@ please don't do that


Well, what I wanna spell out here currently is actually based on real experience and true story that happened very near (close) to me... and I am truly confused... bukan confused sebab ape... some sort of tak paham sebenarnye... why lar like that...why lar always like to say bad things about others?... altho the other party takde buat ape-ape pun... wa sudah pelik nih beb...ape kes... dolu-dolu bukan main lagik kan... nih dah dapat gading bertuah... tanduk kau lupakan eks... tapi gading tak rasa bertuah juga... rasa bosan dok ada... hahaha... mane taknye, so negative... shouldn't be like that maaa... u'olls tak yah pening dengan en3 kali ini ya... sat lagi eden story-morykan kat u'olls secara terperinci...


Being nice to people is not something that we owe anyone or anybody... ia merupakan suatu tuntutan yang mana kita kena berbuat kebaikan terhadap setiap makhluk Allah di muka bumi ini... nih tidak... time susah bukan main lagi... bila time senang... huh, langsung tak memandang... i dunno la why on earth that i always met this kind of fella lar... x larat sungguh... sungguh terasa hati ini apabila langsung tidak dihargai sebaliknya segala yang kita lakukan di'terbalik'kan... citer sana-citer sini... ape yang boleh kulakukan hanyalah berdoa ke hadrat Illahi agar Allah membuka pintu hati'nya' untuk berbuat kebaikan... kadang-kadang tu, benda yang tidak dilakukan pun di'ada-ada'kan... pelik betul la dengan orang yang cenggini... tapi aku sungguh bersyukur kerana setiap kali si polan ini mengadu-domba akan ada insan lain yang menidakkan kata-katanya dengan mengatakan perkara yang sebenar... hal ini benar-benar membuktikan bahawa insan yang teraniaya memang dilindungi Illahi...

Actuallynye, bila difikir-fikirkan balik... si polan ni more to having the PHD feelings... hopefully dia akan diberikan hidayah oleh Allah agar dapat berubah demi kebaikan... but again...diri dia juga perlulah mempunyai iltizam untuk berubah kerana hidayah Allah hanya akan dapat dirasai oleh mereka yang benar-benar inginkan petunjuk dariNya... sudahlah begitu, perbuatan sentiasa mengadu-domba dan menyakitkan hati insan lain juga sebenarnya akan hanya membuatkan manusia itu menipu diri sendiri... why?... because dengan hasad dengki itu akan menimbulkan emosi yang pelbagai dan seterusnya menjurus kepada tercetusnya sifat iri-hati... as such, PLEASE STOP LYING... to anyone, everyone and especially to yourself... pesanan ikhlas sempena Aidilfitri... berubahlah...



Share:

No comments:

Post a Comment


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS