[BLOGGING IS IN THE BLOOD | REVIEW | TRAVEL | EVENT | PRODUCTS | BOOKS | FOOD AND BEVERAGES | SAFETY | HEALTH | QUALITY ASSURANCE | MYSTERY SHOPPING | TRANSLATION | PARENTING | FAMILY | EVERYTHING.] [FOR ANY REVIEW | EVENT | ADVERTORIAL | FREELANCE | TRAINING | CATERING | ALL KINDS OF JOB | KINDLY CONTACT: 018-2767882 / HARTINI.HUSSAIN.WORK@GMAIL.COM] [ANY PICTURE(S) WHICH WAS @ WERE NOT ORIGINATED BY US ARE THE PROPERTY OF THE OWNER AND THE CREDIT GOES TO THEM.]

Breaking

Friday, September 25, 2020

8:55 PM

WEOLLS MENANG GIVEAWAY EZHYGIENE CAR KIT - SEMPAT LAGI NI KALAU KORANG NAK JUGAK

Assalamualaikum dan hai hai hai everything... harapnya semua sihat-sihat aje ye... the Alif's Empire alhamdulillah baru je balik dari koje kat Balok hari tu... nanti kami akan up entri ya... penat bebeno sebab on 18/09/2020 tu gerak dari Kota Tinggi ke Kuala Lumpur then next day tu menyantuni keluarga dan seterusnya on 20/09/2020 teruih kami sekeluarga gerak ke Balok... perjalanan alhamdulillah smooth je cuma aku rasa ada beza sikit dengan journey kalau ke belah selatan... kalau nak diikutkan, jarak dari rumah kami ke kawasan di Kota Tinggi yang selalu aku pergi tu dalam 400 km manakala jarak dari rumah kami ke Balok dalam 280 km NAMUN BEGITU dia punya jauh tu rasa macam lagi jauh nak ke Balok mungkin disebabkan oleh jalan berbukit-bukit kat Highway Karak tu kot... maybelah... aku pun tak sure... tapi yang paling sure, MUNGKIN sebab ke selatan tu dah biasa, ke pantai timur ni jarang-jarang kecuali kalau ada keperluan je baru gerak ke sana... haaa, gitu...


Hari tu, baru la jugak tapi tak ingat la pulak bila, aku ada la join satu giveaway ni... tiba-tiba sambil scroll-scroll email, baru terperasan email ni... kami menang ezAUTO's ezHYGIENE CAR KIT GIVEAWAY collaboration campaign with Cosway and Hanna & Kent gaissss... alhamdulillah... syukur... terima kasih banyak-banyak ye kepada ezFEED... ngam-ngam ada kena-mengena terus dengan perjalanan dan kenderaan kat entri kali ni... yelah, dalam pandemik COVID-19 ni perlulah kita sentiasa memastikan yang kita mengsanitasi kereta juga peralatan di dalam kereta (tangan lebih-lebih lagi la kan...) untuk memastikan yang kita menyediakan kawasan dan suasana yang telah dibasmi kuman demi anak-anak khasnya juga penumpang lain amnya... 


LANGKAH-LANGKAH UNTUK MEMBASMI KUMAN DI KERETA ANDA

1) Basahkan tisu bukan tenunan dengan 2-3 semburan pembersih serbaguna.
2) Lap tisu pembersih basah bukan tenunan pada kawasan yang sering disentuh, ulangi jika perlu.
3) Sekiranya anda yakin diri anda atau anda pernah menghubungi seseorang dengan COVID-19 di kenderaan kami, anda harus membasmi kuman dan menghubungi doktor anda untuk langkah seterusnya.

ezAUTO telah memilih Hanna & Pembersih serbaguna berasaskan alkohol Kent bersama dengan tisu bukan tenunan pelbagai guna Cosway yang lembut, boleh dicuci dan boleh digunakan semula. Ini adalah duo "ez" yang dipilih supaya anda dapat membasmi kuman kereta anda tanpa merosakkan permukaan dan bahan di bahagian dalam kereta anda. Sangat disarankan agar anda memakai topeng dan sepasang sarung tangan semasa melakukan pembasmian kuman pada kereta anda. 

Nah, kat bawah ni, my angels from the Alif's Empire dah buat review... apo laei tunggu tu?... moh le tengok dan jangan lupa untuk subscribe tau... jom support anak-anak kecil ini yang sedang membina keyakinan diri gitu... hehehehe... basically, trial dilakukan kepada keyboard komputer dek kerana pada waktu review ini dilaksanakan kami bukan berada di dalam kenderaan dan KERANA ia merupakan suatu MULTI-PURPOSE SANITISER... thus, the Alif's Empire terus gunakan je gajet yang ada di depan mata untuk try out the product... hehehehe...



Gaissss, inilah GIVEAWAY yang aku join haritu... sempat lagi ni kalau korang nak join, last date  to submit your entries adalah pada 11/10/2020, jam 3 petang... lai lai lai...


All the best ya gaissss... kami doakan korang pun dapat ezHYGIENE CAR KIT ni... till then, see you when I see you... daaaa...

Support our Youtube Channel gaissss, jom subscribe to:

xoxo

Saturday, September 19, 2020

6:35 PM

MEMANG BEST BILA GUNA WHITENING BUBBLE TOX SERUM MASK & SOOTHING BUBBLE TOX SERUM MASK MEDIHEAL NI

Since dah duduk jauh dek kerja ni, semakin hari aku semakin culas dalam hal-hal penjagaan kulit... kadangkala, nak recce produk baru pun malas gaissss... bukan apa, kekangan masa tu buatkan aku terfikir yang mungkin banyak masa perlu dihabiskan untuk pemakaiannya... thus, terus masuk dalam wishlist bin je la dulu... Tapi kan korang, baru-baru ni, aku came across ada satu serum mask ni... aku baru je tengok packaging dia pun dah tertarik, menarik the bomb gitu... apabila aku baca ingredients dan cara pemakaiannya, walla, memang kena la dengan gaya hidup aku laaa nih yang perlukan ketepatan dan kesederhanaan dalam mencapai kesempurnaan, agitchewwww... memang power kan serum mask dari Mediheal ni... 


Sebelum mengulas lanjut berkenaan WHITENING BUBBLE TOX SERUM MASK dan SOOTHING BUBBLE TOX SERUM MASK ni, jom kita check it out tentang 
kelebihan menggunakan serum... yelah, mana taknya, rata-rata apabila kita memperihalkan tentang hal ehwal penjagaan kulit, kebanyakan pengamal kecantikan (beautician) akan menggalakkan penggunaan serum kan... well, WHITENING BUBBLE TOX SERUM MASK dan SOOTHING BUBBLE TOX SERUM MASK ni memanglah mask TAPI apa yang istimewa dengan produk ini ialah mask ini telah diformulasi dengan begitu teliti dengan menggabungkan kebaikan serum di dalam kepingan masknya... menarik kan gaissss?... okay, jom kita ambil-tahu tentang kelebihan menggunakan serum ya... let's go...

KELEBIHAN MENGGUNAKAN SERUM

1) Mudah diserap ke dalam kulit.
Kebanyakan wanita mungkin dah tahu bahawasanya serum biasanya didatangkan dalam bentuk cecair kan... sekiranya kita meneliti tekstur serum itu sendiri, ia mempunyai tekstur yang nipis dan molekul yang kecil untuk memudahkan penyerapan ke dalam kulit...

2) Diperbuat daripada ekstrak yang 10 kali lebih pekat daripada pelembap.
Basically, pelembap diperbuat daripada beberapa bahan kimia dan ekstrak yang dimaksudkan untuk melembapkan wajah korang dengan menyelamatkan kulit daripada merekah akibat kekeringan dan sejuk... on the other hand, serum muka pula biasanya dibuat dari ekstrak kuat yang 10 kali lebih pekat daripada pelembab... ini kerana fungsi kedua-duanya adalah berbeza antara satu sama lain yang mana serum tidak berfungsi untuk melembapkan kulit... maka, serum adalah amat sesuai untuk individu yang mempunyai kulit yang berminyak.

3) Serum mensasarkan kepada keperluan kulit yang tertentu.
Terdapat pelbagai jenis serum di pasaran buat masa ini yang mensasarkan kepada keadaan kulit tertentu sebagai contoh serum muka untuk antipenuaan, jeragat, bintik-bintik hitam, kulit kering, kulit berminyak atau kulit berjerawat... basically, serum muka disasarkan untuk merawat keperluan tertentu supaya korang dapat melihat hasilnya dengan lebih cepat... lagipun kalau korang gunakan certai type of serum, contohnya untuk hilangkan jeragat, sudah pasti korang akan fokus kepada hasil yang berkaitan dengan kehilangan jeragat kan... haaa, gitulah lebih kurang...

4) Dalam kuantiti dan packaging yang kecil.
Kalau korang perasan, serum biasanya datang dalam botol kecil dan  penggunaan 1 hingga 2 titis sudah mencukupi untuk seluruh muka... zassss, ini bermakna bahawa satu botol serum itu boleh tahan selama berbulan-bulan...ia akan seterusnya dikaitkan dengan penjimatanlah kan sebab serum yang biasanya dalam berat lebih kurang 28g boleh tahan sehingga 4 - 5 bulan penggunaannya...

Sumber: Klik di sini


Tadi aku dah ceritakan berkenaan kelebihan menggunakan serum... now, lets talk about kepentingan memakai mask muka pula, penting ni... kita kena ambil tahu betul tak gaissss?...

KEPENTINGAN MEMAKAI MASK MUKA

1) Menegangkan kulit wajah.
Apabila kulit wajah kita tegang, secara automatik ia akan membuatkan wajah kita kelihatan lebih muda... ini yang digelar sebagai awet muda... best kan?.. siapa tak nak kan?... selalunya, wajah kita akan kelihatan lebih tua sekiranya ketegangan dan keanjalan sudah berkurangan... maka, semakin kita meningkat usia, perlulah kiranya kita mengambil inisiatif untuk mengekalkan ketegangan juga keanjalan kulit kita... tak gitu?...

2) Mengurangkan kedutan.
Tekanan akan menambahkan kedutan di wajah kita... basically, mask muka akan membantu mengurangkan garis-garis halus dan kedutan yang terdapat di wajah kita... jadi, jomlah kita amalkan pemakaiannya...

3) Membuang sel kulit mati.
Kalau korang perasan, apabila kita mencuci muka dengan pencuci muka, basically kita hanya membersihkan permukaan kulit muka kita sahaja... secara amnya, hanya lapisan atas kulit wajah sahaja yang dibersihkan dan tidak sampai ke dalam... maka, kita memerlukan bantuan mask wajah untuk memastikan segala kebaikan meresap ke dalam kulit di samping membantu membuang sel-sel kulit mati agar wajah kita menjadi lebih sihat...

4) Merawat kulit kusam.
Masalah kulit kusam akan berlaku sekiranya kita tidak mendapat tidur yang cukup... sebenarnya, aku pun baru tau ni... tidur yang berkualiti adalah antara faktor yang akan membantu kita mengurangkan kekusaman kulit... jadi, eloklah kiranya kita memakai mask untuk menceriakan kembali wajah kita dari kulit kusam ya gaissss...

5) Menanggalkan bintik hitam dan bintik putih.
 Ini memang betul gaissss, sejak mengamalkan pemakaian mask, dah kurang dah blackheads dan whiteheads kat wajah aku... kalau sebelum ni, sampai pedih-pedih kadang-kadang bila nak picit bagi blackheads dan whiteheads ni keluar... namun begitu, kini, ia keluar sendiri selepas aku menanggalkan mask... so, kiranya semakin memudahkan proses penjagaan wajah gitu... kulit pun jadi lebih bersih dan segar kan...


Okay gaisssss, below are some introduction on the WHITENING BUBBLE TOX SERUM MASK and the SOOTHING BUBBLE TOX SERUM MASK:
1) An innovative skin-brightening sheet mask, drenched in creamy bubble serum that transforms dull skin into a dewy and bright complexion.
2) No need to rinse off; simply absorb into the skin to achieve a radiant complexion.
3) Satisfy your five senses and achieve dewy, glowing skin with this bubble massage.
4) Formulated with Bright Toning Complex (rice bran water, pearl extract, milk protein extract) and patented ingredient Luisant Mela XD for better brightening effects.
5) The gauze sheet with micro-sized holes offers breathable comfort.
6) Specially designed to keep the bubbles from entering the eyes.

INGREDIENTS
Water, Hydrogenated Polydecene, Polyisobutene, Methyl Perfluoroisobutyl Ether, Methyl Perfluorobutyl Ether, Caprylic/Capric Triglyceride, Niacinamide,1,2-Hexanediol, Cyclopentasiloxane, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Cetyl Alcohol, Potassium Cocoyl Glycinate, Glycereth-26, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Glycerin, Betaine, Decyl Glucoside, Acrylates Copolymer, Hydroxyacetophenone, Dipropylene Glycol, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Stearyl Alcohol, Myristic Acid, Hydrogenated Lecithin, Carbomer, Arginine, Myristyl Alcohol, Allantoin, Disodium EDTA, Lauryl Alcohol, Butylene Glycol, Zeolite, Milk Protein Extract, Oryza Sativa (Rice) Bran Water, Pearl Extract, Ethylhexylglycerin, Hydrogenated Polyisobutene, Equisetum Arvense Extract, Lycopodium Clavatum Extract, Glutathione, Anemarrhena Asphodeloides Root Extract, Fragrance. 



RECOMMENDATIONS
1) It is recommended that users should stop using the product if the followings occur and continuously using the product will only worsen the situation. If problems occur, consult a dermatologist. 
2) When you feel irregular responses on your skin such as irritation, itching, or rash.
3) When the above symptoms occur on the part of the skin where the product is applied by direct sunlight.
4) Do not apply it on the part where you have a scar, eczema, or dermatitis. Keep away from the reach of children.
5) Do not keep it in places where the temperature is extremely hot or low and exposed to the direct sunlight.

CARA PENGGUNAAN
1) Buka peket serum mask dan letakkan mask di wajah.
2) Urut mask sehingga mengeluarkan buih.
3) Selepas beberapa minit, tanggalkan serum mask dan urut buih sehingga serum meresap ke dalam kulit sehingga kira-kira 20 minit. Sekiranya ingin membiarkan mask di muka pun tidak mengapa.
4) Teruskan urutan dan biarkan sahaja buih yang berlebihan kering sendiri.
5) Untuk pengetahuan lanjut, buih itu tidak perlu dibilas.

Orait, ni apa yang aku dah try ya gaissss (anak yang dah remaja pun join sekali gitu... yang kecil jadi model... hehehehe...)... memang semasa menggunakan mask serum ni, bukan sahaja kami merasai ketenangan tetapi juga berasa lebih yakin kerana bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkannya terdiri daripada bahan-bahan yang telah diakui keberkesanannya... selain itu, sifat 2-in-1 yang ada pada WHITENING BUBBLE TOX SERUM MASK dan SOOTHING BUBBLE TOX SERUM MASK ni membuatkan aku rasa selesa dan menjimatkan masa kerana kedua-dua kebaikan dapat aku perolehi serentak hanya dengan sekali pemakaian yang mana kebaikan memakai mask aku dapat, kelebihan memakai serum pun aku dapat... best kan?... jimat masa dan tenaga gitu...


Soothing Bubble Tox Serum Mask: Serum mask yang ni sesuai untuk kulit kering dan berminyak... masa aku put on mask tu memang rasa tenang je gaissss... seriously, memang soothing habis... layanzzzz je masa tu... in view of the specification yang mengatakan Soothing Bubble Tox Serum Mask ni boleh menenangkan, yes, aku setuju sangat gaissss... then, bila kita tenang automatically kedutan pada kulit pun dapat dikurangkan... haaa, gitu kekdahnya... 

Whitening Bubble Tox Serum Mask: Serum mask yang ni memang sesuai dengan kulit kombinasi aku yang sememangnya dah agak kering dan kusam... lepas pakai serum mask ni, aku rasa ada perubahan sikit di permulaan kulit aku yang mana bahagian yang kusam dah nampak sedikit cerah dan terasa ada effect glowing pada wajah aku uolls... 


Okay, korang kena cuba tau Soothing Bubble Tox Serum Mask dan Whitening Bubble Tox Serum Mask ni... mudah-mudahan dengan izinNya, semakin sihat jadinya kulit korang nanti... Boleh check kat sini ya untuk maklumat lanjut: 

IG Mediheal: Klik di sini
FB Mediheal: Klik di sini

#MedihealMalaysia #Mediheal #MedihealMY #MedihealBeauty #MedihealMask #MedihealKorea #facemask #facialmask #serummask #whiteningmask #soothingmask #koreanmask #skincare #blogger #beautyblogger #beauty #beautybloggermalaysia #kbba9 #lifestyleblogger #beautyblogger #beauty #beautybloggermalaysia #kbba9 #lifestyleblogger

xoxo

Monday, September 14, 2020

10:15 PM

VACANCY - WEB DEVELOPER - KUALA LUMPUR - RM3500 - RM4000


*MUST HAVE*
Candidate should have a Degree/Diploma in any discipline
-Skills required ( Javascript, CSS, HTML, Git, PHP, MYSQL, LINUX, WORDPRESS, BOOTSTRAP )
-Laravel (PHP framework)
-Fluent in English
-Knowledge of SEO, Web Marketing

*OTHERS/ADVANTAGES*
Extra skills/languages/tools (Not required but if learned or have experience will be a plus):
-Google Analytics/Google Tag Manager
-On-Page SEO knowledge or experience

*RESPONSIBILITIES*
Monitoring and maintaining web systems and network
-Providing technical support to end-users
-Writing designed & testable code

About the company
Number76 was born in Minami Aoyama, Tokyo, in year 2001. Founder Daisuke Hamaguchi started a little hair salon with his only assistant back then and called it HairStyleShop NALU. He wanted to have a salon with the concept of a style shop, where customers can casually change to hair designs that they fancy just like how one changes his or her fashion items.
URL: Company website

CLICK HERE TO APPLY

All the best everyone...

xoxo

10:06 PM

VACANCY - PURCHASING MANAGER (MANDARIN SPEAKING) - BALAKONG - RM5000 - RM7000

*MUST HAVE*
Minimum 5 years experience specialized in Purchasing/Inventory/Material & Warehouse Management
-Possess good negotiation skills and a positive work attitude and be able to work well with all levels of staff
-Able to converse in English, Cantonese, Mandarin, and BM with supplier

*OTHERS/ADVANTAGES*
A good team player and able to work under tight deadlines
-Exhibit sharpness with follow-through character
-Good application skills with MS office

*RESPONSIBILITIES*
In charge of sourcing and supplier selection including sourcing for vendors, evaluation of quotation, and negotiation for a competitive price
-Perform complete purchasing administration from quotes to evaluation and contracts in accordance with company procedures
-Engage in FMCG purchasing
-Engage proactive sourcing and qualification of alternative suppliers
-Examine the work process at hand and take steps for improvement and cost reduction
-Maintain good relationships with vendors and ensure that the flow of supplies remain unhampered
-Follow up on orders to ensure the items are shipped and delivered on premised dates
-Forecast trends and levels of demand for products to meet business needs and keep a constant check on stock level
-Manage stock and inventory level efficiently by planning and forecast stock balance
-Issuance of Purchase Order
-Perform other ad-hoc duties as assigned


About the company
We are a fast-growing Brand Management company in Pet Food Supplies with offices in Singapore, Hong Kong, Malaysia, Indonesia, and China. A.S Frost Pte Ltd strongly believes in the importance of dedicated and professional leadership on all management levels of the organization. Managers are selected based on their ability to innovate and generate value-added ideas as well as to set clear strategic goals and implement those with first-class teams of specialists.

Each employee is responsible for the preservation and creation of value. Generating the appropriate return on the invested capital is the basis for the ongoing support of the business and the ability for long-term sustainable development. A.S Frost Pte Ltd promotes and enforces good Corporate Governance throughout the Group. Personal and professional integrity are core values within the company and a prerequisite for a long-term successful career with the group. Each employee is given the freedom to speak and to maximize their creativity in contributing values to the company.
URL: Company website

CLICK HERE TO APPLY

All the best everyone...

xoxo

7:41 AM

SETIA HUJUNG NYAWA - EPISOD 1 HINGGA EPISOD 10

Assalamualaikum dan hai hai hai everything... tiber teringat kat drama ni... it was like 2 to 3 years back rasanya... memang automatik lagu yang jadi soundtrack drama ni terus jadi kegemaranlah... hehehehe... sekali-sekala, aku memang suka tengok drama-drama yang pernah ditayangkan dalam few years back... di samping dapat tengok drama, masa tu kita akan terkenang akan apa jua yang berlaku di sekitar masa yang sama kan... thus, sekaligus mengimbau nostalgia kannnn... rindu pulak bila teringatkan masa nan lalu... orait, untuk drama Setia Hujung Nyawa ni, complete episodes ada 28 kesemuanya... tapi aku akan up entri dalam 3 kali ya... ni first round, episod pertama sehingga episod ke-sepuluh dulu ya... joms layanzzzz...














Credit video to: Youtube Channel TV3Malaysia Official

xoxo

4:19 AM

JOM GRAB DFCC STANDARD MAMASAB - OFFER SAMPAI 18/09/2020


Gabungan MANTAP 4 topping PREMIUM dalam 1 kek terlajak MEWAH

Wow
Wow
Wow

Kini kembali gaissss...
DFCC standard ini memang sedap...

Keknya tebal dan berat...
Cheesenya meleleh banyak...
Ada Nutella, caramel dan chocolate garnish pulak tu...


Yang ini memang my favourite antara banyak-banyak kek mamasab...
Serious sedap for me...
Awak-awak nak tau sedap ke tak kena la try ya...

✅Base kek coklat yang sangat lembut
✅Topping
✅Coklat ganache
✅Cream cheese
✅Nutella original
✅Caramel

Limited time - 4 hari sahaja


Jom order sekarang gaisss...

KLIK DI SINI UNTUK MENEMPAH DFCC STANDARD

#mamasablovers #mamasabkl #mamasabmelaka #mamasabwarrior #mamasabshahalam #mamasabpuchong #mamasabcyberjaya #mamasabkuantan #mamasabjohorbahru #mamasab #mamasabjohor #mamasabjb #mamasabpj #mamasabpasirgudang #mamasabbatupahat #mamasabpenang #mamasabputrajaya #mamasabampang #mamablogger #dealifshoppe #kedaionline #onlineshopping #onlinebakery #trustedseller

xoxo

3:21 AM

GIVEAWAY BY EJULZ & WAFACW

Assalamualaikum dan hai hai hai everything... semalam, seharian aku berehat je di bilik... selalunya, apabila tidak pulang ke Rumahku Syurgaku, itulah aktiviti aku pada hari cuti... nak keluar beli makanan pun malas gaissss... aku rela makan je apa-apa makanan yang ada kat dalam bilik daripada kena bersiap untuk keluar dan membeli makanan... agitchewwww... sampai gitu sekali tahap dewa kemalasan nak bersiap kannnn... aku rasa, gegirls mungkin faham kenapa aku begitu... hehehehe...

Mana taknya, kalau nak pergi beli makanan, walaupun kedai tu dekat, nak bersiap tu ya ampun... kalau baju yang tak payah iron takde, jenuh pulak nak meng'iron'... pastu tudung pulak, kalau jenis yang senang nak dibentuk boleh tahan lagi... kalau jenis yang payah naaaa nak dibentuk?... aduh, boleh mengakibatkan kemurungan tu... hehehehe... maka, bagi aku, yang lebih afdhal adalah makan je apa yang boleh dimakan, hari Isnin masa nak pergi kerja tu belilah makanan yang diingini... settle... 

So, hari ni tadi, macam biasa, aku sampai di tempat kerja sebelum pukul 8 pagi... dah sampai tu, macam biasa, aku terus ke cafe untuk membeli sarapan... aku ni memang seorang insan yang tidak sesuai untuk dibawa makan ala-ala buffet (actually, makan kat kedai pun macam tak sesuai)... bukan apa, sebab aku ni memang tak akan habis kalau makan kat situ dan confirmed akan bungkus dan bawak balik makanan tu... aku ni jenis makan sikit tapi berulang... haaa, gitu... so, untuk memudahkan semua pihak, aku bungkus je terus makanan aku... kalau makan dengan husband aku, kalau dah tinggal separuh ke suku ke selalunya husband aku mesti bising punyalah... yelah, mana tak bisingnya, kalau bungkus pun kadang-kadang belum tentu aku makan... tapi yang penting bagi aku, first thing first, aku tak nak membazir... selalunya, husband aku okay je kalau aku bungkus, bebel sikit je... hehehehe...
Lepas dah bungkus makanan, macam biasa, aku selesaikan segala mak-nenek rutin yang perlu diselesaikan and now walla... dah habis waktu bekerja dan aku pun blogwalking kat blog-blog rakan bloggers... aku selalu jugak terjah blog Ejulz... sambil scroll down aku terperasan ada GIVEAWAY ni... apa lagi, mood join GIVEAWAY terus la ONZ... jom korang, jom join sama-sama... sempat lagi ni... psttt, Ejulz, selalu kan saya join di saat-saat akhir... haritu pun gitu jugak kan... hehehehe... mana tau kot-kot ada rezeki... insyaAllah, harapnya adalah rezeki nak menang GIVEAWAY Ejulz Collaboration With wafacw kali ni...

Okay, kat bawah ni syarat-syarat penyertaan Giveaway by ejulz & wafacw:
 1. Terbuka buat blogger yang menetap di Malaysia sahaja.
2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway by ejulz & wafacw". Letak banner di atas dan backlink ke post ini.
3. Follow blog ejulz dan wafacw.
4. Follow IG ejulz dan wafacw.
5. Tinggalkan penyertaan korang di post ini.
6. Pemilihan pemenang dengan menggunakan random.org dan hadiah RM20 untuk seorang pemenang.

Tarikh Tamat: 15 SEPTEMBER 2020

ONZ tak ONZ gaissss? Jom kita sama-sama memeriahkan lagi segmen GIVEAWAY ini ya...
All the best to everyone...

xoxo

Friday, September 11, 2020

6:31 AM

NILAI CINTA - SALOMA & AHMAD DAUD



Antara bulan bintang beribu
Manakan sama bulan yang satu
Antara ribu bintang di langit nan biru

Dikau bintang hatiku

Bumi yang mana tak timpa hujan
Lautan mana tak bergelombang
Kiranya cinta musnah terkulai ditangkainya
Hanya membawa derita

Hanya dengan lagu
Dapatku merayu
Keluhan hatiku

Hanya dengan madah
Dapat ku berkata
Dikau ku cinta

Kasih yang mana tak bergelora
Kasih sejati tetap setia
Ombak memukul pantai
Kasih tambah gelora
Itulah nilai cinta



xoxo

Thursday, September 10, 2020

10:00 AM

KALI NI TAWARAN PG MALL MEMANG BIKIN GEMPAK SEBAB ADA EMAS MURAH GAIS

Assalamualaikum dan hai hai hai eveything... apa khabar semua?... makcik harap korang semua sihat-sihat sahajalah ya... jalanilah segala apa yang telah terbentang luas untuk kita dengan kesungguhan dan iltizam yang menggunung tinggi... hampir 2 minggu kita telah meraikan KEMERDEKAAN NEGARA MALAYSIA YANG TERCINTA... alhamdulillah, makcik bersyukur dengan segala apa yang telah kita kecapi hasil dari perjuangan generasi terdahulu...

TERIMA KASIH

Buruh, nelayan dan juga petani
Gaya hidup kini dah berubah
Anak-anak terasuh mindanya
Lahir generasi bijak pandai

Pakar IT, pakar ekonomi
Jaguh sukan dan juga jutawan
Berkereta jenama negara
Megah menyusur di jalan raya

Alam cyber teknologi terkini
Kejayaan semakin hampiri
Biar di kota ataupun desa
Kita semua pasti merasa bangga

Keranamu kami mendakap tuah
Keranamu kami bangsa berjaya
Keranamu kami hidup selesa
Limpah budi kemakmuran negara

Keranamu kami bebas merdeka
Keranamu myawa dipertaruhkan
Keranamu rela kami berjuang
Demi bangsa kedaulatan negara



Dengan kemajuan sains dan teknologi, sekarang ni apa je yang kita nak buat, semuanya lebih mudah... bak kata slogan kata yang sering tular, SEMUA DI HUJUNG JARI... banyak perkara yang kita boleh buat dengan hujung jari kita termasuklah membeli-belah gaissss... betul kan?... makcik sekarang ni, sampai nak beli barang keperluan pun order online tau... haaa, gitu...



Orait, since dah berbicara tentang pembelian online ni, makcik nak kongsikan dengan korang tentang satu platform membeli-belah ni... mungkin korang pun dah pernah dengar sebab platform ni memang top sekarang ni uollssss... okay, korang pernah dengar tentang PG Mall tak?.. PG Mall merupakan platform e-dagang Malaysia Nombor 1 yang telah ditubuhkan sejak 2017... PG Mall merupakan satu-satunya platform e-dagang tempatan di Malaysia tau... yang ni memang awesome kannnnn... selalunya kita akan came across dengan platform e-dagang antarabangsa kan, haaa, ni ada yang diusahakan oleh anak tempatan ya... untuk pengetahuan korang, PG Mall telah diiktiraf berada di antara 3 laman e-dagang tertinggi di Iprice insight report.. boleh baca di sini... antara yang makcik paling suka, PG Mall ni menerima semua e-wallets dan payment gateway yang berada di pasaran Malaysia, best kannnn?...  japgi makcik nak share apa yang PG Mall ada in-stores untuk beberapa hari mendatang...


916 Gold Cultural Day 

15/09/2020 hingga 17/09/2020

Malaysia Gold Association (MGA) telah memulakan 9.16 sebagai Hari Budaya Emas yang mana ia akan jatuh pada setiap 16 September pada setiap tahun dengan TUJUAN memberi kesedaran tentang perhiasan emas sebagai IKATAN DALAM BUDAYA MALAYSIA, MERANGSANG EKONOMI EMAS TEMPATAN dan MEMBANTU PERDAGANGAN DUA HALA MALAYSIA...  916 merupakan angka yang bermakna dalam industri emas yang mana 916 mewakili 22 karat emas mana-mana peruncit ataudan ia merupakan sejarah yang paling popular digunak untuk perhiasan emas di negara-negara seperti Malaysia dan Singapura...

Harga yang ditawarkan: RM 24X /g (harga terendah di pasaran)

Korang kena grab tawaran ni tau SEBAB ini adalah hari istimewa untuk perhiasan emas 916 dengan HARGA KILANG LANGSUNG dan PENGHANTARAN PERCUMA... mana nak dapat kan kan kan... kat PG Mall je korang boleh dapatkan tawaran yang macam ni...

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN EMAS 916 PADA HARGA KILANG LANGSUNG DAN PENGHANTARAN PERCUMA

Oh ya, pemborong yang berminat boleh turut menyertai pesta ini dan menjual dengan harga langsung dari kilang tau... apa lagi, jangan ketinggalan untuk menyertainya ya... klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut...


Touch n' Go

01/09/2020 hingga 30/09/2020

Eksklusif untuk pembeli baru yang mana dengan setiap pembelian minimum RM15, korang akan mendapat RM3 ewallet reload...

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN TAWARAN INI


Boost

05/09/2020 hingga 04/10/2020

Dengan setiap pembelian minimum RM15, korang akan mendapat RM3 cashback...


Health & Beauty Essential Week

15/09/2020 hingga 30/09/2020

Dengan setiap pembelian minimum RM100, korang akan mendapat:
1) Pengurangan harga sebanyak RM25.
2) Free shipping capped at RM4.

Guna kod ini untuk mendapatkan tawaran ini.


Dengan setiap pembelian minimum RM150, korang akan mendapat:
1) Pengurangan harga sebanyak RM30.
2) Free shipping capped at RM4.

Guna kod ini untuk mendapatkan tawaran ini.

KLIK DI SINI UNTUK MENGETAHUI LEBIH LANJUT TENTANG TAWARAN INI

Amacam? ON tak ON gaissss?... hehehehe... menarik kan promo kali ni? Cepat-cepat ke website PG Mall atau download apps ye... ni makcik bagi lagi sekali linknya...

Website PG Mall: Klik di sini
Facebook PG Mall : Klik di sini
Instagram PG Mall: Klik di sini


Please spread the love to claim all of the coupons as above and below ya gaissss...


Korang kena grab promo yang kali ni sebab tawaran-tawarannya adalah serious menarik, kebaboom buat masa ini... Shop now! Jomsssss... jom kita sama-sama berjumpa di alam maya sambil online di website PG Mall ya gaissss... akhir kalam, selamat menyambut HARI MALAYSIA yang bakal menjelang ya semua...

#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #ByMalaysiansToMalaysians #916sale #Goldculturalday #MGA #MalaysiaGoldAssociation #Touchngo #boost #health&beautyessentialsweek

xoxo

[INFO] If you are interested in placing any link in any of the entry, please contact the author at hartini.hussain.work@gmail.com.

[DISCLAIMER] https://weolls.blogspot.com and the owners of this blog in particular will not be liable for any liability, damage, loss, loss of risk, personal or otherwise resulting from, directly or indirectly from the use and application, of what also content obtained from this blog.

The blog owner will also not be responsible at all for the comments posted and it is the responsibility of the author of the comment itself.

All articles produced by the owners of this blog are just personal opinions that want to be shared with the readers of this blog as well as for a collection of references for blog owners' future use.

Click The Picture For Best Deals At Balok Pahang

Click The Picture For Best Deals At Desaru Coast Johor

Click The Picture For Best Deals At Genting Highlands Pahang