Wednesday, May 20, 2009

@ nostalgia bersama Mak Long



Saje terkenang nostalgia masa kitorang check-in kat umah Mak Long Kaisah masa besday Kaisah 7 bulan ari tuh... Well, kalau u'olls perasan kat n3 sebelum-sebelum nih, kami (Kaisah + sepupu + ibu Kaisah + ummi Kaisah) celebrated besday Kaisah kat Midvalley... so, lepas dah penat-penat menjelajah satu Midvalley tu dari pukul 3 pm sampai 9 pm... kitorang terus check-in kat umah Mak Long Kaisah... sesampai jek kat sana... Puchong gak... everyone was so exhausted... tapi sempat lagik cekau nasi goreng yang dimasak khas untuk kami... ecececece...

Kalau nak diikutkan, we are all so full... yelah kan, makan macam-macam... bebudak nih memula jek nak itu la nak ini la... pastu ibu ngan ummi Kaisah jugak yang kena habiskan... huhuhuhu... kenyang makcik ;)

Actuallynya, Mak Long Kaisah keje ari tuh so that explains why kitorang lepak lama gila kat Midvalley... hajat di hati cam nak tengok wayang ari tu, but then askar ramai benor... kopak makcik... hihihihihihi...

After we olls berlegar-legar masuk all of the shops kat Midavalley tu, around 8.45 pm kitorang pun blah... dah la lupa park keta kat mane... ya ampun... after 15 minutes baru jumpa... poyoss sungguh... lepas dah kuwa dari Midvalley kami pun terus ke opis Mak Long Kaisah... tunggu kat dalam keta sementara Mak Long Kaisah belum kuwa opis tuh... tunggu punya tunggu, bulan tak timbul-timbul... hahahahaha...

At last, kami pun pegi la ke Parkson yang berhampiran untuk mencuci mata... banyaknya baju baby!!! Rambang mata ibu Kaisah melihatnya... nasib baik sebelum tu dah banyak kuwa RM... so takdela ibu Kaisah membelinya, hanya melihat sahaja ye... kul 10.30 pm baru lah Mak Long Kaisah kuwa dari opis... alhamdulillah...

2 comments on "@ nostalgia bersama Mak Long"

Zuhaini on May 20, 2009 at 7:46 PM said...

mak ai.. sian mak long.. lewat nya abih kerja.. :(

erm.. Midvalley saya x leh gi la.. PENAT! satu round sure x habis! dah la bertingkat2.. :)

Hezesuze on May 20, 2009 at 11:03 PM said...

mak long yg sporting gtew...
ishh sis kalo g midvalley or nak beli baju anak2...sume anak2 kene ditinggalkan..kalo itot maunye 1 brg pun xjd beli dok melayan karenah masing2...hehe

p/s ada pengalaman time nak beli baju raya bawak bala tentera skali..ujung2 kenyang je dpt bju xdpt..

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates