Monday, August 28, 2017

GREATEST LOVE OF ALL - WHITNEY HOUSTON

0 comments
I believe the children are our future
Teach them well and let them lead the way
Show them all the beauty they possess inside
Give them a sense of pride to make it easier
Let the children's laughter remind us how we used to be

Everybody's searching for a hero
People need someone to look up to
I never found anyone who fulfilled my needs
A lonely place to be
And so I learned to depend on me

[Chorus:]
I decided long ago, never to walk in anyone's shadows
If I fail, if I succeed
At least I'll live as I believe
No matter what they take from me
They can't take away my dignity
Because the greatest love of all
Is happening to me
I found the greatest love of all
Inside of me
The greatest love of all
Is easy to achieve
Learning to love yourself
It is the greatest love of all

I believe the children are our future
Teach them well and let them lead the way
Show them all the beauty they possess inside
Give them a sense of pride to make it easier
Let the children's laughter remind us how we used to be

[Chorus]

And if, by chance, that special place
That you've been dreaming of
Leads you to a lonely place
Find your strength in love


xoxo

 

Sunday, August 27, 2017

SAYEMBARA MENULIS NOVEL FIXI - 15/11/2017

2 comments
 
Wah!!! ada peluang baik nih, aku pun dah siap manuskrip dalam 1/8... 1/8 hokey... hahahaha... kena brainstorm lagik nih... ada lagi 2 bulan setengah... insyaAllah sempat nak submit ni... korang camne?... jom la join sama-sama... marilah kita meramaikan lagi arena penulisan di negara kita yang tercinta ni... hmppp, nak kena ambik feel untuk menulis novel yang boleh diterima oleh segenap pembaca genre fixi...
 
Ni syarat di bawah ni, aku senaraikan semula yang mana aku ambil info daripada poster di atas tu:
1) Manuskrip 50,000 - 70,000 perkataan dalam Bahasa Malaysia.
2) Asli dan tidak pernah diterbitkan.
3) Tempat lahir, tahun lahir, status pendidikan, kewarganegaraan dan tahap ketampanan / kecantikan penulis tak penting... (seriously guys and gurls...)
4) Penulis belum pernah menulis novel untuk syarikat Buku Fixi. Kalau pernah terbitkan cerpen dengan mereka masih dibolehkan.
5) Genre adalah bebas selagi dirasakan sesuai untuk pembaca fixi. Jika anda tak pernah baca novel fixi dan tak tahu jenis novel yang mereka terbitkan, mungkin dah terlambat untuk anda berbuat apa-apa. Hantar saja ke sayembara lain ye.
6) Sila hantar manuskrip penuh (dengan sinopsis 1 muka surat) dengan attachment Word kepada info@fixi.com.my.
 
Tarikh tutup: 15 November 2017
 
Yeah, jom kita menulis sekarang!!! Ayuh!!!
 
Moga sukses!!!
 
xoxo
 

SAYEMBARA NOVEL REMAJA DAN KANAK-KANAK BH 2017 - 31/10/2017

1 comments
<credit kepada cikgu Mohd Helmi Ahmad> Berita Harian (BH) telah melancarkan sayembara novel remaja dan kanak-kanak 2017. Untuk sayembara ini BH telah bekerjasama dengan Majlis Buku Kebangsaan. 
 
Syarat dan borang penyertaan:

Berikut ialah syarat penyertaan seperti yang telah ditetapkan oleh pihak penganjur:
Pertandingan dibuka kepada warganegara Malaysia kecuali warga kerja NSTP dan MBKM.
Pertandingan dibahagikan kepada dua kategori iaitu:

1) Kategori novel remaja
2) Kategori novel kanak-kanak

》Tema sayembara ini adalah bebas tetapi karya hendaklah bersesuaian dengan nilai-nilai baik dan murni bagi kelompok pembaca remaja serta kanak-kanak.

》Peserta boleh menyertai kedua-dua kategori tetapi hanya dibenarkan menghantar SATU manuskrip sahaja untuk setiap genre.

》Panjang manuskrip bagi novel kanak-kanak adalah dalam lingkungan 80 hingga 100 muka surat, manakala bagi novel remaja dalam lingkungan 100 hingga 200 muka surat.

》Manuskrip yang dihantar mestilah ditaip di atas kertas A4 sebelah muka dengan jarak langkau dua baris dan berjilid kemas.

》Judul karya hendaklah ditaip pada kulit naskhah, manakala nama dan alamat peserta TIDAK BOLEH tertera pada manuskrip yang dikirim.

》Karya mestilah asli, bukan saduran, adaptasi, penyesuaian atau apa-apa sahaja yang membawa pengertian karya itu bukan karya asli serta belum pernah tersiar atau diterbitkan oleh mana-mana pihak.

》Sekiranya karya yang dihantar ternyata diciplak, penyertaan akan terbatal dengan serta-merta. Jika karya itu memenangi hadiah, hadiah berkenaan perlu dipulangkan semula kepada penganjur.

》BH berhak menerbitkan manuskrip yang memenangi sayembara ini, tertakluk kepada syarat-syarat penerbitan BH.

》Keputusan panel hakim adalah muktamad.

》Setiap manuskrip yang dihantar kepada urus setia perlu disertakan borang penyertaan, sinopsis karya dan sekeping gambar berukuran pasport.

》Penyertaan yang lengkap hendaklah sampai kepada urus setia sebelum atau pada tarikh tutup peraduan, iaitu 31 Oktober 2017 dan dihantar kepada alamat yang berikut:

Urus Setia,
Sayembara Novel Remaja dan Kanak-kanak BH,
BH, Balai Berita, 31 Jalan Riong,
59100 Kuala Lumpur.

HADIAH
Novel Remaja
Pertama : RM15,000 & hadiah iringan
Ke-2 : RM12,000 & hadiah iringan
Ke-3 : RM10,000 & hadiah iringan
Saguhati x 2: RM5,000 & hadiah iringan

Novel Kanak-kanak
Pertama : RM10,000 & hadiah iringan
Ke-2 : RM8,000 & hadiah iringan
Ke-3 : RM6,000 & hadiah iringan
Saguhati x 2: RM3,000 & hadiah iringan

Borang Penyertaan Sayembara Novel Remaja dan Kanak-kanak BH 2017 dengan Kerjasama Majlis Buku Kebangsaan Malaysia adalah seperti berikut:
 
 
Semoga berjaya!!!
 
xoxo
 


PERTANDINGAN MENULIS ESEI SEJARAH MALAYSIA 2017 - 31/10/2017

1 comments
<Credit to Persatuan Sejarah Malaysia> Pertandingan ini mula dijalankan sejak tahun 70-an lagi sebagai salah satu aktiviti Persatuan Sejarah Malaysia. Ia pernah menjadi sebahagian aktiviti Kementerian Pelajaran khususnya Bahagian Sekolah yang menjadi urus setianya dengan kerjasama Persatuan Sejarah Malaysia. Walaupun demikian pertandingan ini ada masanya terhenti disebabkan ketiadaan sumber kewangan.
 
Pada awal 1990-an Persatuan Sejarah Malaysia diberi peruntukan khusus oleh Jabatan Perdana Menteri hinggalah sekarang. Sejak itu pertandingan ini dapat dijalankan setiap tahun. Dengan kerjasama Kementerian Pelajaran, PSM menguruskan pertandingan ini dengan menghantar terus brosur pertandingan ke sekolah, menerima hasil karya dan menguruskan pemeriksaan serta menyediakan laporan berkaitan pertandingan ini. Brosur pertandingan akan diedar pada awal bulan April. Dengan kerjasama Jabatan Pelajaran dan pihak sekolah pemenang dari seluruh negara dijemput hadir menerima hadiah yang disampaikan dalam Majlis Perasmian Mesyarat Tahunan Persatuan Sejarah Malaysia.
 
 
 
Jom sertai selagi masih berkesempatan untuk menunjukkan rasa cinta kita terhadap sejarah tokoh juga tanah tumpah darah kita...
 
xoxo
 


MALAYSIAN OPEN 2017 DARTS CHAMPIONSHIP - 29 - 30/09/2017 - 01/10/2017

0 comments
 
Jom tunjukkan kehebatan kalian!!! Marilah kita beramai-ramai menyertainya... hadiah pun menarik nih... apa tunggu lagi?... cepat-cepat hubungi nombor yang tertera...
 
All the best!!!
 
xoxo
 

THE LAKESIDE BDO MEN'S WORLD CHAMPIONSHIP ASIAN QUALIFIER 2017 - 28/09/2017

0 comments
Jom tunjukkan kehebatan kalian!!! Marilah kita beramai-ramai menyertainya... hadiah pun menarik nih... apa tunggu lagi?... cepat-cepat hubungi nombor yang tertera...
 
All the best!!!
 
xoxo
 

KLOSA KUPANG TUARAN OPEN DOUBLE DART 2017 - 23 - 24/09/2017

0 comments
 
Jom tunjukkan kehebatan kalian!!! Marilah kita beramai-ramai menyertainya... hadiah pun menarik nih... apa tunggu lagi?... cepat-cepat hubungi nombor yang tertera...
 
All the best!!!
 
xoxo
 

HOME & AWAY DART DOUBLES EVENT - 23 - 24/09/2017

0 comments
 
Jom tunjukkan kehebatan kalian!!! Marilah kita beramai-ramai menyertainya... hadiah pun menarik nih... apa tunggu lagi?... cepat-cepat hubungi nombor yang tertera...
 
All the best!!!
 
xoxo
 

KEJOHANAN DART BEREGU AMATUR KUANTAN 2017 - 23/09/2017

0 comments
 
Jom sertai beramai-ramai uolls... cepat-cepat hubungi nama yang tertera ya...
All the best!!!
 
xoxo
 
 

KEJOHANAN DART BEREGU AMATUR KRT BUKIT CHERAS 2017 - 10/09/2017

0 comments
 
Jom sertai beramai-ramai uolls... cepat-cepat hubungi nama yang tertera ya...
All the best!!!
 
xoxo
 

KEJOHANAN DART BERPASANGAN (DOUBLE) TERBUKA 2017 - 09/09/2017

0 comments
 
Sempat lagi kalau berminat nak join... cepat-cepat hubungi nama yang tertera ya...
All the best!!!
 
xoxo
 

KIA DARTS CHALLENGE 2017 - 09/09/2017

0 comments
 
 
Sempat lagi kalau berminat nak join... cepat-cepat hubungi nama yang tertera ya...
All the best!!!
 
xoxo
 

PERTANDINGAN DART TERBUKA BEREGU BGS 2017 - 02-03/09/2017

0 comments
 
Sempat lagi kalau berminat nak join... cepat-cepat hubungi nama yang tertera ya...
All the best!!!
 
xoxo
 

DOUBLE MERDEKA DART TOURNAMENT - 31/08/2017

0 comments
 
Sempat lagi kalau berminat nak join... cepat-cepat hubungi nama yang tertera ya...
All the best!!!
 
xoxo
 

FOREVER - DAMAGE

0 comments
I'll be loving you forever
 Deep inside my heart you'll leave me never
Even if you took my heart and tore it apart
 I would love you still forever
 You are the sun, you are my light
 And you're the last thing on my mind
 Before I go to sleep at night
 You're always 'round when I'm in need
 When trouble's on my mind
 You put my soul at ease
 There is no one in this world
Who can love me like you do
 So many reasons that I want to spend forever with you
 I'll be loving you forever
 Deep inside my heart you'll leave me never
 Even if you took my heart and tore it apart
 I would love you still forever
 We've had our fun, and we've made mistakes
 But who'd have guessed along that road
 We'd learn to give and take
 It's so much more than I could have dreamed
 You make loving you so easy for me
 There is no one in this world
Who can love me like you do
 That is the reason that I want to share forever with you
 I'll be loving you forever
 Deep inside my heart you'll leave me never
 Even if you took my heart and tore it apart
 I would love you still forever (And girl I pray you leave me never)
 'Cause this is a world
 Where lovers often go astray
 But if we love each other
 We won't go, won't go that way
 So put your doubts aside
 Do what it takes to make it right
 'Cause I'll love you forever
 No one can tear us apart
 I'll be loving you forever
 Deep inside my heart you'll leave me never
 Even if you took my heart and tore it apart
 I would love you still forever
 I just want you to know that
 I can't eat, I can't sleep I can't breathe, whenever I'm without you
 When we walk, I stand tall
 When we talk, I only talk about you girl
 I'll be loving you forever
 Deep inside my heart you'll leave me never
 Even if you took my heart and tore it apart
 I would love you still forever
 I'll be loving you forever
 Deep inside my heart you'll leave me never
 Even if you took my heart and tore it apart
 I would love you still forever
 I'll be loving you forever
 Deep inside my heart you'll leave me never
 Even if you took my heart and tore it apart
 I would love you still forever

xoxo

Saturday, August 26, 2017

FRUIT NINJA @ DOCHI - DISCOUNT

0 comments
 
Let's celebrate 29th SEA Games & 9th ASEAN PARA Games with LIVE COLD PRESSED! ALL athletes, delegates and IOI City Mall shoppers are entitled to the Fruit Ninja @ Dochi's special discount from 19 to 30 August 2017.

 T & C apply.
** shoppers: required to display the poster to the Fruit Ninja @ Dochi's crew for discount

 
Apa tunggu lagi??? Jom kita serbu uolls... sebelum tu meh nak share sikit gambar regarding Fruit Ninja @ Dochi nih...
 
Let's have a great ninja fever with the fruits at LG-K5H, IOI City Mall, Putrajaya, Wilayah Persekutuan, Malaysia...
 
 


 
On the verge of our 60th Merdeka aniversary, Fruit Ninja @ Dochi would like to show their appreciation to all our government servants for all of their effort and contribution...

If you are a government servant, drop by the Fruit Ninja @ Dochi outlet at IOI City Mall and grab a refreshing juice at a DISCOUNT!!!

 *Be reminded to bring along your government ID card to enjoy your privilege...

*T & C apply.
- Monday to Friday only
- No combination with any other ongoing promotions

#juiceUPyourDay
#StayHappyNEnergetic
#NOiceNOsugarNOwater
#beYoutiful #Personalized #Juice #Natural
#FruitNinja #Dochi #IOICityMall
 
 
Jom serbu uolls!!!
 
LG-K5H,
IOI City Mall,
Putrajaya,
Wilayah Persekutuan,
Malaysia
 


 
Baca komen-komen positif ni pun dah buatkan iolls teringin nak pegi ke Fruit Ninja @ Dochi uolls... cuba bayangkan, buah-buahan segar yang dikisar tanpa ditambah dengan air ataupun gula... seriously fresh uolls... dengan serat buah yang sebenar dan seterusnya ditambah dengan apa-apa topping yang diingini... perghhh, memang best... apa tunggu lagi?... moh kita...
 
xoxo
 
 
 

TIME - BROADBAND SERVICE PROVIDER

0 comments
 

 
 
 
 


TIME Managed Perimeter Solution provides a comprehensive suite of network performance and security solutions that ensure your network remains up and running all the time... its advanced security features enable you to effectively predetermine vulnerabilities and safeguard your network against malicious attacks...
 
 
 
 
 
Let the pictures do the talking... however, tak syiok la pulak kalau tak komen sikit kan... okay, gini, based on my own experience, TIME's service memang superb... bukan superb in a way of nak bodek ke apa but TIME memang ada a few plans yang boleh kita sesuaikan dengan gaya hidup kita... latest range of their broadband services with symmetrical speed of to 500 Mbps for RM299 is available as well as other options macam their lower tier plans which rated at 100 Mbps and 300 Mbps yang mempunyai yuran bulanan sebanyak RM149 dan RM189 setiap satu...
 
There, you could choose which package that is suitable to your needs... TIME in terms of comparison with other internet or broadband service providers memang tidak boleh dibandingkan because there are lots of differences in view of the offers respectively... based on the positive feedbacks from the satisfied customers, believed that all of you could give a try... try lah... klik saja di sini...
 
xoxo
 
 

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates