[BLOGGING IS IN THE BLOOD | REVIEW | TRAVEL | EVENT | PRODUCTS | BOOKS | FOOD AND BEVERAGES | SAFETY | HEALTH | QUALITY ASSURANCE | MYSTERY SHOPPING | TRANSLATION | PARENTING | FAMILY | EVERYTHING.] [FOR ANY REVIEW | EVENT | ADVERTORIAL | FREELANCE | TRAINING | CATERING | ALL KINDS OF JOB | KINDLY CONTACT: 018-2767882 / HARTINI.HUSSAIN.WORK@GMAIL.COM] [ANY PICTURE(S) WHICH WAS @ WERE NOT ORIGINATED BY US ARE THE PROPERTY OF THE OWNER AND THE CREDIT GOES TO THEM.]

Breaking

Thursday, April 16, 2020

CASHBACK, LOYALTY POINTS, LUCKY DRAW - MYRAMADHAN CAMPAIGN - PG MALL - 17/04/2020 - 03/05/2020

Gaissss, tengah #stayathome kan tu?...  bagus semua ontok-ontok duduk kat rumah... jangan keluar kecuali perlu ya... pastikan segala tertib penjagaan kebersihan dipatuhi tau... jangan skip-skip okay...
tolong bersama-sama kita putuskan rangkaian COVID-19 ini.. hari ni makcik nak review sikit regarding PG MALL... yelah kan, sementara relax-relax kat rumah tu selepas penat berWFH dan menyelesaikan segala kerja rumah bolehlah tengok-tengok kat website ni... yang penting, duduk kat rumah kannnn... nak beli barang, order je online tau... mudah lagi memudahkan, at least kurang transaction yang melibatkan keperluan untuk bertemu dengan orang lain kan kan kan...


PG Mall ni merupakan sebuah platform beli-belah online No 1 di Malaysia... kiranya kalau nak dikatakan sebagai satu-satunya platform e-commerce local, memang PG Mall lah tempatnya... untuk pengetahuan semua, matlamat utama PG Mall adalah untuk menyerlah sebagai suatu platform perniagaan yang dipercayai untuk merchants yang menyertainya mengembangkan lagi portfolio perniagaan mereka ke peringkat global... dengan melayari PG Mall, shoppers akan memperoleh pelbagai pilihan barangan seperti:
1) Elektronik
2) Fesyen
3) Buku
4) Home & Living
5) Food & Beverages
6) Sports & Leisure
7) Kids & Baby
8) Health & Beauty
9) Automotive
10) Banyak lagi


Banyak barangan yang ditawarkan gaissss, apa lagi, stay home and shop online je... tons of promotions await you tau.. okay, since kita pun dah di ambang Ramadhan dan sudah tentunya Syawal bakal menjelang tiba kan, ada promotion ni:
1) For all new shopper a RM15 off total bill will be given with a minimum spend of RM50. 
[Limit first 1000 redemption (2x per shopper)]
2) For existing shopper - there will be 2 conditions: 
i. RM5 off total bill will be given with a minimum spend of RM30. 
[Limit first 1000 redemption (no limit per shopper)] 
ii. RM25 off total bill will be given with a minimum spend of RM150. 
[Limit first 200 redemption (1x per shopper)]
(Terms and conditions apply)

Kenapa membeli secara online ni mudah? Memanglah mudah kan... semuanya di hujung jari... buka, tengok, klik... dengan 3 simple steps sahaja gaissss... lepas tu tunggu barang diposkan... haaa, mudah ke mudah?... hehehehe... 



Okay, sebelum kita dapat barang yang diorder, dah tentu kena buat payment dulu kan... untuk part PAYMENT pun ada kejutan tau gaissss...
1) Maybank QRPay - Enjoy up to 10% cashback (capped at RM10) with a minimum expenditure of RM30 via Maybank QRPay or MAE. (2x usage per month) Promotion valid until 20th April 2020 
2) Boost Rakyat Cashback Campaign! Enjoy 15% cashback with NO min. spend, capped at RM10 when make purchase and pay with Boost! Promotion valid until 19th of April 2020 .
3) Forever CashBack up to 3.5% - PG Mall rewards shoppers for shopping and refering shoppers to buy from PG Mall. Simply start shopping and refering people to enjoy this unique Shop-Share-Earn concept by gaining forever cash back up to 3.5%.


Selain daripada korang dapat cashback, akan ada juga loyalty points untuk korang tau... memang best la PG Mall ni... ada pelbagai range product, cara pembayaran pun mudah, ada cashback pula tu, ni sekarang ni makcik nak bagitau yang ada lagi satu bonus iaitu LOYALTY POINTS guys...

Loyalty Points:
1) AirAsia big loyalty points - Shop at PGMall and gain 50% extra BIG points bonus from Air Asia Big now! AirAsia Big loyalty points holders also can spend their big points and shop at PGMall.  


Amacam, best ke best? new shopper dapat RM off, esixting dapat RM off... memang PG Mall ni menghargai semua customers mereka kan... dah la harga berpatutan, bagi RM off lagi tu, cashback pun ada dan tidak ketinggalan loyalty points... now, makcik nak persembahkan kejutan yang superb iaitu LUCKY DRAW...

Love you 3000 Campaign (Lucky Draw bi-weekly) 
- Purchase RM30 and above stand a chance for lucky draw to walk away PG Mall c-wallet worth RM3000 

Best ke best?... makcik memang suka sangatlah... senang berurusan...

The beauty behind PG Mall’s product count ni ialah setiap hari ia semakin meningkat... maknanya, kita sebagai pelanggan akan mempunyai lebih banyak pilihan dalam membuat keputusan untuk membeli apa-apa produk yang kita ingini... ia selaras dengan keterbukaan PG Mall dalam menggalakkan sema orang untuk bersama-sama melalui dunia ecommerce baik daripada segi merchant mahupun pelanggan... 


PG Mall will do the rest for us... kita sebagai pelanggan boleh just sit back and relax sementara menantikan PG Mall's quick and reliable delivery service. 

SHOP NOW AT PG MALL

PG Mall website: https://www.pgmall.my

Akhir kalam, walau apa pun, kekallah duduk di rumah ya... jangan lupa 3 langkah ini:
1) Kerap mencuci tangan dengan sabun sekurang-kurangnya 20 saat.
2) Menjarakkan diri dengan orang lain sekurang-kurangnya sejauh 1 meter.
3) Hanya keluar apabila ada keperluan, sekiranya tidak perlu, TOLONG hanya duduk di rumah.

Malaysians, we can do this together!!! 
Let's break the chain... for the sake of our loved ones... please everyone...

#COVID-19 #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #frontliners #socialdistancing #basuhtangandengansabun #jagakebersihan #kkm #mkn #malaysiabersatu #janganbalikkampung #wecangothroughthis #RMO #MCO #PGMall #Onlineshopping #localecommerceplatform

xoxo

16 comments:

  1. dah baca beberapa review pasal laman web PG ni. best juga kan. murah pun murah. ada cashback lagi. plus kita shopping, biar dorang buat kerja. tapi, kena beringat ya. beli yang perlu sahaja :)

    thanks share info sis :)

    ReplyDelete
  2. Best time cashback tu.. Pastu promosi macam2 lagi.. Bole redeem points.. Pakai bayar pakai ewallet je. Suka lah pgmall ni

    ReplyDelete
  3. shopping online adalah pilihan terbaik masa pkp ni. nak pula banyak potongan harga dan promosi kupon diskaun. memang berbaloi berbelanja. Walaupun menunggu untuk dapatkan barangan tapi penjimatan tu yang penting

    ReplyDelete
  4. PG Mall ni banyak ye barang2 yang boleh dibeli. Sis masuk hari tu tengok not bad. Tapi belum lagi nak beli apa2 so far.

    ReplyDelete
  5. Oh mcm menarik jugak tu yea, bagus tu ada pelbagai jenis payment diterima. Nnt nk tgk2 more laa 😁

    ReplyDelete
  6. bagusnya pgmall buat macam ni. memudahkan. siap ada lucky draw. ni yang lagi semangat nak shopping hahaha

    ReplyDelete
  7. wowowow lucky draw worth 3000rm. banyak tu. sesuai la musim pkp ni asyik beli online je haha

    ReplyDelete
  8. Nice that they have such campaign and sales now. Kan Ramadhan dah near so it's best to prepare now

    ReplyDelete
  9. Ramai rskan bloggers yg rekomem PGMall ini tetapi blm ada peluang nk cuba. Manti dah free nk tgk
    La kit ada yg berkenan. Boleh gsk dpt hadiah... mama tahu kam? Kut bertuah!

    ReplyDelete
  10. Saya dah masuk web PGMall ni, memang best banyak diskaun harga boleh shopping untuk raya. Best shopping2 ada lucky draw mana tau bertuah nanti rezekikan!

    ReplyDelete
  11. Musim PKP ni memang shopping online yang terbaik. Kurang sikit terdedah dengan covid-19/ Thanks for sharing pasal PG mall ni :)

    ReplyDelete
  12. Hehehehe Sis dah soping 3 barang dah hahahah..TERjebak dan TERbeli, murah dari harga sebenar...meh laaa join sekali soping hahahaha

    ReplyDelete
  13. tak pernah lagi shopping kat PG Mall ni. teruja tengok banyak offer dan pulangan dengan cash back dan macam2 lagi. berbaloi ni shopping dan dapat reward

    ReplyDelete
  14. Wow menariknya PG Mall ni. memang berguna time-time PKP ni boleh beli tambah barang-barang keperluan untuk berpuasa ini

    ReplyDelete

  15. Siapalah agaknya yang bertuah nanti? Nak tengok gak la kut ada yang berkenan boleh lah tempah.

    ReplyDelete
  16. Wah boleh try la camni.. Ingtkan pgmall ni kat kl je.. Rupanya shopping ecommerce juga yaa... Sebab tgk byk tawaran2 menarik dia sediakan.. Rasa nak try pulak..

    ReplyDelete