[BLOGGING IS IN THE BLOOD | REVIEW | TRAVEL | EVENT | PRODUCTS | BOOKS | FOOD AND BEVERAGES | SAFETY | HEALTH | QUALITY ASSURANCE | MYSTERY SHOPPING | TRANSLATION | PARENTING | FAMILY | EVERYTHING.] [FOR ANY REVIEW | EVENT | ADVERTORIAL | FREELANCE | TRAINING | CATERING | ALL KINDS OF JOB | KINDLY CONTACT: 018-2767882 / HARTINI.HUSSAIN.WORK@GMAIL.COM] [ANY PICTURE(S) WHICH WAS @ WERE NOT ORIGINATED BY US ARE THE PROPERTY OF THE OWNER AND THE CREDIT GOES TO THEM.]

Breaking

Tuesday, March 31, 2020

21 KAWASAN YANG ADA PERKHIDMATAN RUNNER SEPANJANG PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN - COVID-19

Haaaa, tengok gaissss, kan dah kena tambah lagi 14 hari #PKP @ #RMO @ #MCO... ni disebabkan oleh mereka yang tidak mematuhi arahan kerajaan la nih... gapo gak demo ni?... kan dah bagitahu, #stayathome, kenapa masih nak jugak keluar tanpa hala tujuan ni?... adoiiii laaaa... ada yang bagi alasan pelik-pelik kat #PDRM dan #ATM masa kat roadblock... nak siram pokok bunga kat pejabat la, nak bagi resipi kat kawan la... ohoiiiii, korang ni dah kenapa?...



Okay, ni makcik came across berkenaan runner services yang korang boleh call dan deal untuk penghantaran groceries ke, document ke, apa-apalah... korang boleh deal direct dengan diorang okay... makcik hanya memudahkan cara je listkan kat sini... setakat hari makcik tulis ni, ini adalah senarai yang aktif, walau bagaimanapun, korang boleh je WhatsApp atau call je diorang okay...

Kawasan-kawasan yang terlibat:
1) Kuala Lumpur
2) Cheras
3) Ampang
4) Puchong
5) Seri Kembangan
6) Petaling Jaya
7) Shah Alam
8) Klang
9) Subang
10) Selayang
11) Gombak
12) Rawang
13) Sungai Buloh
14) Semenyih
15) Kajang
16) Bangi
17) Putrajaya
18) Cyberjaya
19) Melaka
20) Pengerang, Johor
21) Lain-lain

KL/Cheras/Ampang 
1) Am Runner - 0109192384 
2) Man Rock Runner - 0143323683 (Jalan Ipoh, KL) 
 3) Ash Runner - 0183637020 
 4) Faizal Ampang - 0136151758 
 5) KL Runner Delivery - 010-7663785 
 6) Along Runner Wanita - 01137663367 (HUKM) 
 7) Joe Runner - 0172240733 (Bangsar) 
 8) KL Personal Assistant Mohd - 01129092417 
 9) Wan - 0172762520 10) Syah - 0197566924 
 10) Kak Yong Runner Wanita - 01160663791 
 11) KL Runner Services - 0164289958 
 12) Albobo Runner - 0166961510 
 13) Akmal Rosni - 01139303645 (Kampung Baru, Cheras) 
 14) Fitry Roslan Pantai Dalam - 0173905600 

 Puchong/Sri Kembangan/Petaling Jaya 
 1) Joepen - 0182612273 
 2) Shah - 0173006554 
 3) Fazrul - 0173685506 
 4) Paan - 0172064495 

 Shah Alam/Klang/Subang 
 1) Raimi - 0123553351 
 2) Hafiz - 0162338895 
 3) Hery - 0128001975 
 4) Yancod - 0126147531 
 5) Jalie - 01139937579 
 6) Jimmy - 0182629871 
 7) Shah Ril - 0172607569 
 8) Fadzil - 0123367785 
 9) Kroll Runner - 0173488656 
 10) Wan Chik - 01155002677

Selayang/Gombak 
 1) Jai - 0182620662 
 2) Nab Runner - 01112348056 
 3) Hezrey - 0132621462 

Rawang/Sungai Buloh 
 1) Saiful - 0189004115 
 2) Syazwan Alias - 01118722963 
3) Ayeen Runner - 013 293 6884 

Semenyih/Kajang/Bangi/Putrajaya/Cyberjaya
 1) Baba - 0126102261 
 2) Iman - 0163906122 
 3) Osman - 0146312839 
 4) Fairus - 0109090904 

Melaka
 1) Ijad - 0173024434 

Pengerang, Johor 
 1) Naqib - 0177160095 

Lain-lain
 1) Faiz Rashit - 0183812887 
 2) Faiz Shukri - 01110212629 
 3) Ketuakcobanna GP - 0182742546 
4 ) Hilal Hasdy - 019-2111279 
 5) Syakirin Amiruldin - 01128058247 
 6) Azhry Daniels - 0172533196 
 7) Harris Daniel - 0172023125 
 8) Fadzleey Shah - 0126501106 


 Jom kita support team runner kita yang mencari rezeki dalam keadaan yang agak sukar ni... dengan bantuan mereka, sekurang-kurangnya, dapat juga kita kurangkan crowd di pasaraya, kedai-kedai runcit di seantero Malaysia... makcik harap agar kedua-dua pihak iaitu pelanggan dan pemberi khidmat sama-sama bertimbang-rasa dan mencapai kata sepakat dalam menyelesaikan tugasan yang diberikan ya... 

 Nevertheless, remember Malaysians, we can do this together!!! Let's break the chain... for the sake of our loved ones... please everyone... #COVID-19 #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #frontliners #socialdistancing #basuhtangandengansabun #jagakebersihan #kkm #mkn #malaysiabersatu #janganbalikkampung #wecangothroughthis #RMO #MCO

xoxo

14 comments:

  1. Tempat2 selain dari yg disenaraikan takde ke? Semoga cepat la keadaan pulih seperti sedia kala.

    ReplyDelete
  2. bagusnyaaaa.. runner memang sangat membantu musim pkp ni. lagi2 area yang tak cover grab/foodpanda

    ReplyDelete
  3. Tempat saya Lembah Pantai dah paling tinggi kes di PJ.sy pun masih keluar bekerja 3x seminggu dgn hours tlh dipendekkan. Ulang alik ke vet sb pet sakit. Huhu. Takot jugak ni. Nanti bolehla upah runner kalau da terdesak sanagt. Hope semua selesai cepat.

    ReplyDelete
  4. Bagusnya ada info macam ni. Memudahkan urusan orang yang memerlukan runner utk tempat2 yg dikawal ketat

    ReplyDelete
  5. Wah ramai ya runners sekarang. Bagus juga jika nak anta apa apa yg penting kat famili ke atau nk suh pos surat ke...

    ReplyDelete
  6. rumah aida ni takde runner.
    sebab jauh ke kawasan kampung.
    ada la roger juga few numbers last last week. time minggu pertama pkp.
    hmmmmm semua nak caj double.
    aduhai. so, gigihla gi beli sendiri brg2 dapur. masak.

    ReplyDelete
  7. Seremban takde kira kategori lain lain tempat lah ye. Dekat mana mana oun rasanya memerlukan runner kan nak nak dalam waktu PKP ni.

    ReplyDelete
  8. Selain Penggerang, si Johor tempat Sis Pasir Gudang pun ada juga orang amik servis runner, sebab kawan Sis selalu guna servis dia..harapnya mereka yang bertugas ni di lindungi Allah swt...

    ReplyDelete
  9. Sis respect kat runner ni. Dlm keadaan mcm ni, kerja dah tak ada tapi diorg usaha cari duit utk keperluan keluarga. Moga nereka selamat dn terhindar dr wabak ini

    ReplyDelete
  10. Waaahh. Bagusnya ada runner mcm ni. Mudah..
    Mcm kita kat kem ni, runner kalau ada pun blh hntr sampai depan gate kem je. Tak boleh masuk. Kalau poslaju ke jnt pun x masuk dah. Kena selfpickup barang sndiri dekat luar.

    ReplyDelete
  11. Wah bagusnya ada senarai nombor telefon runner.. sangat bermanfaat. Tak perlu lah keluar rumah. Boleh guna servis dorang :)

    ReplyDelete
  12. wah bagus lah sis ada contact runner mcam ni .. senang lah kalau ada apa2 hal nak kena hantar ke beli ke kan... thanks share..

    ReplyDelete
  13. Wow ramainya runner. Nampak gaya PKP ni akan tambah lagi. Huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. Bagusnya ada info macam ni.. mesti ramai yang memerlukan service macam ni sebab pergerakan pun dah terbatas kerana PKP ni.. so, baiklah guna bantuan runner je untuk permudahkan semua kan.. disamping dapat membantu golongan mereka yang terpaksa memilih menjadi runner untuk keadaan cemas sepeti sekarang ni

    ReplyDelete

[INFO] If you are interested in placing any link in any of the entry, please contact the author at hartini.hussain.work@gmail.com.

[DISCLAIMER] https://weolls.blogspot.com and the owners of this blog in particular will not be liable for any liability, damage, loss, loss of risk, personal or otherwise resulting from, directly or indirectly from the use and application, of what also content obtained from this blog.

The blog owner will also not be responsible at all for the comments posted and it is the responsibility of the author of the comment itself.

All articles produced by the owners of this blog are just personal opinions that want to be shared with the readers of this blog as well as for a collection of references for blog owners' future use.

Click The Picture For Best Deals At Balok Pahang

Click The Picture For Best Deals At Desaru Coast Johor

Click The Picture For Best Deals At Genting Highlands Pahang