Tuesday, March 27, 2012

@ kembali bertugas


Sedar tak sedar dah 4 hari ibu Kaisah, Thaqif dan Nuha kembali bertugas... wah wah wah... beribu seh e-mail yang perlu dikhatamkan... ahaks... tapi part of it dah dibaca during maternity leave aritu so kira berkuranganlah sedikit proses nak menyudahkan pembacaan e-mail... ;) that's the power of internet kannnnn... kalo dapat WFH lagiks best...

Btw, alhamdulillah, since preggy memang dah ada yang menge'cop' nak jaga my bb... jadiknya takde la pening kepala nak pikir mane nak antar... actuallynya, at first plan nak antar kat mak member Mak Usunya... ala, auntie Mira la ibu... bak kata Kaisah... tapi since mak Mira jaga babies yang dah about 5-6 months... eden teringat kat ade sorang akak yang dok kat same block tu... alhamdulillah akak tu bole jaga Nuha... same block laks tu... senang sikit kalau hujan ke kan... lagipun my hubby and the two intelligent kids ada kat tingkat atas... jadiknya, if anything bole la membantu ke whatever...

A week before antar Nuha tu memang dah bawa Nuha ke umah akak tu... bagi amik feel dulu orang kata... hihihi... alhamdulillah, on the first day antar tu Nuha okay je... siap senyum lagik tuh... ibu Nuha yang serba tak kena... since day one sampai arini day four ari-ari Kaisah dan Thaqif bangun awal pagi sebab nak cium dan peluk Nuha... hahahaha... selalu tu dok tido lagi time ibu nak pegi keje... ayah Nuha je yang berat nak lepaskan Nuha...

Mr Hubby: Ok kot kalau abang jaga sendiri...
Me: Bole mandikan tak?...
Mr Hubby: Nuha, cepat-cepat berjalan ye... nanti bole ayah jaga...
Me: Hahaha (dalam hati: kasih seorang ayah)

Iskkk, ini cerita kembali bertugas ke menghantar Nuha ke rumah bbsitter?... hahahaha... macam kena tukar tajuk entry jek... anyway, setakat ni alhamdulillah Nuha masih lagi fully breastfeed... hopefully dapat bagi full susu badan sampai umur yang sepatutnya... peace...

0 comments on "@ kembali bertugas"

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates