Thursday, August 25, 2011

@ please don't do that



Well, what I wanna spell out here currently is actually based on real experience and true story that happened very near (close) to me... and I am truly confused... bukan confused sebab ape... some sort of tak paham sebenarnye... why lar like that...why lar always like to say bad things about others?... altho the other party takde buat ape-ape pun... wa sudah pelik nih beb...ape kes... dolu-dolu bukan main lagik kan... nih dah dapat gading bertuah... tanduk kau lupakan eks... tapi gading tak rasa bertuah juga... rasa bosan dok ada... hahaha... mane taknye, so negative... shouldn't be like that maaa... u'olls tak yah pening dengan en3 kali ini ya... sat lagi eden story-morykan kat u'olls secara terperinci...


Being nice to people is not something that we owe anyone or anybody... ia merupakan suatu tuntutan yang mana kita kena berbuat kebaikan terhadap setiap makhluk Allah di muka bumi ini... nih tidak... time susah bukan main lagi... bila time senang... huh, langsung tak memandang... i dunno la why on earth that i always met this kind of fella lar... x larat sungguh... sungguh terasa hati ini apabila langsung tidak dihargai sebaliknya segala yang kita lakukan di'terbalik'kan... citer sana-citer sini... ape yang boleh kulakukan hanyalah berdoa ke hadrat Illahi agar Allah membuka pintu hati'nya' untuk berbuat kebaikan... kadang-kadang tu, benda yang tidak dilakukan pun di'ada-ada'kan... pelik betul la dengan orang yang cenggini... tapi aku sungguh bersyukur kerana setiap kali si polan ini mengadu-domba akan ada insan lain yang menidakkan kata-katanya dengan mengatakan perkara yang sebenar... hal ini benar-benar membuktikan bahawa insan yang teraniaya memang dilindungi Illahi...

Actuallynye, bila difikir-fikirkan balik... si polan ni more to having the PHD feelings... hopefully dia akan diberikan hidayah oleh Allah agar dapat berubah demi kebaikan... but again...diri dia juga perlulah mempunyai iltizam untuk berubah kerana hidayah Allah hanya akan dapat dirasai oleh mereka yang benar-benar inginkan petunjuk dariNya... sudahlah begitu, perbuatan sentiasa mengadu-domba dan menyakitkan hati insan lain juga sebenarnya akan hanya membuatkan manusia itu menipu diri sendiri... why?... because dengan hasad dengki itu akan menimbulkan emosi yang pelbagai dan seterusnya menjurus kepada tercetusnya sifat iri-hati... as such, PLEASE STOP LYING... to anyone, everyone and especially to yourself... pesanan ikhlas sempena Aidilfitri... berubahlah...



0 comments on "@ please don't do that"

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates