Monday, June 21, 2010

@ Thaqif selsema


Risaunya... bb Thaqif selsema la plak... actually bukan sebab tak bedung ke hape... tapi sebab berjangkit sudah dengan ibu Kaisah dan Thaqif yang selsema ini... ntah cemane ntah leh kena selsema wa pun tak perasan... but ada this one day, memang gegila punya sejuk whereby me, myself and I yang dok pakai stoking nih siap tarik selimut lagik masa titon malam... i guess that's when I encountered the flu...

Thaqif berjangkit of course due to menyusu badan... alhamdulillah Kaisah tak selsema sangat... kadang-kadang jek ade bunyi-bunyi yang tak menyenangkan heard during she was sleeping... memang merisaukan... ye arr, Kaisah kan masih menyusu badan lagiks... tu yang sipi-sipi kena jugak selsema tu... however, sekarang nih dah kurang dah, aku selalu sapu Vicks VapoRub kat belakang badan, badan, kat batang hidung skit...


Hari Sabtu lepas balik kampung, tanya ngan Mak Ngah cemana nak wat ngan Thaqif sebab selsema... so, inilah petua yang diberikan => ambik kunyit hidup dan gesekkan dengan kapur makan pastu sapu kat sepanjang batang hidung anak... alhamdulillah, dah kurang skit selsema Thaqif ngan Kaisah...

Masa dok browse net tadi, terperasan tentang artikel mengenai Transfer Factor.
- Transfer Factor ialah sebuah Molekul Pendidik Sistem Imun (Immune IQ) yang boleh meransang sistem imun untuk menyerang semua jenis sel-sel rosak atau sel berpenyakit di dalam badan.
- 1 biji Transfer Factor berpotensi mengenali lebih dari 100,000 jenis kuman, virus, kulat, parasit, bakteria, sel kanser dan sebagainya.
- Transfer Factor di ekstrak daripada kolostrum (susu awal lembu) dan kuning telur tetapi ia tidak mengandungi antibodi khusus (cassein dan immunoglobulin) seperti yang terdapat di dalam kolostrum (haiwan). Oleh itu, Transfer Factor DIJAMIN 100% tidak memberi kesan allergi kepada pengguna.
- Selain itu, kuantiti Transfer Factor di dalam 45,000mg kolostrum adalah hanya 600mg. Ini bermaksud kekuatan 1 biji pil Transfer Factor adalah sama dengan 75 – 100 biji pil kolostrum.
- Transfer Factor tiada kadar toksik, tiada kesan sampingan dan selamat untuk semua peringkat usia termasuk warga tua dan bayi.

0 comments on "@ Thaqif selsema"

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates