... yelah kan, sometimes hubby nak makan roti canai, so about 3am or 4 am mesti Kaisah dok follow ayah dia kuwa pi kedai... siap bye-bye ibunya dengan penuh kegembiraan lagik... sabo jek la...

Thursday, August 27, 2009

@ muncung itik

0 comments

Kaisah dengan gaya muncung itiknya... sekarang nih dah pandai mengajuk kita wa cakap lu... siap ngan muncung-muncung lagik tuh... dah makin lasak sekarang nih... mane taknye, kan ke Kaisah dok bermain dan berguling ngan cousins yang semuanya hero...

=> alkisah...

Wednesday, August 26, 2009

@ terai baju raya

0 comments

Tengoklah my genius angel nih... anak dara ibu nih memang suka berposing kat depan kamera... ala-ala photogenic gitu... nih actuallynye, ibu Kaisah bawa balik baju kurung for Kaisah to try out first, nak tengok whether muat ke idak... and to double confirm ngan ayah kaisah with regards to the theme colour for our family pada Syawal yang bakal menjelang nih...

Ayah Kaisah bagik 3 option:
1) Black
2) Blue
3) Violet

Well, kalau tanya ibu Kaisah of cross la BLUE... my favourite colour maa... but ayah Kaisah insisted for us to where BLACK sebab ayah Kaisah nak one full set of Black Baju Melayu for him to go to his association's meetings... alaaaaa.... suram sangat aaa kaler itam...

Cemane nih???

Sunday, August 23, 2009

@ untuk kita

0 comments

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK.....SEMOGA PUASA KITA ALLAH TERIMA ... AMIN

JANGAN CURI2 ..... JANGAN MASA BEKERJA..... JANGAN BUAT ...... JANGAN ASYIK ...... JANGAN ASYIK BANYAK2 LA BERSABAR......

MESTILAH SENTIASA
..........





Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa umat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada)
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.


Maka Rasulullah pun mengatakan Amin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-aminkan adalah
Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat
.

Oleh itu saya terlebih dahulu memohon ampun dan maaf jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengajakan, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.


SELAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASA

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates