Friday, September 1, 2017

SALAM KEMERDEKAAN - WARISAN


Di sini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Di sini tersemai cita-cita
Bercambah menjadi warisan

(korus)
Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Ke mana harusku bawakan
Ke mana harusku semaikan cinta ini

Betapa
Di bumi ini ku melangkah
Ke utara selatan timur dan barat
Ku jejaki

Aku
Bukanlah seorang perwira
Gagah menghunus senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

(ulang korus)

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Akulah penyambung warisan


 


Well, if you wanna say that I am too patriotic (sampai dua kali lagu Warisan ni aku upload), yes, I am... indeed... Malaysia my beloved tanah air, no matter what may happen and had happened you hold a very special place deep within the bottom of my heart... my heart ache whenever I heard or sing this song... it really brings all of my energy together in loving and giving my all to you Malaysia...

To all fellow Malaysians, please remember that we are one... one for all and all for one... we must be united... we must love our country... for, if we didn't... who will?... dia lebih kurang macam ni, walau ke mana pun kita pergi, tak kisahlah belajar ke, kerja ke, berkeluarga ke... hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, seronok lagi di negeri sendiri...

Bersatulah, #kitasamahero... kita mempunyai matlamat yang sama untuk mencapai kebersamaan dalam keamanan... let bygone be bygone... now, it is the time for us to show our care towards the nation for the betterment of our next generation...

Setiap kali aku bila aku dengar je melodi lagu ni... secara automatik, rasa bergetar di rusukku... bergetar rusuk okay... sebab kecintaan terhadap negara tuh... aku amat mengharapkan agar kita semua mempunyai rasa yang sama... tidak kiralah walau apapun kepercayaan ataupun fahaman kita, let's strive together in our own way in showing our love... let's sehati sejiwa all...

xoxo

0 comments on "SALAM KEMERDEKAAN - WARISAN"

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates