[BLOGGING IS IN THE BLOOD | REVIEW | TRAVEL | EVENT | PRODUCTS | BOOKS | FOOD AND BEVERAGES | SAFETY | HEALTH | QUALITY ASSURANCE | MYSTERY SHOPPING | TRANSLATION | PARENTING | FAMILY | EVERYTHING.] [FOR ANY REVIEW | EVENT | ADVERTORIAL | FREELANCE | TRAINING | CATERING | ALL KINDS OF JOB | KINDLY CONTACT: 018-2767882 / HARTINI.HUSSAIN.WORK@GMAIL.COM] [ANY PICTURE(S) WHICH WAS @ WERE NOT ORIGINATED BY US ARE THE PROPERTY OF THE OWNER AND THE CREDIT GOES TO THEM.]

Breaking

Saturday, April 11, 2020

BUDAK TEBING - FULL EPISODE

Assalamualaikum dan hai everything... kali ni jom kita hayati kisah Budak Tebing pula ya... cerita ini bagi makcik memang amat dekat di hati kerana cara penceritaan dan penghayatannya amat berkesan... ia mengisahkan tentang segala onak dan duri dalam perjalanan mereka membesar bersama-sama... ia banyak membuatkan makcik flash-back keadaan semasa remaja dahulu yang mana dulu pun kami ada geng sekawan... masa tu kami takde tebing tapi kami ada BENTENG... macam-macamlah suka-duka yang telah diharungi... belum kira Geng Bas Sekolah lagi tu... geng sekolah rendah, geng sekolah menengah... semuanya memberikan kenangan dan membentuk makcik sehingga kini... ada yang masih SETIA menjadi SAHABAT... ada yang telah meneruskan haluan masing-masing... apapun, semua itu dijadikan sebagai antara kenangan terindah dalam meniti kedewasaan... okay, jom layanzzzz...



























Ni ada bonus sikit... sebenarnya, makcik start tengok Budak Tebing ni lepas dengar lagu ni... first time dengar pun makcik dah suka dengan liriknya yang penuh bererti... cuba korang dengar dan hayati lirik ni... ia benar-benar dihasilkan dari hati yang menginginkan perhatian juga pemahaman dari insan di sekelilingnya... pendek kata, memang bermaknalah senikata lagu ni...



xoxo

No comments:

Post a Comment