@ thank you colleagues

Rasa sungguh disayangi dan ditatang bagai minyak yang penuh... hik hik hik... almaklumla, preggy mummy maa... semua dok jaga eden... suruh makan on-time la... makan itu la makan ini la...

=> thank you all...

Share:

@ morning sickness sepanjang hari

OMG... baru first day training and it was so-so-so tiring... siap demam lagik tuh... sampai kat plant kul 12.00PM and we had our lunch first... the foods were okay... yang penting HALAL... aku makan biasa-biasa aje... nasi ngan kuah ala-ala kicap taucu ngan fish fillet, sausage, cendawan and sambal... minumnye air Coke... bukan sebab takde air lain tapi sebab nak kurangkan mual dan loya...

After that, we started the training... ice breaking as usual, visiting the plant, course outline bla bla bla... kul 5.30PM baru abih and at that moment everyone dah so exhausted... we took the cab and get back to the hotel... dengan jalan yang agak jam sebab ade eksiden kat highway... kul 6.30PM we reached safely at the hotel...

Yang tak tahannye ialah sampai bilik je... eden terus muntah semuntah-muntahnye sebab dok menahan dari tengah hari... bukan saje nak tahan tapi kalau tak tahan nanti bila dah start muntah kompom lembik punya... huhuhu... Kaisah, tolong gosokkan belakang ibu... ;(


Share:

@ lonely di Raya ke7

Dengan tak bole tidurnye... dengan keje berlambak-lambaknye... dengan takde public phonenye kat sini... huh... pelik tul... hotel punya besau public phone pun tarak... menyampah... menciii... kesian tok lang... dari subuh-subuh sepieee dah menge'call' diriku tapi tidak dapat diconnectkan kerana tadak credit sudah... payah tul dan sungguh unfair kerana apabila orang mengecall kita... credit kita tetap dipotong... credit orang yang mengecall dipotong juga... ape relevannye?... alih-alih... 'sorry, your airtime balance is insufficient bla bla bla...'


Dengar lagu raya seround... bagi mengubat rindu di kalbu... huhuhu... baru sehari dah kecoh la ibu Kaisah and Thaqif nih kan... mane taknye, I felt sad when mr hubby mentioned that thaqif terjaga kul 5 pagi and merengek... mane tak merengeknye... usually tidur ngan ibunya kan kan kan... kaisah lak as usual pagi as in bebetul pagi nak subuh tu baru leh tidur... kesian anak-anakku juga hubbyku...

Nih satgi kul 11.15AM nak gerak pi plant... well, we will kick off with lunch and I hope that it will be a great one because tadi pagi tak dapat nak sarap dengan sepuas-puasnye sebab most of the foods served here are non-halal food... iyewww... what the heck la kan... I was damn hungry and yet hanya dapat menjamah roti, puffs and a lil bit of kind of fish n chips... hmppp, syukur je la at least dapat makan daripada takde kan...

Off dulu, nak iron baju raya (tahun lepas punya) sebab balik dari plant petang karang atuk nak amik and nak chiow ke umah atuk sat... yezza...

Share:

@ away from home

This is not the first time that I am away from home... however, what happened was that I could not sleep at all... huhuhuhu... miss my 3 babies... => incik hubby, nur alif kaisah and muhammad alif thaqif... baru first nite... nak kena bertahan sampai friday nih... uwaaa...

Share:

LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (138) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (77) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (70) engineering (4) event (218) exercise (1) family (304) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (78) freebies (5) freelance (64) friends (205) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (58) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (45) kids (113) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (31) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (60) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (31) koleksi produk kecantikan (56) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (35) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (35) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (279) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (182) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (66) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (14) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (15) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (167) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (55) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (57) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS