Monday, March 29, 2010

@ sekali terkenang (II)



Di hari raya
Terkenang daku kepada si dia
Kampungku indah nun jauh di sana
Ayah serta bondaku
Di tepian mandi
Danauku hijau yang aman damai selalu
Nun di sanalah tempat aku bertemu
Aku dan dia
( korus )
Apakan daya
Masa tak akan kembali
Hancur musnahlah semuanya
Impian yang murni
Tinggal menjadi kenang-kenanganku
Hanya rangkaian kata dan lagu
Dendang perantau
( ulang korus hingga akhir )

Rasa cam nak meleleh air mata bila dok dengar lagu nihs... (jiwangz gak ibu Kaisah ni yer... hik hik hik) well... not so jiwangz what... dah memang lagu neh syahdu... nak wat camne... hihihihi... can still remember pengalaman masa sambut Raya Haji masa kat Uni dulu... kononnye masa memula tu tabah dan hati kering aaa... kononnye masa tuh tadak hal la setakat Raya Haji... kononnnye masa tuh banyak gila keje ngan assignment ngan ade exam... kononnye masa tuh ramai yang tak balik...

@ last, masa dengar takbir raya... memasing terdiam... tetiba tengok, mata memasing dah merah... uwaaaaa... itulah pengalaman ibu Kaisah masa first time tak balik beraya di kampung masa zaman belajo dulu... uhuk... tahun 2002 to be precise... masa zaman lepas dah 'settle down' nih pun penah gak merasa tak balik beraya... masa tu zaman dok menjaga kedai dobi ngan hubby... well, masa tu Raya Haji gak... masa memula tu sempoi jek... relax jek... pastu bila dah start dengar takbir raya... baru la terasa syahdu bangat...

Kaisah bergambar bersama second-cousin dia... anak kepada cousin hubby... kalo nak dikirakan, sebenornye ramai... ye arr... Kaisah jek merupakan cucu yang ke-17... itu baru dari belah atuk Kaisah... lum campur lagik ngan atuk2 sedara ngan nenek2 sedara yang mana kalo nak dikirakan dalam kategori cicit nenek... yang keberapa puluh ntah... hmmpp... ni yang kena buat 'Family Tree Keluarga Esah' ni...

=> to be continued...

0 comments on "@ sekali terkenang (II)"

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates