GIVEAWAY BERSAMA NIEYL

Gaissss, ada lagi Giveaway ni yuhuuuu... best... best... I'm loving it hokey... Giveaway ni memang bagus diadakan... meh aku senaraikan kebaikan apabila sesuatu Giveaway dianjurkan...

Kebaikan Penganjuran Giveaway:
1) Menaikkan trafik - contohnya apabila peserta segmen menulis berkenaan penganjuran Giveaway di dalam entry di blog mereka, secara tak langsung, sudah tentulah blog penganjur juga akan dipromosikan... gratis lagi tu...
2) Meningkatkan jumlah follower - contohnya apabila peserta land di blog kita, sekiranya mereka mendapati bahawa content blog adalah menarik, mereka akan follow blog tersebut...
3) Berkongsi rezeki - contohnya apabila memperoleh certain product atau item daripada brand atau syarikat tertentu, mungkin juga daripada orang perseorangan...
4) Berkenal-kenalan dengan rakan maya - contohnya menerusi ruangan komen daripada entri yang diikuti...
5) Membesarkan jaringan ukhuwah - contohnya dengan blogwalking pula ke blog-blog rakan blogger yang lain...

Begitulah antara kebaikan penganjuran Giveaway yang dapat aku simpulkan buat waktu ini... yang pasti, ia memberikan impak yang positif kepada mereka yang terlibat insyaAllah... 

So now, aku nak join Giveaway dari Nieyl sekarang ni... tazzabar dah ni nak join... hehehehe... korang pun jom la join... mudah je syarat-syaratnya... as below ya gaissss...
1) Like Page SEINDAHCERITA dan like post.
2) Follow Blog Nieyl.
3) Add Friend Facebook Nieyl.
4) Follow Instagram Nieyl.
5) Jangan lupa Subscribe YouTube Nieyl.
6) Buat satu entry bertajuk "Giveway bersama nieyl".
7) Copy banner dan link kan semula ke entri ini. 
8) Publish dan tinggalkan komen anda di ruangan komen entri ini sahaja. 
9) Pemenang akan ditentukan melalui Random Picker wheel.

Tengok gaissss kat bawah ni, hadiah Giveaway Bersaam Nieyl... menarik sehhhh... 
Jom join jom... mana tau ada rezeki kan kan kannnn...

xoxo

Share:

3 comments:

  1. Giveaway bersama nieyl dah tamat..
    terima kasih sebab sudi luangkan masa join...
    Senarai Peserta dah keluar, boleh semak ya.. :)
    Good Luck..semoga ada rezeki..Amin.....

    ReplyDelete
  2. Jom giveaway di bawah,kita support blogger malaysia!


    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/03/saya-mahu-produk-creative-united-psan.html

    ReplyDelete


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS