@ ibu dah 32

=> Alhamdulillah, Allah masih memberi ruang untuk terus bernafas bagi memperbaiki diri, peribadi dan segala kekhilafan... thanks to all sahabat(s) for the warm wishes tru sms, email, social network etc... insyaAllah, will try my very best to keep improving in all aspect (jasmani dan rohani)... semoga kita semua diredhai Allah... aminnn...

Share:

@ Nuha dah sebulan

Alhamdulillah, 1602 Nur Alif Nuha dah sebulan, 1702 Muhammad Alif Thaqif 1y9m and 2102 Nur Alif Kaisah 3y9m... praise to Allah..

Share:

@ kasabona & tambitai

Bila dok melayan Nur Alif Kaisah bercakap kadang-kadang tu naik penat... sebabnya laju benar (cam ibu dia masa kecik-kecik dulu jugak)... laju satu hal... pastu takde full stop... aduyai... Muhammad Alif Thaqif pulak macam ada emas kat dalam mulut tu... dia bercakap but bait-bait perkataan yang keluar dari mulut dia seolah-olah sebutir mutiara... payah naa nak dapat dengar... selalunya dia suka cakap main-main... cakap dalam bahasa dia... sabo yo la...

Scene 1
Nur Alif Kaisah: Ibu, tadi best tau kakak makan tambitai... ada tambitai lagi tak ibu?
Ibu: Tambitai? Apa tu?
Nur Alif Kaisah: Ala... yang colour merah stop tu ibu... sedap...
Ibu: Ooo... tembikai ke?
Nur Alif Kaisah: Ya, tambitai la tu...

Scene 2
Nur Alif Kaisah: Ibu, kakak Kaisah nak dengar lagu Kasabona... ibu boleh tolong carikan kat internet ni tak?
Ibu: Lagu Kasabona? Lagu ape tu?
Nur Alif Kaisah: Tu, lagu yang selalu kakak menari tu...
Ibu: Lagu K-Pop ke? Yang lagu Korea kakak suka tengok tu?...
Nur Alif Kaisah: Bukanlah ibu... ni sama ngan lagu... 'mencintai aku... dengan sepenuhnya...'
Ibu: Ooo... Stacy ek? Kasanova la...
Nur Alif Kaisah: Yayayayaya... Stacy... Kasabona la ibu... ;p

Share:

@ salam Maulidur Rasul


Share:

@ manusia tempayan

Manusia memang pandai bercakap kan... cakap, cakap, cakap, cakap, cakap... sebab tu la ade simpulan bahasa mengenai keadaan ini iaitu seperti mulut tempayan... yelah kan, mulut tempayan mana bole nak tutup... ternganga je... ape je yang masuk, di'ngap' aje... tak kira la patut ke tak patut ke... boleh ke tak boleh ke... hmppp... itu tempayan, tapi kalau dah manusia pun jadi macam tempayan... sendiri mau hingat la ek...

Kengkadang tuh, payah bila orang tu jenis yang depan kita macam angel, belakang kita syaitonirrajim... orang macam ni memang sungguh munafik sebab berpura-pura... tak tau la macam mana nak buat... biar Allah je la yang menentukan...

Share:

@ be positive


Untuk mempositifkan diri... sila baca ayat-ayat kat atas ni... betul gak kan...

Share:

LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (138) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (77) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (70) engineering (4) event (218) exercise (1) family (304) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (78) freebies (5) freelance (64) friends (205) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (58) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (45) kids (113) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (31) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (60) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (31) koleksi produk kecantikan (56) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (35) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (35) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (279) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (182) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (66) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (14) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (15) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (167) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (55) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (57) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS