@ happy new year 2010


=> may Allah bless us in our journey to Jannah... AMIN...
Share:

@ lagu kegemaran Kaisah

Share:

@ majlis berbuka puasa nan lalu (II)


Yiihaa... sambungan sudah mari... part (II) here we come... belum makan-makan lagik dah bz bangat kami kat venue nih... seperti biasa, we took the opportunity to snap pictures here and there... kitorang lepaq kat area sebelah dewan yang telah ditransform untuk menjadi surau for all of the guests to perform the prayers...

Masa nih baru jek sampai kat venue makan-makan tu... lepaq dulu naaa... as usual... hambik gambo dolu... baru la syok... tak gitew... lagipun, masa kami sampai tuh... makanan semua belum berhidang pun lagik... even kambing panggang baru nak dipanggang... we doubt on whether it will be reaady to be served or not bila tiba waktu berbuka puasa nanti... dah le masa kami sampai tuh depa masih dok kemas-kemas meja dan sebagainya... cam tadak preparation jek...

Okay, kita tinggalkan dulu the story-mory about foods... let's story about my beloved Kaisah... hamboi... bukan main seronok Kaisah dok main... lagikpun pavement for pedestrian tuh... ala-ala teng-teng, jadiknya... seronok la depa dok melompat... ;) After about 10 minutes, my office-mate sampai kat sana, she brought her daughter, 2 years... so, kitorang pun lepak la sengsama... kitorang berdua jek yang datang, masa daftar nama aritu cam ramai jek... ghupanya, owang-owang bujang datang lambat skit... ooooo, nak terus makan la tuh ek... hihihihi...
Share:

@ majlis berbuka puasa nan lalu (I)


Aiyak... look @ me la... punya la lama baru nak update... baru nak upload latest pics... hahahahaha... inila yang diakibatkan oleh diriku yang mengalami kesakitan kepagian yang teramat sangat... ahaks... well, kalau nak diikutkan sekarang nih masih fenin-fenin lalat sebenornya... but then, sementara dok bukak lappy siapkan keje yang tak siap-siap nihs... terperasan la satu folder yang dah lama gue abaikan... huhuhuhu... folder gambar-gambar yang belum dibelogkan...

Btw, kisah ini berlaku semasa musim Ramadhan yang lalu... aka tahun lepas... tahun Hijrah yang lepas... yer la kan... kita kan dah masuk bulan Muharram sekarang nih... means, tahun baru dalam Islam maa... ;)

Okeh, let us start with the story-mory... well, below are the itenararies for the ceremony:

Date: X hengat
Day: X hengat gak...
Venue: UKM-MTDC, Bangi
Time: Asar - Isyak
Makanan: Banyak... hahahah...

Well, aku as usual came with my whole army batalion... ahaks... first pic tu of course masa sebelum bergerak ke venue majlis... so, the guest list starts with Angah, aku, Kaisah, Kashah, Adid and Aliuddin... dari umah kami gerak ala-ala kul 6 pm gitu... bukannye ape, tak penah pegi kat UKM-MTDC tu... so memang blur aaa ngan jalan nak ke sana... but, aku siap dah prepare with map lagik tuh... hahahaha... macam la jauh ngat kat obersea... tapi sebab nak mengelakkan sampai lambat kan... better aku buat all of the preparations needed... satgi bebudak nih mula la... lambat lagik ke nak sampai ibu... kita nih dah sesat ke ibu... dan pelbagai soalan lagik...

So, dipendekkan cerita... dengan bantuan map tersebut, kami berjaya la sampai ke lokasi dalam keadaan yang agak selesa... takdela tercangak-cangak dok nak tanya owang kan... sampai jek... terus la kami beraksi... itula dianya... gambo-gambo semasa kami baru jek sampai kat UKM-MTDC...

=> layankan aje... ;)
Share:

@ perjuangan


=> sekadar buat renungan... untuk kita sama-sama jadikan panduan... oh yeah...
Share:

LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS