Friday, January 6, 2012

@ ma, amma. mama


Muhammad Alif Thaqif dah mula belajar bercakap... seronot nengoknye... ekcelli since 3-4 months back dah start dah... cuma lately semakin petah dan bertambah banyak tatabahasanya... kalo masa memula tuh, Thaqif dok suka re-cap balik ape yang kita cakap contohnya macam... ape tuh?... duit... suku-kata yang pendek-pendek... but now dah semakin panjang suku-katanya... alhamdulillah... cuma satu je... dulu dok panggil eden ma... pastu amma... now dah upgrade skit la jadik mama... kengkadang jek panggil ibu... huhuhuhu...

Nur Alif Kaisah seperti biasa so talkative and sometimes rasa cam dia lebih dewasa dari usianya 3 tahun setengah tuh... sometimes she even said this way...
Kaisah: Ibu, Kaisah nak cakap sikit dengan ibu nih...
Me: Okay...
Kaisah: Kenapa tadi kakak call telefon ibu tak dapat connect?
Me: Oh... ibu lupa nak charge handphone...
Kaisah, Ibu, kenapa ibu lupa nak charge handphone ibu? Ibu ada bawa charger handphone ke office tak?
Me: Ibu tak bawa charger handphone ke office... tertinggal kat umah..
Kaisah: Ibu, kenapa ibu tinggalkan charger handphone kat umah... kan ibu keje arini....
(so on and so forth...)

Aiyakkk.. begitulah soalan-soalan bernas darinya yang perlu kujawab dengan jawapan-jawapan yang bijak juga...

0 comments on "@ ma, amma. mama"

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates