Saturday, February 18, 2012

@ ibu dah 32

0 comments
=> Alhamdulillah, Allah masih memberi ruang untuk terus bernafas bagi memperbaiki diri, peribadi dan segala kekhilafan... thanks to all sahabat(s) for the warm wishes tru sms, email, social network etc... insyaAllah, will try my very best to keep improving in all aspect (jasmani dan rohani)... semoga kita semua diredhai Allah... aminnn...

Thursday, February 16, 2012

@ Nuha dah sebulan

0 comments
Alhamdulillah, 1602 Nur Alif Nuha dah sebulan, 1702 Muhammad Alif Thaqif 1y9m and 2102 Nur Alif Kaisah 3y9m... praise to Allah..

Thursday, February 9, 2012

@ kasabona & tambitai

0 comments
Bila dok melayan Nur Alif Kaisah bercakap kadang-kadang tu naik penat... sebabnya laju benar (cam ibu dia masa kecik-kecik dulu jugak)... laju satu hal... pastu takde full stop... aduyai... Muhammad Alif Thaqif pulak macam ada emas kat dalam mulut tu... dia bercakap but bait-bait perkataan yang keluar dari mulut dia seolah-olah sebutir mutiara... payah naa nak dapat dengar... selalunya dia suka cakap main-main... cakap dalam bahasa dia... sabo yo la...

Scene 1
Nur Alif Kaisah: Ibu, tadi best tau kakak makan tambitai... ada tambitai lagi tak ibu?
Ibu: Tambitai? Apa tu?
Nur Alif Kaisah: Ala... yang colour merah stop tu ibu... sedap...
Ibu: Ooo... tembikai ke?
Nur Alif Kaisah: Ya, tambitai la tu...

Scene 2
Nur Alif Kaisah: Ibu, kakak Kaisah nak dengar lagu Kasabona... ibu boleh tolong carikan kat internet ni tak?
Ibu: Lagu Kasabona? Lagu ape tu?
Nur Alif Kaisah: Tu, lagu yang selalu kakak menari tu...
Ibu: Lagu K-Pop ke? Yang lagu Korea kakak suka tengok tu?...
Nur Alif Kaisah: Bukanlah ibu... ni sama ngan lagu... 'mencintai aku... dengan sepenuhnya...'
Ibu: Ooo... Stacy ek? Kasanova la...
Nur Alif Kaisah: Yayayayaya... Stacy... Kasabona la ibu... ;p

Sunday, February 5, 2012

@ salam Maulidur Rasul

0 comments

Thursday, February 2, 2012

@ manusia tempayan

0 comments
Manusia memang pandai bercakap kan... cakap, cakap, cakap, cakap, cakap... sebab tu la ade simpulan bahasa mengenai keadaan ini iaitu seperti mulut tempayan... yelah kan, mulut tempayan mana bole nak tutup... ternganga je... ape je yang masuk, di'ngap' aje... tak kira la patut ke tak patut ke... boleh ke tak boleh ke... hmppp... itu tempayan, tapi kalau dah manusia pun jadi macam tempayan... sendiri mau hingat la ek...

Kengkadang tuh, payah bila orang tu jenis yang depan kita macam angel, belakang kita syaitonirrajim... orang macam ni memang sungguh munafik sebab berpura-pura... tak tau la macam mana nak buat... biar Allah je la yang menentukan...

@ be positive

0 comments

Untuk mempositifkan diri... sila baca ayat-ayat kat atas ni... betul gak kan...

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates