Tuesday, January 6, 2009

@ van rosak




Waaaaa... yesterday, our van brokedown... huhuhuhuhu... dah le aku ade kelas semalam... hmppp, ape akal ek??? Hubby suruh aku balik umah naik teksi... yaa right!!! Dah la nak menempuh jam dekat LDP Bandar Sunway... ntah berapa hengget la taxi driver tu nak hentam... so, I made up my mind to naik bas jek... I sms to the principal of Pusat Tuisyen Balqish yang on that particular day I am experiencing a problem dan akan balik rather late so tak dapat nak mengajar... alhamdulillah Kak Liza faham and she take over the classes...

Meanwhile, untuk aku yang dah lame gila tak naik bas nih... keadaan pada har tersebut merupakan suatu saat yang mana secara automatiknya aku menjadi buntu untuk memikirkan cara terbaik dan paling cepat untuk sampai ke rumah... thus, after my officemate dropped me off kat one of the nearest bus-stop, aku pun tanye-tanyelah kat 'penunggu-penunggu' bas on how to head back to Puchong... daaaa... amende arr, macam bukan orang sini la pulaknye... hihihihihi... abih, dah zaman remaja dolu-dolu aku dok merantau belajo kat Melaka laa, Sungai Petani laa, Penang laa... lepas dah abih study... terus keje... masa tuh, if nak kuwa pi memana, its either aku drive sendirik ataupun ayah, ibu or my hubby yang antar dan amik... that's why la aku kurang tahu sikit mengenai public transportation punya routes...

So, dipendekkan cerita, aku naik bas U81 sampai kat Pasamarama... ntahapekebendantah... Pasar Seni... then naik bas U70 lak... then naik bas T507... alhamdulillah, dalam pukul 9.45pm aku pun sampai la kat umah... belanja tambang bas... RM3 sahaja... save budget... ;)

0 comments on "@ van rosak"

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates