@ sambutan 23052009 (IV)


Episod kedua... Angah... Kak Uda suruh tunda majlis... aku berkata-kata dengan muka yang sungguh sadis...camne nih Angah???... lex, lex... jangan kabut... ape citernye??? Angah terus mengajak aku duduk sambil terpisat-pisat dek kerana baru bangun dari lena yang panjang... ayat... tak hengattt... okay bersambung... kenape lak Kak Uda suruh tunda??? aikk, tak bole jadik nih... barang-barang basah semua dah beli nih... tu la tu...

Kak Uda cakap Putra ngan Qashah demam so tunda la... what??? mane leh, persiapan dan dibuat, tetamu dah dijemput... tau takpe... buntu kepala hotak den ni haa... huhuhuhuhu... ;(

Takpe, biar angah call Kak Uda... pegi beli barang-barang yang tak cukup lagik tuh... takpe... biar angah handle... so, ibu Kaisah pun terus aa vroom vroom ke Pasar Borong Selangor... and it takes me for about half an hour to do all of the groceries buying... zup zap zup zap jek... pegi sengsorang jek maa... so cepat la kan... kalau dok bawak askar-askarku yang ramai itu... hmppp, lambek dibueknyo...

Balik jek dari pasar, aku pun terus ke umah angah in order to find out regarding the feedback or outcome of her roger to Kak Uda... and alhamdulillah, with a huge grin angah told me that OK... semua dah settle... Kak Uda was some sort of having a kepenatan melampau coz Putra kan tak sihat... then nak kena jadik Head of Chef la pulak... stress wooo...

Understood Kak Uda... and thank you very much for your continuous help and support...
Share:

No comments:

Post a Comment


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS