Tuesday, December 30, 2008

@ pada hari cirit-birit (III)

2 comments

Semasa di Tesco Puchong... kami actually pegi window jek... my attempts are of course to look for Kaisah's:
1) new flash cards
2) new walker
3) new cloth book... earkkk panggil camtu ker (ala... yang buku kain tuh)
4) new educational toy
5) new makanan bayi
6) new skirt
7) new pyjamas

Amboi... amboi... semua new-new tuh... macam la gaji RM 40K sebulan... hihihihihihi... wahai encik dan puan bos... dengarlah rintihan kalbuku ini... sila berikan kenaikan gaji kepada kami warga efjayell... :)

Bukan main seronok lagik tuh Kaisah naik trolley Tesco... dia ingat dirinya tuh dah besar sangat lah tuh... siap tanak bagi kita pegang lagik tuh wa cakap lu... Kashah ngan Adid very the degil to go and run everywhere kan... kesimpulannya apalagi, terus la masukkan kat dalam trolley gak... senang cerita...

@ pada hari cirit-birit (II)

0 comments

Keadaan-keadaan ini dirakamkan beberapa jam selepas ibu ngan ayah Kaisah balik ke umah with regards to the cirit-birit kes... lebey kurang pukul 5.30pm if I'm not mistaken... tengok la tuh... elok dah... siap gelak besau lagik tuh... (lupa dah kesakitan dan kepedihan dok 'membuang' beberapa jam yang lalu gamaknya...)... well, at this moment, we are actually heading to the clinic... since Kaisah tak sihat kan... however, oleh kerana kelihatannya dah agak okay... we decided to bring her to the pharmacist instead...

At the pharmacist... rasanya dah story-mory kat korang ari tuh... tapi tak kiralah... nak story jugak... hahahahahahah... pharmacist tu mengatakan bahawa anak kami mungkin dalam proses untuk meringankan badan or maybe nak tumbuh gigi... yer meh??? maybe... tapi takkan la sampai camtu kan kan kan... well, aku actually suspect that the cirit-birit comes due to masa hari celebrate besday Kaisah 7 bulan ari tuh kan aku bagik Kaisah sikit chicken soup Pizza Hut... perhabs that's the reason...

Gambar ibu dan anak tuh adalah gambar 'masuk bakul angkat sendiri'... tangkap sendiri daa...

So... then kami pun gerak ke Tesco Puchong... yiihaa...

@ pada hari cirit-birit (I)

0 comments

Yuuhuu... Kaisah in the house... huhuhuhuhuhu... korang semua ingat tak lagi last week yang Kaisah kena cirit-birit tuh... well, on that particular day, I went back early from work... kenala amik half day because my beloved intelligent pretty angel nih kena cirit-birit... sedey gila tuh... masa amik gambar nih, diceritakan bahawa Kaisah baru jek tido selepas menangis for about half an hour... kesiannya anakku...

About 2.05pm kot hubby amik aku kat opis... then terus heading back to Puchong... sampai umah about 2.45pm... Kaisah was sleeping soundly and my hubby terus angkat Kaisah dari buai sambil memeluk anak kesayangannya... hmppp... how sweet... ;)

Kaisah di atas pangkuan ayahanda tercinta sambil menerima usapan sayang yang amat dalam... waduhhh waduhh... ayat bukan main lagik tuh... masa aku pegang Kaisah, she looked okay without any paleness at all... cuma ada slight lembik... maybe kepenatan coz dok 'membuang' jek kan... but above all... I'm really glad that the disaster is over... alhamdulillah... my baby is already in a healthy condition...

Monday, December 29, 2008

@ koleksi gambar 1-6 bulan (IX)

2 comments

Masih di umah nenek Idah Cheras before gerak ke umah orang kahwin kat Kampung Baru... Masa nih Kaisah baru jek bangun tido... cam sembab jek muka ye tak... dah laa keadaan dalam umah gelap jek... memang syok tido... uhuhuhuhuhu...

=> hari masukkan gambar sedunia... ;)

@ koleksi gambar 1-6 bulan (VIII)

0 comments

Ini adalah gambar yang diambil sendirik... sebelum ke umah pengantin kat Kampung Baru ari tuh...

=> hari masukkan gambar sedunia... ;)

@ koleksi gambar 1-6 bulan (VII)

0 comments

Masa nih kami singgah kat kedai depan umah untuk beli kuih sarapan... (ibu Kaisah ade kelas kul 11.00am hari tuh... Sabtu maa) so pagi makan roti jek... but Kashah ngan Adid sibuk nak kuih gak... so pehi la turun bawah... pegi beli kuih ngan barang-barang dapur untuk dimasak bagi juadah tengah hari kami...

The next picture lak is showing about the bonding between father and daughter... tengoklah gaya Kaisah duduk tuh... ehehehehehehe... yo-yo ooo jek...

=> hari masukkan gambar sedunia... ;)

@ koleksi gambar 1-6 bulan (VI)

0 comments

Hisap jari lah pulaknye... pastu main dengan tepon ayah yang telah menjadi milik ibu Kaisah... (tepon flip memang ibu Kaisah suka... kalau dapat tepon flip earmmm syoknya...) ada makna tuh... hihihihihihi...

=> hari masukkan gambar sedunia... ;)

@ koleksi gambar 1-6 bulan (V)

0 comments

Kaisah bersama Snow White... dari bakal Mak Ucu Kaisah

Kaisah bersama ayahanda tercinta dengan sling pouch... hihihihihi...

=> hari masukkan gambar sedunia... ;)

@ koleksi gambar 1-6 bulan (IV)

0 comments

Kaisah bersama bonda tercinta di padang permainan... Tengoklah tu... macam dah reti main jek gayanye tuh... bermain bersama anak kan akan meningkatkan perkembangan minda mereka... tu yang amalkan tuh...

=> hari masukkan gambar sedunia... ;)

@ koleksi gambar 1-6 bulan (III)

0 comments

On the way before ke taman permainan... masa nih bulan November 2008... ibu Kaisah yang lambat upload... hahahaha... bila check balik... ade lak gambar yang tercicir... hihihihihi...

=> hari masukkan gambar sedunia... ;)

@ koleksi gambar 1-6 bulan (II)

0 comments



=> hari masukkan gambar sedunia... ;)

@ koleksi gambar 1-6 bulan (I)

0 comments


=> hari masukkan gambar sedunia... ;)

@ doa

0 comments

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

To all visitors and friends... marilah kita bersama-sama mendoakan kesejahteraan hidup di dunia dan akhirat akan menjadi milik kita bersama... Amin...

@ salam Maal Hijrah

0 comments

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Kad nih khas untuk semua pengunjung setia dan kawan-kawan Kaisah... jangan segan-segan... amik yek kad nih... dengan harapan kita akan menjadi hamba Allah dan umat Muhammad yang lebih berkualiti iman, amal dan ihsannya... Amin...

@ buku dan Kaisah

2 comments

Kaisah, buku dan Aliuddin... she loves books... yes, she does... setakat nih baby lagik kan... tapi harapnye sampai ke besarlah kecintaannya terhadap buku akan terserlah dan lebih menyerlah... insyaAllah... Amin...

Well, sekarang nih... before Kaisah went to sleep, I'll ensure that I'll read a book for her... saje la kan... nak menanamkan sifat sukakan ilmu dan minat membaca di dalam nalurinya semenjak kecil lagik... usually yang ada berkaitan dengan keagamaan macam doa-doa dan kisah-kisah nabi... tapi agak sukar la nak cari buku-buku sirah nabi yang pendek-pendek yang suitable for babies... ade gak bacakan nursery rhymes:
- twinkle twinkle little star
- hickory dickory dock
- jack and jill
- baa baa black sheep
- little miss muffet
- humpty dumpty

=> ari tuh ade gak pi carik buku kain kat MPH Midvalley... tadak laa...

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates