Friday, September 18, 2009

@ expo 1penduduk (II)

0 comments

Well, takdela menarik sangat suasana kat ekspo tu yang boleh kurakamkan... well, u know me... ibu Kaisah nih kan hobinya yang paling favourite adalah merakamkan peristiwa... ;) cuma ade small-tiny problem jek... lambat sungguh nak upload... well, actuallynye, bukannye ibu Kaisah nih malas nak upload atau menceritakannya kepada u'olls but very the bz... huhuhuhuhu.... but actually... I'd prefer to be busy rather than have nothing to do... lagik sakit kepala kalu tadak benda yang nak dibuek...

Hmm... one of the reason kenapa ibu Kaisah memasukkan gambar-gambar ini adalah kerana my precious intelligent angel nih sungguh payah untuk diambil gambar secara sebenarnye... sobab ee, bila nak amik gambar jek... memula Kaisah get ready... pastu saje jek dia pi gerak ke tempat lain... sabo jek la...

Btw, masa nih kami masih kat ekspo yang disertai... well, owang yang datang tak ramai sangat... I dunno what went wrong tho... either tak cukup promotion ke, owang yang memang tanak datang ke... entahle labu... whatever it is, we had a good time gak le kat sane... owang ade la gak beli our goods... tapi yang banyak makannye, my nephews la... oittt, masuk buku aaa... ;)

Thursday, September 17, 2009

@ expo 1penduduk (I)

0 comments

On 15th August 2009, ada Expo 1Penduduk kat area perumahan Taman Pinggiran USJ... kami ada la bukak booth kat sana... meniaga... well, berikut adalah senarai barangan yang kami
niagakan:
1) Dadih - Chocolate, Strawberry, Mango, Chocolate - Strawberry mix, Strawberry - Mango mix dan Chocolate - Mango mix
2) Nugget
3) French Fries
4) Kerepek Ubi Pedas
5) Asam-asam
6) Gula-gula
7) Kuih Raya
8) Cuppies
9) Pekasam
10) Aiskrim Malaysia

Well, pepagi lagik kami dah bersemangat pegi ke sana... tengokla tuh... tu gambar masa kami baru set-up gerai actuallynya... amik gambar yang lebeh... hihihihihi... masa kat sini ibu Kaisah ada gak ajak auntie Juli untuk JV meniaga... tapi masa nih Juli lum sampai lagik... so kitorang start jek la dulu...

Kalau tak silap dalam kul 8 pagi kitorang gerak dari umah dan setelah merempit hampir setengah jam kami pun sampai ke destinasi yang dituju... masa tuh ingat dah lambat dah but rupanya kami antara peniaga yang terawal sampai... so terus la kitorang pi jumpa ngan urusetia dan sediakan our area untuk berniaga... sambil tuh our army batillion pegi main kat playground yang berdekatan... aman dunia... ;)

@ it's study time

0 comments

Tengok la my genius precious angel nih... anak daraku alhamdulillah buat masa nih very the suka ngan buku... bangun jek tido sure carik her Twinkle-twinkle Little Star Book... or else buku ABCnya untuk diconteng... hahahahaha...

Kira okay ape... sekarang conteng-conteng dulu... but hey, I noticed that Kaisah dah boleh sesikit tulis huruf A... slightly nampak macam A but not totally A la kan... kira okayla kan... setakat C tuh berlambak dia dah tulih... hihihihi... bukan ape, huruf C kan sonang baitu...

=> semoga Kaisah akan terus menyukai dan mendalami ilmu sehingga ke akhir hayat dan menjadi muslimah yang berguna buat agama, keluarga, bangsa dan negara...
=> uhuk... teremo lah pulaknya...

@ salam aidilfitri 2009

0 comments
Salam Aidilfitri '09
Salam dihulur maaf ku
pohon buat semua rakan2..

Disini, ku ingin mengucapkan
Selamat Hari Raya dan juga
ingin meminta maaf sekiranya ada:
TERkasar bahasa,
TERsilap bicara,
TERmarah yang tak kena,
TERtanya tak tentu hala,
TERsasul yang tak sengaja,
TERpukul kat mana-mana,
TERpekik di telinga,
TERhantuk di kepala,
TERpinjam harta benda,
TERmoody tak semena-semena,
TERumpat bila-bila,
TERusik yg sengaja,
dan segala macam 'TER' lagi
Maaf Zahir & Batin! ^_^

WaLAu LaNgkAH TaK BeRTeMu,
TaNgaN TaK BeRJaBaT,
UcaP TaK TeRDeNgaR,
MaTA TaK BeRTeNTaNG...
MoHoN MaAF sEGaLa KekHiLaFaN =
KeRaNA aDa TiKaNyA
MaTa SiLaP MeMaNdANg,
TeLiNGa SaLaH MeNdeNgaR,
LiDaH TeRLaNjuR BeRkATa-KatA & HaTI
TeRsaLaH MeNDuGa.
SALAM AIDILFITRI MINAL AIDIL WALFAIZIN.. dari kami sekeluarga...

Wednesday, September 16, 2009

@ banyak keje

0 comments
Arghhh!!! Banyak gila keje... mayday!!! mayday!!! Tak dapek nak tulih entry bebanyak... huhuhuhuhu...

Thursday, September 10, 2009

@ always Kaisah

1 comments

Kaisah di dalam pelbagai versi... nak buat camne, dah ibu Kaisah nih hantu amik gambar... hahahaha... ade jek gelagat Kaisah yang nak dirakamkan... well, anak daraku yang cilik nih, sekarang nih sungguh rajin menolong... menolong menyepahkan rumah... aiyakkk... kita ke dapur memasak, dia pun sama tapi habis dikecah-kecahkannya... pastu, 'bu... bu... pah... (sepah)...' suruh aku kemas... sabo jek la...

But then, since Kaisah dah mula bercakap nih... memang seronok dok melayan dia... sampai kengkadang tuh tak terlayan... pastu siapla ibu kena pokkk... ;)

Tuesday, September 1, 2009

@ mari tangkap gambar

0 comments


Saja... suka-suka dok tangkap gambar ngan Kaisah... biasak la kan... sampaikan flash tarak pun tak perasan... hihihihih... well, part of the pictures are taken kat umah Angah and part of it di rumahku syurgaku... Kaisah memang kaki amik gambar... like mother like daughter maa...

Btw, lately, ibu ngan ayah Kaisah dok jadik kelawar... Kaisah tanak tido... malam dok sibuk main ngan baca buku-buku dia... gelak sana gelak sini... aiyakkk... ngantuk gila dibueknyo... masa dok melayan Kaisah tuh tadak la mengantuk, tapi lepas sahur jek... aiyak... mata sudah kuyu, sudah layu daa... kengkadang tuh, sampai kul 6am baru Kaisah nak tido... siap ikut ayah dia pegi kedai lagik tuh before that... yelah kan, sometimes hubby nak makan roti canai, so about 3am or 4 am mesti Kaisah dok follow ayah dia kuwa pi kedai... siap bye-bye ibunya dengan penuh kegembiraan lagik... sabo jek la...

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates