Tuesday, November 25, 2008

@ Kaisah's learning tools


Inilah flash card Kaisah yang everyday will be shown to her either by her ayah or me... sometimes, kalau tak sempat masa siang, after we came back from work, kami akan tetap tunjuk dan ajar Kaisah perkataan-perkataan A, B, C bla bla bla... bukannye ape, since ibu Kaisah dalam pantang lagi memang dah biasakan ajar Kaisah guna this method... so, sekarang ni, whenever we forgot to teach her or terlambat nak ambil flash cards tu untuk ditunjukkan pada Kaisah, she will make noises as if ada something is missing somewhere... hope that she'll grow n become a smart brilliant child...


Yang ni lak dapat free dari Mead Johnson because ibu Kaisah join club Mead Johnson... diorang bagik first book la kiranya nih... dapat kat Kaisah, bukan setakat belajar... siap hisap buku tu lagi... babies kan memang macam tu, dah la sekarang ni Kaisah dah pandai mengengsot dengan lajunya n dah start angkat punggung nak merangkak... lagik la aku risau... tangan pun dah pandai amik anything kat lantai tu then masukkan kat dalam mulut... memang sepanjang masa aku pastikan yang lantai tu clear dari sebarang bendasing... like syiling ke, sisa makanan ke dan yang sewaktu dengannya... Kaisahlah seorang buah hati pengarang jantung ibu... Love ya alwiz...


Bila Kaisah tengok je gambar star ni, memang terus dia excited... she loves to hear the Twinkle-twinkle Little Star song actually... mane taknye, aku dok nyanyi lagu tu hari-hari selang-seli dengan lagu ABC... kan sama melodi... saje je nak enhancekan pemikiran Kaisah untuk menyukai proses pembelanjaran... tapi bagus sebenarnya My First Book by Mead Johnson ni because for each picture tu diselitkan fabrik berbeza so that children leh rasa dengan tangan sendiri... kira the method of teaching to macam learning while having fun la...

0 comments on "@ Kaisah's learning tools"

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates