@ Zoo Negara (I)


Seperti biasa, posting yang bertarikh hari ini tida bermakna yang kami pergi atau melakukan sesuatu aktiviti ada waktu yang terdekat... ibu Kaisah, biasalah... dok peram all of the pics... tunggu ayah Kaisah masukkan kat notebook, cari idea ape nak bebel, barula postkan entri... barulah nanti u'olls tak boring membacanya kan kan kan...

By the way, masa ni aku baru jek balik dari sign offer letter kat tempat keje baru... somewhere around February 2009... kiranya masa Kaisah 9 bulan aaa... firstly, aku nak memanjatkan kesyukuran ke hadrat Illahi kerana membantu dan mempermudahkan jalanku dalam pencarian ke arah career advancement yang lebih employee-friendly... well, although takde la banyak mana peningkatannya but the environment, the freedom, the benefits are a lot more and more... takpe, aku keje rerajin... satgi mana tau, tak sampai setahun naik lagi salary ke kan kan kan... but what ever it is... aku tetap bersyukur di atas kurniaan ini... alhamdulillah... psttt, korang doakanlah aku gak ye... ingat aku dalam doamu...

Okeh, sambung cerita... tadi iklan lama sangat... lepas abih sain offer letter, hubby cam malas jek nak balik umah, so off we went to area Key Ell... well, unplanned actually... then masa lalu kat Highway MRRII tu, hubby kata, jom kita pi Zoo... kebetulan angah Adid ikut sekali, aper lagik, bukan main seronok aaa dia... sampai jek tengok orang tak ramai... memang la... ari keje maa, ape la ibu Kaisah nih...

Beli tiket, ya Allah... mahai tuh...
Dewasa = RM 15 per entry
Kanak-kanak = RM 6 per entry

Dek kerana dah sampai, nak tak nak masuk jek la... terbang RM gua camtu jek, seperti burung berterbangan... dah la masa tu belum dapat gaji lagik... huhuhuhuhuhu... aku bukan ape, kengkadang tu bengang gak ngan orang sekeliling nih... bila aku kata hubby keje sendirik... bukak dobi ngan ada construction, semua ingat kami ni cop RM... banyak RM laa tu, diorang tak tau yang kitorang pun ikat perut... mana nak bayar sewa kedai, api, air, pekerja, supplier... signatory bukan sorang... ada beberapa orang lagi... dah la mane yang kengkadang hubby invest untuk job construction ramai yang blah camtu jek... tak bayar, invest ke mana, untung ke mana... hangin satu badan gak dibuatnya... dunia... dunia... tu la tu kan, orang nampak kita senyum, bergelak-ketawa... diorang tak tau dalam hati, berapa punya sengsara...

=> eh, terluah perasaan la pulak... huhuhuhuhu

Berbalik kepada episod Zoo Negara, punyala seronok Kaisah ngan angah Adid... tapi ibu Kaisah la penat, Kaisah tak nak berdukung ngan ayahnya... masa tengok gajah ngan zirafah, masa memula masuk tuh... terpegun sat Kaisah... agaknya dia fikir kenapala besar sangat 'makhluk' ni??? maybe...
Share:

No comments:

Post a Comment


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS