Tuesday, April 6, 2010

@ sekali terkenang (IV)



Detik-detik yang sungguh membahagiakan... sementara dok menghitung hari ni, bila belek-belek balik folders gambar, terlihatlah... perghhh... banyak gilos... i will not belog all of them... mane-mane yang ala-ala ade idea jek la... hihihihi... Beginilah antara senario yang berjaya kurakamkam semasa kami bersama-sama menyambut hari kemenangan, hari yang mulia, Hari Raya Aidilfitri... hari kita bermaaf-maafan dan bergembira atas kemenangan kerana berjaya mengawal nafsu selama sebulan dalam mengerjakan perintah Illahi...

Hmmpp... nih EDD 29052010... gitu-gini pantang semua dalam 60 hari... expected confinement's completion dalam 29072010... itu kalo tak ikut real date aaa... i mean we are still unsure on when the bb will 'poop out' kan... thus, following the expected delivery date and just calculate based on the monthly calendar... tu yang dapat outcome camtu tu... however, based on my experience masa melahirkan Kaisah dulu... it actually happened on the check-up date itself... konon-konon nak mai masa dah sakit betul... but hey, the graph was already at the peak actually masa tu... kebetulan lak masa tu dah sampai my turn to be checked... aduyai, pegi jek la ngan hubby masuk kat bilik doktor tuh... aku wat muka selamba rock padahal gila punya berdenyut ahhh... 'sakit ye puan'... tak sempat nak jawab... doktor tu terus kata, 'kalau tengok pada graf ni... dah sampai masa untuk bersalin ni puan sebab contractionnye quite high'... 'takpe, biar saya check dulu'... check punya check, hambik ko, dah 2 cm... terpaksala gue ditolak masuk ke dalam labour ward dengan menaiki wheel chair... uhuks...

Okie dokie... let's get back to square one... there's about 1 month plus to go... works still go on... infact I'm actually in the midst of 'serabuting' myself as I want the tasks to be completed as in ASAP... @ least tenang la skit nanti masa confinement... however, since the dependencies are very high... i mean, the involvement of many people in terms of completing the whole set of documents plus the reviewing session which took a damn long period... I doubt that it can be done on time... kena bertawakal ajelah... harapnye cepat la leh complete all of the tasks... tapi kalo kena wat keje time coti nanti pun... ade portion untuk 'allowance' kata my immediate superior... hihihihihi...

Well... tahun ni tak pastilah dapat posa ke tak ek... raya bila ntah?.. rasanya cam bulan 9... so, kalo dalam bulan 9 => Syawal... means bulan 8 => Ramadhan... insyaAllah leh posa nih... hopefully...

0 comments on "@ sekali terkenang (IV)"

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates