Monday, January 12, 2009

@ angah Adid ilang




These were the last spots that we went yesterday, thus, after Kaisah, along and Aliuddin have finished up all of their tockens... kitorang pun gerak aaa nak balik... but alas, suddenly aku rasa cam pelik jek... kira-kira, eh, kenapa macam tak cukup jek... rupa-rupanya angah Adid TAKDE!!! OMG, where is he??? Iskkk... dada aku dah berdegup dengan terlalu pantas with all of the adrenalins come pouring non-stop... angah dah menggeletar satu badan... so I must not be like that... aku kena relax... thus, I asked angah tu sit at one side and stay there with along Kashah and Aliuddin while my hubby, me (including Kaisah of course) looked around for angah Adid...

Along was screaming like mad in the amusement park calling for his brother... my hubby went to the food court area while I looked around near the escalator which will bring us to the lower level... suddenly, my hubby poked my shoulder and asked me to stay with angah... kenapa?.. tunggu sekejap... he said while heading to the payment counters yang banyak-banyak tuh... in the meantime, there's an indian man... agaknye terperasan like we are missing something... tegur kami (angah and me)... 'akak cari anak ke?... 'ye...' exclaimed angah dengan suara yang agak sayu... huhuhuhuhu... 'anak akak pakai baju warna merah, rambut macam botak ke?'... (rambut macam botak...? ala, ape-ape je la vocabulary orang nih... whatever je la..) 'aa'aah... kenapa encik?' 'dia ada dekat guard di escalator nak turun betul-betul selepas keluar dari lane cashier counter kat sana...'

What??? sepantas kilat kitorang terus pegi kat sana and there he was, crying at my hubby's arm... alhamdulillah... jumpa dah...

Angah masa tu terus lari dapatkan Adid... buat jejak kasih sekejap... ye arrr... anak ilang woo... aku pun dah gabra tak hengattt dah semalam... (ini bukan first time okay... dah beberapa kali dah...) sabo jek la... btw, hubby aku cakap, actually masa kami dok melilau cari angah tu, my hubby ade terdengar announcement mengtakan ade seorang budak hilang dan 'ayah'nya bernama Alif... memang la nama hubby aku Alif... tu yang hubby aku terus pegi kat area cashier bebanyak tuh (kat situ ade information counter...)

Kira alhamdulillah kami memang dah ajar bebudak ni nama ayah (my hubby), ibu (me), ngan mak bapak diorang punya nama... also kalau pi memana and kalau tak nampak kami atau sesape yang bawa diorang ke situ... terus pegi kat information counter atau carik orang pakai baju polis... hihihihihihi... pak guard or mak guard la tu... alhamdulillah diorang nih praktikkan... bukan ape, with all the increase in missing child issues... aku jadik agak takut kengkadang... (although diorang nih just anak sedara... dah macam nak sendirik maa)... memang selalu dok pesan dengan diorang... don't ever follow or speak to strangers... BAHAYA!!!

Whatever it is, syukur semua dah selamat... alhamdulillah...

=> moral of the story, angah Adid tidak boleh mendengar perkatan TESCO... takut dirinya hilang lagi... hihihihihihihihi

0 comments on "@ angah Adid ilang"

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates