Tuesday, January 13, 2009

@ kisah rambut



Jambul di depan... kalau orang zaman 60-an panggil 'remos'... ingat lagi dulu... ade satu adik angkat aku nih... (dah arwah... accident tahun 2001... innalillahiwainnailaihirrajiun...)... adik angkat sebab babysitter aku dulu jaga kami bebetul macam anak sendirik... even until now, kami masih buat gathering antara anak-anak yang penah dijaga oleh mak... (we called the couple mak and abah...) aku lak anak pompuan sulung out of ramai-ramai yang dijaga tu...

1) Abang Long
2) Aku
3) Nizam
4) Wan = arwah
5) Aud = adik aku
6) Adam
7) Ina
8) Farhana
9) Shikin
10) Shidee
bla bla bla..... baru la adik aku yang bongsu... Hafizah...

Well, mak memang jaga ramai anak orang... tapi alhamdulillah semuanya okay, takdela macam babysitter or nursery zaman zaman sekarang nih... baru jaga beberapa orang pun dah tak dapat nak handle... jatuh sana, luka sini... pelik-pelik...

Btw, with regards to the 'remos' story... well, actually arwah Wan dulu memang suka bebenor bergayanya... ate, orang hensem... hihihihihihihi... dia kalau lepas mandi je sure bersiap macam nak pegi berjalan... siap dengan bedak macam dalam citer P.Ramlee tu, Seniman Bujang Lapok... penuh macam tepung gomak... then, rambut memang tak penah dilupakan untuk di'remos'kan... dulu masa kecik kalau tak silap aku la kan... paling glamer minyak rambut yang botol hijau tu... minyak zaitun ke hape ke namenye... kalau tak bole buat sendirik mesti dia mintak mak 'remos'kan rambut dia... kelakar betul... sometimes tu sampai nangis-nangis kalau rambut dia yang pendek gila ala-ala tentera tu tak dapat di'remos'kan...

=> kenangan terindah... zaman kanak-kanakku...

Yang Kaisah ni bukan remos buat-buat tapi memang rambutnye begitu, sejak lahir lagi dah macam tu... tu yang mahal tu... hihihihihihihi...

=> on the way nak turun ke padang permainan pada hari Ahad yang lalu... sempat lagi tu lepas balik Tesco pegi main pulak... siap tukar baju gitu...

0 comments on "@ kisah rambut"

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates