@ kembali bertugas

Sedar tak sedar dah 4 hari ibu Kaisah, Thaqif dan Nuha kembali bertugas... wah wah wah... beribu seh e-mail yang perlu dikhatamkan... ahaks... tapi part of it dah dibaca during maternity leave aritu so kira berkuranganlah sedikit proses nak menyudahkan pembacaan e-mail... ;) that's the power of internet kannnnn... kalo dapat WFH lagiks best...

Btw, alhamdulillah, since preggy memang dah ada yang menge'cop' nak jaga my bb... jadiknya takde la pening kepala nak pikir mane nak antar... actuallynya, at first plan nak antar kat mak member Mak Usunya... ala, auntie Mira la ibu... bak kata Kaisah... tapi since mak Mira jaga babies yang dah about 5-6 months... eden teringat kat ade sorang akak yang dok kat same block tu... alhamdulillah akak tu bole jaga Nuha... same block laks tu... senang sikit kalau hujan ke kan... lagipun my hubby and the two intelligent kids ada kat tingkat atas... jadiknya, if anything bole la membantu ke whatever...

A week before antar Nuha tu memang dah bawa Nuha ke umah akak tu... bagi amik feel dulu orang kata... hihihi... alhamdulillah, on the first day antar tu Nuha okay je... siap senyum lagik tuh... ibu Nuha yang serba tak kena... since day one sampai arini day four ari-ari Kaisah dan Thaqif bangun awal pagi sebab nak cium dan peluk Nuha... hahahaha... selalu tu dok tido lagi time ibu nak pegi keje... ayah Nuha je yang berat nak lepaskan Nuha...

Mr Hubby: Ok kot kalau abang jaga sendiri...
Me: Bole mandikan tak?...
Mr Hubby: Nuha, cepat-cepat berjalan ye... nanti bole ayah jaga...
Me: Hahaha (dalam hati: kasih seorang ayah)

Iskkk, ini cerita kembali bertugas ke menghantar Nuha ke rumah bbsitter?... hahahaha... macam kena tukar tajuk entry jek... anyway, setakat ni alhamdulillah Nuha masih lagi fully breastfeed... hopefully dapat bagi full susu badan sampai umur yang sepatutnya... peace...

Share:

No comments:

Post a Comment


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS