Thursday, October 30, 2008

Kaisah before bath

0 comments
video

Actually masa ni Kaisah baru je nak mandi selepas one whole day follow ibu to the workplace masa beberapa hari before raya... upon reaching the laundry (ayah Kaisah is forever at this location from morning to morning... 24/7 huhuhuhu...balik kejap-kejap jek) ibu Kaisah pun terus la mandikan Kaisah... bukannya ape, kesian kat Kaisah coz dah termuntah susu, with all the sweats lagik, after bath terus senyum sampai ke telinga... of course maa, felt comfortable kan...

Wednesday, October 29, 2008

Kaisah's ten commandments to ibu n ayah

0 comments
1. My hands are small. Please don't expect perfection whenever I make a bed, draw a picture or throw a ball. My legs are short. Please slow down so that I can keep up with you.

2. My eyes have not seen the world as yours have. Please let me explore safely. Don't restrict me unnecessarily.

3. Housework will always be there. I'm only little for such a short time. Please take time to explain things to me about this wonderful world, and do so willingly.

4. My feelings are tender. Please be sensitive to my needs. Don't nag me all day long. (You wouldn't want to be nagged for your inquisitiveness.) Treat me as you would like to be treated.

5. I am a special gift from God. Please treasure me, holding me accountable for my actions, giving me guidelines to live by and disciplining me in a loving manner.

6. I need your encouragement and your praise to grow. Please go easy on the criticism. Remember, you can criticize the things I do without criticizing me.

7. Please give me the freedom to make decisions concerning myself. Permit me to fail so that I can learn from my mistakes. Then someday, I'll be prepared to make the kind of decisions life requires of me.

8. Please don't do things over for me. Somehow that makes me feel that my efforts didn't quite measure up to your expectations. I know it's hard, but please don't try to compare me with my brother or my sister.

9. Please don't be afraid to leave for a weekend together. Kids need vacations from parents, just as parents need vacations from kids. Besides, it's a great way to show us kids that your marriage is very special.

10. Please take me to worship regularly, setting a good example for me to follow.

Monday, October 27, 2008

Terkenang semasa lalu

0 comments
Teringat masa Kaisah masih belum lahir dulu, earmm, aktif betul sampai nak tido pun tak senang ;) ehehheh, bukannya apa, Kaisah terlalu aktif, especially kalau time lepas Isyak tu kalau belum solat lagi jangan harapla nak dapat tido dengan lena dan tenang confirm akan terjaga jugak kat tengah-tengah malam tu tak kirala pukul 1 ke 2 ke, kena perform kewajipan dulu then barulah boleh tido dengan tenang (sometimes aku suka gak tido dulu then tengah malam baru bangun untuk solat Isyak ngan Tahajjud ke Hajat ke...ecececece ;) tapi time preggy hari tu, kejap-kejap terjaga.

Alhamdulillah, nampaknya baby di dalam kandunganku memberikan hint utk segera mengerjakan suruhan Illahi ;) Btw, ayah Kaisah pun lagi satu, time pagi-pagi around 2-3 am la yang dia suka main ngan Kaisah, ibu Kaisah apa lagi, terpaksalah berjaga jugak. al-kisahnya...

Friday, October 24, 2008

Bawa kaisah pi opis (28 September 2008 posting)

0 comments

hari jumaat lepas, kaisah ikut ibu pegi opis sebab ummi kaisah dah nak balik kampung for raya celebration… ha, ni nak tolong ibu buat keje ke kacau ibu buat keje… manja ibu ni good girl… sampai opis kul 8.40 am… Kaisah dah tertido kat bahu aku… masuk je opis, ayah kaisah dah selesai letakkan barang-barang kaisah… aku pun prepare la nak buat keje… tak sampai setengah jam, tetiba je kaisah dah celik mata sambil tersenyum simpul… ewah ewah dia… kejapnye tido… sabo je la… member opis sampai je… diorang pun main-main la dengan kaisah… riuh mulut kaisah mengomel…

she has just turned 4 months a few days back (to be precise 8 days ago) yet her acts dah macam baby yang six to seven months…

well, today… 29/09/2008 pun bawa Kaisah kat opis gak… keje berlambak but all our major contacts dah start holiday… jadi xde la buat keje sangat tapi digantikan dengan sessi menganyam ketupat… ehehehe….

@ Kaisah demam n selesema (22 September 2008 posting)

0 comments
iskkk iskkk iskkk… kesian manja ibu… patutnya ari Isnin nak bawa Kaisah pegi injection… tetiba on Saturday night suddenly je aku rasa badan Kaisah cam ‘de-do’ je… rasa kat bawah ketiak macam ade berbaur panas… ape lagik, terus la aku letakkan cool fever kat dahi Kaisah… after few hours… aku rasa cam kepanasan dah semakin ketara… terus bagik Kaisah ubat demam… malam tu meragam je dia… sian…

Ahad… 21/09/2008… hepi besday to u… hepi besday to u… hepi monthly besday to Kaisah.. hepi besday to u… ;) ari ni Kaisah dah genap 4 bulan… wow… manja ibu dah besar ni… skarang Kaisah dah start nak mengengsot… dalam 3 bulan ari tu Kaisah dah meniarap… now dok training mengengsot la pulak… tapi yg kelakar tu… dok pasang gear reverse aje la pulak… kih kih kih…

Isnin… 22/09/2008… dah kebah demam Kaisah but I’m still woried coz selesema cam maintain je… cam susah je Kaisah nak bernafas… tapi Alhamdulillah, membawa ke petang Kaisah seems cam dah getting better… but then, still tak dapek injek ari ni… misi tu cakap tak bole coz demam… alamatnye, lepas raya laa kalu bole injek pon…

Aku notice one thing, dah dua kali Kaisah demam since lahir… first masa kena injection umur 2 bulan and secondly yang baru-baru ni… each time kalu demam memang Kaisah manja la sengsangat manjanya ngan aku… ngan ayah dia pun kureng… nak berkepit je… and nak tido kat atas pangku aku je… such a cute situation…

@ my intelligent pretty angel (17 September 2008 posting)

0 comments

di di di di….. itulah lagu kegemaran time nak berborak or timang kaisah… kengkadang tu, aku tergelak sengsorang kat opis bila teringat kat lagu yg selalu aku ‘dendangkan’ tu…


kalu nak tido lak islamic maa… laa ilaa haillallah… so on and so forth… dah la tu… kalau aku letakkan kaisah kat dalam buai…iskk iskk iskk… kena enjut kuat giloss… kalau tak, takde tidonya manja ibu ni… not to say but sometimes memang menguji kesabaran betul kalau dah enjut lama bukan main tapi kaisah lak bulat lagi matanye memandang ke arah aku…. kita dah penat ni nak buat keje lain lagi… iskk iskk iskk… yg lagi best tu… bila aku pandang kat kaisah… terus dia senyum… sabo je la… cair terus…


skarang ni, kaisah dah pandai mintak dukung… balik keje je, kalu aku tak stop by kat playpen dia… mula la kaisah pandang dengan muka seposen dia…. kui kui kui… sian nengoknye… bila dah angkat je… bising mulut kaisah bercerita itu dan ini… seronok melayan kaisah… selagi kita tak respon pada evertyhing yg diceritakan tu… selagi tu la mulut kaisah tak berhenti-henti mengomel… ;)


kaisah… you are ayah n ibu’s precious tiny-tot always n forever.


weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates