Tuesday, August 10, 2010

@ kenduri aqiqah



Date: 01052010
Venue: Umah moyang Kaisah and Thaqif
Guests: Semua sedara-mara

Masa nih ibu Kaisah dan Thaqif sudah dekat benar hendak melahirkan tapi masih maintain... peace yo... janji rock gitu... hihihihihi... masa nih kandungan memang dah positioned dah... all of the neneks and mak ciks have been very worried masa aku dok sibuk tolong-tolong... takde la tolong banyak sangat pun... setakat basuh-basuh pinggan, potong-potong bawang bagai... but still, sudah terasa la sikit-sikit contractionnye...

Actuallynye, kenduri aqiqah ni di'belanja' oleh nenek Mr Hubby yang mana ia diadakan untuk semua anak, cucu, cicitnya yang belum diaqiqahkan... bape ekor lembu tumbang aritu I am not that sure, however, untuk our big family sahaja... daripada seekor lembu tu kami ambil separuh... yang melapahnya ialah atuk Kaisah and Thaqif ngan Pak Cik... Chefnya pulak ialah nenek, nenek Ngah ngan nenek Su serta Mak Ngah... memang sodap baitu... lagipun kalo our family dok wat makan-makan memang kami masak sendiri... (kata wat katering gitew...)... ditambah pula dengan bilangan ahli keluarga yang memang besar yang mana kalo semua balik... dah macam ada kenduri kahwin jek lagaknye...

Best sebenarnya ade family besar nih, meriah gilosss... bising ngan bebudak tak usah cakapla... tapi itu yang seronoknye... macam family ibu Kaisah and Thaqif sendirik, kecik jek... with another 2 siblings... pastu with 5 cousins... dua-tiga pupu tu ramai bangat la... but if talking about own family... begitulah ceritanya... (ni yang nak kena ada ramai anak ni... menambahkan anak Adam dan umat Muhammad kan kan... hihihihi)...

0 comments on "@ kenduri aqiqah"

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates