ANAK-ANAK MESTI SERONOK BELAJAR ONLINE KALAU ADA CARPET KALIS AIR 3D CARTOON NI ~ ALL ABOUT US

Contact Form

Name

Email *

Message *

Thursday, January 28, 2021

ANAK-ANAK MESTI SERONOK BELAJAR ONLINE KALAU ADA CARPET KALIS AIR 3D CARTOON NI

Assalamualaikum dan hai hai hai everything... macam mana dengan PDPR ya parents sekalian?... harapnya semua berlapang dada ye dengan norma baru ni... semua pihak sedang berusaha sehabis-baik, bertungkus-lumus dan tidak mengenal jerih-perit dalam memastikan anak-anak murid sekalian dapat mengikuti sessi pembelajaran pada tahun ini... semua kan dah sedia maklum, sejak pandemik COVID-19 ni menyerang, hanya 3 bulan je anak-anak dapat mengikuti sessi pembelajaran secara berdepan dalam keadaan yang normal... selepas itu, walaupun sekolah telah dibuka semula untuk murid-murid (pelajar-pelajar), semua warga harus akur dalam mematuhi SOP... ada bezanya... ada...


Ada pelbagai kekangan yang dialami oleh pelbagai peringkat masyarakat seperti:
1) Tiada kemudahan telefon pintar.
2) Tiada kemudahan komputer peribadi ataupun komputer riba.
3) Tiada pencetak.
4) Tiada capaian internet.
5) Telefon pintar tidak dapat menampung keperluan aplikasi.
6) Komputer peribadi ataupun komputer riba tidak dapat menampung keperluan aplikasi.
7) Capaian internet kurang efisien.
8) Tidak mampu untuk menyediakan telefon pintar.
9) Tidak mampu untuk menyediakan komputer peribadi ataupun komputer riba.
10) Tidak mampu untuk menyediakan capaian internet.


Kekangan ini bukan sahaja berlaku di kawasan luar-bandar tetapi juga di bandar... ada juga di antara anak-anak tidak dapat mengikuti kelas kerana tiada pemantauan yang dapat dilakukan oleh ibu-ayah yang keluar bekerja demi sesuap nasi... since PKP 1.0 haritu, makcik juga ada came across beberapa orang ketua keluarga yang tidak dapat bekerja kerana telah ditamatkan perkhidmatan, dikurangkan projek, tiada projek langsung dan macam-macam lagi... memang hiba apabila mendengar kisah-kisah mereka, seriously... oleh itu, marilah kita sama-sama cuba memahami kekangan yang dihadapi oleh setiap orang yang mana ia adalah berbeza daripada satu individu kepada individu yang lain... jangan pukul rata ya gaissss... fahami dan selamilah dulu permasalahan yang dihadapi... then, barulah kita sama-sama cuba untuk membantu sedaya-mampu...


Namun, begitu, janganlah kiranya kita jadikan itu sebagai halangan dalam menempuh kehidupan mendatang... ingat ya, semua insan di dalam dunia yang fana ini terkesan dengan kehadiran virus COVID-19 ni... kita serupa... kita serupa... bak kata Headwind tu... jadi, jom kita tukarkan energi negatif kepada positif ya... chaiyokkkk... we can do it!


Dalam pada kita nak sentiasa maintain positive, kita juga kenalah bangkitkan suasana positif tu... haaa, ni makcik nak bagi idea... apa kata ibu-ayah letakkan carpet kalis air 3D cartoon ni kat bilik anak-anak atau boleh juga d ibentangkan masa anak-anak nak belajar online tu... duduk atas carpet lembut sambil berGoogle Meet atau berGoogle Classroom memang syiok gaissss...  mana taknya, dahlah carpet ni lembut, gebu pulak tu... budak-budak kan memang suka dengan cartoon... insyaAllah fokus mereka akan lebih mantap gitu...


Pelbagai design ada makcik tampilkan ni... kalau korang scroll balik ke atas, memang ada pelbagai pilihan untuk anak lelaki mahupun anak perempuan... meh makcik senaraikan pilihan design yang ada ya...

Pilihan design carpet kalis air 3D cartoon:
1) Doraemon.
2) Minnie Mouse.
3) Hello Kitty.
4) Frozen.
5) Spiderman.
6) Minion.
7) Cars.
on

Sweet je kan... comel-comel je designnya tak gitu?... cuba korang tengok warna yang digunakan tu... meriah dan terang kan... ini akan membangkitkan rasa seronok untuk anak-anak semasa mereka melakukan apa-apa aktiviti nanti... yelah, kalau time belajar tu, kita nak kena pastikan yang anak-anak excited dan seronok untuk menerima segala pengajaran guru walaupun hanya melalui skrin komputer atau telefon kan... kiranya, kita bantu anak-anak untuk kekal ceria dalam menerima segala input daripada guru agitchewwww...


Okay, design Frozen ni ada dua... satu yang Anna dan satu lagi yang Elsa... jadi, terpulanglah untuk pilih yang mana berkenan di hati... nak dua-dua pun boleh... hehehehe... lepas habis kelas online, boleh main dengan anak-anak as in Frozen gitu... di samping dapat membantu membangkitkan semangat dalam menerima pelajaran, carpet ni juga boleh dijadikan sebagai suatu medium untuk mengeratkan lagi hubungan antara ahli keluarga... wow!...


Murah je carpet ni gaissss... kalau korang nak dapatkannya, ni harganya ya...

0 Comments:

Post a Comment