Tuesday, April 21, 2009

@ celebrate at Sate Kajang



Sempena menyambut ulang'hari lahir' Kaisah yang ke 11 bulan semalam, kami telah me'nyelebrate'kannya di Sate Kajang Haji Samuri kat R&R Kinrara... well, actually ibu Kaisah yang teringin nak makan... gunakan besday Kaisah sebagai alasan... hihihihihi...

Kaisah pun bukan main lagik makan sate... yang telah dikunyah terlebih dahulu oleh ibunya of course... hampir kul 11 malam gak masa kami sekeluarga menuju ke sana... (ayat skema tak hengat...) mana taknye, lepas ibu Kaisah abis kelas, antar Qashah ngan Adid and at the same time amik Kaisah kat umah angah dah amik masa bape minit dah tu... gitu-gini tukar pampers Kaisah... kami pun gerak dalam pukul 10.50 pm to our destination... ibu Kaisah siap purposely cuti masak semalam... semata-mata nak makan sate Kajang... sabo jek la... yang nak dijadikan cerita tuh... siap main sms ngan ayah Kaisah cakap jalan jam la... banyak keje kena submit semalam la... tak tau naka masak apa la... hihihihi... padahal nak makan sate Kajang... semangat nak makan sate terlalu berkobar-kobar... but all of the excuses to memang betui aaaaa tadak kelentong aaa... cuma ari-ari memang begitu keadaannya with all the jams and works tapi tadak la sampai 'banyak' kali mentioned kat ayah Kaisah... hihihihihi...

So, kami sampai kat R&R Kinrara kira-kira 11.05 PM, dek kerana terlalu lapar, journey of 15 minutes pun rasa cam jauh benar... sesampainye kami di sana, ada penggambaran la pulaknya... sib baik kat tepi-tepi tu jek... so we straight head to our destination... order la 10 cucuk sate ayam ngan sepinggan nasi himpit... sikit gila nasi himpit dia... memang rasa terhimpit ooo... hehehehe... makan punya makan... tetiba, 'ayang nak lagi sate ke?' hubbyku menyoal diriku yang sedang syok makan sate... 'bole jugak...'... thus, my hubby ordered another 10 cucuk sate ayam... dalam sekelip mata dah abis 5 cucuk... ooo, barulah aku paham, rupanya hubbyku agak kelaparan pada malam semalam... kesian dia... tak makan lunch... patutle sekejap jek dah abis satenye... hihihihihi...

Kaisah lak, dah le tak duduk diam...nyaris-nyaris nak terjatuh... because why... baby seat tu langsung tadak palang untuk tempat letak kaki tu... Kaisah pun dah very the lasak sekarang kan... ditambah dengan keadaan baby seat tu... memang ngam-ho... hahahahaha... well, terkujats gak Kaisah sekejap semalam... memula dia diam pastu nangis... agaknye terperanjat with the unexpected situation... anak... anak...

Dalam kul 11.30 pm kami pun gerak la untuk pulang ke rumahku syurgaku... daaaaa...

2 comments on "@ celebrate at Sate Kajang"

Zuhaini on April 21, 2009 at 11:01 PM said...

sedapnya... :)

err... x da la event potong kek, ya...?

mazharalti on April 22, 2009 at 6:30 PM said...

hihihihihi... memang sedap zu...nak-nak pulak kita memang teringin...

=> last month dah potong kek, this month turn sate la pulaknye... ;)

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates