Monday, June 7, 2010

@ 16052010 ber'reunion'


Kalau nak diikutkan, memang hubby tak bagik pi reunion on that day sebabnye ibu Kaisah dan Thaqif memang dah sangat sarat sewaktu tarikh tersebut... tapi, disebabkan gue lah owang yang 'bidan terjun' aka organize reunion ini... takkan aa tak pegi... bukan la organizer ape, tapi yang start bukak thread untuk invite dan kumpulkan kembali ol skool fwen... almaklumlla, sekarang ni hanya bertemu di dunia cyber kan kan kan...

Thus, on that remarkable day, alhamdulillah, ada 9 orang yang berjaya dikumpulkan:
1) Farah - tuan umah (masa buat party time sekolah dulu pun kat umah Farah gaks... hihihi)
2) Ben
3) Fid
4) Weibah
5) Emy
6) Awien
7) Fariz
8) Lina Siddik
9) Aku

Masa nak gerak ke umah Farah tu actuallynye last minute baru hubby bagi green lite, hiks... dah le kena drive sendirik sebab hubby ada some sort of kursus ke training... so, lepas Zohor terus la gerak ke SA... aku as usual ngan sebatalion army... sebab selepas reunion party tu kami nak ke Gombak pi umah SIL... so, aku pun drive la ngan perut boyot-boyot tu... hihihihi... since takde wat preparation, aku hanya menyinggah ke pasar mini dan beli roti ngan tuna... har har har... kononnye nak wat sandwich tapi dah tak sempat ooo... bawak la plastik-plastik sekali... padahal @ first aku plan nak wat cuppies... hmppp, apakan daya... dah x larat sangat dah pada minggu itu...

Sesampai jek kat area umah Farah tu... aku ala-ala hengat-hengat lupa... sebab rasanya depan umah dio ade padang permainan... nih, siap berpagar lak padang tu... tapi cam kecik jek... pastu acam ade banyak umah lak kat situ... aiyak, kompius... tapi bila dah nampak Transformers Farah... ya betul... inila umah yang dicari-cari... pastu terus nampak Uncle Fadhil... memang kompom aaa... terus wa park dan pusing belakang jek... nampak la keta Weibah... ooo, gue jadik the first person to arrive... punctual gitu...

Masuk jek umah... Farah baru siap mandi lepas balik dari Melodi JomHeboh kat Putrajaya... dia turun jek tangga as usual... 'Tini... alalalalala... lamanye tak jumpa...' 'Farah... aa'aa lamer gila tak face to face...' muahhhhh... sessi jejak kasih pun bermula... diikuti dengan Weibah dan kami pun terus la pi duduk untuk memulakan sessi mengimbau kenangan silam...

About half and hour later geng Cik Kiah yang lain pun sampai larrr... so, kami pun sambung la bercerita-ceriti sambil seronok makan-makan... ahaks... oh ye, makanan yang ade aritu adalah:
1) Spaghetti - Farah masak hihihihi...
2) Dadih
3) Agar-agar
4) Nuggets
5) Keropok
6) Air Coke (Ben siap terkujat masa tengok aku hambik dan tuang ke dalam gelas... Teringin... kataku... hik hik hik)
7) Air buah-buahan
8) Pizza

Hmppp, pendek kata... walaupun jumpa sekejap jek... tetap dapat melepaskan rindu kat ol skool fwens... lebey kurang kul 4.50pm, aku dan sebatalion askar pun mintak diri untuk gerak dulu sebab ade another appointment kat umah Kak Uda... amik gambar gitu-gini... dalam kul 5.15pm kami pun gerak... jumpa lagik...

=> reunion ibunya tapi gambo anaknya yang ado... hik hik hik... bagik la can kat depa nak enterprame ye...

0 comments on "@ 16052010 ber'reunion'"

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates