Sunday, August 27, 2017

SAYEMBARA MENULIS NOVEL FIXI - 15/11/2017


 
Wah!!! ada peluang baik nih, aku pun dah siap manuskrip dalam 1/8... 1/8 hokey... hahahaha... kena brainstorm lagik nih... ada lagi 2 bulan setengah... insyaAllah sempat nak submit ni... korang camne?... jom la join sama-sama... marilah kita meramaikan lagi arena penulisan di negara kita yang tercinta ni... hmppp, nak kena ambik feel untuk menulis novel yang boleh diterima oleh segenap pembaca genre fixi...
 
Ni syarat di bawah ni, aku senaraikan semula yang mana aku ambil info daripada poster di atas tu:
1) Manuskrip 50,000 - 70,000 perkataan dalam Bahasa Malaysia.
2) Asli dan tidak pernah diterbitkan.
3) Tempat lahir, tahun lahir, status pendidikan, kewarganegaraan dan tahap ketampanan / kecantikan penulis tak penting... (seriously guys and gurls...)
4) Penulis belum pernah menulis novel untuk syarikat Buku Fixi. Kalau pernah terbitkan cerpen dengan mereka masih dibolehkan.
5) Genre adalah bebas selagi dirasakan sesuai untuk pembaca fixi. Jika anda tak pernah baca novel fixi dan tak tahu jenis novel yang mereka terbitkan, mungkin dah terlambat untuk anda berbuat apa-apa. Hantar saja ke sayembara lain ye.
6) Sila hantar manuskrip penuh (dengan sinopsis 1 muka surat) dengan attachment Word kepada info@fixi.com.my.
 
Tarikh tutup: 15 November 2017
 
Yeah, jom kita menulis sekarang!!! Ayuh!!!
 
Moga sukses!!!
 
xoxo
 

2 comments on "SAYEMBARA MENULIS NOVEL FIXI - 15/11/2017"

Akif Imtiyaz on August 27, 2017 at 5:40 AM said...

Semoga berjaya..

Najlaa 'Aqilah on August 28, 2017 at 12:13 AM said...

genre fixi mmg famous among teenagers! it's a good platfrom to really dig in these teens' idea and imagination into a story!

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates