Tuesday, March 24, 2009

@ Zoo Negara (I)



Seperti biasa, posting yang bertarikh hari ini tida bermakna yang kami pergi atau melakukan sesuatu aktiviti ada waktu yang terdekat... ibu Kaisah, biasalah... dok peram all of the pics... tunggu ayah Kaisah masukkan kat notebook, cari idea ape nak bebel, barula postkan entri... barulah nanti u'olls tak boring membacanya kan kan kan...

By the way, masa ni aku baru jek balik dari sign offer letter kat tempat keje baru... somewhere around February 2009... kiranya masa Kaisah 9 bulan aaa... firstly, aku nak memanjatkan kesyukuran ke hadrat Illahi kerana membantu dan mempermudahkan jalanku dalam pencarian ke arah career advancement yang lebih employee-friendly... well, although takde la banyak mana peningkatannya but the environment, the freedom, the benefits are a lot more and more... takpe, aku keje rerajin... satgi mana tau, tak sampai setahun naik lagi salary ke kan kan kan... but what ever it is... aku tetap bersyukur di atas kurniaan ini... alhamdulillah... psttt, korang doakanlah aku gak ye... ingat aku dalam doamu...

Okeh, sambung cerita... tadi iklan lama sangat... lepas abih sain offer letter, hubby cam malas jek nak balik umah, so off we went to area Key Ell... well, unplanned actually... then masa lalu kat Highway MRRII tu, hubby kata, jom kita pi Zoo... kebetulan angah Adid ikut sekali, aper lagik, bukan main seronok aaa dia... sampai jek tengok orang tak ramai... memang la... ari keje maa, ape la ibu Kaisah nih...

Beli tiket, ya Allah... mahai tuh...
Dewasa = RM 15 per entry
Kanak-kanak = RM 6 per entry

Dek kerana dah sampai, nak tak nak masuk jek la... terbang RM gua camtu jek, seperti burung berterbangan... dah la masa tu belum dapat gaji lagik... huhuhuhuhuhu... aku bukan ape, kengkadang tu bengang gak ngan orang sekeliling nih... bila aku kata hubby keje sendirik... bukak dobi ngan ada construction, semua ingat kami ni cop RM... banyak RM laa tu, diorang tak tau yang kitorang pun ikat perut... mana nak bayar sewa kedai, api, air, pekerja, supplier... signatory bukan sorang... ada beberapa orang lagi... dah la mane yang kengkadang hubby invest untuk job construction ramai yang blah camtu jek... tak bayar, invest ke mana, untung ke mana... hangin satu badan gak dibuatnya... dunia... dunia... tu la tu kan, orang nampak kita senyum, bergelak-ketawa... diorang tak tau dalam hati, berapa punya sengsara...

=> eh, terluah perasaan la pulak... huhuhuhuhu

Berbalik kepada episod Zoo Negara, punyala seronok Kaisah ngan angah Adid... tapi ibu Kaisah la penat, Kaisah tak nak berdukung ngan ayahnya... masa tengok gajah ngan zirafah, masa memula masuk tuh... terpegun sat Kaisah... agaknya dia fikir kenapala besar sangat 'makhluk' ni??? maybe...

0 comments on "@ Zoo Negara (I)"

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates