KISAH PENJAHIT DAN PENJUAL DAGING


Seorang penjahit tua tinggal di sebuah desa kecil dan selalu menjahit pakaian yang sangat rapi dan indah lalu menjualnya dengan harga yang bagus dan cukup mahal..

Suatu hari, seorang lelaki miskin dari desa datang kepadanya dan berkata kepada penjahit, "Tuan menghasilkan banyak wang dari pekerjaan tuan, tapi mengapa tuan tidak membantu orang miskin di desa..?"

Lihatlah penjual daging di desa yang tidak pun banyak wang tapi setiap hari membahagikan daging percuma kepada orang miskin...

Penjahit itu tidak menghiraukannya dan hanya tersenyum tenang...

Orang miskin itu keluar dari kedai penjahit dan mengabarkan kepada penduduk di desa bahawa tukang jahit tua itu kaya tetapi kedekut, sehingga orang-orang desa membencinya...

Lalu setelah beberapa waktu, penjahit tua itu jatuh sakit, dan tidak ada pun penduduk desa yang peduli kepadanya, lalu dia meninggal sendirian...

Hari-hari berlalu dan orang-orang desa menyedari bahawa si penjual daging tidak lagi membahagikan daging percuma kepada orang miskin...

Ketika mereka bertanya kepada penjual daging, lalu dia memberi tahu mereka bahawa si tukang jahit tua itulah yang selama ini memberi saya sejumlah wang setiap bulan untuk sedekah daging percuma kepada orang miskin, setelah dia meninggal, maka berhenti juga sedekahnya...

HATI-HATI DENGAN PRASANGKA KERANA MATA SERINGKALI MENIPU

Moral of the story

Orang lain mungkin akan beranggapan atau berfikir buruk tentang diri kita, jangan risau kerana itu tidak penting... kerana itu tidak akan menguntungkan korang, juga tidak akan merugikan korang... yang penting adalah apa yang Allah ketahui tentang korang...

Jangan menilai seseorang dari apa yang korang lihat darinya, kerana dia mungkin memiliki hal-hal baik dalam hidupnya, yang korang tidak ketahui... selalulah berprasangka baik kepada orang lain...

Credit: Pesan Bonda

xoxo

Share:

PRINTING SERVICE AVAILABLE HERE


🀩🀩🀩🀩
PdPR nak kena print kerja rumah anak?
Hantar resume online tapi company nak hardcopy jugak?
Nak print handouts untuk presentation?

πŸ–¨️πŸ–¨️πŸ–¨️πŸ–¨️
Kami ada penyelesaiannya:
De Alif Printing bersedia mencetak segala keperluan anda.
✅ Scanning πŸ‘‰πŸ» 10 sen sekeping
✅ Printing/Copying (Hitam) πŸ‘‰πŸ»20 sen sekeping
✅ Printing/Copying (Warna) πŸ‘‰πŸ»30 sen sekeping
 
😍😍😍😍
Kami juga memberikan perkhidmatan:
✨ Penulisan πŸ‘‰πŸ» translation, proofreading, membuat resume, thesis writing, ghostwriting dan banyak lagi
✨ Designing πŸ‘‰πŸ» logo, namecard, label dan banyak lagi

πŸš—πŸš—πŸš—πŸš—
1) Hantar softcopy melalui WhatsApp atau email.
2) De Alif Printing akan uruskan mengikut keperluan anda.
3) Ambil bahan cetak di lokasi yang dipersetujui.
4) Boleh juga COD terus ke lokasi anda.

Area: Desaru, Bandar Penawar, Bayu Damai, Sungai Rengit, Tanjung Pengelih, Semenchu, Air Tawar, Kota Tinggi dan kawasan sekitar.

Kawasan lain: Boleh pos πŸ“¦πŸ“¦πŸ“¦πŸ“¦

πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»





xoxo

Share:

RESEPI RENDANG TOK


BAHAN-BAHAN

2 kilo daging - potong kiub, jgn kecil sangat ye.. 
5 biji kelapa (santan)
1 ½ sudu besar jintan halus( jintan putih)- goreng tanpa minyak dan tumbuk halus
3 sudu besar biji ketumbar - goreng tanpa minyak dan tumbuk halus
5 sudu besar jintan kasar ( jintan manis) goreng tanpa minyak dan tumbuk halus 
1-2 senduk cili giling- ikut pedas disukai
Kerisik - anggaran dalam 1 biji kelapa (kelapa parut digoreng tanpa minyak dan dikisar halus dgn blender tanpa air)
1 ketul gula melaka
3 helai daun kunyit - hiris
5 kuntum bunga lawang
1 batang kulit kayu manis
5 biji buah pelaga
1 keping asam keping
Sedikit belacan- optional
Garam
Serbuk perasa- optional

BAHAN-BAHAN KISAR

20 ulas bawang merah
9 ulas bawang putih
2 inci halia
5 -7 batang serai 
2 inci lengkuas

CARA-CARA

Masuk semua bahan kecuali daun kunyit,gula melaka,garam, asam keping, kerisik dan santan ke dalam periuk. Perap dengan daging selama 4 jam paling kurang.. Nak sedap lagi perap laa semalaman.

(***kalau nak cepat boleh guna pressure cooker untuk mengempukkan daging..)

Masak dan didihkan perlahan2 hingga air kering... Baru dimasukkan santan...

Reneh selama 3-4 jam... Masukkan kerisik, gula melaka, gula dan garam...Kacau dengan agak kerap sehingga daging mula empuk, berwarna agak hitam dan kering...Kena selalu dikacau ye supaya tidak hangit bahagian bawah nanti...

Akhir sekali masukkan daun kunyit ( saya letak 2,3 helai daun limau purut juga) dan asam keping... Kacau lagi hingga rata...Sesuaikan rasa dan bolehlah diangkat...

(**Rendang ini akan lebih sedap rasanya selepas sehari dimasak..)

Cuba jangan tak cuba ya gaissss...

xoxo

Share:

JERAWAT DAN PARUT HILANG DENGAN PENGGUNAAN COSMODERM VITAMIN E DAN COSMODERM TEA TREE OIL SECARA KONSISTEN

 Assalamualaikum dan hai hai hai everything... apa khabar korang semua?... makcik sekeluarga macam biasa je... sibuk dengan kebun kecil kami... excited ooo bila tengok sayur-sayuran dan bunga-bungaan yang kami tanam tu dah mula membesar... hari-hari memang tak miss la makcik amik gambar... buat kenanganlah katakan... cuaca pun just nice, panas teriknya ditambah dengan baja dan plan siraman air yang konsisten agitchewwww... cakap pasal panas, makcik ni dahlah mempunyai kulit jenis sensitif, apabila cuaca panas, memang makin besar pori-pori di wajah makcik terbuka... memang boleh perasan lebih-lebih lagi apabila timbulnya jerawat bila time bulan mengambang (datang bulan)... bestnya apabila jerawat hilang dan parut pun lenyap kan... memang itulah yang menjadi impian makcik selama ni gaissss... mana taknya, masa makcik mula-mula dihinggapi masalah jerawat sebab mengada-ngada nak cuba macam-macam jenis produk tu, sampai ke sudah makcik dihantui oleh permasalahan ini...

Ye, jerawat bukan suatu perkara yang kecil kan... mesti ramai yang setuju dengan makcik tak gitu?... impak jerawat beserta parutnya memang besar... kalau dah melarat, memang jenuh la nak merawatnya (macam makcik haritu)...

APAKAH JERAWAT?

Jerawat adalah keadaan di mana terdapat bintik atau benjolan pada permukaan kulit.  Masalah kulit ini terjadi apabila liang roma tersumbat dengan minyak dan sel kulit mati. Masalah jerawat boleh dikategorikan dari biasa kepada masalah yang  teruk.  Acne vulgaris termasuk bintik hitam, bintik putih, papul, nodus dan ‘cyst’ adalah di antara masalah jerawat yang paling biasa.

JENIS-JENIS JERAWAT

1) Jerawat tanpa keradangan seperti bintik hitam dan bintik putih.
2) Jerawat berserta keradangan kulit dan mengandungi nanah.

PERINGKAT-PERINGKAT JERAWAT

Jerawat terhasil apabila folikel rambut tersumbat oleh lebihan sebum atau minyak.  Sebum bersama-sama sel kulit mati dan bakteria akan terperangkap di bawah permukaan kulit.  Ini menyebabkan pembengkakan dalam pelbagai bentuk dan saiz. Masalah jerawat yang ringan seperti bintik hitam dan bintik putih boleh dirawat dengan ubat yang boleh diperolehi dari kedai farmasi. Masalah jerawat yang sederhana dan teruk memerlukan rawatan dari dermatologis.


PENYEBAB JERAWAT

1) Ubat-ubatan; mengandungi phenytoin, iodin, bromida, steroid, isoniazid & litium.
2) Penggunaan pakaian, peralatan yang terlalu ketat  pada permukaan kulit yang bersentuhan
3) Produk penjagaan kulit/ rambut yang berminyak dan menyumbat liang roma
4) Persekitaran berminyak, kotor
5) Bakteria Propionibacterium acnes
6) Perubahan hormon
7) Androgen berlebihan seperti  dalam sindrom polisistik ovari

SUMBER: KLIK SINI


Ni yang makcik nak share dengan korang ni, makcik dah cuba dan hasilnya memang terbaik gaissss... kali ini rangkaian Cosmoderm Vitamin E bergabung dengan rangkaian Cosmoderm Tea Tree Oil... seriously, sweet dan comel je macam permainan kanak-kanak gitu... produk ini didatangkan dengan packaging yang menarik, tampak segar beserta kuasa treatment yang lebih kebaboom... insyaAllah, selesai masalah korang...



Cosmoderm Vitamin E

1) Mengandungi 2.000 I.U Vitamin E dan Vitamin B5.
2) Melindungi kulit daripada bahaya pencemaran UV dan alam sekitar.
3) Menyeimbangkan mikrobiota kulit.
4) Mencerah dan memulihkan tona kulit tidak sekata.
5) Kulit cerah berseri dan lembap sepanjang hari.

Cosmoderm Tea Tree Oil Control

1) Diformulasi daripada BHA + AHA dan Vitamin B5.
2) Berfungsi mengawal rembesan sebum berlebihan.
3) Mengimbangi tona kulit.
4) Menyingkirkan sel kulit mati.
5) Kulit akan kurang berminyak dan berseri dalam 3 hari



UNTUK MEREKA YANG MEMPUNYAI KULIT NORMAL, KERING DAN KOMBINASI

Korang nak pudarkan parut jerawat dan inginkan kulit yang lebih anjal?.. haaa, untuk korang yang mempunyai kulit jenis normal, kering dan juga kombinasi, korang boleh guna rangkaian Cosmoderm Vitamin E... selain mengatasi masalah kulit kering dan mengembalikan keanjalan kulit (terus nampak macam zaman remaja gitu), rangkaian produk ini turut merawat kerosakan kulit akibat selaran matahari dan seterusnya menjadikan tona kulit lebih sekata... haaaa, best kan?... ini akan sekaligus memudarkan parut akibat jerawat dan juga parut-parut baru...

Untuk pengetahuan korang, produk di bawah rangkaian Cosmoderm Vitamin E ini mempunyai kandungan Vitamin E yang tinggi dengan antioksidan yang bertindak  melindungi kulit daripada kerosakan oksidatif dengan cara melawan radikal bebas... power ke power?... hehehehe... Vitamin E ini jugalah yang seterusnya akan melembab dan meremajakan kulit dengan meningkatkan fungsi perlindungan kulit...

Produk rangkaian Cosmoderm Vitamin E telah diuji secara dermatologi... gabungan khasiatnya adalah bebas paraben, bebas SLS/SLES dan bebas minyak mineral... justeru itu, ianya selamat untuk digunakan setiap hari... yeay... oh ya, untuk pengetahuan korang, rangkaian Cosmoderm Vitamin E diformulasi daripada Chamomile, Lemon dan Vitamin E Rosehip Oil yang berfungsi membersih secara mendalam untuk menyingkirkan minyak dan kekotoran di wajah tanpa menghilangkan kelembapan kulit... rangkaian Cosmoderm Vitamin E ni ada 2.000 I.U Vitamin E tau dalam formulationnya... okay, jom, dengan 2 langkah ni, zassss parut jerawat hilang, kulit pun lebih anjal...



LANGKAH 1: COSMODERM VITAMIN E FACIAL CLEANSING FOAM

Pemilihan produk pencuci muka haruslah sesuai dengan keadaan kulit kita... oleh itu, korang kena pastikan dulu jenis kulit korang tau sebelum korang memilih mana-mana series produk untuk memastikan keberhasilan yang mantap dan berkesan... pencuci muka Cosmoderm Vitamin E Facial Cleansing Foam ini merupakan pembersih berbuih berasaskan gel lembut yang diperkaya dengan anti-oksidan memungkinkan pembersihan mendalam untuk menghilangkan minyak dan kotoran tanpa menghilangkan kelembapan kulit...

KELEBIHAN COSMODERM VITAMIN E FACIAL CLEANSING FOAM

1) Membantu menghidupkan kembali kulit yang kering.
2) Membantu menghidupkan kembali kulit yang rosak.
3) Membantu menghidupkan kembali kulit yang tertekan.
4) Berkesan dalam melindungi dan menyuburkan kulit untuk mencegah kedutan awal.
5) Berkesan menghindarkan kulit kusam.

CARA PENGGUNAAN COSMODERM VITAMIN E FACIAL CLEANSING FOAM

1) Picit sedikit pencuci muka.
2) Urut dengan lembut pada wajah.
3) Bilas dengan air.



LANGKAH 2: COSMODERM VITAMIN E BI-PHASED TONING ESSENCE

Toner minyak dan air berkembar yang sempurna daripada rangkaian Cosmoderm Vitamin E ini terdiri daripada 2.000 I.U Vitamin E dan Vitamin B5 yang amat berkhasiat dalam penjagaan kulit... rasa best je masa guna tau gaissss... terus confidence level meningkat sebab makcik tau yang makcik dah buat yang terbaik untuk menjaga kulit dengan sebaik-baiknya...

KELEBIHAN COSMODERM VITAMIN E BI-PHASED TONING ESSENCE

1) Menenang dan melindungi kulit daripada pencemaran UV dan alam sekitar yang berbahaya.
2) Membantu menyeimbangkan mikrobiota kulit.
3) Mencerahkan semula tona kulit yang tidak sekata.
4) Mengimbangkan semula tona kulit yang tidak sekata.
5) Menjadikan kulit berasa terhidrat sepanjang hari.

CARA PENGGUNAAN COSMODERM VITAMIN E BI-PHASED TONING ESSENCE

1) Cuci muka.
2) Apply toner.
3) Apply toning essence, sapu pada muka dan urut secara lembut sehingga ianya serap ke dalam kulit.


UNTUK MEREKA YANG MEMPUNYAI KULIT BERMINYAK DAN MUDAH BERJERAWAT

Produk Cosmoderm Tea Tree Oil Series ini diperbuat dengan menggunakan Australian Tea Tree Oil yang sudah memang terkenal dengan sifat antibakteria semulajadi... khasiatnya selain daripada mengawal rembesan minyak di muka turut berfungsi untuk merawat jerawat di samping mengurangkan penampilan liang pori...

Untuk pengetahuan korang, produk Cosmoderm Tea Tree Oil Oil Control Serum juga telah diuji secara dermatologi... gabungan khasiatnya adalah bebas paraben, bebas SLS/SLES dan bebas minyak mineral... untuk korang yang baru berkenalan dengan produk Cosmoderm, rangkaian Cosmoderm Tea Tree Oil ni sebenarnya memang diformulasikan khas khas untuk merawat masalah kulit berminyak dan berjerawat... best kan?.. terasa diriku begitu istimewa gitu...



LANGKAH 1: COSMODERM TEA TREE OIL (TTO) OIL CONTROL FACIAL CLEANSER

Seperti yang kita semua sedia maklum, asas utama dalam penjagaan kulit dimulakan dengan rejim pencucian muka... produk pencuci muka yang sesuai dan tatacara melaksanakannya amatlah penting... untuk itu, makcik nak sarankan agar korang cubalah Cosmoderm Tea Tree Oil Oil Control Facial Series ni... pencuci muka Cosmoderm TTO Oil Control Facial Cleanser ini mempunyai tekstur berkrim dan bertindak membersihkan muka secara lembut dan mendalam... selain memberikan pelbagai khasiat, ia juga selesa digunakan pada kulit...

KELEBIHAN COSMODERM TEA TREE OIL (TTO) OIL CONTROL FACIAL CLEANSER

1) Menghilangkang minyak.
2) Mengelakkan liang pori daripada tersumbat.
3) Mengawal pengeluaran minyak pada kulit.

CARA PENGGUNAAN COSMODERM TEA TREE OIL (TTO) OIL CONTROL FACIAL CLEANSER

1) Hanya picit sedikit pencuci muka ke telapak tangan.
2) Urut ke seluruh muka dalam urutan membulat.
3) Kemudian bilas dengan air bersih.



LANGKAH 2: COSMODERM TEA TREE OIL (TTO) OIL CONTROL SERUM

Okay gaissss, untuk pengetahuan korang, produk Cosmoderm TTO Oil Control Serum ini diformulasi daripada BHA + AHA dan Vitamin B5... serum kawalan minyak ini amatlah digalakkan untuk digunakan selepas penggunaan Cosmoderm Tea Tree Oil Oil Control Facial Cleanser untuk beroleh hasil yang menakjubkan...

KELEBIHAN COSMODERM TEA TREE OIL (TTO) OIL CONTROL SERUM

1) Membantu mengawal rembesan sebum yang berlebihan.
2) Membantu mengimbangi kulit wajah.
3) Mendorong pengelupasan kulit dengan membuang sel mati yang berlebihan dari permukaan kulit.
4) Mengelakkan liang pori daripada tersumbat.
5) Mengawal pengeluaran minyak pada kulit.

CARA PENGGUNAAN COSMODERM TEA TREE OIL (TTO) OIL CONTROL SERUM

1) Segarkan muka.
2) Sapukan serum dengan mengurut secara lembut ke seluruh muka hingga diserap.
3) Untuk kesan yang lagi baik, korang apply toner dulu, baru sapukan serum ni ke muka.
4) Kemudian urut secara lembut ke seluruh muka hingga serum diserap sepenuhnya ke dalam kulit.
Nota: Produk ini mengandungi AHA yang akan menyebabkan kulit anda lebih sensitif pada cahaya matahari. Digalakkan untuk menggunakan sunscreen selepas menggunakan serum ini pada waktu pagi.

BEST KE BEST?

Amacam, best kan kelebihan rangkaian Cosmoderm Vitamin E dan rangkaian Cosmoderm Tea Tree Oil ni betul tak gaissss... kalau korang berminat nak dapatkan produk menarik, tertarik the bomb ni, korang boleh check it out di Shopee Cosmoderm atau website Cosmoderm... selain daripada itu, korang pun boleh juga check it out di semua rangkaian farmasi berdekatan termasuk di Watsons, Guardian dan Aeon Wellness okay... last but not least, cuba jangan tak cuba tau... till then, see you when I see you... daaaa...
#Cosmoderm #TeamofCosmoderm #weollsblogspotdotcom #beautyblogger #Youturnbeauty #ControlAcneDelete #cosmodermteatreeoil #cosmodermvitamine

xoxo

Share:

SULFIDE IC STANDARD - PART NUMBER: ICS023 - BRAND: SIGMA-ALDRICH

 Ion chromatography (IC) separates charged molecules based on their affinity to the ion-exchange resin. It is of two types- cation exchange and anion exchange. IC determines the ions in aqueous solutions down to the parts per trillion (ppt) range. It is one of the best methods to offer quantitative analysis of ions at the ppt level. The development of modern apparatus and columns has made IC a fast, uncomplicated, and reliable tool for analysis.

The calibration and quality control of an IC system is of vital importance and requires the selection of appropriate standards. We offer a wide range of reference materials for IC, starting from single-ion standards to multi-ion standards. These standards are frequently used by the environmental, food and beverage, pharmaceutical, and other industries.
GENERAL DESCRIPTION
This Certified Reference Material (CRM) is produced and certified in accordance with ISO 17034 and ISO/IEC 17025. All information regarding the use of this CRM can be found on the certificate of analysis.

GRADE
1) Analytical standard
2) Certified reference material

QUALITY LEVEL
100

CONCERTRATION
1000 ΞΌg/mL in 1% NaOH

APPLICATION 
Ion chromatography: suitable

FEATURED INDUSTRY
 Environmental

FORMAT
 Single component solution

OTHER NOTES
Values of analytes vary lot to lot. Some lots may not contain all analytes.


SAFETY INFORMATION
GHS09

HAZARD STATEMENT

PRECAUTIONARY STATEMENTS

RIDADR
NONH for all modes of transport

WGK GERMANY
WGK 2

FLASH POINT (F)
Not applicable

FLASH POINT (C)
Not applicable

Share:

SALAM AIDILADHA


Hidup memerlukan pengorbanan, pengorbanan memerlukan perjuangan, perjuangan memerlukan ketabahan, ketabahan memerlukan keyakinan, keyakinan menentukan kejayaan dan kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan.


SALAM AIDILADHA

Maaf Zahir Batin

xoxo

Share:

ETHANOL DENATURED WITH 1% METHYL ETHYL KETONE - PART NUMBER: 100974 - BRAND: MILLIPORE (MERCK)

APPLICATION
 Ethanol denatured with about 1% methyl ethyl ketone for analysis EMSURE®

SYNONYM
1) Ethyl alcohol
2) EtOH

CHEMICAL FORMULA
C₂H₅OH

MOLAR MASS
46.07 g/mol

CAS NO
4-17-5

EC NUMBER
200-578-6

HILL FORMULA
C₂H₆O

FORMULA STRUCTURE









Share:

TOLUENE FOR LIQUID CHROMATOGRAPHY- PART NUMBER: 108327 - BRAND: MILLIPORE (MERCK)


APPLICATION
Toluene for liquid chromatography LiChrosolv®

SYNONYM
1) Toluene
2) Methylbenzene
3) Toluol

CHEMICAL FORMULA
C₆H₅CH₃

MOLAR MASS
92.14 g/mol

CAS NO
108-88-3

EC NUMBER
203-625-9

HILL FORMULA
C₇H₈

FORMULA STRUCTURE










Share:

ACETONE FOR GAS CHROMATOGRAPHY - PART NUMBER: 100012 - BRAND: MERCK

 


APPLICATION
Acetone for gas chromatography ECD and FID SupraSolv®

SYNONYM
1) Dimethyl ketone
2) Propanone
3) 2-Propanone

CHEMICAL FORMULA
CH₃COCH₃

MOLAR MASS
58.08 g/mol

CAS NO
67-64-1

EC NUMBER
200-662-2

HILL FORMULA
C₃H₃O

FORMULA STRUCTURE













xoxo

Share:

LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS