Wednesday, November 26, 2008

@ sepetang di taman permainan (II)


Tengokla 3 beradik nih... bersusun macam kek lapis lak... hehehehehe... bukan main susah lagi nak tangkap gambar depa nih... dok nak bergaduh sokmo... ehehhehe... budaklah katakan, ape yang dia tau ye tak?.. well, according to the sequence kat dalam gambar nih... of course yang belakang sekali tu angah, then along and finally Aliuddin... actually kan, it was quite suprising bila tengok Aliuddin nak duduk kat slide tu sambil bermanis muka... sebabnye, dia memang la tak ngamnye dengan abang-abang dia yang berdua tuh except along la... sometimes boleh la Aliuddin get along dengan dia... dengan angah??? hmppp... bergumpal lagik ada... one more thing, jarang actually Aliuddin turun atau brought to the playground... why???

1) Tak larat nak angkat
2) Selalu hujan kat area nih
3) MALAS.... hahahahahah...

Kira okayla Aliuddin maintain jek... it seems that he can already adapt to the keadaan hiruk-pikuk kat taman permainan nih... (ecececec... yo-yo lah hiruk-pikuk, macam la ramai sangat bebudak main kat sini... memang ramai maaaaa) penuh gila especially during weekends... itu yang sampai tempat exercise pun jadik tempat panjat... tak makan saman tul... bila kita konon-konon nak exercise jek... tengok equipments tu dah tak up to the standard yang sepatutnye... spring dah tak bouncing lah dan yang sewaktu dengannye... bukan ape, kalau dulu, nak biar dia sengsorang kat one spot and kita pergi away dari dia... takde la jauh mane pun, mulala dia nak ber'hard rock cafe'... (menangis)... waaaaaaaaaa... kat sipi kiri tu tengoklah si comel yang bijak tuh... eheheheh... siapa lagik... puteri kesayangan ibu dan ayah laa... duduk kat bahu angah...

Kaisah di atas bahu along pulak... amboi, seronoknya dia... ewah, ewah... nak join sekaki boleh?.. huhuhuhuhu... asyik ibu Kaisah jek tak dapat nak enterframe, dok jadik photographer jek... waaa... nak masuk kat dalam gambar ni jugak... apa nak buat, tadak tempat yang boleh diletakkan kamera nih untuk gambar diambil secara automatik... ape nak panggil ek tuh?.. kiranya kalau zaman dulu-dulu, aku ingat lagik, masa tuh mana ade lagik camera digital nih, kalau nak amik gambar family without the help pf other people, mesti kamera tuh akan disetkan... guna timer la kan?.. then diletakkan kat atas one spot, tekan n my father will quickly run to the spot where we are standing ke sitting ke untuk masuk kat dalam gambar... dalam beberapa saat kemudian, the picture will be snapped... terkenang semasa lalu...
Waduh, waduh... apa ini?..
1) Minta diangkat?
2) Konon-konon macam nak nangis?
3) Saje sibuk nak angkat?

Eheheheh... sebenarnya pada masa ini, once upon a time, iskk... macam nak bercerita kisah fairy tale lak... masa nih actuallynya saje Aliuddin nak bermanja ngan ayah Kaisah... hihihihihi... for your information la kan, actually sangatlah susah untuk Aliuddin rapat or manja or mesra dengan orang... masa memula dulu pun susah gak nak rapat ngan aku n ayah Kaisah but alhamdulillah sekarang things become better where Aliuddin siap boleh makan bersuap dengan kami lagik tuh... kalau orang biasa tengok cam... "biasa lah tu, anak sedara dengan mak dan bapa sedara"... it's not that way okay... Aliuddin memang tak nak dengan orang lain selain Ummi ngan Abi dia... whatever it is, alhamdulillah dia pun dah semakin membesar and I guess dah semakin faham that we are living in a huge family kot... perhabs...

Tengok dari pandangan ni pun dah nampak yang Aliuddin tengah senyum... seronok sangat la tu... sehinggakan masa kami dah nak balik... dia tanak balik... siap geleng-geleng kepala lagik tuh... tapi for my personal opinion, memang best gila ari yang kami pegi playground nih coz jarang sengsangat nak dapat pegi memane ngan ayah Kaisah sekarang nih... well, it is not his fault actually... dobi kan kena diuruskan dengan baik... so as a wife I have to be very positive dan memberi sokongan moral kepadanya sepanjang masa... doaku, semoga kami berjaya di dalam kehidupan di dunia dan akhirat bersama anak-anak yang soleh, solehah, bijaksana dan berguna kepada agama, bangsa dan negara... AMIN

0 comments on "@ sepetang di taman permainan (II)"

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates