Monday, April 19, 2010

@ kami pembuat dodol (I)



Yayayayayaya... seperti tajuk di atas, keluarga kami memang membuat dodol secara tradisional dan membekalkan dodol-dodol tersebut di sekitar Melaka, Negeri Sembilan dan Kuala Lumpur... sebenornye, perniagaan ni more to home-based business yang mana pada mulanya dipelopori oleh Nenek Esah... ya, nenek kami... then disambung oleh Mak Ngah... dodol kami turut diedarkan sehingga ke luar negara yang mana kebiasaannya ia dibawa oleh kazen-kazen yang menetap di sana ataupun melanjutkan pelajaran di sana... nak jugak besarkan family business nih sebenornye... tapi buat masa nih belum cukup dana yang terkumpul...

Btw, tengokla Kaisah tu... nak gak enterframe... hahahahaha... well, masa ni actually masa 2 minggu sebelum raya means dalam minggu kedua bulan Ramadhan... memang kebiasaannya kami akan balik beramai-ramai untk membantu mengacau dodol... berat wehhhhh... aku dah penah try dah...

=> kalu ade sesapa nak wat 'latihan industri' mengacau dodol bole la request... wakakakakaka...
=> sambung lagik la ek, banyak lagik gambar yang nak diupload...

0 comments on "@ kami pembuat dodol (I)"

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates