@ sekali terkenang (I)


Sekali terkenang daaa... well-well... peristiwa-peristiwa ini berlaku masa Hari Raya Aidilfitri yang lalu... hihihihi... syok gila ahh... selepas sebulan kita berpuasa... dapat bersama-sama meraikannya dengan keluarga tercinta... owh, sungguh syahdu... tema keluarga kami pada tahun 2009 adalah warna ungu... ahaks... sebenornye, bukan sengaja nak bertemakan warna ungu... tetapi disebabkan baju Kaisah warna ungu... ibu dan ayah pun ber'wajah' ungu lah jugok... ;)

Kenapa la lambat sangat post kat blog mengenai perayaan yang sungguh meriah ini?.. Alasan-alasannya adalah seperti berikut:
1) tak perasan gambar dah diupload ke dalam lappy
2) lum alter gambar-gambar yang disnap secara tonggang-terbalik
3) malas nak belek-belek folder yang berlambak2 kat dalam lappy
4) connection kat umah tu kengkadnag ok kengkadang tak ok

Begitu banyak alasan yang diberikan kan kan kan... tapi whatever it is... sambutan Hari Raya Aidilfitri yang lalu memang berbaloi-baloi dan menyeronokkan... altho tak semua balik belah kampung nenek pada tahun ni... tapi tetap meriah... tetap cam nak roboh umah nenek dibueknyo... ahaks... (tu belum semua balik tu...) tapi meriahnye tetap terasa...

Kami balik kampung pada malam raya itself... manyak kije aaa... tak dapek nak amik coti awal... alhamdulillah masa on the way balik tu jalan clear... tak jam... eh, masih kuat gak ek, ingatan ibu Kaisah ni mengenai perkara-perkara yang terjadi berbulan-bulan nan lalu... hihihihi... so, malam tu kami sampai dalam lebey kurang kul 10 malam sebab lepas balik keje... balik umah dulu... kemas-kemas ape yang patut baru chalo...

=> to be continued...
Share:

No comments:

Post a Comment


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS