Sunday, November 19, 2017

DINO CREATIVE DRAWING CONTEST - 16/11/2017 - 27/12/2017

0 comments

DINO Creative Drawing Contest is coming all the way from 16/11/2017 until 27/12/2017 specially brought to us by Giant Malaysia...

There are two (2) ways to participate in the contest; via Facebook and/or Instagram...

FACEBOOK:
Facebook Participants will have to respond in the comment section of the “Giant Malaysia Dino Creative Drawing Contest” Facebook post pinned on the top of the Giant Malaysia Facebook page with the following items:
a) Participants will have to upload a ‘Dinosaur’ themed drawing; and
b) Hashtag the photo with #GiantMY #MyGiantDino and submit the picture of your drawings in the comment box

INSTAGRAM:
Instagram participants will have to set their Instagram account to public with the following items: a) Participants will have to upload a ‘Dinosaur’ themed drawing; and
b) Hashtag the photo with ##GiantMY #MyGiantDino; and
c) Tag @GiantMalaysia Instagram account

Multiple entries are allowed, however each Participant is only entitled to win one (1) prize according to their registered Malaysian Identification Card Number.

Grand Prize: Stationery worth RM1,000 x 1 Winner
1st Prize: Stationery worth RM800 x 1 Winner
2nd Prize: Stationery worth RM600 x 1 Winner
Consolation Prize: Stationery worth RM100 x 7 Winners

Why wait??? Come, let's show your creativity kids...

xoxo

PPC MALAYSIA - EARNING ONLINE

0 comments

Legitimate Pay Per Click site from Malaysia... I have tried it out through my friend as a referral whereby he has already obtained the first pay out... no harm trying, perhaps for those who is looking for a simple part-time job while surfing the internet... this would be a good start...

No fee involved... it is FREE...


Okay kannnn... sambal browse sambal search... click kat iklan... dibayar sehingga RM 0.20 untuk satu iklan uolls... siapa nak bagi kannnn dalam keadaan ekonomi yang meleset ni... jadi, jomlah kita pakat-pakat cari duit poket yang simple nih... pembayaran akan dibuat menerusi bank-bank terpilih, antaranya Maybank, CIMB juga Paypal...


Yang kat atas tu contoh iklan yang boleh diklik... tak lama pun durationnya, dalam 10 saat sehingga 60 saat sahaja... so, apa tunggu lagi korang?... cepat-cepat daftar... klik kat bawah ni ya...


xoxo


Saturday, November 18, 2017

8EXCITE BEST DEALS - 10% - 20% OFF

0 comments






Best ke best??? Best sangat kannnnnn uolls... kali ni 8excite telah berbesar hati untuk memberikan diskaun untuk beberapa premis berikut:
1) Caring Pharmacy
2) Fish & Co
3) MBO
4) Mydin
5) llaollao
6) tealive

Sedap baq hang... dapat diskaun lak tu... apa tunggu lagi???

Jom serbu!!! Klik pada gambar ya untuk mendapatkan diskaun yang dihajati... ;)

xoxo

PERTANDINGAN MEWARNA - OHSEM BACK TO SCHOOL - 15/12/2017

0 comments

Seriously awesome kids!!! Ini memang betul-betul ohsem... sempena ibu-bapa membuat persiapan untuk anak-anak kembali ke sekolah, jom kita sertai pertandingan mewarna ini... penyertaan adalah PERCUMA!!!

Anak-anak kesayangan hamba memang suka sangatlah kalau dapat join pertandingan mewarna... dapat bersama-sama dengan crowd tu membuatkan kita rasa seronok kata mereka... di samping dapat mengenengahkan bakat terpendam juga mencungkil kreativiti, dapat juga berkenal-kenalan dengan sahabat baru... mengembangkan ukhuwah gitu...

09:00 Malam, 15 Disember 2017

Okay, di bawah ini disertakan syarat-syarat penyertaan:
1. Penyertaan adalah percuma. Terbuka kepada kanak-kanakberumur 5-12 tahun sahaja.
2. Peserta hanya dibenarkan menggunakan kertas lukisan yang disediakan oleh pihak penganjur.
3. Sila bawa peralatan mewarna sendiri.
4. Masa yang ditetapkan untuk peserta adalah 1 jam.
5. Semua peserta mestilah berada di tempat pendaftaran di Uptown Puchong Night Bazaar sebelum pukul 3 petang.
6. Peserta hendaklah datang bersama penjaga atau guru pengiring untuk tujuan keselamatan.
7. Keputusan panel hakim adalah muktamad. Sebarang aduan dan rayuan tidak akan dilayan.
8. Semua hasil pertandingan mewarna adalah hak milik pengurusan.
9. Borang penyertaan yang lengkap diisi hendaklah dihantar melalui email atau di pejabat pengurusan Uptown puchong Night Bazaar (Lot A29)
10. Untuk keterangan lanjut, sila hubungi nombor yang tertera di dalam poster.

Apa tunggu lagi?... Jomlah kita mendaftar beramai-ramai...
Jumpa di sana kids!!!

#ohsembacktoschool #aimantino #pertandinganmewarna

xoxo

MAS - YEAR END DEALS - UP TO 65% OFF FARES

0 comments


Another great deal from MAS... our national carrier... 65% off from Ho Chi Minh to Kuala Lumpur and Bali guys... also to Delhi and Colombo...

Simply click on the pictures to be directed to the promotion site guys...

Let's grab those now!!!

xoxo

MAS - YEAR END DEALS - UP TO 30% OFF FARES

0 comments




Let the pictures do the talking... all, let's utilize the YEAR END DEALS now!!!

Simply click on the pictures to be directed to the promotion page...

Enjoy!!!

xoxo

CHEEKAABOO - 70% OFF - 16/11/2017 - 22/11/2017

0 comments

Wow!!! The shopping spree is back mommies!!! Cheekaaboo is offering 70% off with FREE SHIPPING and GIFT WRAP from 16/11/2017 until 22/11/2017...

Let's shop now!!!

xoxo

VALEO INNOVATION CHALLENGE EDITION 2018

0 comments
Valeo has launched its 5th Innovation Challenge which offers students and their academic teachers the opportunity to become players in the automotive innovation. Students from all parts of the world are invited to pitch new solutions in one of these three categories: powertrain electrification, autonomous vehicles and digital mobility.


At the end of the competition the sum of €200,000 will be shared, as decided by the Jury, between the three winning teams of the Challenge. In addition to their prize, they will be offered the opportunity to join Valeo’s business accelerator. The aim of the competition is to reward an innovative project, whether it is a technological innovation or an idea for new ways to use cars.


It is open to post-baccalaureate students worldwide in higher education from all disciplines and to the teachers, one per team. Valeo is an automotive supplier and partner to automakers worldwide. As a technology company, they design innovative solutions for smart mobility, with a particular focus on intuitive driving and reducing CO₂ emissions. The Group also provides and distributes spare parts for automakers and independent aftermarket operators.


No Entry Fee!
It's free to enter.
Let's try out everyone!!!


Deadline: 30 March 2018
Results Announcement Expected: 12 October 2018




xoxo

BAD SUBORDINATES

0 comments
Wowwie!!! Sebulan lebih tak mengomel uolls!!! Sibuk ke sibuk?... Hahahaha... agak packed jadualnya korang... dengan subordinate yang homaigad... tak reti buat kerja gitu... semua nak kena bagitau, semua nak kena ajar, semua nak kena check, dari sesimple-simple report pun tak reti nak buat... dah camne kannn... terpaksa la kerja diorang tu kita screen through one by one... word by word... arghhh!!! dah executive dan engineer level but kerja macam budak baru lepas sekolah...


How lar... bile diberi tugasan, semua try tu mengelak... abih baik depa pi bagi kat my talented technicians (yang memang in the grooming stage)... peh tu amik credit kononnya depa yang buat... huh!!! Alhamdulillah all of my talented technicians are within the positive vibes... semoga Allah sentiasa tetapkan hati kami sebegini... (sentiasa bersedia membantu demi kebaikan)...

I just don't get it... in this fast pace world, masih lagi ada makhluk yang kerjanya mengadu-domba, ambil masa orang lain untuk dapat credit yang bukan kepunyaannya, menikam menyula orang semahu-mahunya... owh... what a mess... what a shame thing to be done... hmppp... nak kata tak ada pelajaran, belajar sampai ke university nun... tapi sikap jauh sekali kalau nak dicomparekan dengan graduates within the industry...


Tapi, aku bersabo je lah dengan perangai dan tindak-tanduk diorang nih sampai dah menimbun dah reports yang nak kena siapkan, analysis yang nak dianalisa... apa lagi... hmppp, nak kata tak bagitahu, dah bagitahu... nak kata tak garang, dah bercakap secara tegas dah... nak kata tak email, siap CC dekat director lagi... dalam WhatsApp group pun dah bagitahu... personal message pun sudah... panggil meeting untuk meluahkan isi hati pun sudah... apa lagi?... apa lagi yang korang nak haaaa!!! Yang korang tahu, masuk pukul 8:30 AM pi melepak minum pagi sampaidekat pukul 9:00 AM... lepas tu mengumpat... then, amik satu barang, pergi ke hulu-ke hilir dengan barang tu sampai setengah sehari konon dok analyze defect... masuk kul 1:00 PM pi lunch... balik kul 2:00 PM amik balik barang tadi tu sambung ke hulu-ke hilir sampai kul 4:00 PM pi solat Zuhur sambung Asar, then, sambung amik barang... OT sampai kul 7:00 PM dan ulang steps yang sama untuk hari-hari berikutnya... apa nih weiiii?!!! 


That's why la korang mereput kat situ ooiii!!! Organisasi mana yang boleh terima orang macam korang nih?... tak membawa hasil tau dak... orang yang bagus, seorang demi seorang angkat kaki sebab dok selalu dicucuk oleh korang... camne?... how would the positive people take this?... Intelligent people ignore and that's what they are doing... I hope I will be getting a better opportunity as well... like what I am doing now... no point arguing because you (all of you) just don't give a damn... so, I will just continue to perform as how I used to be and how I'd want to become... insyaAllah, with Allah wills, I will succeed in my own way... kalau dah rezeki tertulis di situ, maka di situlah... if else, insyaAllah akan dapat offer lain...


xoxo

Friday, September 22, 2017

SALAM MAAL HIJRAH

0 comments
Seorang wanita berbincang dengan seorang ustazah: 
 "Ustazah, saya tidak mahu ikut kelas pengajian ini lagi" 
 "Apa alasannya?", tanya ustazah. 
 "Saya lihat di kelas pengajian ini perempuannya suka bergossip, laki-lakinya munafik, pengurusnya cara hidupnya tak betul, jemaahnya sibuk dengan handphone dan lain-lain." 
 "Baiklah. Tapi sebelum kau pergi, tolong lakukan sesuatu untukku. Ambil segelas penuh air dan berjalanlah keliling dalam masjid ini tanpa menumpahkan setitis air sekalipun ke lantai. Setelah itu engkau boleh meninggalkan masjid ini." 
 "Itu senang sangat!" 


Diapun melakukan apa yang diminta oleh ustazah, sementara pengajian sedang berlangsung. Setelah selesai, dia berkata kepada ustazah, bahawa dia sedia untuk pergi. 
 "Sebelum kau pergi, ada satu soalan. Ketika kau tadi berjalan keliling dalam masjid, ada engkau mendengar orang bergossip, melihat orang munafik, melihat orang sibuk dengan handphonenya?" "Tidak." 
 "Engkau tahu mengapa?" 
 "Tidak." 
 "Kerana engkau fokus pada gelasmu, memastikan tidak tersandung dan tidak ada air yg tumpah."


Begitulah dengan kehidupan kita. Ketika kita mengarahkan pandangan, aktiviti dan tujuan kita hanya kepada Allah ﷻ, maka: 
 • Kita tidak akan ada waktu untuk melihat dan mencari kesalahan orang lain 
 • Kita tidak akan ada waktu untuk menilai dan mengkritik orang lain. 
 • Kita tidak akan ada waktu untuk bergosip atau mendengar gosip dari orang lain. 
 • Kita akan menolong orang lain dan fokus pada langkah kita menggapai redha-Nya. 


 Manusia bila direndahkan tidak mungkin menjadi sampah, disanjung tidak mungkin jadi rembulan. Maka jangan risaukan kata-kata orang, sebab setiap orang melihatmu dengan pemahaman dan pengalaman yang berbeza. 

 Teruslah melangkah selama engkau di jalan yang benar, meski terkadang kebaikan tidak selalu dihargai, bahkan mungkin dibenci. 

 Tidak usah sibuk menjelaskan perihal dirimu, sebab yang menyukaimu tidak perlu itu semua dan yang membencimu tidak percaya itu semua. 

 Hidup bukan tentang siapa yang terbaik, tapi tentang siapa yang mahu berbuat baik.

Jika dizalimi orang, jangan berfikir untuk membalas dendam tapi berfikirlah cara membalas kebaikan untuk dia berubah.

Jangan mengeluh, teruslah berdoa dan ikhtiar. Sibukkan diri dengan kebaikan hingga keburukan penat mengikutimu.


xoxo

Wednesday, September 20, 2017

TEROKAI DUNIA MAKANAN - MAEPS SERDANG - 28/09/2017 - 01/10/2017

0 comments

Homaiiiii!!! Dari ladang dan lautan ke meja hidangan... ikan di laut, asam di darat, dalam periuk, bertemu juga... ecececece... terus bagi peribahasa gitu...

Psstt, ni ada event Terokai Dunia Makanan uolls... 
Tarikh: 28/09/2017 - 01/10/2017
Masa: 10:00 Pagi - 10:00 Malam
Tempat: MAEPS Serdang

Hambik... 12 jam selama 4 hari berturut-turut... kalau ada kesempatan, bolehlah singgah sambil menyokong produk tempatan (read: mesti ada gerai jualan yang menarik punya)... sambil-sambil jalan-jalan tu, bolehlah mengetahui jenis-jenis makanan eksotik, tradisional, moden dan fusion... 

Rakan-rakan strategik yang bersama-sama berganding-bahu merealisasikan usaha ini dilihat merupakan bukan calang-calang organisasi di dalam sektor masing-masing... kepelbagaian dalam perusahaan juga penambahbaikan turut seiring dengan pertumbuhan mereka di dalam arus kepesatan ekonomi yang sangat mencabar ini...

Jom kita beramai-ramai memeriahkan lagi acara ini... 
Jumpa di sana!!!

xoxo


MBO MOVIE VOUCHER - RM10

0 comments

Super cool!!! Untuk penyokong-penyokong tegar industri perfileman atau hanya sekadar melepaskan kebosanan setelah seminggu kepenatan berhadapan dengan pelbagai dugaan dan cabaran hidup yang sebenar... nah. ada hadiah untuk korang!!!

MBO Movie Voucher RM10 hokey!!! Sape nak bagi ooiii!!!

Buat masa ni, validity adalah sehingga diberitahu kelak... kuantiti limited (read: mungkin sampai habis stok)... so, apa tunggu lagi???... cepat-cepat grab ya...

xoxo

PHOTOGRAPHY FIESTA - 60% OFF

0 comments

Wow!!! Up to 60% off guys and gals!!!

To those who are looking forward to purchase any photography items, you may browse here for further details...

Validity: Until further notice...

In short, it is still on-going!!! Let's shop now!!!

xoxo

 

FOOD TRUCK - SUBANG JAYA

0 comments

Calling all entrepreneurs!!! Nih ada peluang baik untuk para usahawan mengembangkan sayap dalam perniagaan masing-masing... ingin berniaga???... ingin menjual produk anda???...

Jom sertai aktiviti ini:
Aktiviti: Food Truck
Mulai: 09/09/2017
Masa: 6:00 Petang - 12:00 Tengah Malam
Tempat: Kompleks 3K, SS13, Subang Jaya

Carboot Sales dan Busking Band pun ada korang!!!

Jumpa di sana ya...

xoxo


Sunday, September 17, 2017

SONY 10% OFF + FREE SHIPPING - 18/09/2017 - 24/09/2017

0 comments
http://invol.co/aff_m?offer_id=739&aff_id=11368&source=campaign&url=https%3A%2F%2Fshoppu.com.my%2Fhighlights%2Felectronics.html
 
Wow!!! Best offer jugak ni korang... SONY's product okay... 10% off + free shipping gitew kat Shoppu... sape nak bagi ooiiii...
 
Boleh klik kat sini untuk melayakkan anda bagi memperoleh potongan harga tersebut...
 
Offer valid from 18/09/2017 until 24/09/2017...
 
xoxo
 

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates