@ Thaqif selsema

Risaunya... bb Thaqif selsema la plak... actually bukan sebab tak bedung ke hape... tapi sebab berjangkit sudah dengan ibu Kaisah dan Thaqif yang selsema ini... ntah cemane ntah leh kena selsema wa pun tak perasan... but ada this one day, memang gegila punya sejuk whereby me, myself and I yang dok pakai stoking nih siap tarik selimut lagik masa titon malam... i guess that's when I encountered the flu...

Thaqif berjangkit of course due to menyusu badan... alhamdulillah Kaisah tak selsema sangat... kadang-kadang jek ade bunyi-bunyi yang tak menyenangkan heard during she was sleeping... memang merisaukan... ye arr, Kaisah kan masih menyusu badan lagiks... tu yang sipi-sipi kena jugak selsema tu... however, sekarang nih dah kurang dah, aku selalu sapu Vicks VapoRub kat belakang badan, badan, kat batang hidung skit...


Hari Sabtu lepas balik kampung, tanya ngan Mak Ngah cemana nak wat ngan Thaqif sebab selsema... so, inilah petua yang diberikan => ambik kunyit hidup dan gesekkan dengan kapur makan pastu sapu kat sepanjang batang hidung anak... alhamdulillah, dah kurang skit selsema Thaqif ngan Kaisah...

Masa dok browse net tadi, terperasan tentang artikel mengenai Transfer Factor.
- Transfer Factor ialah sebuah Molekul Pendidik Sistem Imun (Immune IQ) yang boleh meransang sistem imun untuk menyerang semua jenis sel-sel rosak atau sel berpenyakit di dalam badan.
- 1 biji Transfer Factor berpotensi mengenali lebih dari 100,000 jenis kuman, virus, kulat, parasit, bakteria, sel kanser dan sebagainya.
- Transfer Factor di ekstrak daripada kolostrum (susu awal lembu) dan kuning telur tetapi ia tidak mengandungi antibodi khusus (cassein dan immunoglobulin) seperti yang terdapat di dalam kolostrum (haiwan). Oleh itu, Transfer Factor DIJAMIN 100% tidak memberi kesan allergi kepada pengguna.
- Selain itu, kuantiti Transfer Factor di dalam 45,000mg kolostrum adalah hanya 600mg. Ini bermaksud kekuatan 1 biji pil Transfer Factor adalah sama dengan 75 – 100 biji pil kolostrum.
- Transfer Factor tiada kadar toksik, tiada kesan sampingan dan selamat untuk semua peringkat usia termasuk warga tua dan bayi.

Share:

No comments:

Post a Comment


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS