Sunday, January 11, 2009

@ beli dan belah



Pada hari Ahad yang lalu, kami telah pergi ke Tesco Puchong untuk membeli peralatan sekolah yang belum cukup... seperti:
1) Kasut + kapur kasut
2) Pensel warna
3) Anak beranak stationary

Ibu Kaisah lak on that day dalam hati ade la konon-konon nak cari benda yang macam cekak tuh... ala-ala hair band la... macam reben pun ade gak untuk diletakkan kat kepala Kaisah as a hair accessory... hihihihihi... anak pompuan kan, macam-macam la yang nak digayakan...

Well, kami gerak about 1.00pm from home and arrived about 15 minutes later... (dekat jek...) lepas dah cari-cari parking terus jek we went to the 'Back to School' Area... cari la kasut sekolah untuk along Kashah... sambil-sambil tu mata aku melilau dok cari ape-ape barang yang menarik untuk Kaisah ngan hubby... hihihihihihihi... tetiba, 'ade nampak kapur kasut tak?' 'earkk, tak perasan la pulak...' masa angah tanya tuh aku tengah dok belek-belek kasut sekolah yan gagak okay untuk along Kashah tapi malangnye tadak size... huhuhuhuhuhu... terus aaa aku letak kasut tu dan pegi la ke depan lagi untuk menge'check' whether ade ke tak kapur kasut kat sana... cari punya cari, kapur kasut tak timbul-timbul... so, I went back to the first location where angah, my hubby and kids are waiting for me...

'Takdela'... 'takpela, kita cari kat area lain maybe ade'... so, we went to the uniform area lak because ade sorang budak pekerja cakap yang kapur kasut ade kat situ... ape releven kapur kasut dengan uniform ntah??? just because ia adalah kelengkapan persekolahan kot that's why budak tuh kata camtu... dah le orang ramai, nak pi patah balik la pulak... tengok-tengok takde... sabo jek la and the worst part is that when the employee kat area tu pulak mentioned yang kapur kasut ade kat area depan yang kitorang pegi tadi... arghhhhh... tak payah la, beli jek la kat luar... kata angah... lagi senang... tutup case...

Kitorang teruskan meng'tingkap'kan diri (window ler tuh...) then, aku nampak satu romper biru... cute gila... ade skirt kat luar romper... RM 5.90 ape lagik, amik la satu...

=> bukan biru mata hitamku lagik dah ni... warna-warni mata hitamku... ;)

0 comments on "@ beli dan belah"

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates